Aktuális

Fejér megye ismét átlépte a járványos küszöbértéket

2018.01.11

Az influenza-szerű megbetegedésekkel orvoshoz fordulók aránya járási népegészségügyi osztályonként változik, de mindenhol emelkedés tapasztalható.

Húsz éves a folyamatosan fejlődő Család és Nővédelmi Központ Fehérváron

2018.01.10

A Család és Nővédelmi Központ a város szülészet-nőgyógyászati és ultrahang diagnosztikai szakrendelőjeként idén 20 éve várja a fehérváriakat. A kórháztól való leválás óta nagyarányú fejlesztéseket hajtottak végre és folyamatos megújulással törekszenek arra, hogy pacienseinket a lehető legmagasabb színvonalon láthassák el és új szolgáltatásokat is kínálhassanak. A jubileumról családias ünnepségen emlékeztek meg.

Január 15-től hosszabbított nyitva tartással vásárolhatnak parkolóbérletet a fehérváriak

2018.01.10

Január 15. és február 2. között meghosszabbított nyitva tartással, minden hétköznap este hat óráig várja a fehérváriakat a Városgondnokság parkolási csoportjának ügyfélszolgálata, hogy munkaidő után is legyen lehetőség az éves parkolóbérletek cseréjére.

A közművekkel együtt 270 millió forintból újult meg a székesfehérvári Távírda utca

2018.01.09

A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítés a végéhez közeledik, január 20. A felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

Idén tarka lesz a naptár

2018.01.08

2018-ban jóval több hosszú hétvégénk lesz, mint tavaly volt, igaz ezzel a szombati munkanapok száma is emelkedik. Nézzük, mikorra tervezzünk hosszabb hétvégi pihenést és mikorra egynapos kikapcsolódást és hatnapos munkahetet.

Kevesebb nő halna meg szívroham után, ha azt kezelést kapnák, amit a férfiak

2018.01.08

A szívrohamon átesett nők közül kevesebb halna meg, ha ugyanazt a kezelést kapnák, mint a férfiak - idézett a BBC hírportálja egy hosszú távú, nagy létszámmal végzett tanulmányt.

Jelentősen nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

2018.01.07

Az elmúlt évek ösztönző kormányzati intézkedéseinek is köszönhetően 2010 és 2017 között 138 ezerről csaknem 300 ezerre nőtt az egynapos sebészeti ellátások száma - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Új csarnokba költözik a Jancsárkert termelői és biopiac Fehérváron

2018.01.06

Ötödik éve része a város életének a Jancsárkert. Az ötödik év a jelentős változást is hoz majd: az új tulajdonos a termelői és biopiacnak a jelenlegi épület mellett új csarnokot épít, a régi piaccsarnok helyén pedig EUROFAMILY üzlet, illetve az emeleten egy modern szolgáltató Gyógyközpont épül. A Jancsárkert az ötödik születésnap alkalmából színvonalas bemutatkozó füzetet is készített.

Ápolják a néphagyományokat a Fejér megyei falvakban is

2018.01.05

Sárkeresztesen egyre nagyobb divat a hagyomány. Mohán 2017-ben is a tikverőzés volt a legnagyobb buli. Magyaralmáson színjátszókör alakult. Éves összefoglalás Fehérvár környéki települések mindennapjairól.

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház Vízkereszt ünnepét

2018.01.05

Január 6-án ünnepli a katolikus egyház vízkeresztet, azaz Jézus Krisztus megjelenésének ünnepét. A magyar vízkereszt elnevezés az ilyenkor hagyományosan végzett vízszentelésből eredeztethető.

Elektronikai hulladékgyűjtés is lesz majd Perkátán

2018.01.04

A település honlapján olvashatók az új évre vonatkozó szemétszállítási információk.

Még az idén átadhatják a teljesen felújított dunaújvárosi SZTK épületet

2018.01.04

A baloldal eladta, a Fidesz visszavette, kitakarította, a Modern Városok Program keretében pedig felújítják az egykori zöld SZTK épületét – így fogalmazott Cserna Gábor polgármester a mai sajtótájékoztatón. amelynek az volt az apropója, hogy az önkormányzat átadta az ingatlant a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, a kivitelező pedig megkezdi a felújítását. A mintegy 1,2 milliárd forint értékű beruházás után ide fog költözni a járási hivatal hét szervezeti egysége.

Bő 90 milliárd jutott munkahelyvédelemre

2018.01.03

A Nemzetgazdasági Minisztérium adatai szerint a legnagyobb adókedvezményben, 33,41 milliárd forintban a több mint 355 ezer 55 év feletti munkavállaló foglalkoztatásáért részesültek a cégek.

Idén sem emelkednek a parkolódíjak Fehérváron – január végéig érvényesek a 2017-es bérletek

2018.01.03

Január 31-ig érvényesek az éves parkolóbérletek Fehérváron, melyek cseréjét már decemberben elkezdte a Városgondnokság parkolási csoportja. A Szent Vendel utca 17/a alatt található ügyfélszolgálat hétfőn, kedden és csütörtökön 8.00 és 15.30 között, szerdán 8.00 és 18.00 között, pénteken pedig 8.00 és 13.00 között várja az ügyfeleket.

Közeledési rendőröket jutalmaztak Székesfehérváron

2018.01.02

A Magyar Autóklub az előző évekhez híven, ajándékokkal ismerte el a közlekedési rendőrök munkáját Székesfehérváron.

Új parancsnokot avattak az ÖHP élére Székesfehérváron

2018.01.11

Átadta Korom Ferenc vezérőrnagynak a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság vezetését Huszár János altábornagy, az eddigi parancsnok, aki a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese lesz.

Pusztaszabolcs után Móron lesz megtalálható a szűrő kamion

2018.01.10

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában továbbra is működik, de a mobil állomáson is várják a hölgyeket.

Húszpontos hátrányból fordított a Fehérvár

2018.01.10

Az Alba Fehérvár húszpontos hátrányt ledolgozva verte meg hazai pályán a török Demir Insaatot a férfi kosárlabda Európa Kupa második csoportkörének második fordulójában.

Akár a jogosítvány megszerzésében is segít a Vöröskereszt, Fejér megyei fiatalok jelentkezését várják

2018.01.09

Önkéntes programot indított a Magyar Vöröskereszt 18 és 22 év közötti fiataloknak - közölte Nagy Gábor a szervezet főigazgató-helyettese az M1 aktuális csatorna műsorában kedden.

Véget ért a rendkívüli tanítási szünet Polgárdiban

2018.01.08

Véget ért a múlt heti rendkívüli iskola szünet, a diákoknak január 8-án megkezdődik a tanítás. Öt osztály új helyre költözött.

Negyedik alkalommal lesz Városi Diákbál Székesfehérváron

2018.01.08

Január 12-én pénteken a Szent István Művelődési Házban lesz a IV. Városi Diákbál, melyen Székesfehérvár különböző középiskoláiba járó diákok találkoznak egymással. A báli mulatáság éjfél után after partyval folytatódik a Petőfi Kultúrtanszéken. A bálra még jelentkezhetnek önkéntesnek a középiskolások!

Szirénapróba lesz január 8-án Paks harminc kilométeres körzetében

2018.01.07

A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs.

Triatlon Európa-kupa versenynek adhat otthont idén Székesfehérvár

2018.01.06

A tavalyinál is erősebb és sikeresebb évre készül idén a Magyar Triatlon Szövetség. A hagyományos júliusi tiszaújvárosi világkupa-verseny mellett augusztusban Európa-kupának adhat otthont Székesfehérvár.

A Szent Korona 40 éve tért haza

2018.01.05

A Szent Korona az országalmával, a jogar és a kard, amelyeket a Honvéd Koronaőrség őriz az Országház kupolacsarnokában 2018. január 5-én.

Emléktűz-gyújtás lesz az urivi áttörés 75. évfordulója alkalmából Pákozdon

2018.01.05

Az Urivi áttörés 75. évfordulóján, január 12-én, pénteken 18 órakor emléktűz-gyújtás lesz a pákozdi Mészeg-hegyen, a Don-kanyar Emlékkápolnánál. Az ünnepségen a történelmi egyházak helyi vezetői, köztük Spányi Antal, megyés püspök emlékezik a hősi halált halt katonákra. A tűzgyújtással egyben a Don-kanyar emlékkápolna felépítésének 25. évfordulójára is emlékeznek.

Tavaly 83,3 milliárd forint kutatás-fejlesztési és innovációs támogatást fizettek ki az NFKI Alapból

2018.01.04

Tavaly 83,3 milliárd forint - az előző évinél 300 millió forinttal több - támogatást fizettek ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs (NKFI) Alapból vállalkozásoknak, kutatóhelyeknek, továbbá nemzetközi kutatás-fejlesztési és innovációs (kfi) együttműködésekre, kutatási infrastruktúrákhoz való hozzáférésre.

Január 8-a és január 19-e között szállítják el a karácsonyfákat Fehérváron

2018.01.04

Január 8-a és január 19-e között szállítja el a karácsonyfákat a Depónia Kft. A fenyőfák elszállítása a kommunális hulladék gyűjtési napján történik majd mind a lakótelepeken, mind pedig a családi házas övezetekben.

Pusztaszabolcsra érkezik az emlőszűrő kamion

2018.01.03

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.

A Corvinus és az Óbudai Egyetem is nyílt napra várja a fiatalokat Fehérváron

2018.01.03

Közeledik a félévzárás a középiskolákban, a végzősök pedig hamarosan döntést hoznak továbbtanulási terveikkel kapcsolatban. Fehérváron a Corvinuson január 12-én, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig január 15-én lesz nyílt nap a jelentkezésekhez szükséges információkról, az induló képzésekről, a választható képzési formákról.

Hogyan ünnepelték a szilvesztert 100 évvel ezelőtt Fejér megyében?

2018.01.02

Az óév búcsúztatásához és az új év köszöntéséhez is rengeteg hagyomány és népszokás kötődik. Gelencsér József és Lukács László kutatómunkája alapján készült Szép napunk támadt – A népszokások Fejér megyében című könyvben kerestünk szilveszterhez kapcsolódó hagyományokat, szokásokat.