Aktuális

Egyre több korai magyar zöldséget vásárolhatunk a piacokon

2018.04.14

Áprilistól már a teljes választéka elérhető a korai magyar zöldségeknek, így nem szorulunk importra. Érdemes ilyenkor az átlagosnál is éberebbnek lenni vásárláskor, hiszen amíg az importárut egy hetet is utaztatják, a magyar áruhoz frissen juthatnak hozzá a fogyasztók.

Három új gépkocsit kapott a székesfehérvári központi orvosi ügyelet

2018.04.13

A város újabb beruházása növeli az egészségügyi ellátás hatékonyságát.

Székesfehérváron rendezik mától a Művészeti Egyetemek Találkozóját

2018.04.13

Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET), amelyen előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal és workshopokkal mutatkoznak be a különféle művészeti ágakban tanuló hallgatók április 13. és 15. között Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban.

Vasárnap hajnalban szünetel az e-matrica és az e-útdíj értékesítése

2018.04.12

Szünetel az úthasználati jogosultságok, az e-matrica és a 3,5 tonna össztömeg feletti teherjárművekre érvényes e-útdíj értékesítése április 15-én, vasárnap éjszaka 1 és hajnali 5 óra között rendszerfejlesztés és karbantartás miatt - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Harmadik alkalommal rendezik meg a Szakmák Éjszakáját Fehérváron

2018.04.11

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum immár harmadik alkalommal csatlakozik a Szakmák Éjszakája országos kezdeményezéshez.

Befejeződött a megyei influenzajárvány, keddtől látogathatóak Fejér megye kórházai

2018.04.11

Az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók száma az utóbbi hetekben folyamatosan csökkent, az influenza aktivitás az alacsony tartományban van, a járványos küszöbérték alá esett vissza. Az elmúlt héten influenzaszerű panaszok miatt 395 fő kereste fel orvosát.

Kiállítás nyílt a székesfehérvári parancsnokságon

2018.04.10

A napokban nyílt meg Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon Kereső Éva festőművésznő amerikai színészeket ábrázoló portréiból álló kiállítása.

Ismét elérhető az UV-sugárzás-előrejelzés

2018.04.10

Keddtől ismét elérhető az UV-ugárzás-előrejelzés - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Vargha Tamás és Törő Gábor képviselheti Székesfehérvárt az Országgyűlésben

2018.04.09

Vargha Tamás (Fidesz-KDNP) ismét Székesfehérvár országgyűlési képviselője lesz, Fejér 1-es számú választókerületében 98.6%-os feldolgozottságnál a voksok 47.8%-át tudhatja magáénak. Fejér 2-es választókerületében 99%-os feldolgozottságnál a szavazatok 54.3%-ával Törő Gábor (Fidesz-KDNP) szintén biztos bejutó.

Felnőtteknek indít bőrgyógyászati előadássorozatot a Semmelweis Egyetem

2018.04.09

Felnőtteknek indít ingyenes bőrgyógyászati előadássorozatot pénteken a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinikája - mondta el Holló Péter a gyógyintézet igazgatóhelyettes az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Új tűzoltóautó érkezett Székesfehérvárra és Martonvásárba

2018.04.08

Újabb tíz, hazai gyártású Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművet adtak át április hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Új tűzoltóautó érkezett Székesfehérvárra és Martonvásárra

2018.04.06

A Székesfehérvárra átadott Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművel sorban már a negyedik új, hazai gyártású tűzoltóautó érkezett Fejér megyébe, jelentősen javítva a térség mentő tűzvédelmét.

Nádastüzek Fejér megyében

2018.04.05

Több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit április 4-én, csütörtökön délután. Az erős szélben gyorsan terjedő lángok három esetben épületeket és vasútvonalat veszélyeztetett. Nádasdladánynál és Dinnyésnél nádas, Beloiannisznál száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki.

Székesfehérváron nyerte meg első mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott

2018.04.05

Hosszabbításban nyerte meg első felkészülési mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I/A-világbajnokság előtt.magyar jégkorong-válogatott

Visszahív két játékot biztonsági okokból a Tesco

2018.04.13

Biztonsági okokból kivonja a forgalomból két gyermekjáték termékét a Tesco áruházlánc, az eladott darabokat pedig visszahívja.

Jótékonysági lovasnapot szerveznek a hátrányos helyzetű gyerekeknek Fehérváron

2018.04.13

Szombaton lovas napot tart a Royal Rose Lovarda és Alapítvány a Lövölde úti Mc Donald’s parkolójában. A jótékonysági programra – amellyel népszerűsíteni szeretnék a lovas sportot, az életérzést – rászoruló családokat hívtak meg a szervezők, hogy a gyerekeknek a lovaglással egy felejthetetlen napot szerezzenek.

Féláron lehet utazni vonattal a Szakmák Éjszakája rendezvényeire

2018.04.12

A MÁV-START és a GYSEV a Szakmák Éjszakája rendezvényre utazóknak ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít 128 település meghatározott állomásaira – áll a vasúttársaság közleményében.

Díjat kapott a Megyenapon a Fejér Megyei Kormányhivatal osztályvezetője

2018.04.12

A megyenapi ünnepi díszközgyűlésen adták át a Fejér Megyei Önkormányzat kitüntetéseit és díjait elmúlt pénteken. A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának osztályvezetője dr. Szlávik Ferenc Fekete János díjat vehetett át a rendezvényen.

Bekeményít végre a Facebook?

2018.04.11

A közösségi oldal közleménye szerint tegnaptól a Facebook minden felhasználója, így a magyar felhasználók hírfolyamában is megjelenít egy figyelmeztetést.

Életképek mutattak be a magyar hadtörténelemből Pákozdon

2018.04.11

Ismét megelevenedett a történelem a Katonai Emlékparkban. A borús idő sem tartotta vissza a hagyományőrzőket és a látogatókat az április 7-i rendezvényen való részvételtől.

Április 12-én és 13-án lesz az általános iskolai beiratkozás Székesfehérváron

2018.04.10

A 2018/19-es tanévre az általános iskolai beiratkozásra 2018. április 12-én és 13-án 8 órától 19 óráig lesz lehetőség. Az első évfolyamra történő beíratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt, az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni.

Varázsoljuk izgalmasabbá az iskolák udvarait! Ötletek a nagy szürke betonterekre…

2018.04.09

Nemcsak sok pénzzel lehet! Kis költséggel, sok ötlettel és egy kis összefogással akár szebbé és izgalmasabbá is varázsolhatjuk az iskolák udvarait.

Költözés miatt szünetel az ercsi kormányablakban az ügyfélfogadás

2018.04.09

Az Ercsi Okmányiroda kormányablakká alakításával kapcsolatos informatikai munkák, valamint a költözés miatt a Martonvásári Járási Hivatal Ercsi Okmányirodájában (Ercsi, Fő utca 20.) az ügyintézés 2018. április 12-én és 13-án szünetel.

Választás 2018 - Vasárnap is hívható a Választási Információs Szolgálat

2018.04.08

Az országgyűlési képviselők választása idején is hívható a Választási Információs Szolgálat (VISZ) tájékoztató vonala, ahol a választók a vasárnapi parlamenti választással kapcsolatos kérdéseikre kaphatnak választ.

Kafka a tengerparton című darab bemutatója Székesfehérváron

2018.04.07

Murakami Haruki azonos című regényének színpadi adaptációját április 7-én mutatják be Szikora János rendezésében a Vörösmarty Színházban.

Feloldották a látogatási tilalmat Fejér megye több egészségügyi intézményben is

2018.04.06

Az influenza aktivitás az alacsony tartományban van, a járványos küszöb alá esett vissza, emiatt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Móri, a Platán Ápolási Intézetben, a Florena Ápolási Intézetben és a Hársfalevél Ápolási Intézetben érvényben lévő látogatási tilalmat 2018. április 5-ével feloldotta a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Szünetel az ügyfélfogadás 2018. április 11-én Polgárdiban

2018.04.06

A Fejér Megyei Kormányhivatal tervezett áramszünet miatt jövő szerdán nem tart ügyfélfogadást a polgárdi kormányablakban.

Műanyagipari beruházást adtak át Székesfehérváron

2018.04.05

Közép-Európa egyik legmodernebb műanyag galvanizáló üzemét adták át szerdán Székesfehérváron, a GalvanPlastik Kft-nél: a 1,5 milliárd forintos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

I. Decathlon Kerékpáros Családi Nap a Velencei-tó körül

2018.04.04

Itt a tavasz. Válts ritmust!