2019.09.21, Szombat

Aktuális

Bakonykútiban lesz hétvégén Herbarius túra

2019.08.07

A gyógynövénygyűjtő túrák keretében vasárnap Bakonykútiba invitálja az érdeklődőket a Herbarius program sorozata: a virágzó nyári természet kincseit ismerhetik meg és gyűjthetik a résztvevők Lencsés Rita szakértő vezetésével. A programra előzetes bejelentés szükséges!

Augusztus végén érkeznek a szeptemberi családtámogatások

2019.08.07

A gyermeket nevelő családok már augusztus végén megkapják a szeptemberben esedékes családtámogatásokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Tablet gyulladt ki egy panellakásban Sárbogárdon

2019.08.06

A kanapén gyulladt ki egy táblagép egy társasházi lakásban augusztus 3-án délután Sárbogárdon.

Még két hónapig ajánlhatja kedvenc háziorvosát!

2019.08.05

Közel 100 ajánlás érkezett eddig az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárságának égisze alatt meghirdetett” A nemzet háziorvosa „ pályázatra. A hazai és a határon túli háziorvosok és nővérek presztízsét, megbecsülését erősító pályázatban a páciensek ajánlhatják szeptember 14-ig orvosaikat a www.evpraxisa.hu portálon.

Összesen 36 új jármű, közte 26 új kukásautó a Depóniánál

2019.08.05

A Bregyóban a Napraforgó Tábor utolsó turnusában a gyerekek is megnézhették és beülhettek az új kukásautókba, amiket a napokban már a fehérváriak is láthattak városszerte. Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás húszmilliárdos fejlesztésének köszönhetően lecserélték szinte az összes kukásautót, válogatóművek épülnek és az önkormányzati cég szolgáltatási területén mindenhol bevezetik a kétkukás szeletív gyűjtést.

Sokan nem ismerik a rendőri karjelzéseket

2019.08.03

A korábban megszerzett tudás a járművezetők körében alkalmazás hiányában gyakran megkopik. A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság az alábbi videóval segít felfrissíteni az ismereteket.

Magyar Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb az első szabadedzésen

2019.08.02

A brit Lewis Hamilton, a Mercedes ötszörös világbajnoka volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki, első szabadedzésén.

Napraforgó Tábor - biciklis akadálypálya és bűnmegelőzés a Bregyóban

2019.08.01

Gyerekek álltak sorban a Bregyóbeli napközis táborban felépített ügyességi pálya előtt, hogy kerékpárral teljesíthessék közlekedésben is szükséges képességeket igénylő feladatot. A rendőrség KRESZ-kockákat is vitt a táborba, valamint beszélgettek az iskolásokkal a bűnmegelőzést érintő témákról.

Zöldsávban landolt egy autó az M7-esen

2019.08.01

Átszakította a szalagkorlátot és a két pályatestet elválasztó zöldsávba csapódott egy autó augusztus elsején reggel az M7-es Fejér megyei szakaszán. A Siófok felül Budapest irányába tartó autó a tetejére borulva állt meg.

A NetPincér megcsinálta azt, amit Európában senki: elsőként az EFOTT-ra lehetett ételt rendelni

2019.07.31

A Közgáz fesztiválos pilot után a 120 ezres résztvevőszámú EFOTT -on tette lehetővé a fesztiválozók számára – Európában elsőként – a NetPincér az online ételrendelést. Az éhes efottozók legtöbbször hamburgert, sült krumplit, spagettit és csirkés szendvicset kértek a 6 átvételi pontra, ahol 15 percen belül át is vehették a rendelést.

Pótfelvételi - az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi is várja a diákokat Székesfehérváron

2019.07.30

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a Corvinus Székesfehérvári Campusán és a Kodolányi János Egyetemen is van lehetőség pótfelvételire. Jelentkezni kizárólag a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet 2019. augusztus 7. éjfélig.

Öta aranyémet szereztek az ARAK atlétái a felnőtt országos bajnokságon

2019.07.29

A hétvégén rendezték a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságot – az ARAK atlétái itt is remekül szerepeltek. Az esélyesnek számító versenyzők igazolták a papírformát, aminek öt fehérvári aranyérem lett az eredménye.

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás

2019.07.29

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban, bár az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol központilag szervezett beavatkozásra volt szükség - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

15 éves születésnapját ünnepi Velence

2019.07.27

Az idén augusztus 20-án lesz immár 15 éve annak, hogy Velencét várossá nyilvánították.

Grill kisokos: így lesz tökéletes a végeredmény

2019.07.26

Hogyan gyújtsuk be a tüzet a legegyszerűbben? Mennyit forgassuk a húsokat a grillen? Útmutató a tökéletes grillezéshez.

Pótfelvételi szerdán éjfélig - az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi is várja a diákokat Székesfehérváron

2019.08.07

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a Corvinus Székesfehérvári Campusán és a Kodolányi János Egyetemen is van lehetőség pótfelvételire. Jelentkezni kizárólag a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet 2019. augusztus 7. éjfélig.

Millliárdos útfelújítások kezdődnek Fejér megyében

2019.08.06

Augusztus végéig befejeződik az Úrhida és az Úrhidai körforgalom közötti útszakasz felújítása a Magyar Falu Program keretében. A Magyar Közút kezelésében lévő Úrhidai út felújítása is szerepel a közútkezelő tervei között, ami ugyancsak fontos fejlesztés – hangzott el a Fejér megyei útfelújításokról szóló keddi sajtótájékoztatón.

Ezeket a településeket érinti az 50 milliárdos útfelújítási program

2019.08.06

Az ország mind a 19 megyéjében lesznek útfelújítási munkálatok, melynek részeként új alapréteget és új teherbíró pályaszerkezetet építenek be a kivitelezők.

Szerdán megkezdik a választási értesítők kézbesítését

2019.08.05

Szerdán kezdik kézbesíteni a mintegy 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választás értesítőjét.

Augusztus végéig tovább vonatozhatnak a gyerekek a Kajla útlevéllel

2019.08.04

A nagy sikernek köszönhetően, az alsó tagozatos iskolások egy hónappal tovább, augusztus végéig utazhatnak ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a Kajla útlevéllel. Júliusban 63 ezernél is több kisdiák élt a lehetőséggel, és indult el, a családokkal közösen, a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Ezeknek az utazásoknak az össztávolsága közel 5,8 millió kilométer volt, ami az átlagos Föld-Hold távolság tizenötszöröse.

A 11. században kezdődhetett a fehérvári városfal építése

2019.08.02

A városfal alapozásához használt fagerendákra bukkanhattak a régészek a Jókai utca 14. szám alatti területen. Ez is beigazolódhat a most indult tervásatás eredményei és a kutatómunka alapján.

Ez a négy vasúti átjáró újul meg az egymilliárdos fejlesztési csomagban

2019.08.02

Nagyobb teherbírású gumielemes átjáróburkolatot kap két Pest megyei és két dunántúli település a HE-DO és a Swietelsky által kivietelezett projektekben.

2020-tól a köznevelésben minden diák ingyen kap tankönyvet

2019.08.01

Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek és fejlesztő taneszközök szállítása az iskolákba.

Bőrgyulladást okozhatnak az ernyősvirágzatú növények

2019.07.31

Bőrgyulladást okozhatnak az ernyősvirágzatú vadon élő és termesztett növények is, amelyek sejtnedve a bőrfelületre kerülve égési sérülésre emlékeztető hólyagosodást idézhet elő, ezért fokozott óvatosságra int a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján megjelent közleményben.

Közzétették Székesfehérvár új településrendezési eszközeit

2019.07.30

Székesfehérvár Közgyűlése július 12-én elfogadta a város új településrendezési eszközeit.

Idén utoljára jelentkezhetnek nyelvvizsga nélkül a felsőoktatásba diákok

2019.07.30

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7-ig jelentkezhetnek utoljára nyelvvizsga nélkül egyetemre vagy főiskolára a tanulni vágyók. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai szerint csupán minden második felvételizőnek van nyelvvizsgája.

A MOL Aréna Sóstóban fogadja vasárnap a Fehérvár a Kaposvárt

2019.07.29

A MOL Fehérvár FC vasárnap saját pályáján, a MOL Aréna Sóstóban fogadhatja az újonc Kaposvári Rákóczit a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

Hosszú Katinka történelmi sikere 400 méter vegyesen

2019.07.28

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Hydro Fehérvár AV19 - hároméves szponzori megállapodást kötött a hokiklub

2019.07.26

A székesfehérvári EBEL-csapat a következő három évben Hydro Fehérvár AV19 néven szerepel az osztrák bázisú bajnokságban. A csapat pénteki sajtótájékoztatóján az egyesület elnöke Gál Péter Pál és Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bejelentették, hároméves megállapodás keretében névadó szponzori együttműködést köt a koronázóvárosi jégkorongklub és a norvég székhelyű alumíniumipari cégcsoport.

Szülői ágyakat kap harminckét kórház

2019.07.25

A beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 379 ágyat, amelyeket 32 intézményben osztanak szét - jelentette be az ÁEEK főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.