2019.11.20, Szerda

Aktuális

Két megyét érintő NATO védelmi igazgatási gyakorlatot tartottak Várpalotán

2019.09.30

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság és a kormányhivatal kiemelten foglalkozik a védelmi igazgatási feladataival szorosan együttműködve a Magyar Honvédséggel – hangsúlyozta Takács Szabolcs kormánymegbízott Fejér és Veszprém megye közös védelmi igazgatási gyakorlatán.

Hétvégén ismét Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa

2019.09.27

Hétvégén újra sárkányhajósok veszik birtokba a Csónakázó-tavat. A sárkányhajó sportban az idei utolsó, szezonzáró összecsapásra szeptember 27-28. között kerül sor. A XIV. Székesfehérvári Sárkányhajó Fesztivál és Nebuló Kupa első napján, pénteken a nebulóké, míg szombaton a felnőtteké lesz a víz.

Egy mintaprojekt enyhítheti a Homokhátság elsivatagosodását

2019.09.27

A kistelepülések és tanyás térségek szennyvízkezelési problémáira jelenthet megoldást a Bugacpusztaházán megépült természetközeli szennyvíztisztító.

Kezelni kell az allergiás tüneteket

2019.09.26

Fontos, hogy az allergiás tünetek kezelve legyenek, mert anélkül akár asztma is kialakulhat - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Pályaválasztási kiállítást rendeznek Székesfehérváron és Dunaújvárosban

2019.09.25

A Fejér Megyei Kormányhivatal idén is megrendezi a Pályaválasztási kiállítás rendezvénysorozatát a két megyei jogú városban, Székesfehérváron és Dunaújvárosban.

„Kazal”-pályát nyert Mór

2019.09.24

Mór Városi Önkormányzat az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány pályázatán „Kazal”-pályát nyert - melynek névadója a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje, Buzánszky "Kazal" Jenő.

Novák Katalin: a fiatalok számítanak a segítségre

2019.09.24

Július elseje óta már több mint ötvenezren igényelték a Családvédelmi Akcióterv valamelyik formáját – hangsúlyozta Novák Katalin. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hozzátette: a legfeljebb tízmillió forintos szabad felhasználású kölcsönként induló, majd a gyermekek születésével fokozatosan támogatássá váló babaváró hozzájárulást eddig több mint 32 ezren kérvényezték.

Időleges látogatási korlátozás a Fejér megyei erdőkben

2019.09.23

Az őszi vadászati szezon idejére az erdőgazdálkodók ebben az esztendőben is erdőlátogatási korlátozásokat vezetnek be a túrázók biztonsága és a vadállomány nyugalma érdekében. Ez a korlátozás érinti Fejér megye több tájegységét is.

Újabb német tűzoltó autóval gyarapodott a Fehérvári Tűzoltó Egyesület

2019.09.22

A schwäbisch-gmündi és székesfehérvári tűzoltók közös tűzoltóautó-átadási ünnepségét rendezték meg pénteken. A Fehérvári Tűzoltó Egyesület német barátai révén idén is egy nagy oltási teljesítményű tűzoltóautóval gazdagodott.

Fentről Fehérvár - megnyitott az óriáskerék a Zichy ligetben

2019.09.20

December végéig található Fehérvár Belvárosában az a 35 méteres óriáskerék, amely pénteken délutántól minden nap várja a látogatókat. Az új látványosság első utasai az Európai Mobilitási Hét keretében megmérkőzött legügyesebb és legmobilisabb osztályok voltak. A város új időszaki látványossága 35 méter magas, befogadóképessége a 24 gondolában több mint 140 fő, a szerkezet alapterülete 21x17 méter.

Több mint négyszáz gyerek előtt nyílt meg a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ

2019.09.20

Nyílt napra invitálta a katasztrófavédelem iránt érdeklődő fiatalokat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ szeptember 19-én. Budapesten, a Laktanya utcában forgószínpadszerűen követték egymást az izgalmasabbnál izgalmasabb események, amelyek a szervezet tevékenységének egy-egy kis szeletével ismertették meg a tanulókat. Az oktatási központ nyílt napjának legnépszerűbb állomása a roncsvágási, műszaki mentési bemutató volt.

Kirívó bűncselekmény nem történt a nyáron sem a Balatonnál, sem a Velencei-tónál

2019.09.19

A közhangulatot negatívan befolyásoló, kirívó bűncselekmények nem történtek sem a Balatonnál, sem a Velencei-tónál a nyári főszezonban - jelentette ki a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros elnöke a bizottság gárdonyi turisztikai idényzáró értekezlete után.

Legóból építettek működőképes sportkocsit Budapesten - fotók

2019.09.19

Húsz szakember mintegy egymillió alkatrészből alkotta meg egy fém vázszerkezetre alapozva.

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn

2019.09.15

Összehangolt közúti ellenőrzés kezdődik hétfőn egész Magyarországon - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

150 éve önálló a Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség

2019.09.13

A Székesfehérvári Evangélikus Egyházközség történetében elérkezett az az idő, amikor 150 éves önállóságára tekinthet vissza. Ennek alkalmából ünnepi programokat szerveztek szeptember 13-15-ig. A háromnapos eseménysorozat pénteken kiállítással és köszöntővel kezdődött.

A rezsiutalványok több mint felét már sikeresen kézbesítette a posta a nyugdíjasoknak

2019.09.28

Az elmúlt két hétben kézbesített rezsiutalványok száma meghaladta a 1,5 millió darabot, ami azt jelenti, hogy az utalványok több mint 60 százalékát már megkapták a nyugdíjasok. A postákon a múlt héten volt olyan nap, amikor 100 ezer felett volt a beváltott utalványok száma.

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei

2019.09.27

Több mint 130 étterem konyháját próbálhatják ki az őszi Országos Étterem Hét vendégei október 7-13. között.

Szombaton délután avatják a Felsővárosi Tájházat

2019.09.26

Ünnepélyes keretek között nyitják meg a Felsővárosi Tájházat a hétvégén. Szeptember 28-án, szombaton 15.00 órára várják az érdeklődőket a Kertalja utca 8. szám alatt.

Tanácskozott a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság

2019.09.26

A gyerekek tűzvédelemi nevelésének jelentőségét emelte ki őszi értekezletén a Fejér Megyei Tűzmegelőzési Bizottság szeptember 25-én Székesfehérváron. A megbeszélésen az elmúlt hónapok tevékenységének értékelése mellett áttekintették a közeljövő feladatait.

Üzenet a biztonságért

2019.09.25

A tánc művészetével üzentek a Fejér megyei fiataloknak.

Elismeréseket adtak át a velencei Megyenapon

2019.09.24

Fekete János Díjban részesült Csákvári Ilona, a Móri Járási Hivatal vezetője a közigazgatásban végzett kiemelkedő szakmai munkája, példamutató emberi magatartása elismeréseként.

Ismét Kutatók Éjszakája a Dunaújvárosi Egyetemen!

2019.09.24

2019. szeptember 27-én 18 órától egészen éjszaka 23 óráig várnak minden kedves érdeklődőt az egyetemi campusra, hogy megtekintse a kiállításokat!

Letörték a kardot a székesfehérvári városháza előtti lovas szoborról

2019.09.23

Garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt keresi a rendőrség azt az ismeretlen tettest, aki vasárnap hajnalban felmászott Székesfehérváron, a Városháza téren található lovas szoborra, és az azon lévő kardot letörte - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a honlapján.

Több mint ötszáz kondérban fő a lecsó - megkezdődött a 15. Lecsófőző Vigasság

2019.09.21

Idén is több mint ötszáz kondérban főznek a résztvevők a Fehérvári Lecsófőző Vigasságon. A 15. születésnapját ünneplő rendezvény a közös főzés élménye mellett utcazenével és szórakoztató színpadi műsorral is várja a vendégeket.

Egy nap után életet mentett az új feszítővágó

2019.09.20

Éppen, hogy megérkezett, már túl van az első bevetésen a bicskei önkormányzati tűzoltók új hidraulikus mentőszerszáma. A Weber Rescue feszítővágót szeptember 18-án helyezték fel a gépjárműfecskendőre, és alig telt el egy nap, máris szükség volt rá az M1-es autópályán.

Innováció a régészetben - a legújabb technológiák alkalmazásáról tanácskoznak

2019.09.19

"Innovatív térinformatikai fejlesztések és lehetőségek a régészetben" címmel kezdődött el kétnapos konferencia csütörtökön a Gorsium Régészeti Parkban. A Szent István Király Múzeum szervezésében zajló eseményen többek között a várak 3D felmérésének lehetőségeiről és a geoinformatikai technológiák régészeti alkalmazásairól is szó volt.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2019.09.19

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Sárosdon és Velencén élő hölgyeket. Mezőszilason, Kálozon és Soponyán mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Felavatták a martonvásári egészségház új épületszárnyát

2019.09.16

Felavatták szombaton a Fejér megyei Martonvásáron az egykori körzeti főorvos nevét viselő Dr. Grimm Lóránt Egészségház új épületszárnyát, amelyet uniós és hazai források felhasználásával bővítettek.

A Gyergyószentmiklóson elesettekre emlékeztek Székesfehérváron

2019.09.14

Koszorúzási ünnepséget rendeztek Székesfehérváron az 1944-ben, Gyergyószentmiklós határában elesett 159 katona emlékére

Velencén várja a programok sokasága az idei Megyenap résztvevőit

2019.09.13

Hagyomány, érték, minőség – sajtótájékoztatón mutatták be csütörtökön a szervező, házigazda önkormányzatok vezetői: Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Velence város polgármestere, Koszti András és a térség országgyűlési képviselője, miniszterelnöki biztos Tessely Zoltán az idei, 2019. évi Megyenap velencei rendezvényének programjait a Velence-korzón.