2020.04.08, Szerda

Aktuális

A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték

2020.01.03

A 2020-as év első fehérvári kisbabáit, Lits Ivánt és Vízer Annát köszöntötték pénteken a Szent György Kórházban. Iván az év első napján hajnali 4 óra 42 perckor született, míg Anna valamivel 10 óra után látta meg a napvilágot. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendenek.

Jutalomban részesült a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa

2020.01.02

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a balesetek megelőzése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa vehetett át elismerést Székesfehérváron.

Impozáns műemlék újul meg Fejér megyében

2020.01.01

A Károlyi-kastélyban a restaurátori munkák mellett 4300 négyzetméteren parkosítást is végeznek, amelynek részeként sétányokat építenek és különféle élményeszközöket is telepítenek.

Emelkedik a gyed összege január 1-től

2019.12.31

A minimálbér emelkedésével január 1-től 225 288 forintra nő a gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Giro d'Italia - Simon Yates jelezte indulási szándékát

2019.12.30

A 2018-as Vuelta a Espanán győztes brit Simon Yates jelezte: indulni szeretne a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Eltüzelhető-e a karácsonyfa tűzifaként?

2019.12.30

Gyorsan ég, kandallók begyújtásakor balesetet okozhat, azonban megfelelően felaprítva gyújtósnak bátran használható.

Jótékonysági vadászatot tartottak országszerte

2019.12.27

Jótékonysági vadászatot rendeztek országszerte; a befolyt 30-35 millió forintot kórházi gyermekosztályok kapják - közölte a vadászat főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hogyan gondoskodjunk télen a madarakról?

2019.12.23

Itt a hideg, a fagy, éheznek a madarak. Mivel, hogyan etessük őket? Milyen etetőt készítsünk, hová helyezzük? E kérdéskörök kapcsán ad praktikus tanácsokat a megyei kormányhivatal zöldhatósága.

Még több egyetem bevonását tervezi az ITM a Tanítsunk Magyarországért programba

2019.12.21

Még több egyetem bevonását tervezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Tanítsunk Magyarországért programba - közölte a minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Drogdílereket fogtak el a rendőrök Fejér megyében

2019.12.20

Elfogtak két bodajki és egy székesfehérvári kábítószer-kereskedőt a rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Hatodik alkalommal lett az év női öttusázója Magyarországon Kovács Sarolta

2019.12.19

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 55 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta hatodszor lett az év legjobbja a szövetség szerint.

Új mobilapp segíti a kormányablakos ügyintézést

2019.12.19

Bizalomra épülő, hatékony és gyors közigazgatást szeretne a kormány – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a kormányablakok legújabb mobilapplikációs fejlesztését bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bartos György József vehette át 2019-ben az Érdy János Emlékérmet

2019.12.15

Közmeghallgatást és közgyűlést tartott pénteken a székesfehérvári képviselőtestület. A napirendek tárgyalása előtt került átadásra az „Érdy János Emlékérem”. Az elismerésben évente egy, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett személy részesülhet.

Már csak néhány napig lehet Diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre

2019.12.13

December 16-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik visszamenőleg szeretnék megkapni az egész első félévre járó 350 ezer forintos szabad felhasználású diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ pénteken az MTI-vel.

Időközi választás Dunaújvárosban - Lehet jelentkezni a külképviseleti voksolásra

2019.12.13

Mától lehet benyújtani a februári, dunaújvárosi időközi országgyűlési választással kapcsolatos átjelentkezési és külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmeket, erre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán is lehetőség van.

MÁV: január 7-éig érvényesek a decemberre szóló bérletek

2020.01.03

Január 7-éig érvényesek a decemberre szóló bérletek - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

New York - New Year - koncerttel köszöntötte az új évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2020.01.02

Amerikai zeneszerzők műveivel az újvilágba vezették, az új esztendőben pedig köszöntötték a közönséget a fehérvári szimfonikusok az év első napján. A Vörösmarty Színházban rendezett újévi koncerttel új időszámítás is kezdődik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar életében. Január elsejétől ugyanis kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté vált a Székesfehérvár Önkormányzata által alapított és fenntartott együttes.

Február végéig forog az óriáskerék Székesfehérváron

2019.12.31

A székesfehérvári látványosság üzemeltetője hétfőn jelentette be a hírt közösségi oldalán, miszerint még két hónapig, február végéig várja vendégeit az óriáskerék a Zichy ligetben.

Idén is mindenhol ott volt a Magyar Építők - évzáró videó

2019.12.31

Közérthetően, tárgyilagosan, a lényeget megragadva - 2019-ben is az építőipart építettük. Évzáró videónkkal szeretnénk megköszönni minden kedves olvasónknak az egész éves figyelmet, és kívánunk sikerekben gazdag, Boldog Újévet!

Kezdődik az ajánlásgyűjtés a dunaújvárosi időközi választásra

2019.12.30

Péntekig minden választópolgárnak meg kellett kapnia Fejér megye 4-es számú választókerületében a februári időközi országgyűlési választás kitűzéséről szóló értesítőt, a jelöltek szombaton kezdhetik gyűjteni a választók ajánlásait.

A hatóságok csak legális tűzijáték használatát javasolják

2019.12.29

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a "feketén" árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak.

Másodfokú riasztások a Dunántúlon a viharos szél miatt

2019.12.23

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn kora délután.

Elismerés a két évtizedes szolgálatért

2019.12.22

A katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Simon Géza tűzoltó századosnak, a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnokának.

Karácsonyi adományt kaptak az állami gondoskodásban részesülő gyermekek

2019.12.20

Zenés karácsonyi műsort mutattak be december 17-én a megyei gyermekvédelmi központ lakásotthonaiban élő gyermekek a Megyeháza Dísztermében.

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje

2019.12.20

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban.

Idén is ingyenes a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

2019.12.19

Már december 18-án, szerdától, egészen 2020. január 1-ig, ugyancsak szerdáig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!

Alacsony influenza-aktivitás Fejér megyében

2019.12.19

Fejér megye területén 2019. december 9-15. között 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján. Ez 6,4 %-kal kevesebb az előző hetinél. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén a „járványos küszöbérték” alatt van, alacsony az influenza aktivitása.

Közel 190 milliárd forint lesz a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele

2019.12.14

A Videoton idei árbevétele elérheti a 190 milliárd forintot - mondta a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén.

Munkanap-áthelyezés miatt módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.13

Pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanap miatt - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Lezárták a 62-es utat Seregélyesnél, ahol több jármű összeütközött

2019.12.12

Több jármű összeütközött a 62-es úton, Seregélyesnél csütörtök délután, az utat lezárták - közölte a rendőrség a honlapján.