2020.07.15, Szerda

Aktuális

Naponta fertőtlenítik a forgalmas helyeket Dunaújvárosban

2020.03.30

A munkához több ezer liter fertőtlenítőszer áll rendelkezésre, amit elsősorban a padok, buszmegállók fertőtlenítéséhez használnak a DVG emberei.

Jelentős lehűlésre kell készülni

2020.03.29

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Tízezer üvegnyi Béres Csepp adományt adtak át Pákozdon

2020.03.27

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív tagszervezeten keresztül juttatja el azokat az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Mit fizet a munkavállaló, ha fizetés nélküli szabadságon van?

2020.03.27

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, akkor szünetel a biztosítási jogviszonya. Ha a munkavállaló más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra, akkor a fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez idén havonta 7 710 forint, naponta 257 forint.

Vidipedia néven elindult a Fehérvár FC online klubtörténeti adatbázisa

2020.03.26

Vidipedia néven elindult a MOL Fehérvár FC online klubtörténeti adatbázisa, amely a székesfehérvári egyesület 1941 óta íródó históriájának minden fontos mozzanatát bemutatja.

Ne vegye fel, ne hívja vissza!

2020.03.25

Az ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Változás a kéményseprésben Fejér megyében

2020.03.25

Fejér megyében a kéményseprőipari közszolgáltatást ellátó Kémény Zrt. a veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedésekre hivatkozva értesíti ügyfeleit, hogy Fejér megye területén a március 17-ét követő időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi.

Koronavírus - A gyógyfürdők és -szállók többsége ideiglenesen bezárt

2020.03.23

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

Lakókocsi gyulladt ki Seregélyes-Szőlőhegyen

2020.03.23

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi március 20-án éjszaka Seregélyes-Szőlőhegyen.

Hidegfront érkezik zivatarokkal

2020.03.21

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Maximum 200 vásárló tartózkodhat a dunaújvárosi piac területén

2020.03.20

A városvezetés az illetékes szervekkel való egyeztetés alapján a piacot továbbra sem zárja be (hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik zárt nagyáruházba terelődne át), viszont péntektől az alábbi intézkedéseket vezeti be a vásárlók védelme érdekében:

Koronavírus - Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése

2020.03.19

A járványügyi helyzet miatt a MÁV-Start átszervezte és korlátozta személyes ügyfélszolgálatai működését - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Látogatási tilalom és szigorítások a Szent György Kórházban

2020.03.19

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is változtatásokat vezetett be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan a fehérvári kórházban is életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom, de az intézmény vezetősége a járóbeteg-ellátás tekintetében is életbe léptetett bizonyos szigorításokat.

Fehérvár: kockázatcsökkentő intézkedések a Jancsárkert termelői és biopiacon

2020.03.18

Arra kérik a szombati piacnapra érkező árusokat, hogy akinél lehetséges, települjön ki a csarnok elé a szabad térre, előre adagolja és csomagolja áruját.

Fehérvár: az önkormányzat is segít az otthonmaradást vállaló időseknek

2020.03.17

Felhívást tett közzé a 70. életévüket betöltött fehérváriak számára dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az Önkormányzat azonnali hatállyal telefonos ügyfélszolgálatot állított fel: a megadott számokon és e-mailben is várják azoknak az idős embereknek a jelentkezését, akik vállalják, hogy egészségük védelme érdekében otthon maradnak, és a mindennapi ellátásukról való gondoskodásban segítséget kérnek.

Segítség a gyurgyalagoknak és a parti fecskéknek a Sóstón

2020.03.30

Elkészült a fokozottan védett gyurgyalagok (Merops apiaster) és védett parti fecskék (Riparia Riparia) fészkelőtelepeinek otthont adó élőhelyek rekonstrukciós munkája a Sóstó Természetvédelmi Területen.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2020.03.28

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

2020.03.27

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Kijárási korlátozást rendelt el szombattól a kormány

2020.03.27

Kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Kanadai védőt igazolt a finn élvonalból a Fehérvár jégkorongcsapata

2020.03.25

Kanadai védőt igazolt az osztrák jégkorongligában érdekelt Fehérvár AV19.

Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése Székesfehérváron

2020.03.25

"Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

2020.03.24

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Maszkokat varrnak az árpádos szakoktatók - mosható maszkot otthon is el lehet készíteni

2020.03.23

Az Árpád Szakképző ruhaipari szakoktatói egyszer használatos, illetve mosható maszkokat varrnak a kórház számára. A gyártást hétvégén kezdték el, mára elkészült az első ezer darab – több önkéntes, cég és a Szakképző Centrum együttműködésében.

Három havi moratórium az önkormányzati lakások bérleti díjára

2020.03.22

Moratóriumot hirdetett Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András az önkormányzati lakásrendelet alapján kiadott bérlakások és egyéb helyiségek esetében. Az áprilisi, májusi és júniusi bérleti díjakat a járványidőszak utáni hónapokra átütemezte a város.

Virtuálisan látogatható a Hetedhét Játékmúzeum

2020.03.20

A Hetedhét Játékmúzeum a zárva tartás idejére sem hagyja múzeumi élmény nélkül a családokat, a kisgyerekeket – most otthonról látogathatjuk meg a Hiemer-házbeli kiállítóhelyet.

Ne használják a játszótereket! - szombattól lezárják a szabadtéri sportpályákat is

2020.03.20

A koronavírus terjedésében nemcsak a beltéri, de a szabadtéri eszközök közös használata is kockázatot jelent: az önkormányzat ezért bezáratta a kerítéses játszótereket, a nyitott játszóparkokat pedig körbeszalagozza a Városgondnokság. Szombattól a szabadtéri sportpályákat is lezárják. Kérik a lakosokat: saját, családjuk és a városban élők védelmében tartsák be ezeket a szabályokat!

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon

2020.03.19

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Tolódik az alkotói pályázat pályaműveinek beadási határideje

2020.03.19

A koronavírus-járvány miatt módosult a határidő, szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

500 tájékoztató plakátot helyeznek ki Székesfehérváron

2020.03.17

A Városgondnokság kedden délelőtt megkezdte a koronavírussal kapcsolatos 500 tájékoztató plakát kihelyezését.

Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás

2020.03.16

Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelybe tízmillió forintot ajánl fel a Denso. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A Hungrana a fertőtlenítéshez szükséges anyagot ajánlott fel.