2019.11.20, Szerda

Aktuális

Magyar Nagydíj - Hamilton volt a leggyorsabb az első szabadedzésen

2019.08.02

A brit Lewis Hamilton, a Mercedes ötszörös világbajnoka volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj pénteki, első szabadedzésén.

Napraforgó Tábor - biciklis akadálypálya és bűnmegelőzés a Bregyóban

2019.08.01

Gyerekek álltak sorban a Bregyóbeli napközis táborban felépített ügyességi pálya előtt, hogy kerékpárral teljesíthessék közlekedésben is szükséges képességeket igénylő feladatot. A rendőrség KRESZ-kockákat is vitt a táborba, valamint beszélgettek az iskolásokkal a bűnmegelőzést érintő témákról.

Zöldsávban landolt egy autó az M7-esen

2019.08.01

Átszakította a szalagkorlátot és a két pályatestet elválasztó zöldsávba csapódott egy autó augusztus elsején reggel az M7-es Fejér megyei szakaszán. A Siófok felül Budapest irányába tartó autó a tetejére borulva állt meg.

A NetPincér megcsinálta azt, amit Európában senki: elsőként az EFOTT-ra lehetett ételt rendelni

2019.07.31

A Közgáz fesztiválos pilot után a 120 ezres résztvevőszámú EFOTT -on tette lehetővé a fesztiválozók számára – Európában elsőként – a NetPincér az online ételrendelést. Az éhes efottozók legtöbbször hamburgert, sült krumplit, spagettit és csirkés szendvicset kértek a 6 átvételi pontra, ahol 15 percen belül át is vehették a rendelést.

Pótfelvételi - az Óbudai, a Corvinus és a Kodolányi is várja a diákokat Székesfehérváron

2019.07.30

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a Corvinus Székesfehérvári Campusán és a Kodolányi János Egyetemen is van lehetőség pótfelvételire. Jelentkezni kizárólag a www.felvi.hu honlapon elérhető elektronikus felvételi rendszeren keresztül lehet 2019. augusztus 7. éjfélig.

Öta aranyémet szereztek az ARAK atlétái a felnőtt országos bajnokságon

2019.07.29

A hétvégén rendezték a 124. Atlétikai Magyar Bajnokságot – az ARAK atlétái itt is remekül szerepeltek. Az esélyesnek számító versenyzők igazolták a papírformát, aminek öt fehérvári aranyérem lett az eredménye.

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás

2019.07.29

Vízparti térségekben folytatódik a szúnyogirtás a következő napokban, bár az elmúlt hetekben csökkent azoknak a településeknek a száma, ahol központilag szervezett beavatkozásra volt szükség - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-vel.

15 éves születésnapját ünnepi Velence

2019.07.27

Az idén augusztus 20-án lesz immár 15 éve annak, hogy Velencét várossá nyilvánították.

Grill kisokos: így lesz tökéletes a végeredmény

2019.07.26

Hogyan gyújtsuk be a tüzet a legegyszerűbben? Mennyit forgassuk a húsokat a grillen? Útmutató a tökéletes grillezéshez.

Markó, Mednyánszky, Munkácsy - tárlat nyílt a kápolnásnyéki Halász-kastélyban

2019.07.25

A kápolnásnyéki Halász-kastélyban nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára Markó, Mednyánszky, Munkácsy… A 19. század magyar festészete Kovács Gábor gyűjteményében című tárlatát.

Egész nyáron nyitva tart Dunaújváros könyvtára

2019.07.24

A Felnőttkönyvtár és a Gyermekkönyvtár egész nyáron nyitva áll és szeretettel várja olvasóit, látogatóit! Július 22-e és augusztus 16-a között RÖVIDÍTETT NYITVATARTÁSSAL várják a látogatókat!

Az utolsó köztéri szelektív gyűjtősziget is megszűnt Martonvásár területén

2019.07.23

A hétről hétre nagy mennyiségben megjelenő, illegális kommunális hulladéklerakás miatt 2019. júliusának második hetében megszűnt a Dózsa György úti (TSZ udvari) köztéri szelektív gyűjtősziget is, így mostantól a szelektált hulladékok újrafeldolgozása érdekében kizárólag a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés szolgáltatása vehető igénybe Martonvásár területén.

Július végéig még ingyen utazhatnak a diákok a Kajla útlevéllel

2019.07.22

Hamar népszerű lett Kajla az alsó tagozatos iskolások körében. Július közepéig 30 ezernél is több diák utazott a MÁV-START járatain az ingyenes jegyekkel, melyeket a MÁV és a GYSEV a Kajla útlevéllel rendelkező gyermekek számára egy hónapig biztosít, ezzel segítve azt, hogy a családok közösen indulhassanak el a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában.

Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás miatt

2019.07.22

Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Anna-bál lesz szombaton a Felsővárosi Közösségi Házban

2019.07.19

Július 20-án 15 órától Anna-bál lesz a Felsővárosi Közösségi Házban a Nem csak a húszéveseké a világ Nyugdíjasklub szervezésében. A zenés, táncos nosztalgiadélutánon a zenét Kovács Misi szolgáltatja.

Ez a négy vasúti átjáró újul meg az egymilliárdos fejlesztési csomagban

2019.08.02

Nagyobb teherbírású gumielemes átjáróburkolatot kap két Pest megyei és két dunántúli település a HE-DO és a Swietelsky által kivietelezett projektekben.

2020-tól a köznevelésben minden diák ingyen kap tankönyvet

2019.08.01

Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek és fejlesztő taneszközök szállítása az iskolákba.

Bőrgyulladást okozhatnak az ernyősvirágzatú növények

2019.07.31

Bőrgyulladást okozhatnak az ernyősvirágzatú vadon élő és termesztett növények is, amelyek sejtnedve a bőrfelületre kerülve égési sérülésre emlékeztető hólyagosodást idézhet elő, ezért fokozott óvatosságra int a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján megjelent közleményben.

Közzétették Székesfehérvár új településrendezési eszközeit

2019.07.30

Székesfehérvár Közgyűlése július 12-én elfogadta a város új településrendezési eszközeit.

Idén utoljára jelentkezhetnek nyelvvizsga nélkül a felsőoktatásba diákok

2019.07.30

A pótfelvételi eljárás keretében augusztus 7-ig jelentkezhetnek utoljára nyelvvizsga nélkül egyetemre vagy főiskolára a tanulni vágyók. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen az utóbbi évek tapasztalatai szerint csupán minden második felvételizőnek van nyelvvizsgája.

A MOL Aréna Sóstóban fogadja vasárnap a Fehérvár a Kaposvárt

2019.07.29

A MOL Fehérvár FC vasárnap saját pályáján, a MOL Aréna Sóstóban fogadhatja az újonc Kaposvári Rákóczit a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójában.

Hosszú Katinka történelmi sikere 400 méter vegyesen

2019.07.28

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

Hydro Fehérvár AV19 - hároméves szponzori megállapodást kötött a hokiklub

2019.07.26

A székesfehérvári EBEL-csapat a következő három évben Hydro Fehérvár AV19 néven szerepel az osztrák bázisú bajnokságban. A csapat pénteki sajtótájékoztatóján az egyesület elnöke Gál Péter Pál és Frank Iepema, a Hydro Extrusion Hungary Kft. ügyvezető igazgatója bejelentették, hároméves megállapodás keretében névadó szponzori együttműködést köt a koronázóvárosi jégkorongklub és a norvég székhelyű alumíniumipari cégcsoport.

Szülői ágyakat kap harminckét kórház

2019.07.25

A beteg gyerekükkel kórházban tartózkodó szülőknek szerzett be az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) 379 ágyat, amelyeket 32 intézményben osztanak szét - jelentette be az ÁEEK főigazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

2019.07.24

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Nem környezetbarát és ártalmas lehet az egészségre a bambuszpohár

2019.07.23

Nem környezetbarát és ártalmas lehet az egészségre a papírpoharak környezettudatos alternatívájaként hirdetett bambuszpohár - közölte kedden a termékek tesztelésével foglalkozó német szervezet, a Stiftung Warentest.

Három éve kezdődött járdafelújítási program fejeződött be Székesfehérváron

2019.07.23

Több mint 270 méter hosszan 650 négyzetméternyi területen épült térköves burkolat a Köfém lakótelepen átvezető sétányon, mely mellé új padokat is helyeztek. A burkolat szélességét a meglévő fák határozták meg és az építés során semmmilyen károsodás nem érte a zöldterületet.

Nagy múltú kézilabdacsapat kap új csarnokot

2019.07.22

Az új kollégium csak úgy jöhet létre, ha a meglévő kollégium homlokzati elemeit és belső válaszfalait teljesen visszabontják.

Kilencszáz esztendős a Ciszterci Rend - 1813 óta vannak jelen Székesfehérváron

2019.07.21

A Ciszterci Rend idén kerek évfordulót ünnepel. Az 1098-ban alapított szerzetesi közösség 900 esztendővel ezelőtt kapott pápai jóváhagyást és rövid idő alatt elterjedt Európában, így Magyarországon is. Székesfehérváron mintegy 206 éve telepedtek le a jezsuiták elárvult gimnáziumát átvéve. Napjainkban a történelmi időket megélt Brückner Ákos Előd O. Cist atya képviseli a rendet városunkban, vele beszélgettünk a jeles évforduló alkalmából.

Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Székesfehérváron

2019.07.19

Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.