2020.07.11, Szombat

Aktuális

Továbbra is csak időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatali ügyintézésre

2020.05.07

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében országosan továbbra is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatalokban, kormányablakokban és járási hivatalokban történő ügyintézésre.

Koronavírus - Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

2020.05.06

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra a nyelvvizsga egyben pontszerzési lehetőség is - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Kötelező a vasúttársaság járatain az arc eltakarása

2020.05.05

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben, így a vasúton is mindenkinek kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Várhatóan jövő májusban lesz a Cityrocks Dunaújvárosban

2020.05.05

A járványhelyzetre való tekintettel Dunaújváros MJV Önkormányzata és a Cityrocks Hungary (Magyarország legnagyobb rockzenekara) Dunaújváros önkormányzatával közösen úgy döntött, hogy a július 25-ére tervezett rockzenei flashmobot elhalasztják, várhatóan 2021 májusára.

Telefonos egyeztetés kell a járóbeteg szakellátáshoz a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2020.05.04

Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tud beteget fogadni a Szent György Kórház. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

A szakképzésben folytatja a továbbtanulók közel kétharmada

2020.05.03

A középfokú oktatásban továbbtanulók közel kétharmada a megújuló szakképzést választotta. Az ősztől induló technikumokban közel 34 ezer fiatal szerezhet szakmát az érettségi mellé. A legnépszerűbb szakképzési intézménytípusba magasabb arányban nyertek felvételt a diákok, mint bármikor az elmúlt másfél évtizedben.

Koronavírus - Egyes városokban szigorodnak, több településen maradnak az eddigi kijárási korlátozások a hosszú hétvégén

2020.04.30

A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályokat állapítana meg. Tiszafüreden kijárási tilalmat vezetnek be, egyes Balaton-környéki települések lezárták minden turisztikai célpontot a kirándulók elől, Győrben tilos lesz a közterületi padokat használni, de megnyitják a szabadtéri sportpályákat, Debrecenben azonban lezárva maradnak a Nagyerdő egyes részei.

Székesfehérváron is a magasba emelkedtek a gyerekek

2020.04.30

Hatalmas sikerrel zárult, több ezer résztvevőt mozgatott meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom első online gyerekemelése, a Gyereket a magasba! akció, melyhez a 25 éves SZÉNA Egyesület koordinálásával Székesfehérvár is csatlakozott.

Szerdától e-recepttel is kiválthatók a gyógyászati segédeszközök

2020.04.29

Szerdától e-recepttel is kiválthatók a gyógyászati segédeszközök, így a vércukormérő tesztcsíkok a gyógyszertárakban - közölte Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke egy a magyar kormány Facebook-oldalán közzétett videóban.

Törvény szabályozhatja a jövőben az osztatlan közös földtulajdon felszámolását

2020.04.29

Több évtizedes adósságát törleszti az állam az osztatlan közös földtulajdon felszámolásával. Az erről szóló törvénycsomagot kedden nyújtotta be az Agrárminisztérium az Országgyűlésnek - mondta el Nagy István agrárminiszter az MTI-nek.

Koronavírus - Merkely Béla: országos szűrővizsgálat-sorozatba kezdenek a hazai orvosképzők

2020.04.28

Reprezentatív minta alapján, csaknem 18 ezer ember bevonásával, átfogó szűrővizsgálatba kezd péntektől a Semmelweis Egyetem (SE) vezetésével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a négy hazai orvosképző - jelentette be az SE rektora, a klinikai járványelemző munkacsoport vezetője.

Sikeresen pályáztak az önkormányzati tűzoltóságok Fejér megyében

2020.04.27

Harmadik alkalommal indulhattak az önkormányzati tűzoltóságok a katasztrófavédelem pályázatán. Az eljárás felgyorsult, így a tűzoltóságok idén korábban juthatnak az elnyert támogatási összeghez. Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága nyert az eszközfejlesztési pályázaton.

A mentőszolgálatnak autókat, a diákoknak számítógépeket adományozott az MVM Csoport

2020.04.27

A mentőszolgálatnak tíz vadonatúj autót, a diákoknak háromszáz informatikai eszközt adományozott az MVM-csoport.

Novák: több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál

2020.04.25

Több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál, így például a babaváró támogatást a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt született gyermekek után utólag, a veszélyhelyzet utáni két hónapban is lehet igényelni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárdból indulnak bölcsődei fejlesztések

2020.04.24

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárd forintból indulnak bölcsődei fejlesztések a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében - közölte a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Tárgyalás nélkül is átadhatják a hagyatékot a közjegyzők

2020.05.07

Tárgyalás nélkül is átadhatják egy elhunyt hagyatékát az örökösöknek a közjegyzők a veszélyhelyzet idején. Akár a következő hónapok több tízezerre tehető hagyatéki ügyének jelentős része a következő időszakban személyes megjelenés nélkül is lezárható, így az örökösöknek nem kell megvárniuk a járvány elmúltát, hogy hozzájussanak a hagyatékhoz. Akik viszont ragaszkodnak a tárgyaláshoz, azoknak meg kell várniuk a veszélyhelyzet végét.

Vidéken újraindulnak a közlekedési vizsgák

2020.05.06

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) engedélyével május 6-tól Budapest és Pest megye kivételével újraindulhatnak az országban a közlekedési vizsgák és utánképzések. Az intézkedés a közúti, a vasúti, a hajózási és a légügyi területet egyaránt érinti, az első vizsgákat a jövő hétre szervezhetik meg - közölte a tárca az MTI-vel kedden.

Fejér megye továbbra is a legfertőzöttebb a főváros és Pest megye után

2020.05.05

Meghalt 12 krónikus beteg, és 30-cal, 3065-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel. Fejér megyében 306-ra emelkedett az igazolt esetek száma.

A diákigazolványok ügyintézéséhez is az elektronikus időpontfoglalást javasoljuk

2020.05.04

Az óvodai és iskolai beiratkozásokhoz szükséges első személyi igazolvány kiállítása, illetve a diákigazolvány igényléséhez a NEK-adatlapok felvétele a kormányablakokban vagy okmányirodákban történik. A járvány miatt az ügyintézésre csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség, amelyet elektronikusan vagy telefonon tehetnek meg.

Megvan a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésének nyertes kivitelezője

2020.05.04

Hamarosan megkezdődnek a terület előkészítési munkák a Székesfehérvár állomás gyalogos felüljáró építésénél. A vállalkozó jelenleg a kiviteli tervek felülvizsgálatát végzi.

Végzett a honvédség a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével

2020.05.02

A kormány által állami költségen elrendelten országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdte meg a Magyar Honvédség áprilisban. A katonák az önkormányzati fenntartású Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével ma végeztek.

Fokozott rendőri ellenőrzés Budapesten és több megyében péntektől

2020.04.30

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország 11 megyéjében az országos rendőrfőkapitány.

Anyák napi készülődés - ötletekkel segít a Székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár

2020.04.30

A Vörösmarty Mihály Könyvtárban egyre jobban hiányzik az aktív kapcsolat az olvasókkal. Amíg újra lehetőség lesz a találkozásra, a könyvtárosok mindent megtesznek, hogy ezt a kapcsolatot fenntartsák, más területen ápolják, építsék. A hasznos és megbízható tartalmakat adó linkek ajánlása mellett tematikus sorozatot is indítanak. Ezen a héten az anyák napjára készülhetünk.

Május 1-jétől változik a Volán menetrendje Dunaújvárosban

2020.04.29

A veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására jelentős visszaesés következett be a Volán járatain.

Jótékonysági eFoci-gálát szervez a MOL Fehérvár FC négy játékosa részvételével

2020.04.29

A MOL Fehérvár FC május 7-től eFoci-gálát szervez, amelyen az első keret négy játékosa is részt vesz, a klub a FIFA 20-ban megszerzett minden gól után a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatja.

Visegrádi lélegzetláncolat - hogy ők is fellélegezhessenek

2020.04.28

A visegrádi szállodások összefogtak a most értünk helytállókért.

Anel Hadzic távozik a MOL Fehérvár FC-től

2020.04.27

Anel Hadzic távozik a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatától.

Jövő héttől már két ügyeletes óvodába várják a székesfehérvári gyerekeket

2020.04.26

Az egyre növekvő igények miatt jövő héttől újabb ügyeletes óvodát nyitnak ki Székesfehérváron. A Tolnai Utcai Óvoda mellett hétfőtől a Napsugár Óvoda is fogadja gyerekeket a rendkívüli helyzetben. A bölcsődéknél egyelőre nem lesz változás, továbbra is a Mesevilág Bölcsőde fogadja a gyerekeket a városban.

Koronavírus - Újra életbe lépnek a hétvégi szigorítások vidéken

2020.04.24

Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több kirándulóhelyet is újra lezárnak. Éjszakánként több helyen kijárási tilalom lesz érvényben.

Virágos Székesfehérvár - május 14-től kezdődik a növények kiosztása

2020.04.24

Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és több mint 214 ezer tő növényt oszt ki a pályázók között 2020. május 14-től a Városgondnokság. Növények átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést május elején.