2023.12.03, Vasárnap

Aktuális

Több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség

2020.08.04

Már több mint százezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

A lakásbérleti szerződést írásba kell foglalni!

2020.08.03

A lakásbérleti szerződést írásba kell foglalni, és bár jogász közreműködése nem kötelező, érdemes megfontolni - mondta Asbóth-Hermányi Lőrinc közjegyző az M1 aktuális csatornán vasárnap reggel.

MÁV: nagy kapacitású kerékpárszállító kocsikkal bővültek egyes balatoni és velencei-tavi vonatok

2020.08.03

A MÁV-START a biciklis utasok számának ugrásszerű növekedése miatt, a Balatonra közlekedő Déli -> Parti sebesvonatok közül naponta kettőben, hétvégén pedig hatban nagy befogadóképességű, 28 kerékpár szállítására alkalmas kocsikat állított forgalomba - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Szombattól a Magyarországra érkező fizeti a PCR-tesztet

2020.08.01

Szombattól a sárga vagy piros besorolású országból Magyarországra érkezőknek kell fizetniük a kéthetes kötelező házi karantént kiváltó PCR-teszteket - emlékeztetett az országos tisztifőorvos pénteken az M1 aktuális csatorna műsorában.

Ritka első világháborús gránát került elő egy lovasberényi padláson

2020.07.31

Rendkívül ritka, első világháborús, német könnyű aknavetőgránát került elő egy bontás alatt álló épület padlásán a Fejér megyei Lovasberényben - közölte a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezred pénteken a Facebook-oldalán.

Szabadidősport-sorozat gyerekeknek az olimpia jegyében

2020.07.30

Az idén 25. alkalommal kerül sor a Nyuszi-futásként ismert szabadidősport-sorozatra, melyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István, ezúttal a tokiói olimpia jegyében.

Tizenkilenc Fejér Megyei épület energetikai korszerűsítése fejeződött be

2020.07.29

Befejeződött a Fejér megyei kormányhivatal KEHOP-5.2.2-16-2016-00056 projektje, amelynek keretén belül tizenkilenc épület energetikai korszerűsítése valósulhatott meg.

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el az M7-es autópályán Székesfehérvárnál

2020.07.28

Két magyar embercsempészt és kilenc - magát szír állampolgárnak valló - férfit fogtak el a rendőrök az M7-es autópályán, Székesfehérvár térségében - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu-n.

Több mint 2500-an kezdhetik meg tanulmányaikat az Óbudai Egyetemen

2020.07.27

Ebben az évben is jól teljesített az Óbudai Egyetem az általános felvételi eljárásban, így a tavalyi évhez hasonlóan, idén is több mint kétezer-ötszázan kezdhetik meg tanulmányaikat szeptembertől az egyetem hét karán. Az Alba Regia Műszaki Karon 186 elsőéves kezdi meg a tanévet.

Mérföldkő volt a hétvégi lengyeltóti ranglista verseny és amatőr kupa

2020.07.26

Az Alba Triatlon Sportegyesület mérföldköve volt a hétvégi verseny, ugyanis öt gyermek vett részt élete első triatlon versenyén, mix váltóban pedig utánpótlás csapatot még nem állított ki soha az egyesület.

A Corvinus pénzügy és számvitel szakára kellett a legtöbb pont Fehérváron

2020.07.24

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán az ösztöndíjas pénzügy és számvitel szakra, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig a műszaki menedzser szakra volt a legnehezebb bekerülnie a felvételizőknek. A Corvinuson a tavalyihoz hasonló számú elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait Fehérváron.

Tematikus tanösvényekkel bővült a Kajla-program

2020.07.24

Országszerte húsz kirándulási útvonalat ajánl a kisiskolások és családjaik figyelmébe Kajla-körök néven szerdától a Kajla-program - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a témában tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Kisebbségi egyeztető fórumot tartottak Székesfehérváron

2020.07.23

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő roma kisebbségi önkormányzatok képviselőit hívták kerekasztal-megbeszélgetésre Székesfehérváron 2020. július 23-án.

Szombaton rendezik a 11. Strandok éjszakáját

2020.07.23

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére július 25-én rendezik meg az idei Strandok éjszakáját, országszerte több mint 30 strandon várják az éjszakai fürdőzőket - közölte a Magyar Fürdőszövetség az MTI-vel szerdán.

Tizenkilenccel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.22

Tizenkilenccel 4366-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Így védi ki a Magyar Közút energiaelnyelő eszköze a halálos baleseteket - videóval

2020.08.04

Másfél év alatt 19 munkavégzés közben balesetet vészeltek át haláleset nélkül a közútkezelő dolgozói.

Tűz a dunaújvárosi uszodában

2020.08.03

Kigyulladt a szauna a sportuszoda alagsorában augusztus elsején kora reggel Dunaújvárosban.

Áramlás címmel közösségi teniszprogram indul Fehérváron

2020.08.02

A közösségi tenisz fejlesztését szolgáló program indult nyáron Székesfehérváron, melynek részeként iskolai sportszerek beszerzése, közösségi programok szervezése, szakiárnyú képzések valósulnak meg a megyeszékhely 10 iskolájában, valamint közösségi célú teniszpályák épülnek Maroshegyen az Alba Regia Helyi Akciócsoport támogatásával.

68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként

2020.07.31

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Moduláris, folyami vizeken hasznosítható beton úszómű-rendszert fejlesztettek Dunaújvárosban

2020.07.30

Folyami vizeken hasznosítható moduláris, strukturálható beton úszómű-rendszert, valamint ehhez illeszkedő felépítmény-rendszert fejlesztett ki Dunaújvárosban az Amitis Mérnöki Kft., a Ferrobeton Zrt. és az FM Projekt Kft. alkotta konzorcium.

Újra lehet jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre

2020.07.29

Augusztus 1-24. között újra lehet jelentkezni az atomerőmű specifikus szakirányú továbbképzésre a Dunaújvárosi Egyetemen.

A szünidő alatt számos gyermekprogramot valósít meg a SZÉNA Egyesület

2020.07.28

Az idén ünnepli 25 éves születésnapját a SZÉNA Egyesület, mely számos programot szervez az iskolai szünet ideje alatt is. Napközis táborok, kirándulások, mozi látogatás és városnézés is színesíti ezt az időszakot.

Csütörtökig még lehet nevezni a "Virágos Dunaújvárosért 2020" versenyre

2020.07.27

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy idén már huszonegyedik alkalommal hirdetjük ki a "Virágos Dunaújvárosért" című versenyt, amelyre nyolc kategóriában várjuk a nevezéseket.

Ne csak magunkra, a környezetünkre is figyeljünk!

2020.07.27

A hosszabb és melegebb nappalok sokunk számára a szabadságot, a felhőtlen szórakozást jelentik, ám a biztonság ebben az időszakban is fontos.

Minden elemét felújítják a Bregyó BMX és gördeszka pályájának

2020.07.25

A Városgondnokság asztalos és lakatos kollégái minden nap azon dolgoznak, hogy a lehető leghamarabb újra megnyithassák a már felújított BMX és gördeszka pályát a Bregyóban.

Az eddigi legkedvezőbb feltételek mellett igényelhetik a diákhiteleket a most felvett hallgatók

2020.07.24

Várhatóan rekordokat dönt idén a diákhitelt igénylők száma, akár 30 milliárd forintnál is több hitelt folyósíthat a Diákhitel Központ a minden eddiginél kedvezőbb igénylési feltételeknek és a május 1-től elérhető Diákhitel Plusz bevezetésének köszönhetően - közölte a Diákhitel Központ Zrt. pénteken az MTI-vel.

Augusztusban szünetel a diplomák átadása a Kodolányin

2020.07.23

Sokan vannak, akiknek oklevelei még a Kodolányi oktatási központjaiban várják tulajdonosaikat. Az egyetem arra kéri a volt hallgatóit, hogy aki csak tud, jöjjön július folyamán a kiállított oklevelekért, mert augusztusban szünetel a diplomák átadása.

Filmforgatás helyszíne lesz Martonvásár

2020.07.23

Augusztusban többször is lezárásra kerül a Brunszvik-kastélypark forgatás miatt.

Idén többeknek jut nyaralásra

2020.07.22

Az Eurostat adatai szerint tíz év alatt, 2010-2019 között közel 2,5 millióval többen engedhették meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni, mint korábban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ütemezetten halad Székesfehérváron a Balatoni úti felüljáró felújítása

2020.07.22

Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező.