2020.04.08, Szerda

Aktuális

Időközi választás Dunaújvárosban - Heten indulnak az országgyűlési képviselői mandátumért

2020.02.11

Időközi országgyűlésiképviselő-választást tartanak vasárnap Dunaújvárosban, a voksoláson heten indulnak.

Jövő hétvégén Székesfehérváron tartják az evezősök 30. ergométeres országos bajnokságát

2020.02.11

Jövő hétvégén a székesfehérvári Alba Régia Sportcsarnok ad otthont az evezősök jubileumi, 30. ergométeres országos bajnokságának, amelyen nemcsak az igazolt, hanem a para- és a masters versenyzők, az egyetemisták és az amatőrök számára is osztanak érmeket.

33 milliárdnyi fejlesztést és jelentős béremelést is tartalmaz a 2020-as büdzsé tervezete

2020.02.10

Február 14-én pénteken tárgyalja a közgyűlés a város idei büdzséjét, mely 67.4 milliárdos főösszeg mellett 25,8 milliárd forint saját bevétellel számol. Ebből kiemelkedik a 20,1 milliárd forint iparűzési adó. Az intézmények fenntartására 14,16 milliárd forintot költ idén a város. A minimálbér emelés és a garantált bérminimum biztosítása 662,7 millió forintos többletet jelent, illetve 242.9 milliót költ a város a közalkalmazottak éves 150 ezer forintos cafeteriájára.

Időközi választás Dunaújvárosban - Szerda délutánig jelentkezhetnek az átjelentkezéssel szavazók

2020.02.08

Még csaknem egy hétig, jövő szerda délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a választójogosultak, akik a február 16-i dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson a lakóhelyüktől eltérő településen kívánnak voksolni.

Ismét kotorni kellene a Balatont, de egyelőre se pénz, se hajó nincs a feladatra

2020.02.07

Tizenhat év után ismét szükség lenne a Balaton vízminőség-védelmi mederkotrására, a vízügy egyetlen erre alkalmas kotróhajójának felújítása azonban egy-másfél évig is eltarthat, és a kivitelezésre sem áll még rendelkezésre forrás - közölte Csonki István, a Balaton területén illetékes Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI megkeresésére.

Árokba csúszott egy kamion az M7-esen

2020.02.07

A vízelvezető árokba sodródott, és bebicskázva állt meg egy nyerges vontató február 7-én hajnalban az M7-es autópályán, Székesfehérvárnál.

Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé

2020.02.06

A turizmus.com gondozásában megjelent TOP 50-es kiadványban Székesfehérvár is helyet kapott, mint a tavalyi év alapján a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város egyike. Egy város számára mindig nagy elismerés és büszkeség valamiben a legjobbak között szerepelni. Most sincs ez másképp, amikor Székesfehérvár bekerült a turisztikailag legeredményesebb tíz vidéki város közé a turizmus.com tavalyi évi eredmények alapján közzétett értékelése szerint.

654 esethez riasztották a tűzoltókat kedden országszerte

2020.02.05

A viharos szél miatt 654 esethez riasztották a tűzoltókat kedden. A legtöbb beavatkozásra az Észak-Dunántúlon, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében volt szükség, de Pest megyében és fővárosban is számos helyen adott munkát a viharos időjárás - közölte a katasztrófavédelem szerdán a honlapján.

Újabb családvédelmi intézkedések: megyei mérleg

2020.02.05

A Kormány családvédelmi akciótervében a gyermeket vállaló és nevelő családoknak biztosít kedvezményeket, támogatásokat. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztálya is aktív szerepet vállal az akcióterv megyei megvalósításában. Néhány tény a tavalyi igénylésekről, rövid tájékoztatás a január 1-től életbe lépett vagy bővült támogatási formákról.

Mintegy tízezer gyerek felmentését kérték az iskolakezdés alól

2020.02.04

Csaknem tízezer kérelem érkezett az Oktatási Hivatalhoz (OH) a tankötelezettség kezdési időpontjának módosításra - közölte az OH hétfőn az MTI-vel.

Rózsaszínben a Városháza is száz nappal a Giro magyarországi rajtja előtt

2020.02.02

Száz nappal a 103. Giro d’Italia országúti kerékpárverseny magyarországi „Nagy Rajtja” előtt – és százkét nappal a székesfehérvári rajt előtt – rózsaszín díszvilágítást kaptak a rajt- és célvárosok nevezetes épületei, ezzel is hirdetve a Giro ünnepét. Székesfehérváron a Városháza kapott rózsaszín vílágítást csütörtökön este.

Megdőlt a napi melegrekord

2020.01.31

Január utolsó napján megdőlt a napi melegrekord - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délután Facebook-oldalán.

Időközi választás Dunaújvárosban - Még egy hétig lehet a külképviseleti szavazásra jelentkezni

2020.01.31

Még egy hétig, február 7-én 16 óráig jelentkezhetnek a külképviseleti szavazásra azok az érintett választópolgárok, akik a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választás napján nem tartózkodnak Magyarországon.

Új gépjárművet kapott ajándékba a Szent Kristóf Ház

2020.01.30

Különleges képességű fiatalok biztonságos szállítása érdekében, a Székesfehérvári Szent Kristóf Ház fennállásának tizedik évfordulója alkalmából, csütörtökön délelőtt egy új személygépjárművet adott át Spányi Antal, püspök az intézmény részére. Az autó az eddig használt, húsz éves járművet váltja és lehetőséget biztosít, hogy orvosi ellátásra, családi kapcsolattartásra, ügyintézésre vagy programokra vihessék a fiatalokat.

Első tiszti kinevezéseket adtak át Fejér megyében

2020.01.30

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója kinevezte tűzoltó századossá a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság két munkatársát, Bagoly Beáta tűzoltó zászlóst és Fekete János tűzoltó zászlóst.

Fákat döntött ki, épületeket rongált meg a viharos szél országszerte

2020.02.11

Fákat döntött ki, épületeteket rongált meg a viharos szél hétfőn országszerte, a katasztrófavédelem beavatkozására 475 alkalommal volt szükség. Legtöbbször Somogy megyében riasztották az egységeket, Fejér megyében egy felborult járműben a sofőr könnyebben megsérült.

Márciusban kutyás futóverseny lesz Dunaújvárosban

2020.02.10

Március 14-én Dunaújváros ad otthont a HDR Not Just Run szezonnyitó futamának, amely összehozza a kutyák és a futás szerelmeseit.

Emelkedik a pedagógusok bére és ösztöndíjat kapnak a tanulók a szakképzésben

2020.02.09

Emelkedik a szakképzésben dolgozó pedagógusok bére júliustól, és a következő tanévtől ösztöndíjat kapnak a tanulók - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.

Labdarúgó NB I - Nikolics ott szeretné folytatni, ahol négy és fél éve abbahagyta

2020.02.07

Nikolics Nemanja, a MOL Fehérvár FC frissen igazolt válogatott labdarúgója ott szeretné folytatni, ahol négy és fél évvel ezelőtt abbahagyta.

A tetővel és a homlokzattal kezdődik az Arany János Iskola felújítása

2020.02.07

Kezdődik az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI épületének felújítása, amit a város Önkormányzata 600 millió forinttal támogat. A jövő héten kezdődő bruttó 235 millió forintos beruházással elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újul meg.

Székesfehérváron búcsúzott az MH EUFOR Kontingens 24. váltása

2020.02.06

147 magyar, többségében fehérvári katona indul útra a Balkánra márciusban. Ők váltják majd a Bosznia Hercegovinában jelen lévő békefenntartó erőket. Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanya alakulóterén búcsúztatták el őket és fél éven keresztül látnak majd el békefenntartói feladatokat.

Országszerte több kórházban rendeltek el látogatási tilalmat

2020.02.06

Kórházi látogatási tilalmakról a teljes lista lentebb megtekinthető.

Alba Bástya Központ - jövő áprilisra készül el a korszerű, összevont intézmény

2020.02.05

Zajlanak a felújítási munkálatok az Irányi Dániel utca 4. számú épületben, ahol innovatív, összevont szociális szolgáltató központot alakítanak ki jövő áprilisra. Itt kap helyet a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ, amely jelenleg 16 telephelyen látja el feladatait városszerte. A több mint 500 millió forintos, uniós finanszírozású beruházásból létrejövő új intézmény Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ néven fog működni.

Katasztrófavédelem: a viharos szél miatt több mint négyszáz riasztás országszerte

2020.02.04

Több mint négyszázszor riasztották a tűzoltókat a viharos szél okozta károk miatt kedd este 6 óráig országszerte - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-t.

Innovatív fejlesztő foglalkozások a székesfehérvári iskolákban

2020.02.04

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával a SZÉNA Egyesület szakmai műhelye - a FókuszCsoport - fejlesztő foglalkozásokat, tréningeket valósított meg székesfehérvári általános- és középiskolákban.

Február 4-én korlátozottan lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái

2020.01.31

Február 4-én várhatóan reggel hét és este hét óra között nem lesznek elérhetők a közmédia földfelszíni tévécsatornái frekvenciacserék miatt - közölte Árki Zsolt, az Antenna Hungária (AH) műszaki igazgatója pénteken az M1 aktuális csatornán.

Támogatás a tehetségeknek - 83 diák vehetett át Tóth István ösztöndíjat

2020.01.31

Székesfehérvár évről évre ösztöndíjjal segíti azokat a jól tanuló fiatalokat, akik szociális helyzetük okán rászorulnak a támogatásra. A Tóth István és Tóth Terézia Ösztöndíjat az idei esztendőben 83 fehérvári általános és középiskolás, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgató vehette át.

Koronavírus: gyakran kell kezet mosni, ez a leghatékonyabb megelőzés

2020.01.30

A gyakori kézmosás és a higiénés szabályok betartása pillanatnyilag az egyetlen védekezési mód a koronavírussal szemben - közölte a Semmelweis Egyetem (SE) csütörtökön a honlapján. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) tájékoztatása szerint a koronavírus a lappangási ideje alatt is fertőz, vagyis a körülbelül kéthetes tünetmentes időszakban is továbbadható.

Kezdődhet a Szent István Király Múzeum központjának felújítása

2020.01.30

A Kormány döntése alapján Fehérvár egy európai színvonalú kulturális beruházással gyarapszik: kezdődhet a Szent István Király Múzeum központjának, a volt ciszter rendház Fő utcai épületének teljes felújítása. A jó hírről Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője számolt be Facebook oldalán.

Járvány van Magyarországon

2020.01.29

Átlépte a járványküszöböt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma január negyedik hetében - írta szerdai jelentésében a Nemzeti Népegészségügyi Központ.