2019.11.20, Szerda

Aktuális

Második helyen végzett Fejér megye a mobil laborok területi versenyén

2019.09.13

Baranyában rendezték meg a katasztrófavédelmi mobil laborok területi versenyét szeptember 12-én. A megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy és Vas megye katasztrófavédelmi mobil laborjai vettek részt. A csapatok a pécsi Árpádtetőn, négy különböző helyszínen mérték össze tudásukat.

Fontos, hogy családügyi szempontból is vizsgáljuk az Alzheimer kórt

2019.09.12

Az Alzheimer-kór negatív hatással van a beteg környezetére, családjára is, ezért fontos, hogy ne csak egészségügyi oldalról vizsgáljuk, hanem családügyi szempontból is - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.

Átépítik a Palotai úti kerékpárutat - 18 km bicikliút épül Székesfehérvár belvárosának környékén

2019.09.12

Szerdán bejárást tartottak a Palotai úton, ahol hamarosan megújul a gyalogos és kerékpárút taktilis burkolattal kettéválasztva, az új útakon a kerékpárút már kétirányú lesz az út mindkét oldalán. A jelenlegi, 90-es években kialakított megoldás balesetveszélyes és már nem felel meg a hatályos szabványoknak.

Sosem úgy akartam a legjobb lenni, hogy a többiek rosszabbak

2019.09.11

Volt sportoló, zenész, majd londiner, recepciós, főportás. A szocializmus fénykorának szinte minden emblematikus szállodáját megjárta, hogy aztán az egyikből máig tartó sikertörténetet építsen. Bár több mint ötven éve dolgozik a hotelszakmában és szállodások generációi nőttek fel a keze alatt, még ma is aktív. Nyolcvan éves lett a lenyűgöző dunakanyari panorámával büszkélkedő, közismert, visegrádi Hotel Silvanus tulajdonos-igazgatója, Lantos Árpád.

Rekordok születtek a 18. Országos Fakitermelő Bajnokság pákozdi döntőjében

2019.09.10

A megmérettetésen összesen negyven csapat mérte össze tudását, festői környezetben, a Pákozd-Sukorói Arborétum területén. A dobogó legfelső fokára rendkívül színvonalas és izgalmas csatában, kiemelkedő teljesítménnyel, a tavalyi ezüstérmes, Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata állhatott fel.

Virágos Székesfehérvár - szeptember 09-től október 06-ig lehet pályázni növényekre

2019.09.09

Már tíz éve támogatja Székesfehérvár Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága a lakosság parkosítási törekvéseit növényültetési pályázat indításával. A 2020-ban kiosztásra kerülő növényekre egy hónapon keresztül lehetet pályázni szeptember 9-től. A társasházak pályázhatnak vadszőlőre is, amit a kukaketrecek befuttatására használhatnak, illetve ismét lehet igényelni komposztot.

A vadállományt nem veszélyezteti a jogszerű vadászat

2019.09.08

A vadállományt sehol sem veszélyezteti a jogszerű vadászat - hangsúlyozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál szombati megnyitóján, a pákozd-sukorói arborétumban.

Éremeső az országos légpuska lövészversenyen

2019.09.06

Arany-, ezüst és bronzérmekkel tértek haza a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a székesfehérvári hivatásos tűzoltóság versenyzői a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nyíltirányzékú Légpuska Lövészversenyéről szeptember 4-én. A meghívásos versenyt harmadik alkalommal szervezte meg a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a zalaegerszegi lőtéren.

Világszám Zugligetben – átadták a MOME új campusát

2019.09.06

Az újjászülető Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nem csak, hogy a magyar kreatívipar zászlóshajója, de a fejlesztésnek köszönhetően egy egész városrész lesz még zöldebb, még élhetőbb – véli Fürjes Balázs, az építés irányításáért felelős kormánybiztos.

A vegán és a vegetáriánus étrend a stroke nagyobb kockázatával járhat együtt

2019.09.05

A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.

Vegán borokkal lépett piacra a Gedeon Birtok Borászat

2019.09.05

A Gedeon borok a 2018-as évjárattól az Európai Vegetáriánus védjeggyel ellátva kerülnek forgalomba. Ezzel elsők között próbálják betölteni itthon azt a rést, amit a vegánság megjelenése teremtett.

Monarchia korabeli laktanyából épült modern campus Székesfehérváron

2019.09.04

Az épület régi karakterét és elveszett oromzatait is visszanyerte az Épkar és a Laterex munkájával, a mostani tanévben már ezer diákot szolgál.

Elindult a Magyarország 365 fotópályázat

2019.09.03

Professzionális és amatőr fotográfusok magas színvonalú képeit is várják a magyar kormány által kedden elindított Magyarország 365 fotópályázatra, melynek célja az ország értékeinek bemutatása.

Iskolakezdéskor megnő a közlekedési balesetek kockázata

2019.09.03

Iskolakezdéskor megnő a közlekedési balesetek veszélye, a gyerekek körülbelül egy hónap alatt szoknak vissza a vakációból a tanév kötöttségeibe - erről beszélt az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Felderítették a parlagfüves területeket Fejér megyében is

2019.09.02

Az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium támogatásával ismét lehetősége nyílt a Fejér Megyei Kormányhivatalnak a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítésére. A Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével e feladatot idén is a növény- és talajvédelmi, valamint földhivatali szakemberek végezték.

Negyedik alkalommal hirdették meg a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” pályázatot

2019.09.13

Újra pályázni lehet a „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címre, amelyet eddig 63 hazai és külhoni oktatási intézmény nyert el. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) immár negyedik alkalommal hirdeti meg a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek megalapozását szolgáló pályázatot, amely most a reklámelemzés kategóriájával bővült.

Lajoskomáromban ismét megrendezték a Hazafiság Iskolája programot

2019.09.12

Ismét különleges honvédelmi pedagógiai programmal színesítette a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete a felsős diákok rendhagyó tanítási napját a Lajoskomáromi Általános Iskolában.

Négy fehérvári óvodaudvar újult meg idén - az iskolákban folytatódik az önkéntes program

2019.09.11

A KÉPES program keretében végeztek önkéntes munkát kedden a Palotavárosi óvoda udvarán, amely szeptemberre újult meg. Őszre új udvari játékok és megszépült környezet várta a gyerekeket a Szárazréti Óvodában, a Rákóczi úti Óvodában és a Nefelejcs utcai óvodában is.

50. tanévnyitó ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Egyetem!

2019.09.10

2019. szeptember 6-án jubiluemi, 50. tanévnyitó ünnepségét tartotta az egyetem.

Megújult a Praktiker áruháza Székesfehérváron is

2019.09.10

A régió kedvelt barkácsáruházát hozzávetőleg 150 millió forintból újította meg szeptember elején a Praktiker. A székesfehérvári barkácsáruház ettől az időponttól kezdve még modernebb környezetben, gazdagabb termékkínálattal várja a vásárlókat.

Székesfehérváron rendezték a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt

2019.09.09

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete és a Városgondnokság szombaton délelőtt rendezte Székesfehérváron a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt, melyen az ország kegyeleti szolgáltatóinak munkatársai mutatták meg szakmájukat és engedtek betekintést abba, hogyan is végzik a mindennapokban ezt a rendkívüli empatikusságot igénylő feladatot.

Kajla sikerének köszönhetően több mint 100 ezer gyerek fedezhette föl vasúttal Magyarországot

2019.09.07

Július után a Kajla útlevél augusztusban is óriási sikert aratott az alsó tagozatos iskolások körében. A két nyári hónap alatt 100 ezer kisdiák utazott ingyen a MÁV-START és a GYSEV járatain a kíváncsi magyar vizsla kölyök nyomában. Ezeknek az utazásoknak az össztávolsága közel 10 millió kilométer volt.

Fontos tudnivalók a közműszolgáltatásokról és a társasházak ügyeiről

2019.09.06

Újabb két füzettel gyarapodott a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kiadványsorozata. Székesfehérváron, a Megyeháza Címertermében mutatták be új fogyasztóvédelmi füzeteiket, amelyek állandó főcíme: „Panasza van? Segítünk!”

2021 nyarára megújul a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén

2019.09.06

Velencén, a Székesfehérvári Gyermek és Ifjúsági Táborban tartja hagyományos, tanévindító táborát a Székesfehérvári Diáktanács. A fiatalok érdekképviseleti csoportjának fontos feladata a csapatépítés mellett a tanév feladatainak áttekintése és a tisztújítás előkészítése is. A táborba csütörtökön Fehérvár polgármestere is ellátogatott, aki beszámolt a tábor felújítására készített önkormányzati tervekről is.

Újabb úthálózat újult meg Székesfehérváron

2019.09.05

A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz - hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Oldtimerek, triál és felvonulás - szombaton lesz az I. Kisfaludi Bringás Nap

2019.09.04

Szeptember 7-én lesz az I. Kisfaludi Bringás Nap a Kisfaludi Közösségi Házban.

Gripenek is lesznek a hétvégi Börgöndi Repülőnapon

2019.09.04

Idén is az év egyik legkiemelkedőbb fehérvári repülős eseménye lesz idén is a Börgöndi Repülőnap lesz szeptember 8-án, vasárnap. Idén már 24. alkalommal szervezi meg az Albatrosz Repülő Egyesület a programot. A színes légi és földi programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást kínálnak.

Oldtimer találkozó Bicskén

2019.09.03

Ha a veterán és klasszikus autók szerelmese vagy, akkor itt a helyed!

Remek lehetőség a Fejér Megyei nyugdíjasoknak

2019.09.02

Kedvezményeket kínál Fejér Megyei Nyugdíjasoknak az agárdi gyógyfürdő.

Virágos Magyarország - Székesfehérvár lett az Év települése a régióban

2019.09.02

Augusztus 30-án a tatabányai területi díjátadó keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió települései közül választotta ki a zsűri a nyerteseket: a három megyéből pályázó városok között Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett. A nyertes települések tovább folytathatják az országos fődíjért folyó versenyt, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.