2019.03.19, Kedd

Aktuális

Továbbra is érvényben van a kórházi látogatási tilalom Fejér megyében

2019.03.17

Fejér megyében, március 4. és 10. között 750 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 34,1 % -kal kevesebb az előző heti adatnál, azonban még meghaladja a járványküszöb-értéket.

Építőipari összefogásból született Guinness-rekord a Velencei-tó partján

2019.03.15

Első hallásra volt, aki őrültségnek tartotta a magyar szabadságharc előtt tisztelgő óriásszobrot, ám végül mindenkit meghódított az ötlet. A kivitelezésben oroszlánrészt vállaló Mapei Kft. segítségével számolunk be a páratlan kezdeményezésről.

Erdély Csanád szerződést hosszabbított a fehérvári jégkorongcsapattal

2019.03.13

A Fehérvár AV19 két évvel meghosszabbította magyar válogatott jégkorongozója, Erdély Csanád szerződését.

Siófokról rajtol és Székesfehérváron zárul az idei Tour de Hongrie

2019.03.12

Siófoki prológgal kezdődik és székesfehérvári befutóval zárul június 16-án a 40. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny. Az M4 mellett az Eurosport is élőben közvetíti majd a székesfehérvári befutót.

Adathalászatra figyelmeztet a NAV és a Nemzeti Kibervédelmi Intézet

2019.03.11

A közelgő adóbevallási időszakra hivatkozva adathalászok próbáltak megszerezni ügyfélkapus bejelentkezési és bankkártyaadatokat - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete.

Novák: a fiatal házasok akár törlesztés nélkül is kaphatnak babaváró támogatást

2019.03.11

A gyermekvállalás előtt álló fiatalok akár úgy is hozzájuthatnak a tízmillió forintos, szabadon felhasználható babaváró hiteltámogatáshoz, hogy abból végül egyetlen fillért sem kell törleszteniük - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Önkormányzat 2019 - Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg ősszel

2019.03.10

Hat megyei közgyűlés létszáma változik meg az őszi önkormányzati választás után: a Pest megyei közgyűlés létszáma eggyel nő, Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Somogy megye közgyűlésének létszáma viszont eggyel csökken a lakosság számának változása miatt.

Biztonsági öv, gyermekbiztonsági rendszerek, bukósisak - ezt ellenőrzik a rendőrök márciusban

2019.03.09

A rendőrség 2019. március 11. és március 17. között a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi Magyarország közútjain.

Orvosi rendelőben keletkezett tűz Székesfehérváron

2019.03.08

A fali kézszárító gyulladt ki egy háziorvosi rendelő mosdójában március 7-én reggel Székesfehérváron.

Visszavonulóban van az influenzajárvány Fejér megyében

2019.03.07

Fejér megyében, február 25. és március 3. között 1140 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Ez 40,3 % -os csökkenés az előző heti adathoz képest, azonban még meghaladja a járványküszöb-értéket.

Az Eb-selejtezőket is kihagyja Fiola, a székesfehérvári klub játékosa

2019.03.06

Fiola Attila, a bajnoki címvédő MOL Vidi FC labdarúgója térdproblémái miatt hetekig nem léphet pályára, így az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján sem szerepelhet a magyar válogatottban.

Tízéves a pákozdi Katonai Emlékpark

2019.03.05

Jubileumi, tizedik évadát nyitja meg március 9-én, szombaton a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely, melyen Magyarország NATO-csatlakozásának 20. évfordulójáról is megemlékeznek. Az ünnepi rendezvényen emlékfutás, megemlékezés és NATO-kiállítás várja a látogatókat.

Családháló díjat kapott a székesfehérvári szülészet

2019.03.04

Családháló díjban részesült a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szülészeti Osztálya. A szombati budapesti díjátadón a gyermekekért és családokért végzett áldozatos szakmai munkát ismerték el. A székesfehérvári Szülészet-Nőgyógyászati Osztályon 2500 gyermek születését segítik évente. Az év óvónőjének Németh Istvánné Pál Évát a Tulipános Óvoda óvónőjét választották.

Kisbuszt és nyaralást kapott a dunaújvárosi Jószolgálati Otthon

2019.03.03

Pályázati forrásból nyílt lehetősége az önkormányzatnak egy közel 10 millió forintba kerülő, speciális kialakítású kisbusz beszerzésére.

Új székhelyére költözik a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala

2019.03.01

A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala 2019. március 11. napjától új székhelyén, a Dunaújváros, Szórád Márton út 39. szám alatt várja Tisztelt Ügyfeleit.

Energiahatékony Önkormányzat díjat nyert Bicske

2019.03.16

Tizedik alkalommal került sor a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. által irányított Virtuális Erőmű Program díjátadójára március 6-án, a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnapon, Budapesten.

Mintegy 170 öttusázó a székesfehérvári világkupaversenyen

2019.03.14

Több mint harminc ország mintegy 170 versenyzője állhat rajthoz a székesfehérvári öttusa világkupaversenyen, amelyet május 1. és 5. között rendeznek meg.

Júliustól autóvásárlási támogatást kapnak a nagycsaládosok

2019.03.12

Július elsejétől legfeljebb 2,5 millió forintos támogatást kaphatnak a legalább három gyereket nevelő családok új, legalább hétszemélyes személyautó vásárlásához - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Ennek a beruházásnak sokan örülnek Dunaújvárosban

2019.03.12

Egykori rendelőintézetből épített modern járási hivatalt a Grabarics Kft., a Renalpin Kft. és a Pont Plan Kft. konzorciuma, a feszes határidőt és egy nem várt körülményt is sikeresen kezelve. A közel kétmilliárdos fejlesztésről Plank Antal, projektvezetőt kérdeztük.

Nem ázsiai tigrisszúnyogot találtak Székesfehérváron

2019.03.11

Etomológus szakértő erősítette meg, hogy a közösségi médiában keringő képeken nem tigrisszúnyog látható. Az elmúlt napokban került fel a Facebookra, miszerint egy székesfehérvári hölgy több mint 30 ázsiai tigrisszúnyogot csapott le otthonában. A Városgondnokság felkérésére Sáringer-Kenyeres Tamás, entomológus szakértő megállapította, a képeken nem ázsiai tigrisszúnyog látható.

Benkő Tibor: erős magyar hadseregre van szüksége a NATO-nak

2019.03.10

Magyarországnak olyan erős hadseregre van szüksége, amelyet a NATO bárhol a világon alkalmazni tud a szövetséges országok békéje és biztonsága érdekében - mondta a honvédelmi miniszter szombaton, a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely tizedik évadának megnyitó ünnepségén.

Új közösségi térrel gazdagodik Székesfehérvár Belvárosa

2019.03.09

A végéhez közeledik a II. János Pál pápa tér felújítása. Gyönyörű egybefüggő térköves kialakítás készült a téren és a Szent István-székesegyház oldalában, ahol az egykori sírokat, falakat is jelzi a kövezet. A terület teljes megújulása 2022-re várható, hiszen a Géza nagyfejedelem tér a Bazilika belső felújítását követően készül majd el.

2018 munkahelyi bölcsődéjének választották a DUFiókákat!

2019.03.08

2019. márciusában Családháló díjjal jutalmazták a 2018-as eredményei alapján a DUFiókák Munkahelyi Bölcsödét!

Dunaújvárossal és az Alba Fehérvárral is játszik edzőmérkőzést a kínai női kézilabda-válogatott

2019.03.08

Tavaly ősz után ismét Magyarországon edzőtáborozik a kínai női kézilabda-válogatott.

Időjárás állomást építettek Székesfehérvár szívében

2019.03.07

Időjárás állomást telepített a Titkok Háza Tudományos Élményközpont az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar F épületének udvarára Székesfehérváron. A hagyományos meteorológiai mérőállomás kialakítása a város szívében közvetlen mérést és megfigyelést tesz lehetővé.

Megkezdődött az Újhegyi Alsó út felújítása Etyeken

2019.03.06

Közvetlen nemzeti forrás felhasználásával, a fejlesztési tanács beruházásaként, az Útéppart Kft. kivitelezésében, ugyanazt a szép bazaltkockás burkolatot kapja, mint a felső út.

Az EP illetékes bizottsága támogatja az óraátállítás eltörlését

2019.03.04

Támogatásáról biztosította az évenkénti kétszeri óraátállítás gyakorlatának 2021-es megszüntetését hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes bizottsága.

Dunaújvárosi középiskolásoknak vetítik a Csodálatos fiú című filmet

2019.03.04

A Csodálatos fiú című filmet vetíteti március 4-én, 8-án, 12-én a Dózsa Moziban a Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum a jelentkező középiskolák illetve középiskolások számára.

A bicskei DHKSE Portugáliába készül a világbajnokságra

2019.03.02

A Dinamik Harcművészeti Közhasznú Sportegyesület (DHKSE) négyfős versenyző csapata meg kívánja mérettetni magát a Kempo Világszövetség által szervezett XVI. Kempo Világbajnokságon.

Több székesfehérvári buszjárat menetrendje változik március 1-től

2019.03.01

Március 1-től a dolgozókhoz és az üzletek nyitvatartásához igazították a 35-ös busz menetrendjét Székesfehérváron. A Sóstói Ipari Park felé közlekedő 15-ös járatot is racionalizálták a csökkenő utasszám és az ipari parkot ellátó szerződéses buszok miatt, valamint a 22-es vonalon is módosultak a Köfém lakótelephez betérő járatok.