2020.04.06, Hétfő

Aktuális

Orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére lehet pályázni

2020.04.03

Március utolsó napjával megnyíltak a Magyar Falu Program első pályázatai, összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeggel. Az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések, illetve önkormányzati társulások orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére pályázhatnak.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

2020.04.02

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban

2020.03.31

Megszületett a döntés: idén 129 középiskolás és felsőoktatásban tanuló hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban. Székesfehérvár mintegy 10 millió forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.

Megkezdte munkáját a Fejér Megyei Szent György Kórház kórházparancsnoka

2020.03.31

Megkezdték a munkát kórházparancsnokok, a Szent György Kórházban ezt a feladatot Bernhardt-Kupi Krisztián őrnagy látja el. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkeztetését

2020.03.30

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek - közölték az MTI-vel az érintett szervezetek.

Segítség a gyurgyalagoknak és a parti fecskéknek a Sóstón

2020.03.30

Elkészült a fokozottan védett gyurgyalagok (Merops apiaster) és védett parti fecskék (Riparia Riparia) fészkelőtelepeinek otthont adó élőhelyek rekonstrukciós munkája a Sóstó Természetvédelmi Területen.

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

2020.03.28

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, az órákat éjjel 2 órakor 3 órára kell állítani. Az óraátállítás miatt változik egyes tömegközlekedési járatok menetrendje.

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna

2020.03.27

Hétfőtől alsósoknak szóló oktatási műsorokat is közvetít az M5 csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya pénteken az MTI-vel.

Kijárási korlátozást rendelt el szombattól a kormány

2020.03.27

Kijárási korlátozást vezetünk be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Két héten keresztül az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

Kanadai védőt igazolt a finn élvonalból a Fehérvár jégkorongcsapata

2020.03.25

Kanadai védőt igazolt az osztrák jégkorongligában érdekelt Fehérvár AV19.

Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése Székesfehérváron

2020.03.25

"Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

2020.03.24

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Maszkokat varrnak az árpádos szakoktatók - mosható maszkot otthon is el lehet készíteni

2020.03.23

Az Árpád Szakképző ruhaipari szakoktatói egyszer használatos, illetve mosható maszkokat varrnak a kórház számára. A gyártást hétvégén kezdték el, mára elkészült az első ezer darab – több önkéntes, cég és a Szakképző Centrum együttműködésében.

Három havi moratórium az önkormányzati lakások bérleti díjára

2020.03.22

Moratóriumot hirdetett Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András az önkormányzati lakásrendelet alapján kiadott bérlakások és egyéb helyiségek esetében. Az áprilisi, májusi és júniusi bérleti díjakat a járványidőszak utáni hónapokra átütemezte a város.

Virtuálisan látogatható a Hetedhét Játékmúzeum

2020.03.20

A Hetedhét Játékmúzeum a zárva tartás idejére sem hagyja múzeumi élmény nélkül a családokat, a kisgyerekeket – most otthonról látogathatjuk meg a Hiemer-házbeli kiállítóhelyet.

Emmi: elindult a tankönyvrendelés

2020.04.02

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

2020.04.01

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

Szerdán indul a viharjelzés az ország nagy tavain

2020.03.31

Április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-t.

Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét

2020.03.30

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

Naponta fertőtlenítik a forgalmas helyeket Dunaújvárosban

2020.03.30

A munkához több ezer liter fertőtlenítőszer áll rendelkezésre, amit elsősorban a padok, buszmegállók fertőtlenítéséhez használnak a DVG emberei.

Jelentős lehűlésre kell készülni

2020.03.29

Jelentős lehűlés várható a jövő héten néhol havazással, április első napján helyenként mínusz 10 fok is lehet. A hétvégére melegszik ismét az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Tízezer üvegnyi Béres Csepp adományt adtak át Pákozdon

2020.03.27

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív tagszervezeten keresztül juttatja el azokat az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Mit fizet a munkavállaló, ha fizetés nélküli szabadságon van?

2020.03.27

Ha a munkavállaló fizetés nélküli szabadságon van, akkor szünetel a biztosítási jogviszonya. Ha a munkavállaló más jogcímen sem jogosult az egészségügyi szolgáltatásra, akkor a fizetés nélküli szabadság első napjától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie. Ez idén havonta 7 710 forint, naponta 257 forint.

Vidipedia néven elindult a Fehérvár FC online klubtörténeti adatbázisa

2020.03.26

Vidipedia néven elindult a MOL Fehérvár FC online klubtörténeti adatbázisa, amely a székesfehérvári egyesület 1941 óta íródó históriájának minden fontos mozzanatát bemutatja.

Ne vegye fel, ne hívja vissza!

2020.03.25

Az ismeretlen, külföldi hívószámokról érkező hívásokkal kapcsolatban a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Változás a kéményseprésben Fejér megyében

2020.03.25

Fejér megyében a kéményseprőipari közszolgáltatást ellátó Kémény Zrt. a veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedésekre hivatkozva értesíti ügyfeleit, hogy Fejér megye területén a március 17-ét követő időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi.

Koronavírus - A gyógyfürdők és -szállók többsége ideiglenesen bezárt

2020.03.23

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

Lakókocsi gyulladt ki Seregélyes-Szőlőhegyen

2020.03.23

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi március 20-án éjszaka Seregélyes-Szőlőhegyen.

Hidegfront érkezik zivatarokkal

2020.03.21

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Maximum 200 vásárló tartózkodhat a dunaújvárosi piac területén

2020.03.20

A városvezetés az illetékes szervekkel való egyeztetés alapján a piacot továbbra sem zárja be (hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik zárt nagyáruházba terelődne át), viszont péntektől az alábbi intézkedéseket vezeti be a vásárlók védelme érdekében: