2020.09.25, Péntek

Aktuális

A szaktárcával egyeztet Vargha Tamás a Székesfehérvár-Budapest buszjáratokról

2020.08.29

Napokon belül sor kerül a Székesfehérvár-Budapest autóbusz járatok ügyében arra megbeszélésre a szaktárcával, amit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője kezdeményezett. - számolt be Facebook oldalán a képviselő.

Sziklafalon rekedt kirándulóknak segített a körzeti megbízott

2020.08.29

A fehérvárcsurgói körzeti megbízott és egy hivatásos vadász segített a Gaja-szurdok sziklafalán rekedt kirándulóknak.

Lehetséges a nevelés-oktatás hagyományos kezdése szeptember 1-jén

2020.08.29

Lehetségesnek tartja az emberi erőforrások minisztere a járványügyi adatok alapján, hogy Magyarországon szeptember 1-jén a hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás.

Újabb tizennégy ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

2020.08.24

Hat budapesti, egy dunaharaszti, egy székesfehérvári, egy mosonmagyaróvári és két győri helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb tizenegy üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

Értékteremtés Dunaújvárosban

2020.08.23

A Hunor hivatásos mentőszervezet egy gyaloghíd építésével tette könnyebbé a helyiek életét.

Felavatták Áron Nagy Lajos Emlékművét Székesfehérváron

2020.08.21

Pénteken délelőtt avatták fel az 1987-ben elhunyt Áron Nagy Lajos kétszeres Munkácsy-díjas festőművész emlékművét a róla elnevezett téren. Székesfehérvár legújabb köztéri alkotását Nagy Edit szobrászművész készítette. Áron Nagy Lajos 1939-től Székesfehérváron élt és az alkotó munka mellett rajzpedagógusként dolgozott. 1971-ben választották Székesfehérvár díszpolgárává.

A leállósávok használatát ellenőrzik a rendőrök az M7-esen

2020.08.19

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint - mondta Óberling József rendőr ezredes sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.

Ünnepi állománygyűlést tartott az MH 43. Nagysándor József Ezred

2020.08.18

Az államalapítás és államalapító Szent István király emlékére ünnepi állománygyűlést tartott az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Takács Tamás ezredes, vezető katolikus tábori lelkész, aki megáldotta az új kenyeret.

Egészségházat avattak Lepsényben

2020.08.18

Jövőre 2012 milliárd forint jut egészségügyi célokra, ami azt jelenti, hogy a kormány tíz év alatt 915 milliárd forinttal, 76 százalékkal növelte az emberek egészségének megvédésére, megőrzésére, visszaszerzésére fordítható forrásokat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a Fejér megyei Lepsényben.

Jótékonysági kézilabdatornát rendeznek Rácalmáson

2020.08.17

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) valamint a BioTechUSA jótékonysági felkészülési kézilabdatornát rendez jövő pénteken és szombaton.

Közös ellenőrzést indított a vasúti átjárók biztonságáért a rendőrség és a MÁV

2020.08.15

Közös közúti-vasúti ellenőrzést indított a vasúti átjárók biztonságáért a MÁV és a rendőrség.

Sajátos nevelési igényű gyermekek intézményeit újítják fel Dunaújvárosban

2020.08.14

Mivel az intézmény épülete elavult, így egyebek mellett az energetikai fejlesztést is modernizálják, valamint kicserélik a belső burkolatot és a nyílászárókat is.

Augusztus 20. - Módosul a kormányablakok nyitvatartása

2020.08.14

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep miatt módosul a nyitvatartási rend a kormányablakokban és az okmányirodákban.

Székesfehérváron is magas a levegő ózontartalma

2020.08.13

Ismét többfelé magas a levegő ózontartalma, emiatt 17 településen kifogásolt a levegőminőség.

Dunaújváros 1,1 milliárdból fejleszti két bölcsődéjét

2020.08.12

Dunaújváros önkormányzata 1,1 milliárd forint európai uniós támogatásból bővíti és korszerűsíti a Zengő-Bongó Bölcsődét, valamint szintén felújítja a Hétszínvirág Bölcsőde épületét.

Fejér megyei vasútállomásokat modernizál az R-Kord

2020.08.29

Öt helyszínen dolgozik a cég a MÁV létesítményein mintegy 234 millió forintból.

Hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es leállósávjában közlekedőkre

2020.08.29

Egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán a leállósávokban haladó autósokra a hosszú hétvégén - közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Húsz vasúti fejlesztés előkészítéséhez biztosít több mint 32 milliárd forintot a kormány

2020.08.25

A 2021-2027-es uniós pénzügyi ciklusban kötöttpályás beruházásokra várhatóan rendelkezésre álló forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról született döntés. Az összesen 32 milliárd forintos ráfordítás a hazai közösségi közlekedés gerincét adó vasút infrastruktúrájának, szolgáltatásainak korszerűsítése, versenyképességének növelése mellett a magyar gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul - közölte kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt

2020.08.22

Elkészült, és megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

Székesfehérvárra látogatott a NATO összhaderőnemi parancsnoka

2020.08.19

Jörg Vollmer, a NATO Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka szerdán találkozott Korom Ferenccel, a Magyar Honvédség parancsnokával Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanyában, amely otthont ad a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.08.19

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Pátkán és Lovasberényben élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Augusztus 20. - Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje a hosszú hétvége miatt

2020.08.18

Módosul a Volánbuszok közlekedési rendje az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt: csütörtökön a munkaszüneti napok, pénteken és szombaton a szabadnapok menetrendje szerint járnak a buszok - közölte a Volánbusz Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Nagyobb forgalom várható a közutakon a következő napokban augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt

2020.08.17

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt megélénkülhet a forgalom a hazai gyorsforgalmi utakon, különösen az M3-as és az M7-es autópályákon.

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

2020.08.16

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák Müller Cecília országos tisztifőorvost - jelentették be a civil elismerés kuratóriumának tagjai pénteken Székesfehérváron.

Letartóztattak egy Fejér megyei cigarettacsempészt

2020.08.14

Letartóztatásba került egy Fejér megyei férfi, aki több mint 150 ezer doboz cigarettát rejtegetett egy külvárosi hétvégi ház pincéjében - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.

Székesfehérváron is épül honvédelmi sportközpont

2020.08.14

Újabb tizenegy honvédelmi sportközpont építéséről döntött a Kormány - az első ütemben a székesfehérvári létesítmény is helyet kapott - számolt be Facebook oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Gyulai Memorial - A 110 gát világranglista-vezetője is jön

2020.08.13

Újabb sztár indulása emelheti a verseny csúcsszámává a 110 méteres gátfutást a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon: a világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.

Koronavírus - Ne menjen közösségbe, aki felső légúti tüneteket észlel magán!

2020.08.13

A jelenlegi koronavírusos esetek családi, közösségi járványokhoz kapcsolódnak, ezért fontos, hogy aki felső légúti tüneteket észlel magán, ne menjen közösségbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A kormány idén is támogatja a népi építészet emlékek megóvását

2020.08.12

Szeptember 14-ig igényelhető támogatás a Népi Építészeti Program 2020 keretében népi építészeti emlékek felújításához vagy a helyreállítás szakmai előkészítéséhez. A legfeljebb 20 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatás igénylésének feltételei a Teleki László Alapítvány honlapján érhetők el.