2019.01.20, Vasárnap

Aktuális

Figyelem! - Az E.on nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

2019.01.17

Az E.on nevében küldenek ismeretlenek az energiavállalat elektronikus értesítőihez nagyon hasonló formátumú e-maileket, ezzel próbálják elérni, hogy különböző, általában alacsony összegeket átutaljanak nekik.

A hétvégén visszatér a hidegfront

2019.01.17

A hétvégén hidegfront érkezik: egyre többfelé a maximumok is fagypont körül alakulnak majd. Emellett változékony lesz az időjárás: napsütés, de eső, havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön jutattak el az MTI-nek.

Kórházi látogatási tilalom Fejér megyében

2019.01.16

A kórházban ápolt betegek védelme érdekében, 2019. január 18-tól kórházi látogatási tilalom elrendelésére hívta fel a megye valamennyi fekvőbeteg ellátást nyújtó intézményét, minden osztályra kiterjedően a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya.

Te is lehetsz K&H gyógyvarázs mesedoktor!

2019.01.16

Minden új év egy új kezdet is, így a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program hetente 160 új meseolvasó időponttal várja a lelkes önkénteseket az ország 47 kórházának gyermekosztályán, hogy meséikkel 2019-ben is kellemes pillanatokat szerezzenek a gyerekeknek.

Világbajnok spanyol játékossal erősített az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata

2019.01.14

A világ- és Európa-bajnok spanyol Carlos Cabezassal erősítette meg keretét az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapata - jelentették be a klub vezetői hétfői székesfehérvári sajtótájékoztatójukon.

Az olimpiára hajt a székesfehérvári triatlonista, Dévay Márk

2019.01.14

Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

Tavaly több mint 600 madarat látott el a székesfehérvári Vadmadárkórház

2019.01.13

Tavaly több mint hatszáz madarat gyógyítottak a székesfehérvári Vadmadárkórházban - mondta az intézmény vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

NHL-t megjárt kanadai hokis igazolt Székesfehérvárra

2019.01.12

Ty Wishart személyében az észak-amerikai jégkorong-bajnokságban (NHL) is szerepelt kanadai játékost szerződtetett az osztrák ligában (EBEL) érdekelt Fehérvár AV19. A székesfehérvári együttes csütörtökön jelentette be a 193 centiméter magas, 101 kilogrammos hátvéd leigazolását.

A Dunaújvárosi Egyetem idén is jelen lesz az Educatio kiállításon

2019.01.09

A Dunaújvárosi Egyetem 2019. január 10-12. között várja az érdeklődőket a 19. Educatio kiállításon, a Hungexpo "A" csarnokában!

Csütörtökig pályázhatnak a tanodák költségvetési támogatásra

2019.01.09

Csütörtökig pályázhatnak a tanodák a költségvetésben rögzített 2,5 milliárd forintos állami támogatásra - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága az MTI-vel.

Felújított épületben, új játékokkal kezdték az évet a besnyői óvodások

2019.01.08

Lezárult „Az óvoda épületének külső felújítása és az óvodaudvar fejlesztése Besnyőn” című projekt.

Vadmadárkórház és új közösségi épület építésébe kezdenek Székesfehérváron

2019.01.08

A Sóstó Természetvédelmi Terület keleti kapujánál hamarosan elkezdődhet a vadmadár bemutató és gondozó épület, illetve egy új közösségi ház kialakítása. A Vadmadárkórház Természetvédelmi Alapítvány számára létesítendő bázis, gondozó és bemutató épület, illetve közösségi ház az önkormányzati tulajdonban lévő, 25 ezer négyzetméteres területen valósul meg a Sárkeresztúri út mellett.

Hatékonyabb lett a fehérvári távhőszolgáltatás

2019.01.07

Befejeződött a felújítás a szedreskerti fűtőműben, ahol a korábban három 4.7MW-os régi kazán helyett három új 5 MW-os kondenzációs szerkezetet építettek be, zajszigetelték az épületet és a homlokzat is megújult. A felújítás azon túl, hogy hatékonyabbá tette a fehérvári távhőszolgáltatást évi 70 tonnával kevesebb szén-dioxidot kibocsátást is eredményez.

Apró részleteiben is megújul a Festetics-kastély

2019.01.07

A rekonstrukció keretén belül közel 3000 négyzetméteren újul meg a homlokzat, valamint a belső tér egyes részeit is korhűen restaurálják.

Legyőzte idegenben közvetlen riválisát a Fehérvár AV 19

2019.01.06

Rendkívül szoros mérkőzésen tudott győzni a Volán a Linz otthonában. Az első két harmadban ment az adok-kapok, de a záró játékrészben csak a fehérváriak tudtak betalálni, 3-2-es győzelmükkel mindhárom pontot behúzták és két pontra megközelítették a rájátszást jelentő hatodik helyen álló ellenfelüket.

Másfél milliárd forintos ösztöndíjprogram indult egészségügyi hallgatóknak

2019.01.17

Csaknem másfél milliárd forintos keretösszeggel hirdetett pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi felsőoktatási alapképzésben részt vevő, nappali és levelező munkarendben tanuló hallgatóknak.

Pénteken lesz nyílt nap a BCE Székesfehérvári Campusán

2019.01.17

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán 2019. január 18-án, pénteken reggel kilenc órától nyílt napot tartanak, ahová az alap- és mesterképzések iránt érdeklődőket egyaránt szeretettel várják. A nyílt napon való részvétel regisztrációhoz kötött!

Tovább folytatódik a közműcsere Székesfehérváron

2019.01.16

Amint az időjárás lehetővé teszi tovább folytatódik a Berényi út felújítása. A Királykúti körforgalom alatt már kicserélték az összes nagy közművezetéket. Ez a munka tovább folytatódik egészen a Vértanú utcáig, majd ezután teljes pályaszerkezet cserével együtt újítják fel az utat. A járdák is megújulnak mindkét oldalon, illetve kerékpársáv is épül. A kivitelező nyárra szeretne végezni a teljes felújítással.

Afrikai sertéspestissel kapcsolatos járványügyi képzés vadászok számára

2019.01.15

Az afrikai sertéspestis vírusának múlt év áprilisában, Heves megyében történt első kimutatása óta Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Nógrád megyében is megállapításra került a betegség a vaddisznó állományokban.

A Fejér megyei vállalkozásokat is érinti az Intrastat adatszolgáltatás változás

2019.01.14

A változás azokat a Fejér megyei vállalkozást érint, akinek külkereskedelmi forgalma jelentős.

Új átkötőút nyílt meg és változott a Beethoven Iskola megközelíthetősége Martonvásáron

2019.01.13

2019. január 8-án megnyílt a tornaterem és a sportcsarnok mögötti egyirányú átkötő út, így az új iskolai parkolóhelyeket is igénybe lehet venni a területen.

Pályaválasztók előtt nyitja ki kapuit a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.01.12

Nyílt napra várja a kórház az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat január 16-án, szerdán délután.

Elismerték a dunaújvárosi kataszrófavédelem és tűzoltó-parancsnokság munkáját

2019.01.10

A városi közgyűlés céltámogatással jutalmazta az intézmények kiemelkedő munkásságát, akik napi szinten biztosítják a közbiztonság megőrzését.

Emléktűz-gyújtással tisztelegnek Pákozdon az urivi áttörés 76. évfordulóján

2019.01.09

Az Urivi áttörés 76. évfordulóján, január 12-én 18 órakor emléktűz-gyújtás lesz a pákozdi Mészeg-hegyen, a Don-kanyar Emlékkápolnánál. Az ünnepségen a történelmi egyházak helyi vezetői, köztük Spányi Antal, megyés püspök emlékezik a hősi halált halt katonákra. A szervezők különbuszt indítanak a Piac térről és a vasútállomásról, illetve gondoskodnak a visszautazásról is.

A legmodernebb magyar stadionban nyert új otthont a Vidi - videó

2019.01.09

A háromszoros magyar bajnok számára a Strabag kivitelezett 14 ezer férőhelyes arénát. Kincses Péter stábja a szomszédban a Colas által megmentett természetvédelmi területre is ellátogatott.

Elek Ákos visszatért a Vidihez

2019.01.08

A 48-szoros válogatott Elek Ákos hét év után visszatért kedden a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC-hez.

Illegális hulladéklerakók felszámolására pályázhatnak az önkormányzatok

2019.01.08

Az illegális hulladéklerakók felszámolását támogatja az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében a tárca mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

Ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani

2019.01.07

Kedden újabb országos havazás várható, így ismét téliesebb útviszonyokra kell számítani - hívta fel a figyelmet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Februártól indulnak a Magyar falu program első pályázatai

2019.01.06

Az egyházi, valamint az önkormányzatok által üzemeltett közösségi terek felújításra és létrehozásra lehet pályázni elsőként, februártól a Magyar falu program keretében - hangsúlyozta szombati budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Robotikai versenyt hirdet középiskolásoknak az Óbudai Egyetem

2019.01.05

Középiskolásoknak hirdetett versenyt az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara. A versenyen minden csapat egy-egy robotot kap, mellyel különböző feladatokat kell majd megoldaniuk a diákoknak. A Bejczy Antal versenyre maximum 3 fős csapatok jelentkezését várják 2019. január 25-ig.