2020.01.28, Kedd

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten

2020.01.24

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten, az emberek 22 százaléka használja fő közlekedési eszközként a biciklit, és csak két legendásan kerékpárbarát ország, Hollandia és Dánia előz meg minket - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepségen, Budapesten.

Látogatási tilalom lesz péntektől a Szent György Kórházban

2020.01.23

2020. január 24-től visszavonásig, látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban, mely az intézmény valamennyi telephelyét érinti.

Megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz

2020.01.23

Brazil és amerikai kutatók megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz.

Influenza - Egyre több a megbetegedés

2020.01.22

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés az országban, a figyelőszolgálat jelentése alapján végzett becslés szerint az országban január 13. és 19. között 12 370, az előző hetinél 29,9 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből.

Giro d'Italia - Rózsaszín fények éjszakája száz nappal a rajt előtt, indul az önkéntes program

2020.01.21

Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok, valamint elindul a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programja.

Életet mentettek a fehérvári rendőrök

2020.01.21

A rendőrök lélekjelenléte és szakszerűsége mentette meg egy nő életét Székesfehérváron.

„Száz év” Fehérvártól a Balatonig - megnyílt Fekti Vera festőművész tárlata

2020.01.20

Január 20-án a Magyar Kultúra Napja tiszteletére nyitották meg Fekti Vera, festőművész „Száz év” Fehérvártól a Balatonig című kiállítását a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében (Oskola utca 7.) .

Idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját

2020.01.20

Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Jégkorong Magyar Kupa - Elsőként a címvédő Fehérvár jutott döntőbe

2020.01.18

Elsőként a címvédő Fehérvár jutott a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szombati elődöntőben jó harmadik harmadbeli játékkal 6-2-re legyőzte a rendező DVTK csapatát.

A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is értékesítheti ingatlanát a tulajdonos

2020.01.17

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Új rádiók erősítik az önkéntesek helytállását Fejér megyében

2020.01.17

Az önkéntes mentőszervezetek támogatására kiírt európai uniós pályázatnak köszönhetően kilenc új EDR kézi rádiót vehetnek birtokba a járási mentőcsoportok képviselői Fejér megyében Az első készüléket Vizi Ignác tűzoltó ezredes, igazgatóhelyettes adta át Koppán Viktor Dávidnak, a Fehérvári Tűzoltó Egyesület elnökének január 16-án a megyeszékhelyen.

Folytatódik az egészségügyi szakdolgozók béremelése

2020.01.16

"Bár az egészségügyi szakdolgozóknak sosem lehetünk elég hálásak", a béremelés megbecsülésük egyik legfontosabb eleme, amely tovább folytatódik - jelentette ki a kormányszóvivő csütörtökön a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Pályázat indul a Fejér Temék elismerés elnyerésére

2020.01.15

A helyi termékek népszerűsítése és esetlegesen minőségének javítása érdekében ösztönző lehet a szakmai alapon elnyerhető „Fejér Termék” elismerés, amelyet pályázat útján lehet elnyerni. A pályázati felhívás hamarosan megjelenik a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum honlapján is.

III. Családi Nyílt Nap a Dunaújvárosi Egyetemen

2020.01.14

Hozd el barátaidat, szüleidet és töltsetek el egy remek napot!

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás

2020.01.25

Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

Borbás Marcsi látogat a Viktória Rehabilitációs Központba

2020.01.24

Február 11-én, kedden 17 órától Borbás Marcsi, a Gasztroangyal lesz a Viktória Rehabilitációs Központ (Erzsébet u. 20.) vendége. Az est folyamán lehetőség lesz Borbás Marcsi könyveinek megvásárlására.

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

2020.01.23

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

Tájékoztató a szakképzés megújulásáról Székesfehérváron

2020.01.22

A 2020-21-es tanévtől felmenő rendszerben átalakul a szakképzés intézményi szerkezete. A szakképző intézményeknek két típusa lesz, az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola. A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne, itt érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető, ami középvezetői szintű ismereteket biztosít. A szakképző iskolában pedig a harmadik év végén a tanulók szakképzettséget szerezhetnek.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.01.22

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Móron mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Továbbra is biztosított a dunaújvárosi női kézilabdacsapat NB I-es szereplése

2020.01.21

Továbbra is biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) szereplése a női NB I-ben és a dunaújvárosi kézilabda utánpótlás akadémia működése - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a város humán ügyekért felelős alpolgármestere.

Már nem Hannu Järvenpää a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője

2020.01.21

Az előző napi közlemény után kedden személyi döntésekkel is jelezte a Fehérvár AV19 SC vezetősége, hogy elégedetlen a jégkorongcsapat szereplésével. A mendzsment megköszönte Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját, a finn szakember utódja eddigi segítője, Antti Karhula lesz.

Versenyképes lesz a kormányhivatali fizetés

2020.01.20

Az illetményemelés során a kormány figyelembe veszi a regionális munkaerőpiaci hatásokat, így a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatalban dolgozó kormánytisztviselők illetményét a szellemi foglalkozásúak adott megyére jellemző átlagkeresetéhez igazítják.

Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

2020.01.19

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

Vasárnap teljesen lezárják az M1-es autópályát Nagyegyházánál

2020.01.17

Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert

2020.01.17

Milák Kristóf és Hosszú Katinka személyében a férfiaknál és a nőknél is úszót választott a 2019-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).

Hat megye kereskedő és vendéglátós tanulói versengtek Székesfehérváron

2020.01.16

A Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium és Szakközépiskola másodszor rendezte meg a Királyi ízek, illatok gasztronómiai versenyt és a Kereskedők viadalát. Előbbiben pincér-, szakács- és cukrásztanulók, utóbbiban a kereskedők mérik össze szaktudásukat.

Megkezdődik a váli Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása

2020.01.16

Megkezdődik a Fejér megyei Válon található Ürményi-Dreher-kastély teljes felújítása, az előkészítő munkálatokra 1,412 milliárd forintot biztosít a kormány állami forrásból - jelentette be a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a kastély épületében tartott sajtótájékoztatón.

Edzőváltás az Alba Fehérvárnál, izraeli mester érkezik

2020.01.14

A 2018 végén kinevezett Jesus Ramirez helyett a továbbiakban az izraeli Arik Shivek irányítja az Alba Fehérvár kosárlabda-csapatának szakmai munkáját. Az edzőváltást kedden jelentette be a klub.

Minden ötödik lakástűz a kéményben keletkezik

2020.01.14

A lerakódott kátrány égett egy családi ház kéményében január 13-án délután Fehérvárcsurgón. Az épülethez elsőként kiérkező bodajki önkéntes tűzoltók kikotorták a kályhából az éghető anyagot, és egy porral oltóval fojtották el a lánggal égést a kéményben.