2018.11.16, Péntek

Aktuális

A MOL Vidi öt plusz öt évre bérli a Székesfehérvártól az új Sóstói Stadiont

2018.11.15

Hétfőn aláírták azt a két megállapodást - egy állandó bérletről szóló szerződést és egy eseti használatról szóló keretszerződést -, amelyek értelmében a MOL Vidi FC tulajdonosa, a Fehérvár FC Kft. bérbe veszi a Sóstói Stadion sport-, és irodai célú részeit Székesfehérvár önkormányzatától.

Mestereket avattak Fejér megyében

2018.11.14

Öt szakma 35 képviselője vette át a mesterlevelet azon az ünnepségen, amelyet a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a kormányhivatal dísztermében rendezett. Átadták a megyei iparkamara több kitüntetését is.

Nem használhatják kedden az M1-es bicskei lehajtóját a Győr felé közlekedők

2018.11.13

Az M1-es autópálya felújítása miatt kedden a bicskei csomópontban a Győr felé haladók nem tudnak lehajtani.

Fölszállott a páva - a Döntők Döntőjében a székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes

2018.11.12

Különleges évaddal jelentkezik 2018 őszén a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor: A Döntők Döntőjében az eddigi évadok legjobbjai – köztük az Alba Regia Táncegyüttes – mérik össze tudásukat. Az albások műsorát november 16-án 19.30 órakor láthatjuk a Duna Televízióban: számítanak a nézőkre, hogy ott lehessenek a középdöntőben és a december 21-i döntőben is.

A gazdálkodó szervezetek jövőre elektronikusan csak cégkapun intézhetik adóügyeiket

2018.11.10

A gazdálkodó szervezetek jövőre kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY) tárhelyet használhatják - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

Százötvenöt kilóval a székesfehérvári dobogó legfelső fokán

2018.11.10

Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak.

12. alkalommal ültettek fákat az előző évben született gyermekek tiszteletére Tamásiban

2018.11.09

2018. november 7-én a 2017-ben született kispolgárokat köszöntötték a Liget Játszótér parkjában és emléktáblát avattak a tiszteletükre.

Ötezer családnak segített idén az Élelmiszerlavina program

2018.11.08

Több mint 100 tonna terményt takarítottak be a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta Élelmiszerlavina programjának résztvevői, így a támogatott önkormányzatok, civil szervezetek és oktatási intézmények összesen 5 ezer családnak adhattak élelmiszernövényekből összeállított csomagokat.

Elkezdődött a martonvásári Ifipark építkezése

2018.11.07

2017-ben a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 460 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el Martonvásár Város Önkormányzata „A városközpont környezettudatos megújítása Martonvásáron” című projekt megvalósítására, melynek újabb elemeként november elején elkezdődtek a Szent László sétány melletti Ifipark kivitelezési munkálatai.

Nemzetközi Gyertyagyújtási Akció Dunaújvárosban

2018.11.06

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata az idei évben is csatlakozik 2018. november 11-én, (vasárnap) 11 óra 11 perckor a Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága, illetve a Krajczáros Alapítvány által meghirdetett NEMZETKÖZI GYERTYAGYÚJTÁSI AKCIÓHOZ!

Új laboratóriumi technológia segíthet az élővilág diverzitásának megmentésében

2018.11.05

Termékenységi laboratóriumokban kikísérletezett úttörő technológiával megőrzött növények jelenthetik a biztosítékot a természetben veszélyeztetett növényfajok fennmaradásában.

Fejér megyében kiemelt figyelmet fordítanak a társasházak tűzvédelmére

2018.11.05

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődő háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Szívügyünk Fehérvár - az év legnagyobb szűrőnapjára várják a fehérváriakat

2018.11.04

Az egészségmegőrzés jegyében fog össze ismét Székesfehérvár Önkormányzata a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal november 7-én. Délután 3 órától ingyenes szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal várják a szakemberek az érdeklődőket az Alba Regia Sportcsarnokban.

Célegyenesben a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület

2018.11.01

Rendszerbeállító gyakorlaton bizonyította szakmai felkészültségét a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület október 27-én, szombaton Ráckeresztúron. A tűzoltási, életmentési és műszaki mentési feladatok egyidejű sikeres teljesítésével az utolsó feltételét is teljesítette a szervezet, hogy a közeljövőben önállóan is beavatkozhassanak a tevékenységi területükön, vagyis Martonvásár, Tordas, Ráckeresztúr, Gyúró és Baracska közigazgatási területén.

Gépjárműfecskendőt kaptak a sárosdi önkéntes tűzoltók

2018.10.31

Egy korszerűbb gépjárműfecskendő segíti a jövőben a sárosdi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont Mercedes 1124 TLF 2000 típusú tűzoltóautót október 26-án, pénteken ünnepélyes keretek között adták át Sárosdon.

Szeretet, gondoskodás, összefogás a gyerekekért

2018.11.14

Karácsony ünnepére készülve idén is cipősdoboz akciót hirdetnek a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók. Az összegyűjtött ajándékokat a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ által ellátott, állami gondozásban részesülő gyerekekhez juttatják el. A felajánlásokat minden korosztály részére várják, újszülöttől egészen huszonöt éves korig.

Új bicikliutakkal reagál Székesfehérvár a páratlan forgalomnövekedésre

2018.11.13

Mindössze két és fél év alatt nőtt 37 ezerről 48 ezerre nőtt a személygépkocsik száma a megyeszékhelyen, amely messze túllépte az uniós átlagot.

Menesztették a Dunaújvárosi Acélbikák finn vezetőedzőjét

2018.11.12

Menesztették posztjáról a finn Antti Karhulát, a Dunaújvárosi Acélbikák férfi jégkorongcsapatának vezetőedzőjét.

Továbbra is magas a légszennyezettség

2018.11.11

Továbbra is magas a légszennyezettség, már a fővárosban is egészségtelennek minősítették a levegő minőségét a magas szálló por (PM10) koncentráció miatt.

November 21-én lesz az első meccs az új Sóstói Stadionban Székesfehérváron

2018.11.10

November 21-én 19 órakor, az Újpest ellen lép pályára először a MOL Vidi FC az új Sóstói Stadionban és 2018-ban még további két bajnokira kerül sor Székesfehérváron, melyekre november 12-15. között mini-bérletet értékesít a klub. November 16-tól jegyvásárlásra is lesz lehetőség.

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” - két napos pályaválasztási kiállítás nyílt Fehérváron

2018.11.09

„ÁLLJ PÁLYÁRA!” pénteken megnyílt a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállítása a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségén, a Seregélyesi út 123. szám alatt, ahol szombatig közel 100 kiállító várja a diákokat, szüleiket, pedagógusokat. A megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók hasznos információkat nyújtanak a végzős általános iskolásoknak a továbbtanuláshoz, a szakmaválasztáshoz.

Szombattól országszerte téli üzemmódra vált a közútkezelő

2018.11.09

Az enyhe novemberi időjárástól függetlenül szombattól az ország teljes területén téli üzemmódra vált a Magyar Közút Nonprofit Zrt. - tájékoztatta cég csütörtökön az MTI-t.

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat - meghosszabbított határidő

2018.11.08

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának döntése értelmében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójában a pályázati beadási határidő és az önkormányzati döntési határidő is meghosszabbításra került.

Kiállították a fehérvári székesegyház régészeti feltárásán talált bronzkorpuszt

2018.11.06

A nagyközönség is láthatja hétfőtől a székesfehérvári városházán azt a 13. század elejéről származó bronzkorpuszt, melyet a Szent István-székesegyházban zajló régészeti feltárás során találtak.

Elismeréseket adtak át az évtizedes Fejér megyei szolgálatért

2018.11.06

A katasztrófavédelem hivatásos állományában hosszú időn át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül dr. Pintér Sándor belügyminiszter Tűzoltósági Szolgálati Jelet adományozott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei iparbiztonsági főfelügyelőjének, valamint több székesfehérvári és sárbogárdi hivatásos tűzoltónak. Az elismeréseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató adta át november 5-én Székesfehérváron.

Újabb légzéstámogató eszközhöz jutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

2018.11.05

Éves szinten mintegy száz koraszülött életben maradási esélyeit javítja majd az a légzéstámogató eszköz, melyet az egyik népszerű fehérvári utazási iroda alapítványa adományozott a kórház gyermekosztályának. A négy és félmilliós légzéstámogató műszer egyik nagy előnye, hogy mobil, így rögtön a szülést követően képes biztosítani a koraszülött babáknak megfelelő légúti nyomást, segítve ezzel a kielégítő légzést.

A legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők lehetnek

2018.11.04

A SZÉP-kártya mellett jövőre várhatóan a már bérhez hasonlóan adózó Erzsébet-utalvány, valamint a lakáscélú és utazási támogatások lesznek a leggyakrabban választott cafeteria juttatások, így a munkáltatók által kínált legnépszerűbb cafeteria elemek jövőre is elérhetők maradhatnak - közölte a BDO Magyarország az MTI-vel.

Szirénapróba lesz november 5-én több Fejér megyei településen

2018.11.02

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba november 5-én, hétfőn.

Diszkriminációt követett el a magyar felvételizőkkel szemben az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Kara

2018.10.31

Diszkriminációt követett el a magyar felvételizőkkel szemben az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Kara, amikor arra kötelezte a magyar ajkú diákokat, hogy a magyar nyelvű felviteli vizsgát követően egy szerb nyelvtudást felmérő írásbeli és szóbeli vizsgán is részt vegyenek - állapította meg az újvidéki felsőbíróság a felperes Vajdasági Magyar Diákszövetség (VaMaDiSz) szerdai közlése szerint.

Koszorúzásokkal emlékeznek a 100 évvel ezelőtti padovai fegyverszüneti egyezményre Székesfehérváron

2018.10.31

Koszorúzásokkal emlékeznek Székesfehérvár katonai emlékhelyein a száz évvel ezelőtt aláírt padovai fegyverszüneti egyezményre. Az 1918. november 3-án megkötött szerződés pontot tett az Osztrák–Magyar Monarchia első világháborús szereplésére, megszüntetve ezzel a magyar alakulatok fegyveres működését is.