2018.07.21, Szombat

Aktuális

Egy-egy nap szünet lesz Fejér megye több kormányablakában

2018.07.20

Július 23-án a székesfehérvári Koch László utcában, július 27-én a Polgárdiban, augusztus 1-jén pedig az Adonyban működő kormányablakban lesz egy-egy napos ügyfélfogadási szünet – erről tájékoztat a Fejér Megyei Kormányhivatal.

„Innovatív technológiák” világát mutatta be a Dunaújvárosi Egyetem a Vasasnapon

2018.07.18

A 41. Vasas- és Kohásznapon jól megfért egymás mellett a hagyomány és a modern technológia. A Dunaújvárosi Egyetem a modern technológia szellemét hozta el a látogatóknak a high-tech innovációs sátorba.

Egyetemként működik augusztustól a Kodolányi János Főiskola

2018.07.18

Augusztus elsejétől Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

Nyolc új tűzoltó érkezett Fejér megyébe

2018.07.17

Székesfehérvárra és Sárbogárdra kerülnek azok a fiatalok, akik az öthónapos kiképzés eredményes teljesítése után beosztott tűzoltóként kezdik meg hivatásos szolgálatukat Fejér megyében.

Biciklist ütöttek el Székesfehérváron

2018.07.16

A rendőrök személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset miatt intézkedtek 2018. július 15-én kora délután Székesfehérváron, a Kinizsi utca és a Mártírok útja kereszteződésében.

Az Alba Fehérvár KC-nál tehetséges fiatalokra építenek a jövőben

2018.07.15

Az Alba Fehérvár KC NB I-es női csapata a jövőben saját nevelésű, tehetséges, fiatal kézilabdázóira támaszkodva igyekszik sikereket elérni - hangsúlyozta a klub elnöke az egyesület pénteki szezonindító sajtótájékoztatóján.

Öttusa Eb - Kasza Róbert nem indul Székesfehérváron

2018.07.14

Húsz ország több mint száz versenyzője nevezett a keddtől július 23-ig tartó székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságra, melyen sérülés miatt nem vesz részt Kasza Róbert, a magyar válogatott rutinos és éremesélyes tagja.

Fehérvári séfnek szurkolhatunk a Global Chefs Challenge világdöntőjében

2018.07.13

A fehérvári Adamek Balázs és segítője, Murányi Mercédesz commis pénteken hajnalban kezdte meg a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket a Global Chefs Challenge 2018-as világdöntőjében.

Családbarát szülészetek kialakításával növelhető a gyermekvállalási kedv

2018.07.12

A kormány szerint a gyerekvállalási kedv növelhető, ha családias környezetet teremtenek és a felesleges beavatkozásoktól mentes, magas színvonalú ellátást biztosítanak a szülészeteken, ezért is hirdették meg márciusban "a családbarát szülészetek" pályázatot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára kedden Budapesten, egy szakmai konferencián.

Emlőszűrés - Székesfehérváron és a szűrőkamionban

2018.07.11

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Pátkán élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket.

Átrepült a szalagkorláton egy autó Székesfehérvárnál

2018.07.10

Aszfaltot szállító teherautóval ütközött egy személygépkocsi július 10-én, kedden délelőtt a 7-es főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszán.

Folytatja Fejér Megyei kormánymegbízotti munkáját dr. Simon László

2018.07.09

Négy év után folytatja a megkezdett munkát dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal élén; Orbán Viktor miniszterelnök - a Miniszterelnökséget vezető miniszter javaslatára - 2018. július 1-jétől kinevezte Fejér megye kormánymegbízottjának.

Adóellenőrök járják a strandokat, fesztiválokat

2018.07.08

Budapesten és környékén, valamint a Balaton és a Velencei-tó mellett is a strandolókból élő vállalkozókat, árusokat és taxisokat ellenőrizheti a NAV az elkövetkező héten, az Adótraffipax-oldal jelzése szerint.

Templomtoronyról potyogott a vakolat Cecén

2018.07.07

A magasból lehulló vakolat és tégladarabok veszélyeztették a gyalogosokat július 5-én, csütörtökön Cecén.

Szurkolj Dunaújváros!

2018.07.06

A foci szerelmesei ismét szurkolhatnak a Városháza téren!

Két vidéki rádiófrekvenciát ítélt oda a médiatanács

2018.07.19

Nyertest hirdetett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a Velence Meleg-hegy 90,4 MHz és a Veszprém 90,6 MHz rádiós frekvenciák pályázatain - közölte az MTI-vel csütörtökön az NMHH.

Kormányablak buszok segítik a még hatékonyabb és gyorsabb ügyintézést

2018.07.18

Az elmúlt években olyan közigazgatást építettünk, amely élvezi az emberek bizalmát, segíti a magyar állampolgárok és a vállalkozások boldogulását. Célunk, hogy a magyar emberek számára az ügyintézés ideje, az arra fordított energia és anyagi terhei csökkenjenek, ezáltal javuljon életminőségük.

Közútkezelő: több helyen lesz forgalomkorlátozás az M1-es autópályán

2018.07.17

Felújítási, karbantartási munkák, üzemeltetési feladatok miatt az M1-es autópálya több szakaszán korlátozzák a forgalmat a héten - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-t.

Katasztrófavédelem: a fővárosban és hat megyében irtják a héten a szúnyogokat

2018.07.16

A főváros kilenc kerületében és hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Fehérvárt is érinti a Balatoni Csillagösvény Missziós Körút

2018.07.15

Július 21-én Székesfehérvárra érkezik a VI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút Böjte Csaba ferences rendi szerzetessel és a Magyar Örökség Díjas Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek és Ifjúsági Karral.

Többet használják mobiljaikat a magyarok külföldön a roaming-díjak eltörlése óta

2018.07.14

A roamingdíjak tavaly júniusi eltörlése óta a magyarok többet használják a mobiltelefonjukat külföldi utazáskor, a hívások száma és az adatforgalom is emelkedett - derül ki a mobilszolgáltatók MTI érdeklődésére küldött adataiból.

Moss kezet! - a Fejér Megyei Szent György Kórház is a kézmosás fontossága mellett áll

2018.07.13

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkársága a július 1-jén kezdődő és a hónap közepéig tartó kampányban a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére.

Újabb öt útfelújítási munkaterületet adtak át Székesfehérváron

2018.07.12

Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján.

Egy nap szünet a gárdonyi kormányablakban

2018.07.11

A Gárdonyi Járási Hivatal helyi kormányablakában (Gárdony, Szabadság u. 20-22.) július 18-án, szerdán az infokommunikációs eszközök karbantartását végzik.

Önkéntes program az Országos Mentőszolgálatnál

2018.07.10

Elindult az Országos Mentőszolgálat fiatalokat célzó önkéntes programja, mely keretében 150 fő 18 és 22 év közötti fiatal számára nyílik lehetőség, hogy betekintést nyerjen Magyarország legnagyobb egészségügyi szervezetének mindennapjaiba.

Bajba jutott embereket mentettek a Velencei-tóból

2018.07.09

A gárdonyi vízi körzeti megbízottak július 8-án, vasárnap három esetben összesen tizenegy embert mentettek ki a Velencei-tóból. A mentésekre elsősorban az I. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő széllökések és az erősebb hullámzás miatt volt szükség.

Többfelé visszatér a 30 fokos meleg

2018.07.09

Bár a következő napokban is többször lehet eső és erős lesz a szél is, sok lesz a napsütés és többfelé visszatér a 30 fokos meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Rétvári: európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018.07.07

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Indul a Fehérvár Táncosa tehetségkutató

2018.07.06

A megye legjobb énekese után most a legjobb táncost keresik a Fehérvár Táncosa versenyben, amelynek döntőjét a Vörösmarty Színházban rendezik majd decemberben. Jelentkezni bármilyen táncműfajban lehet egy rövid videóval! A versenyre bármilyen táncműfajban nevezhetnek a 14–25 éves korú fiatalok.

Újra tengeren túli diákok tanulnak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban

2018.07.06

Nagy a sikere az Atlantis projectnek. Folyamatosan érkeznek a Szent György Egyetemi Oktató Kórházba a tengerentúlról a diákok, hogy megismerjék a kórházban működő gyakorlatot és a hivatás szépségeit, kihívásait.