2020.07.11, Szombat

Aktuális

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

2020.07.10

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron.

Csaló bűnbandát számoltak fel a Pest megyei rendőrök

2020.07.09

Csaló bűnbandát számoltak fel a rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel az MTI-vel.

Elszállítják az üzemképtelen autókat Dunaújvárosban

2020.07.08

Megkezdték az érvényes hatósági jelzés nélküli gépjárművek elszállítását a közterület-felügyelet munkatársai.

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.07.08

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

Leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban

2020.07.07

Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein - közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.07.07

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Gárdonyban, Agárdon, Dinnyésen és Bodajkon élő hölgyeket.

Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

2020.07.06

Egy román honosságú gépkocsival közlekedő román állampolgárt és tizenegy, magát irakinak illetve afgánnak valló férfit tartóztattak fel a vám- és pénzügyőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében, majd értesítették a rendőrséget.

Szent Iván-napi búcsú - 240 éve szentelték fel a székesfehérvári szerb templomot

2020.07.06

Szent Iván-napi búcsúra várták a híveket, illetőleg a vendégeket vasárnap, Székesfehérváron, a Rác utcai szerb ortodox templomba és a templom kertjébe. Az ünnep délelőtt szent liturgiával kezdődött, amelyet követett a hagyományos kalács és koljivoszentelés.

Megnyílt a Fabó Éva Sportuszoda Dunaújvárosban

2020.07.03

Július 1-jétől a nagyközönség számára is kinyitott a Fabó Éva Sportuszoda. Naponta három órán át csak a nagyközönség használhatja a medencéket - jelentette be Barta Endre.

A 81-es négysávosítása mellett az M7 új fehérvári csomópontját is tervezik a nyertes cégek

2020.07.03

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kihirdette a nyerteseket a Komárom és Sárbogárd közötti közlekedésfejlesztés tervezői közbeszerzésében. A projektben mintegy 120 kilométeres észak-dél irányú közlekedési folyosó jön létre a Dunántúlon, már meglévő utak fejlesztése által.

Dunaújvárosban kézilabdázik tovább Bulath Anita

2020.07.02

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) csapatát erősíti a 2020/21-es szezonban Bulath Anita.

Jégkorong Erste Liga - Finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

2020.07.01

A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének.

Tizenhét megyében újraindítja a kéményseprést a katasztrófavédelem

2020.06.30

Újraindítja a koronavírus-járványhoz kötődő veszélyhelyzet miatt elhalasztott kéményseprést július 1-től az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kéményseprőipari szervezete - tájékoztatta az OKF helyettes szóvivője kedden az MTI-t.

Pénzmosás kísérlete miatt kapott börtönbüntetést két férfi Fejér megyében

2020.06.29

A Székesfehérvári Törvényszék hétfői előkészítő ülésén - a Fejér Megyei Főügyészség indítványával egyezően - két férfit ítélt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt: az egyik vádlott három év végrehajtandó börtönbüntetést, a másik két év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve.

Bejelentette visszavonulását a székesfehérváriak labdarúgója, Huszti Szabolcs

2020.06.29

Bejelentette visszavonulását Huszti Szabolcs, a MOL Fehérvár FC 51-szeres válogatott labdarúgója.

Környezetbarát, biológiai szúnyogirtásról tárgyalt az EMCA elnöke Fehérváron

2020.07.09

Az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokimica Laboratories képviselőivel tárgyalt Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón fehérvári környezetvédelmi szakemberek is részt vettek.

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

2020.07.09

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Karbantartás miatt ügyfélfogadási szünet lesz négy Fejér megyei kormányablakban

2020.07.08

A Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormányablaka karbantartási munkálatok miatt egy-egy júliusi és egy-egy augusztusi napon zárva tart.

Forgalmirend-változásra kell számítani a 6. számú főúton Százhalombatta és Ercsi között

2020.07.08

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódóan 2020. július 8-án reggel 8 órától ideiglenesen forgalomba helyezik a 6. sz. főút most megépített korrekciós útszakaszát.

Fejér megyében is elindult a Nyári Diákmunka program

2020.07.07

A fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghirdette a Nyári Diákmunka 2020. elnevezésű központi munkaerő-piaci programot, amely célja fiatalok munkához jutásának elősegítése már diákkorban.

Rendkívül népszerű a falusi csok

2020.07.06

Rendkívül népszerű a falusi csok, a családok élnek a támogatási lehetőséggel - értékelte a program első évét hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Régióközpontot épített Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

2020.07.06

Eredményesebben végezheti karitatív munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, miután Tatán elkészült a szervezet régióközpontja - tájékoztatta a régióvezető az MTI-t.

Rákóczi Szövetség: több ezer diák és tanár táborozik jövő héttől

2020.07.05

Több ezer diák és tanár táborozik hétfőtől a Rákóczi Szövetség szervezésében Magyarország több helyszínén - közölte a szövetség az MTI-vel pénteken.

Új nyitvatartás a kormányablakokban

2020.07.03

A hatékony és gyors ügyintézés biztosítása érdekében a kormányhivatal a Miniszterelnökséggel együttműködve felülvizsgálta a megyei kormányablakok nyitvatartási idejét, és – figyelembe véve az elmúlt évek tapasztalatait, az ügyfélforgalmi adatokat és a helyi sajátosságokat – új, az állampolgárok számára kedvezőbb ügyfélfogadási rendet határozott meg.

Idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? program

2020.07.02

Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.

Újra ki lehet tűzni hagyatéki tárgyalást

2020.07.01

Újra kitűzhetnek hagyatéki tárgyalásokat a közjegyzők a veszélyhelyzet megszűnése után, így sok ezer olyan eljárás zárulhat le a következő hónapokban, amelyekre a különleges jogrendben nem kerülhetett sor.

Letették a székesfehérvári Olajfa református óvoda új épületének alapkövét

2020.06.30

Tizenhatezernél is több óvodai férőhely létesült 2010 óta, a programba bekapcsolódó katolikus és református egyháznak köszönhetően ez a szám több ezerrel fog növekedni a közeljövőben - hangoztatta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Székesfehérváron, az Olajfa református óvoda alapkőletételi ünnepségén.

Vidéki nagyvárosokban és a Balatonnál is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone

2020.06.30

A budapesti belváros és Zalaegerszeg után a vidéki nagyvárosokban és a Balaton körül folytatja az 5G lefedettségének bővítését a Vodafone Magyarország. A fejlesztéssel 35-ről közel 300-ra nő 5G állomásaik száma az országban.

Tizenhárom megyében folytatódik a szúnyoggyérítés a héten

2020.06.29

Tizenhárom megye kétszáz településén, Budapest több kerületében és a vízpartokon folytatódik a héten a szúnyoggyérítés - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivőhelyettese hétfőn az MTI-vel.

Több mint 2,8 milliárd forint pluszforrás érkezett Fejér megyébe

2020.06.29

Több mint 2,8 milliárd forint Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) származó pluszforrás érkezett Fejér megyébe, ebből 14 településen valósulnak meg újabb fejlesztések - jelentette be a Fejér Megyei Közgyűlés Fidesz-KDNP-s elnöke pénteki székesfehérvári sajtótájékoztatóján.