2019.11.20, Szerda

Aktuális

Megszólalnak a szirénák Ercsiben

2019.11.18

Ercsi Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy Ercsi külső védelmi terv gyakorlatának részeként a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénái is megszólalnak november 20-án.

Wekerle Sándorra emlékeztek Móron

2019.11.17

November 14-én a Wekerle emlékműnél ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak, majd ezt követően a Művelődési Házban sor került a Wekerle novellapályázat eredményhirdetésére.

Folytatódik hétvégenként az izgalmas, kreatív műhelymunka a fehérvári kézművesekkel

2019.11.15

Folytatódik a kreatív műhelymunka a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Pénteken a szalagszövést és a horgolást, szombaton az üvegékszer-készítést sajátíthatják el az érdeklődők, míg a jövő szombati Asszonyműhelyben már a karácsonyi ünnepekre hangolnak

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a délutáni és éjszakai vonatok

2019.11.15

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV az MTI-vel.

Csak annyi fát rakjon a tűzre, amennyivel még elbír a kazán

2019.11.14

Már két családi házban robbant fel a vegyes tüzelésű kazán az idei fűtési szezonban Fejér megyében. Október végén Sárszentmihályon senkinek sem esett baja, ám másfél hete Zámolyon egy ember súlyosan megsérült. A hasonló balesetek megelőzhetőek a fűtőberendezések figyelmes használatával és évenkénti karbantartásával.

Öt rendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

2019.11.13

Öt napot és öt tematikus nagyrendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 18-a és november 22-e között. Külön napot szentelnek majd a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a szakmának, a támogatóknak, a rendezvénysorozat pedig nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben.

Elstartolt a Black Friday hete az Euronics-ban

2019.11.13

Az akciós termékek listája napról-napra változik, többségében 20-50 százalékos, valódi kedvezményekkel és összesen több mint tizenkétezer termékkel találkozhatnak a vásárlók.

Fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök

2019.11.12

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

Közös felkészülés - Székesfehérvár és Orfű a jövő évi Entente Florale Europe versenyen

2019.11.11

A Virágos Magyarország verseny győztesei képviselik Magyarországot a következő évben, 2020-ban a nemzetközi az Entente Florale Europe versenyen. A város kategóriában első helyen végző Székesfehérvár és a falu kategóriában legjobbnak ítélt Orfű polgármesterei találkoztak és tárgyaltak a települések előtt álló feladatokról.

Autókra dőlt egy platán Dunaújvárosban

2019.11.11

Parkoló személygépkocsikra dőlt egy platánfa november 10-én délután Dunaújvárosban.

Nem mindegy, mivel és miben fűtünk

2019.11.10

A települések levegőminőségét – a közfelfogással ellentétben – nem csak a közlekedésből és az ipari termelésből, hanem jelentős mértékben a lakossági fűtésből származó levegőszennyezés is alakítja. Egészségünk és környezetünk megóvása érdekében figyeljünk arra, hogy csökkenjen a lakossági fűtés okozta levegőszennyezés.

A nukleáris hulladékok könnyebb kezelését szolgáló eljárást dolgoznak ki Szegeden

2019.11.05

Megerősítette szakmai együttműködését a Szegedi Tudományegyetem, a párizsi École Politechnique egyetem és a kaliforniai székhelyű Tri Alpha Energy (TAE) vállalat. A nemzetközi konzorcium a nukleáris hulladékok kezelésében új megoldást jelentő, lézeres úton előállított neutronokon alapuló, sóolvadékos transzmutátor létrehozásán dolgozik.

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki keddre a sok eső miatt

2019.11.05

Több megyére és a fővárosra is másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a várható sok eső miatt keddre.

Felavatták a székesfehérvári Evangélikus templom orgonáját

2019.11.03

Ünnepi istentiszteleten avatták fel az Evangélikus templom orgonáját a reformáció 502. évfordulóján, a 150 éves egyházközségben. Szemerei János püspök az egyházi zenével összefonódott hangszernek a közösségben betöltött szerepéről szólt, dr. Cser-Palkovics András polgármester pedig az összefogással létrejött támogatás mellett a várost a hit és a kultúra életében is szolgáló létesítmény fontosságát emelte ki.

Főhajtás hősi halottaink előtt - néma koszorúzások voltak Székesfehérváron

2019.11.01

Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város, a megye képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái. Tegnap először a sírkertekben és a Budai úti laktanyánál, illetve a Helyőrségi Művelődési Otthonban hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.

Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

2019.11.18

Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

Országos diabétesz találkozót tartottak Székesfehérváron

2019.11.16

A Diabétesz és a család címmel hirdették meg az idei Diabétesz világnapot.

A koraszülöttekre hívta fel a figyelmet a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.11.15

Idén is programokkal kedveskedett a Szent György Kórház a koraszülöttek világnapja alkalmából a Koraszülött Intenzív részlegen ápolt gyermekeknek és szüleiknek. Évente átlagban mintegy 2700 baba születik a Szent György Kórházban, 8-10%-uk a 32. hét előtt jön a világra.

Nemcsak okos robotok, magasan képzett szakemberek is kellenek

2019.11.15

Új munka-erőpiaci modell bevezetése és a képzési rendszer átalakítása – ez volt a vezértémája a Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) IV. Fejér megyei műhelykonferenciájának Székesfehérváron, a Megyeházán.

Megteremtik a munkavállalók védelmét a nagyszülői gyedet igénybe vevőknek

2019.11.13

Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevőknek a munka törvénykönyvének módosításával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

Legyél te is tűzoltó!

2019.11.13

Fizikai szintfelmérőn próbálhatják ki erőnlétüket és felkészültségüket mindazok, akik érdeklődnek a tűzoltó hivatás iránt. A februárban induló beosztott tűzoltói képzésre a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon várják a jelentkezőket. A felvételi az előzetes fizikai szintfelmérővel indul december 3-án a dunaújvárosi és december 5-én a székesfehérvári tűzoltóságon, amelyet az egészségügyi és pszichikai alkalmassági vizsgálat követ.

2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

2019.11.12

Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

Megújul az ingatlan-nyilvántartás rendszere

2019.11.12

Megújul és digitális alapú lesz az ingatlan-nyilvántartás rendszere, amellyel célunk, hogy két év múlva akár órák alatt bejegyezzék a tulajdonjogot – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára az M1 péntek reggeli műsorában.

Ne várj 72 órát! címmel kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért

2019.11.11

Kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért Ne várj 72 órát! címmel - mondta Bagota Béla, a Valan - Az angyalok völgye film rendezője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Az egészséges őszi tányér ötven árnyalata

2019.11.11

Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka.

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át a martonvásári börtönben

2019.11.06

Családi látogató és fogadó helyiséget adtak át szerdán a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet martonvásári börtönében.

Megismételt választást tartanak Komlón és Pettenden vasárnap

2019.11.05

Megismétlik az önkormányzati választást november 10-én, vasárnap a Baranya megyei Komló egyik szavazókörében és Pettend településen - közölte Partos János, a Baranya Megyei Területi Választási Iroda vezetője az MTI érdeklődésére hétfőn.

Huszonkétmilliós fejlesztés a Fejér Megyei Szent György Kórház fül-orr-gégészeti osztályán

2019.11.04

Az Arconic Alapítvány ezúttal 75.000 dollárral, több mint 22 millió forinttal támogatta Szent György Kórházat, melynek eredményeként a fül-orr-gégészeti osztályon valósulhatott meg eszközbeszerzés. Dr. Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a támogatásból endoszkópos tornyot és kézi endoszkópot vásároltak.

Szívügyünk Székesfehérvár - november 5-én lesz város egészségügyi szűrőnapja

2019.11.02

Egészségügyi szűrésre várják a fehérváriakat november 5-én, kedden 15.00 és 19.00 óra között az Alba Regia Sportcsarnokba. Fehérvár legnagyobb szűrőnapja a „Szívügyünk Fehérvár” elnevezésű rendezvény, amelyet az önkormányzat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházzal közösen szervez. A program célja az egészséges életmódra nevelés, a megelőzés és az egészségmegőrzés.

Tanácskozott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

2019.10.31

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.