2024.03.19, Kedd
Telefonos egyeztetés kell a járóbeteg szakellátáshoz a Fejér Megyei Szent György Kórházban
szekesfehervar.hu

Telefonos egyeztetés kell a járóbeteg szakellátáshoz a Fejér Megyei Szent György Kórházban

szekesfehervar.hu

2020.05.04. 20:00

Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tud beteget fogadni a Szent György Kórház. A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

Hirdetés

Tekintettel arra, hogy Fejér megye a legfertőzöttebb megyék közé tartozik, az elektív műtéti ellátásokat május hónapban nem indítják el a Szent György Kórházban. A fekvőbeteg ellátásban a tatabányai kórház zárlata miatt megnövekedett a területi ellátási kötelezettsége a kórháznak, ez dolgozóikra fokozott terhet ró.

A fentiek ismeretében a kórházi ellátást az alábbiak szerint szervezik:

- Járóbeteg szakellátások - ideértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat is - újraindítása során rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni.

- Az egészségügyi szolgáltatónak és a betegeknek is kiemelt figyelmet kell fordítaniuk az egyeztetett időpontok megtartására, a várókban töltött idő és személyek számának minimalizálására.

- A rendelőbe belépéskor hőmérséklet mérés szükséges, a betegek között legalább 1,5 méter távolságot kell biztosítani.

- Folyamatos fertőtlenítőszeres takarítást kell elvégezni, a dolgozók részére vírusölő hatású kézfertőtlenítőszert, szükség szerint védőeszközöket (védőköpeny, gumikesztyű, szájmaszk) biztosítanak.

A Szent György Kórház működése:

- A személyes találkozással járó vizsgálatokat továbbra is előzetes konzultációhoz kötik, ezért betegeket telefon, e-mail, vagy meghatározott egyéb elektronikai eszközök használatával érik el.

- Az előjegyzés fő szabálya óránként maximum 4 beteg vizsgálata.

A kórházban a betegellátás az alábbiak szerint történik:

1. Minden esetben, kizárólag telefonon egyeztetett időpontban, óránként 4 beteget fogadhatnak, időpontot csak rendelési időben tudnak adni. 

2. A váróterembe, rendelőbe csak maszkkal, vagy egyéb textillel eltakart szájjal, orral lehet belépni! Kézfertőtlenítő használata belépéskor kötelező, távozáskor ajánlott. Erre a célra a bejárat mellett helyeztek el kézfertőtlenítőt. Rendelőbe lépéskor testhőmérsékletet mérnek minden esetben, panasztól függetlenül.

3. A váróban csak egymástól 1,5-2 m távolságban szabad tartózkodni. Ennek érdekében mindenki a megadott időpontra pontosan érkezzen, lehetőség szerint kísérő nélkül.

4. A járványügyi vészhelyzet idején lejárt szakorvosi javaslatok a következő fél évben érvényben maradnak.


 Telefonszámok: 

II. Járóbeteg-szakrendelő előjegyzést végző telefonszámai: 

 22/535-651 (15-22) gyerek kartonozó

 22/535-540 (13-34) kis kartonozó

 22/535-522 (13-15) kis kartonozó

 22/535-684 nagy kartonozó 

(A vonalak gyakran túlterheltek, foglalt jelzés esetén hívását ismételje meg!)

Mind a dolgozók, mind az asszisztensek jelentős része a koronavírusos ellátása miatt eltérő munkahelyen és munkarendben dolgozik, ezért a korábbi rendeléseket csak részlegesen tudják újraindítani.

AktuálisTelefonos egyeztetésFejér megyeFejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházjáróbeteg szakellátás