2020.07.15, Szerda

Aktuális

40 új parkolóhelyet adtak Dunaújvárosban

2020.06.15

Pénteken több, mint 40 új parkolóhelyet adtak át a Római városrészen, a víztorony szomszédságában, az egykori gördeszkapálya helyén.

MTÜ: 67 strand újul meg 2,7 milliárd forint értékben az idén a Balatonnál

2020.06.14

Az idén 2,7 milliárd forint értékben 67 strand újul meg a Balatonnál - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Zánkán a községi strand fejlesztéseinek átadásán.

Új parancsnoka van a székesfehérvári Nagysándor József ezrednek

2020.06.12

Új parancsnoka van a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednek, a leköszönő Benda László ezredest Vokla János ezredes váltja július elsejétől.

Három hétre lezárják az M1-es autópályán a bicskei csomópontot

2020.06.11

Három hétre lezárják az M1-es autópálya bicskei csomópontját a Budapest felé vezető oldalon péntek délutántól, burkolatfelújítás miatt - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forinttal támogatja az Ökumenikus Segélyszervezetet

2020.06.11

A Szerencsejáték Zrt. 50 millió forint támogatást nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet rászoruló családokat és gyerekeket segítő munkájához.

Úthenger égett Sárbogárdon

2020.06.10

Munkavégzés közben kigyulladt egy úthenger június 8-án délután Sárbogárdon, az Ady Endre úton.

Fehérvár Kupa - Marozsán Fábián nyert a férfiaknál, Szabanin Natália a nőknél

2020.06.09

A férfiaknál Marozsán Fábián, a nőknél Szabanin Natália nyerte a teniszezők Fehérvár Kupáját.

Felkészülnek a kormányablakok a nagyobb ügyfélforgalomra

2020.06.09

Az időpontfoglaló-rendszer tökéletesítésével, az ügyintézők képzésével és kormányablakbuszok „bevetésével” is készülnek a kormányablakok a járványhelyzet enyhülésével járó nagyobb forgalomra – közölte a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa kedden Szegeden.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a járvány első hullámának végén jár az ország

2020.06.08

A koronavírus-járvány első hullámának végén jár Magyarország - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Fokozott figyelmet kell fordítani a táboroztatásra

2020.06.08

Idén a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a járványügyi szabályok szigorú betartására.

Droglabort számolt fel a rendőrség Tordason

2020.06.06

Droglabort számolt fel a rendőrség a Fejér megyei Tordason. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt, akit jelentős mennyiségű kábítószerrel történő kereskedelemmel gyanúsítanak - számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Budapestre és több megyére

2020.06.01

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapestre és az ország több megyéjére az országos rendőrfőkapitány a nyári hónapokra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Tovább bővülnek az egészségügyi ellátások

2020.05.30

A veszélyhelyzet alatt meghozott szükségszerű intézkedések eredményeként, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával, valamint az emberek fegyelmezett magatartásával kedvezőbbé vált a járványügyi helyzet Magyarországon. Ennek következményeként, 2020. június 1-től lehetővé válik az egészségügyi ellátások további bővítése.

Érden játssza a következő szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

2020.05.28

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját sportcsarnoka felújítása miatt - közölték a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol négy új játékost is bejelentettek.

Újra nyitva a Hotel Silvanus

2020.05.28

Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?

Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

2020.06.15

Várhatóan szerdán dönt a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Újraindult a belföldi turizmus - Székesfehérvár a top 10-ben

2020.06.12

Májusban újraindult a 2020-as turisztikai szezon belföldön, és az eddigi adatok alapján az éves belföldi forgalom meghaladhatja a korábbi évekét. A tíz legnépszerűbb település listáján szerepel Székesfehérvár is.

A járványhelyzetben is segíti a különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP

2020.06.11

Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A Coop Segély kamionja Fejér megyébe 359 gyermek részére juttatott el 25 millió forint értékű adományt.

Homokot cserélnek Dunaújváros játszóterein

2020.06.11

Mezei Zsolt alpolgármester kérésére minden játszótéri homokozó homokját lecserélik a DVG munkatársai, a munka a napokban is folyik.

Egyszerűbb és gyorsabb lesz az örökbefogadás hatósági folyamata

2020.06.09

Egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a gyermekek örökbefogadási eljárását és a szülők számára is plusz segítséget nyújthat az örökbefogadás egyszerűsítéséről szóló, az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gávavencsellőn kedden.

A nyári szünetben is biztosított a rászoruló gyermekek étkezése

2020.06.09

A leghosszabb iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek. A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél idén is írásban lehet igényelni az arra jogosult gyermekek számára. A szülők bármikor, akár a nyári szünet alatt is benyújthatják kérésüket, a jelentkezésnek nincsen határideje.

Emlékhelyet avattak Móron a százéves évfordulón

2020.06.08

Hogy minél több ember emlékezzen a békediktátum igazságtalanságára, Mór városában a százéves évforduló napján avattak közterületi emlékhelyet.

Így tartanak nyitva nyáron a fehérvári óvodák, bölcsődék

2020.06.08

Múlt héten született döntés az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék nyári működési rendjéről, figyelembe véve azt, hogy a kisgyermekes szülők jelentős részének az elmúlt hónapokban szinte elfogyott az éves szabadsága.

Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

2020.06.07

A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

Trianon 100 éves évfordulójára emlékezünk ma - programok országszerte

2020.06.04

A trianoni szerződést kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették.

Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

2020.05.31

A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.

A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2020.05.29

A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.05.28

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégére, és szombattól életbe lép a balatoni előszezoni menetrend is, ugyanakkor a díjszabás is változik - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csütörtökön reggel.

Így halad a Velencei-tavi partfal rehabilitációja

2020.05.28

A Colas Alterra és a SWIETELSKY kivitelezésében, valamint a Leier és a Colas által kifejlesztett egyedi műszaki megoldás segítségével valósul meg ez a nagy volumenű vízparti projekt.