2019.09.21, Szombat

Aktuális

Ősszel kezdődik a szabadidőpark építése a Palotavárosban

2019.08.16

Jelentős mennyiségű fát is ültetnek a Palotavárosi tavak mellett, ahol ősszel kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőparkhoz hasonló centrum építése - többek között eről is határozott Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken reggel. Döntöttek arról, hogy városi kezelésbe kerül az Akóts malom, önkormányzati támogatást kapnak a polgárőrök és járda illetve közvilágítás épül a Bregyó mellett.

Tegyen Ön is javaslatot a „Dunaújváros Egészségügyéért” díj odaítélésére!

2019.08.16

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 14/2018. (VI. 22.) önkormányzati rendeletével „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat alapított, melyet adományozhat Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező dolgozónak, magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak vagy az egészségügyben dolgozó kollektívának, vagy posztumusz díjként elhunyt személynek, az elhunyt személy halálát követő egy éven belül.

Megújult a székesfehérvári Csemete Bölcsőde főzőkonyhája

2019.08.15

Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes felújítása. Az önkormányzat által finanszírozott, 32 millió forintos beruházás keretében a konyhát és a hozzá tartozó helyiségeket is felújították.

Régi huszárlaktanyából nyert új épületet a fehérvári campus

2019.08.15

Az Épkar és a Laterex a korábban kihasználatlan téglaépületet anyagában és karakterében is megőrizte az eredeti állapotnak megfelelően.

Augusztus 22-ig lehet pályázni pécsi kollégiumi férőhelyekre

2019.08.14

Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.

Mérséklődik a parlagfű pollenszórása

2019.08.14

Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására a parlagfű pollenkoncentrációja átmenetileg országszerte mérséklődik - közölte a tisztifőorvos szerdán a Facebook-oldalán.

Szeptember 14-étől szigorúbb ügyfélazonosítás kell az online vásárláshoz

2019.08.13

Szeptember 14-én Magyarországon is életbe lép a pénzügyi szolgáltatók szigorúbb ügyfélazonosításra vonatkozó szabályozása, a Barion az online fizetési szolgáltatók közül Magyarországon elsőként és egyelőre egyedüliként kapta meg két nagy nemzetközi kártyatársaságtól, a Visától és Mastercardtól a megfelelőségi tanúsítványt - közölte a társaság az MTI-vel kedden.

Látványos hőtérképen mutatják be Székesfehérvár biciklis útvonalait

2019.08.13

A "Bringázz a Munkába!" kampány keretében a résztvevők 480 ezer kilométert megtéve 214-szer tekerték körbe Magyarországot. Több mint 480 ezer kilométert tekertek május 6-31. között.

Közel hetven fehérvári felolvasó szerepelt a készülő hangos Bibliában

2019.08.12

A Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány igazgatója, Dr. Benyik György, egyetemi tanár kezdeményezésére folytatódik hazánkban a hangos Biblia program. Ennek keretében Fehérváron hétfőn, Székesfehérváron, a Szent László teremben olvastak a a Könyvek Könyvéből részéleteket; mintegy hetven fehérvári felolvasó, köztük Spányi Antal, püspök három perces részletekben mondta felvételre az ószövetségi Szentírás Számok könyve és Judit könyve részét.

Éjfél után érdemes a hullócsillagokat megfigyelni

2019.08.12

A Perseidák meteorraj megfigyelésére legalkalmasabb hétfőről keddre virradóan az éjféltől hajnalig terjedő időszak - mondta Kiss László, csillagász-fizikus.

Átalakítások a Beethoven Általános Iskola udvarán

2019.08.10

Július közepére elkészült a Brunszvik Teréz Óvoda melletti multifunkcionális "mini-sportpálya", melyet speciálisan a 3-6 éves gyermekek részére terveztek, melynek célja, hogy a gyermekek minél fiatalabb korukban minél több sporttal és mozgásformával megismerkedhessenek. A műfű borítású pályát 2019 szeptemberétől vehetik majd birtokba az ovisok, továbbá a Beethoven Általános Iskola alsó tagozatos diákjai is használhatják majd.

Megyei rangadó - a Puskás Akadémiához látogat a MOL Fehérvár FC vasárnap

2019.08.10

4-2-es sikerrel abszolválta a Kaposvár elleni bajnoki nyitófordulót a MOL Fehérvár FC együttese. Az OTP Bank Liga 2. körében a Puskás Akadémia FC vár a csapatra, a találkozó augusztus 11-én, vasárnap 18 órakor kezdődik a felcsúti Pancho Arénában.

Szombaton délelőtt lesz az Osszárium ünnepélyes megnyitása Székesfehérváron

2019.08.09

Augusztus 10-én, szombaton, 9:30 órakor lesz az Osszárium ünnepélyes megnyitása a Nemzeti Emlékhelyen.

A fények ünnepével nyílik meg pénteken a Székesfehérvári Királyi Napok

2019.08.08

Pénteken este grandiózus fesztiválnyitánnyal kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 20-ig tartó programsorozata. A történelmi óriásbábok IV. Bélával és Szent Margittal együtt vonulnak már a Városház térre, ahol a zenével, tánccal koreografált dramatikus játékot követhetjük végig. A Királyi NApok részletes programját ITT találja!

Utazzon Székesfehérvárra 50%-os vasúti kedvezménnyel!

2019.08.08

A Székesfehérvári Királyi Napok záró hétvégéjére, 2019. augusztus 17 – 20. között 50%-os alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a Székesfehérvári Turisztikai Kft., valamint a MÁV-START Zrt és a GySEV Zrt.

Átlagosan 15-25 ezer forintot költenek a családok az iskolakezdésre

2019.08.16

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Kovács István hosszabbított a Fehérvárnál

2019.08.16

Kovács István meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatánál.

Mi a titka? – a mentőkötél rejtelmei

2019.08.15

Rövid videókban mutatják be a székesfehérvári hivatásos tűzoltók az éles bevetéseknél gyakran alkalmazott mentőkötelet.

A vasúti menetrendet is érinti az augusztus 20-i hosszú hétvége

2019.08.15

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket.

A szirénázó járművek elsőbbségére hívja fel a figyelmet az OKF

2019.08.14

A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek elsőbbséget kell kapniuk, erre hívja fel a figyelmet Adj utat a szirénázó járműveknek! című kampányvideójával a katasztrófavédelem - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.14

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház emlőszűrésre várja a Sárszentmihályon élő hölgyeket. Etyeken mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Új játszóvár, árnyas homokozó, krétatábla a védett platánok alatt a Családok ligetében

2019.08.13

Átépítették, bővítették és új játszóeszközöket telepítettek a Bátky Zsigmond utcai játszótérre. A Családok ligetét mintegy tízmillió forint értékben újította fel saját költségvetésből a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. A keddi átadáson a gyerekek nagy örömmel vették birtokba az új játszóteret és azt a két táblát, amelyet krétarajzaikkal színesíthetnek mostantól.

A Velencei-tónál is irtanak szúnyogot a héten

2019.08.13

A Balatonnál, a Tisza-tónál és a Velencei-tó menti településeken, illetve Bács-Kiskun, Csongrád és Zala megyében, Szolnok térségében, Budapesten és a Csepel-sziget településein irtják a szúnyogokat a héten a szakemberek - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hétfőn az MTI-vel.

A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon megnő a menetidő

2019.08.12

A Budapest-Székesfehérvár-Balatonfüred-Tapolca vonalon jelentősen, 30-60 perccel is megnő bizonyos vonatok menetideje műszaki ok miatt.

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége

2019.08.11

A kánikula ellenére kiváló a nagy tavak vízminősége - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat esti Híradójában.

3D animáció és zenés mapping a Királyi Napok nyitányán - megmozdult a Járásbíróság épülete

2019.08.10

A Székesfehérvári Királyi Napok nyitó estéjén megmozdult a Székesfehérvári Járásbíróság épülete. A 3D animációi és a panoramikus vetítései által világhírűvé vált Bordos László Zsolt a tavalyi nagy sikert követően másodszor vetítette be és rendezte át az épület homlokzatát. A látvány szombaton és vasárnap este is megcsodálható lesz.

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

2019.08.09

A hőség miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szeptember elsejétől indul a posta elektronikus kézbesítési rendszere

2019.08.08

Még több levél válik követhetővé a posta szeptember elsejétől induló elektronikus kézbesítési rendszere által - közölte a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Szombaton is nyitva lesznek a kormányablakok

2019.08.08

A kormányablakok és okmányirodák munkatársai augusztus 9-én, pénteken a hétfői nyitvatartás szerint, augusztus 10-én, szombaton pedig 8 órától 14 óráig állnak az ügyfelek rendelkezésére.

Augusztusi csillaghullás a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban

2019.08.07

A fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyparkban Mizser Attila, a Magyar Csillagászati Egyesület főtitkára vezetésével fedezhetjük fel a csillagos ég nagyszerűségét. A megfigyelés augusztus 12-én, hétfőn, 20:30-kor veszi kezdetét.