2020.04.08, Szerda

Aktuális

Miért fontos, hogy mindig megfelelő szezonális abroncs legyen a kocsinkon?

2020.03.10

A legtöbb esetben autónk műszaki állapota befolyásolja azt, hogy mennyire biztonságosan tudunk vele közlekedni az utakon. Teljesen mindegy, hogy ritkán, vagy gyakran használjuk a kocsinkat, illetve hogy ez rövidebb, vagy hosszabb út, soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy saját magunk, és embertársaink életét is kockáztatjuk abban az esetben ha elhanyagoljuk az autónk állapotát.

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

2020.03.10

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok.

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az OMSZ

2020.03.09

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Beethoven 250 - a zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én

2020.03.08

A 250 évvel ezelőtt született Ludwig van Beethoven zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én kedden a Hermann László Zeneiskolában. A 18 órakor kezdődő koncerten a művészetoktatási intézmény Zongora Tanszékének növendékei mellett a Székesfehérvári Balett Színház művészei is fellépnek.

Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron

2020.03.06

Tovább gyarapodott Székesfehérvár jelenlegi igen magas szintű küzdősport élete; megalakult a Fehérvár MMA Team, amely az Arnold Boxing Team szakosztálya és hétfő óta a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit, Magda Dániel és Turós Arnold vezetésével. Az MMA (mixed martial arts) többféle küzdősport és harcművészet technikáit ötvözi, megengedi az ütéseket, rúgásokat és a földharcot is.

Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozaton

2020.03.05

Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal idei, tizennegyedik programsorozatán. Február 14-től 16-ig 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programmal várták az érdeklődőket - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Idén több mint 130 ezer tonna aszfaltnyi útfelújítás várható

2020.03.05

A Magyar Közút Nzrt. az M1-es felújításán, Komplex Útfelújítási Programban, a TOP-ban és a Magyar Falu Programban is dolgozik.

Kormánydöntés a börgöndi repülőtér fejlesztésének előkészítéséről

2020.03.04

Ismét tárgyalt a kormány a börgöndi repülőtér fejlesztésének kérdéséről: határozatban kerültek kijelölésre az előkészítésben közreműködő szakminisztériumok és az első határidő. - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Téli szünet után újra nyitva van a Bory-vár

2020.03.03

Téli szünet után március 2-án, hétfőtől újra várja a látogatókat a Bory Jenő szobrászművész által negyven nyáron át épült Bory-vár az Öreghegyen a Máriavölgy 54. szám alatt. Bory Jenő saját műalkotásának tekintette a várát, nem annyira épületnek, mint inkább szobornak. Háza összefoglaló tervek nélkül, évről-évre fejlődött, terjeszkedett.

A várandósság hossza összefügghet a gyerek DNS-ének kémiai változásaival

2020.03.03

A várandósság hossza és a gyerek DNS-ének kémiai változásai közötti kapcsolatot térképezte fel egy nemzetközi kutatócsoport svéd tudósok vezetésével több mint hatezer újszülött adatait vizsgálva.

Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

2020.03.02

A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

Folytatódik az országos strandfejlesztési program

2020.02.28

Folytatódik az idén a strandfejlesztési program, amelynek keretében közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újulhat meg - közölte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Balatonfüreden, az Eszterházy strandon sajtótájékoztatón.

Folytatják az M1-es felújítását Herceghalom és Bicske között

2020.02.28

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán hétfőn megkezdik a leállósáv felújítását a herceghalmi felhajtó és a bicskei csomópont környezetében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

2020.02.27

Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

ITM: Az egyetemeket és szakképző iskolákat is kérjük, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba!

2020.02.27

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően az EMMI körlevélben is felhívta a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A tárca kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.

Akadálymentesített zuhanyzót alakítottak ki az utcán élő hajléktalanoknak Székesfehérváron

2020.03.10

Egy akadálymentesített zuhanyzó is szolgálja az utcán élő hajléktalanokat a Kríziskezelő Központban. A tisztálkodó helyiséget azok a hajléktalanok használják, akik nem szeretnének a szálló lakói lenni semmilyen formában. A tisztálkodó helyiség kialakítását a Fehérvár Travel Alapítvány segítette több mint 1.7 millió forinttal.

Elkezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött

2020.03.09

A területrendezéssel és a földmunkákkal megkezdődött az erdőtelepítés folyamata a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat - tölgyféléket, szilfákat, kőriseket - telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is kezdődik a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd. Most mintegy 25 ezer csemete ültetése történik meg, a teljes program azonban mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

2020.03.09

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

Benkő: a pákozdi emlékpark iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára

2020.03.07

A Pákozdi Katonai Emlékpark történelmi áttekintést és iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára - hangoztatta a honvédelmi miniszter az emlékpark felavatásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

Influenza - Lassabban terjed a betegség

2020.03.06

Az elmúlt héten 38 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez valamivel kevesebb, mint az azt megelőző heti 38 900 - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a székesegyház felújítása

2020.03.05

Márciusra a Szent István király-székesegyház főhajójának mindhárom boltozati szakaszát díszítő freskókat megtisztították és konzerválták mintegy 2000 négyzetméter felületen. A bejáráson, amelyen részt vett Spányi Antal megyéspüspök is, elhangzott, hogy a terveknek megfelelően halad a belső felújítás, így 2022-ben át tudják adni a megújult Bazilikát.

Már a húsvétra készülnek a kézművesek a március 14-i Asszonyműhelyben

2020.03.04

Szeretettel várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó hölgyeket a Rác utcai Asszonyműhelybe március 14-én. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének foglalkozásán húsvéti dísz- és ajándéktárgyakat készítenek a résztvevők.

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját

2020.03.04

Átadták szerdán a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját, amelyre 354 millió forintot fordított a szervezet.

Kiürítettek egy enyingi szupermarketet

2020.03.03

Gázszivárgás miatt ürítettek ki egy szupermarketet március 2-án este Enyingen. A Hősök terén lévő üzlet egyik különálló, szabadba nyíló helyiségében egy kompresszor két tartályából áramlott ki a légkondicionáló-gáz. Az épületet négy dolgozó és hat vásárló a katasztrófavédelem egységeinek kiérkezése előtt elhagyta.

Átvette kinevezését a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági vezetője

2020.03.02

Március elsejei hatállyal kinevezték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesének tűzoltó alezredesi rendfokozatba Váli Ágnes Judit tűzoltó őrnagyot, aki az elmúlt öt hónapban megbízottként látta el a beosztással járó feladatokat. A kinevezést Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese adta át február 28-án Székesfehérváron.

Kinek van elsőbbsége?

2020.02.29

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság soron következő kisfilmje az irányjelzés használatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Több mint 1.1 milliárd forintot kapott Székesfehérvár az új maroshegyi bölcsőde építésére

2020.02.28

A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.02.28

Többfelé viharos szél, zivatar, néhol havazás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Idén Dunaújváros lesz a házigazdája az FMD-nek

2020.02.27

Áprilisban ismét Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, amely a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje. A tanulók 12 művészeti kategóriában csillogtathatják meg tehetségüket. A nevezéseket március 3-ig fogadják.

Új forgalmi rend a Szent György Kórház környékén

2020.02.27

Változik a forgalmi rend a kórház környékén. Február 28-ától módosul a Raktár utca, a Puskás Tivadar és a Neumann utca közlekedése. A kérés egy tavaly év végi lakossági fórumon fogalmazódott meg, ahol közösen döntöttek az új forgalmi rendről.