2023.12.06, Szerda

Aktuális

Fejér megyében is megszűnik a tűzgyújtási tilalom

2021.07.20

A Nébih közölte: változatlanul érvényben marad a fokozottan tűzveszélyes időszak minősítés Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Indul a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség és Középiskolás Programjába

2021.04.16

Több nagyvárosban, köztük Budapesten, Békéscsabán, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, valamint Szolnokon indulnak a program képzései.

Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a városi piacon

2021.03.01

Az ajánlás szerint március 1-jétől 15-ig a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

Országszerte többfelé megérkezett a hó

2021.01.14

Országszerte többfelé havazott, illetve még mindig havazik, de csütörtök reggelig jellemzően csak maximum pár centiméteres hóréteg  alakult ki.

Vörösmarty-versünnep online - december 15-ig várják a jelentkezéseket

2020.11.21

A Vörösmarty emlékév keretében hirdette meg a Vörösmarty-versünnepet a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékházzal közösen. A rendezvényen az ország minden iskolájából jelentkezhetnek diákok a 220 éve született költő egy szabadon választott versével, amelyet videón vagy telefonon rögzítve kell beküldeni elektronikus úton december 15-ig.

Országos tisztifőorvos: rendkívüli fegyelmezettségre van szükség

2020.11.11

Rendkívüli fegyelmezettségre van szükség a járvány terjedésének megfékezéséhez - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Az erdőtalajjal borított játszótér erősíti a gyerekek immunrendszerét

2020.10.16

Az aszfalt helyett erdőterületről származó talajjal és növényekkel borított játszótér erősíti a gyerekek immunrendszerét - állapították meg finn és cseh kutatók.

Megkezdődött az M81-es gyorsforgalmi út tervezése

2020.08.31

Elkezdődött az M81-es gyorsforgalmi út tervezése, amely az új komáromi Duna hídtól az M1 és az M7 érintésével teremt négysávos kapcsolatot a szintén előkészületben lévő M8 autóútig - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön Székesfehérváron.

Fejér megyei vasútállomásokat modernizál az R-Kord

2020.08.29

Öt helyszínen dolgozik a cég a MÁV létesítményein mintegy 234 millió forintból.

Hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es leállósávjában közlekedőkre

2020.08.29

Egyenként százezer, összességében csaknem hétmillió forint bírságot szabtak ki az M7-es autópálya budapesti, Pest, Fejér és Veszprém megyei szakaszán a leállósávokban haladó autósokra a hosszú hétvégén - közölte kedden az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján.

Húsz vasúti fejlesztés előkészítéséhez biztosít több mint 32 milliárd forintot a kormány

2020.08.25

A 2021-2027-es uniós pénzügyi ciklusban kötöttpályás beruházásokra várhatóan rendelkezésre álló forrásmennyiség sikeres lekötése érdekében húsz vasúti fejlesztés előkészítésének, tervezésének támogatásáról született döntés. Az összesen 32 milliárd forintos ráfordítás a hazai közösségi közlekedés gerincét adó vasút infrastruktúrájának, szolgáltatásainak korszerűsítése, versenyképességének növelése mellett a magyar gazdaság élénkítéséhez is hozzájárul - közölte kedden az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Volánbusz: az állomásokon is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását

2020.08.24

A nagyobb autóbusz-állomásokon is ellenőrzi a rendőrség a közegészségügyi előírások - például a maszkviselési kötelezettség - betartását a jövő héten, mert az elmúlt időszakban egyre többen utaznak maszk nélkül - közölte a Volánbusz Zrt. pénteken az MTI-vel.

Megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt

2020.08.22

Elkészült, és megkapták a köznevelési intézmények a következő tanévre vonatkozó járványügyi protokollt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.

Székesfehérvárra látogatott a NATO összhaderőnemi parancsnoka

2020.08.19

Jörg Vollmer, a NATO Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka szerdán találkozott Korom Ferenccel, a Magyar Honvédség parancsnokával Székesfehérváron, az Alba Regia Laktanyában, amely otthont ad a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokságnak.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.08.19

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Pátkán és Lovasberényben élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Zivatarra, intenzív esőzésre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2021.07.16

Várhatóan szombatra virradóra is lesznek zivatarok. A Dunántúl nyugati tájain nagyobb mennyiségű tartós csapadékra is esély van.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron

2021.03.21

Egy idős férfi megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját Neumann-Mészáros Melinda székesfehérvári háziorvostól Esze Tamás utcai rendelőjében 2021. március 17-én.

Hiánypótló szakmai oldal indult útjára Útépítés Akadémia néven

2021.02.23

Útépítés Akadémia néven​ hozott létre weboldalt a HE-DO. Az építőipari szakmában hiánypótló honlap cikkei elsősorban az útépítés iránt érdeklődőkhöz és a pályaválasztás előtt állókhoz szólnak, de laikusoknak is praktikus tanácsokat adnak a betonozással vagy az aszfaltozással kapcsolatban. A szakmai tartalmat a sok évtizedes tapasztalattal rendelkező Ürmössy Ákos, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nógrád Megyei Igazgatóságának 2020-ban nyugdíjba vonult vezetője jegyzi.

A nagy home office útmutató — vizuálisan szemléltetve

2021.01.14

Sajnos beigazolódott az, amitől a legtöbb kutató tartott: a koronavírus járvány második hulláma soha nem látott méreteket öltött, és újra otthonaikba zárta az embereket.

Tájékoztató a fehérvári intézkedésekről – kötelező maszkviselés, szabadtéri sportparkok, idősügyi ellátás

2020.11.12

A legújabb járványügyi szabályozáshoz kapcsolódó fehérvári intézkedésekről adott ki lakossági tájékoztatót dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a közösségi oldalán a kötelező maszkviselésre kijelölt területekről, a sporttevékenységhez kapcsolód intézkedésekről, az időseket segítő szolgálatról és további aktuális szabályozásokról is ír. Alább közzétesszük a polgármester közleményét.

Ezzel a tréninggel közelebb kerülhetnek a szülők a gyermekeikhez

2020.11.06

A "Gyermekem a mesehősöm" című kétrészes tréning azzal foglalkozik, hogyan támogathatják gyermekeiket a szülők konfliktus- vagy döntéshelyzetekben, a tanulásban, illetve hogyan találhatnak utat hozzájuk.

Újabb fehérvári helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat

2020.08.31

2018 őszén az Aldi és az E.On megállapodást kötött arról, hogy 123 magyarországi Aldi-üzlet parkolójában teszik elérhetővé az energiavállalat által telepített és üzemeltetett 360 töltőpontot.

A szaktárcával egyeztet Vargha Tamás a Székesfehérvár-Budapest buszjáratokról

2020.08.29

Napokon belül sor kerül a Székesfehérvár-Budapest autóbusz járatok ügyében arra megbeszélésre a szaktárcával, amit Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője kezdeményezett. - számolt be Facebook oldalán a képviselő.

Sziklafalon rekedt kirándulóknak segített a körzeti megbízott

2020.08.29

A fehérvárcsurgói körzeti megbízott és egy hivatásos vadász segített a Gaja-szurdok sziklafalán rekedt kirándulóknak.

Lehetséges a nevelés-oktatás hagyományos kezdése szeptember 1-jén

2020.08.29

Lehetségesnek tartja az emberi erőforrások minisztere a járványügyi adatok alapján, hogy Magyarországon szeptember 1-jén a hagyományos formában kezdődjön meg a nevelés-oktatás.

Újabb tizennégy ingyenes e-töltőt adott át az ALDI

2020.08.24

Hat budapesti, egy dunaharaszti, egy székesfehérvári, egy mosonmagyaróvári és két győri helyszínen várja ingyenes töltési lehetőség az e-autósokat: újabb tizenegy üzletnél kialakított e-töltővel bővült az ALDI hálózata.

Értékteremtés Dunaújvárosban

2020.08.23

A Hunor hivatásos mentőszervezet egy gyaloghíd építésével tette könnyebbé a helyiek életét.

Felavatták Áron Nagy Lajos Emlékművét Székesfehérváron

2020.08.21

Pénteken délelőtt avatták fel az 1987-ben elhunyt Áron Nagy Lajos kétszeres Munkácsy-díjas festőművész emlékművét a róla elnevezett téren. Székesfehérvár legújabb köztéri alkotását Nagy Edit szobrászművész készítette. Áron Nagy Lajos 1939-től Székesfehérváron élt és az alkotó munka mellett rajzpedagógusként dolgozott. 1971-ben választották Székesfehérvár díszpolgárává.

A leállósávok használatát ellenőrzik a rendőrök az M7-esen

2020.08.19

A leállósávok használatát ellenőrizik a rendőrök a hosszú hétvégén az M7-es autópályán, a szabálytalanság szankciója 100 ezer forint - mondta Óberling József rendőr ezredes sajtótájékoztatón, Budapesten szerdán.

Ünnepi állománygyűlést tartott az MH 43. Nagysándor József Ezred

2020.08.18

Az államalapítás és államalapító Szent István király emlékére ünnepi állománygyűlést tartott az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred. A rendezvényen ünnepi beszédet mondott Takács Tamás ezredes, vezető katolikus tábori lelkész, aki megáldotta az új kenyeret.