2022.10.06, Csütörtök
Vasárnap lesz a felsővárosi piknik a Havranek utcai közösségi házban
szekesfehervar.hu

Vasárnap lesz a felsővárosi piknik a Havranek utcai közösségi házban

szekesfehervar.hu

2021.09.11. 09:16

Szeptember 12-én a székesfehérvári gyermekekről szól a délután: vasárnap egész délutános programkínálattal várják a gyermekeket és a szülőket.

Hirdetés

Színes, érdekes, mozgalmas - igazi családi kikapcsolódást ígér szeptember 12-én, vasárnap a Felsővárosi piknik a városrész közösségi házában. Bábszínház, interaktív népmese játékkal, varázstorna és koncert szerepel az étlapon, sok játékkal és kézműves foglalkozásokkal - olvasható a szekesfehervar.hu-n.
 

Részletes program:
Egész délután: kézműveskedés a Csókakői Hun-okkal (bőrözés, lemezdomborítás, gyöngyözés) és rengeteg játék.

15.00 Az állatok nyelvén tudó juhász – az Aranyszamár Bábszínház előadása
16.00 Varázstorna Miklós Katával (0-3 éves korig)
17.00 A Sündisznó – a Sanyi, Én és a Gyerekek Társulat interaktív népmeséje
18.15–19.00 Csillagfröccs zenekar koncertje

 

Kikapcsolódás az egész család számára

A Felsővárosi Közösségi Ház az egyik leghangulatosabb épület a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ házai között. Szeptember 12-én, vasárnap délután itt – és szép időben a kertben – szervez az SZKKK a Fejér Megyei Népzenei Egyesülettel együttműködve az egész család számára pihentető kikapcsolódást nyújtó programot.

Három órakor az Aranyszamár Bábszínház előadását láthatják a kis nézők: Az állatok nyelvén tudó juhász című, jól ismert népmese fordulatos, humoros, helyzetkomikumokkal teli fantáziajátékát tárgybábokkal, élőjátékkal és sok-sok zenével mutatja be a társulat.

Az előadást négyéves kortól ajánlják a játszók. A mese után Miklós Kata várja a 0-3 éves korú gyerekeket: dalokkal, mondókákkal, hangszerekkel és mozgással múlatják majd az időt a varázstorna foglalkozáson a résztvevők.

 

Interaktív színház és koncert is lesz

Az Öreghegyi Mulatságon nagy sikert aratott, most újra Fehérvárra érkezik a Sanyi, Én és a Gyerekek társulat, azaz Tűzkő Sándor és Nyáry Bernadett. A Sündisznó című interaktív népmesében a színészek és a nézők együtt játszanak színházat, dalokkal, mondókákkal, közös jelenetekkel tarkítva azt.

A délutánt a Csillagfröccs zenekar koncertje zárja:

az együttes fiatalos lendülete, az amerikai népzenei gyökerű műfajokban, főként a bluegrass-gospelek világában való kalandozás minden bizonnyal a felnőtteket is magával ragadja, de hallhat a közönség bluest és ír muzsikát is, no és néhány jól ismert „sláger” is elhangzik.

A vasárnapi program egész ideje alatt lesznek kézműves foglalkozások, amelyeken a bőrözést, lemezdomborítást és a gyöngyözést is kipróbálhatják az érdeklődők a Csókakői Hun-ok vezetésével. A kertben az SZKKK fajátékai is szórakoztatják majd a piknik kisebb és nagyobb vendégeit.

AktuálisSzékesfehérvárFelsőváros Piknikgyerekprogramkoncertrendezvénykézműves