2024.04.26, Péntek
Műhelymunka szervezésével segíti a SZÉNA egyesület a pedagógusok munkáját
Illusztráció, pixabay.com

Műhelymunka szervezésével segíti a SZÉNA egyesület a pedagógusok munkáját

szekesfehervar.hu

2021.08.21. 09:00

A székesfehérvári műhelymunka célja, hogy segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak az online oktatás miatt széthullott osztályközösségek összekovácsolásában.

Hirdetés

A SZÉNA Egyesület a Családokért civil szervezet szervezésében ingyenes műhelymunka valósul meg, melynek célja, hogy segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak az online oktatás miatt széthullott osztályközösségek összekovácsolásában. A programsorozat az Arconic Foundation támogatásával valósul meg - olvasható a székesfehérvár.hu-n.

A műhelymunka 2021. augusztus 25-én 9-től 13.30-ig kerül megrendezésre Székesfehérváron a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

Ezt követően 3-4 héttel egy ONLINE alkalom során megbeszélésre kerülnek az osztályban kipróbált gyakorlatok, tapasztalatok. Ennek időpontját a résztvevőkkel közösen fogják kitűzni.

 

Újra egy egységes, jól működő közösség létrehozásán dolgoznak

A járványhelyzet közben kialakult digitális oktatás hatásai jól érzékelhetőek. A korábban kiszámíthatóan működő osztályközösségek újrarendeződnek és a stabilitásukat keresik. A szituáció szokatlan, a munka vele pedig létfontosságú, hiszen a működő osztályközösség a hatékony tanulási-tanítási folyamatok alapfeltétele. A legnehezebb feladat ilyenkor a pedagógusokra hárul, hiszen ebből a szétzilált csapatból újra egy egységes, jól működő közösséget kell létrehozniuk, ami nem kis feladat.

Egy komplex csoportdinamikai programsorozat első foglalkozásaként azoknak az osztályfőnököknek, pedagógusoknak kívánnak segítséget nyújtani, akik tudatosan készülnek a szeptemberi jelenléti oktatás nehézségeire és szeretnének megfelelő és jól alkalmazható eszköztárra szert tenni a közösségépítés területén.

Trénerek: Bakos István és Németh Ádám

A résztvevők száma korlátozott és a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet a [email protected] e-mail címen. További információk ide kattintva olvashatóak.

AktuálisoktatásSZÉNA Egyesülettanár