2020.04.08, Szerda

Aktuális

Joan Carrillo: támadófutball kell ahhoz, hogy a Fehérvár minden meccsen nyerjen

2019.11.28

Támadófutballt szeretne játszatni az első másodperctől kezdve, mert ez kell ahhoz, hogy a MOL Fehérvár minden meccsét megnyerje - hangoztatta a székesfehérvári együttes új, spanyol vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Giro d'Italia - Prezentációt tartottak a magyarországi rajt- és célvárosoknak

2019.11.27

A rajt- és célvárosok - Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d'Italiáról a GiroHungary2020 csapata szerdán a Millennium Házában, a Városligetben.

Ligetes park lesz sok fával a Kodolányi utca és a Gellért sor között

2019.11.27

Ezekben a napokban is ülteti a nagy törzsméretű fákat Székesfehérváron a Városgondnokság. Múlt héten telepítették a Beszédes József térre a fákat, a héten pedig a Kodolányi utca és a Szent Gellért utca közötti parkba ültetnek mintegy nyolcvan fát, melyeknek a 25 centit is meghaladja a törzsmérete.

Megkezdte működését az influenza-figyelőszolgálat - elérhető a térítésmentes influenza-oltóanyag

2019.11.26

Az influenza vírusok által okozott, ragályos légúti megbetegedés. Még napjainkban is viszonylag rövid idő alatt igen nagyszámú megbetegedést, vagy világjárványokat képes okozni. Influenza megbetegedések általában késő ősztől tavaszig jelentkeznek. Az influenza cseppfertőzéssel terjed, köhögés, tüsszentés közben a levegőbe kerülő, szemmel alig, vagy nem látható légúti váladékcseppek útján.

Kálló Gergely lesz az ellenzék közös jelöltje a dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson

2019.11.23

Kálló Gergely (Jobbik) lesz az ellenzék közös jelöltje a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Pintér Tamás, aki október 28-ai hatállyal mondott le országgyűlési mandátumáról, miután Dunaújváros polgármesterévé választották.

Látványos hőtérképek Budapest, Szeged, Debrecen, Győr és Székesfehérvár biciklis útvonalairól

2019.11.22

A Magyar Kerékpárosklub által szervezett 2019 tavaszi és őszi Bringázz a Munkába kampány 5 legbiciklisebb városában letekert útvonalakból készített hőtérképekből jól látszik, milyen útvonalakat kedvelnek és melyeket kerülték el a városokban kerékpározók.

Plakátversenyt szervezett diákoknak a kormányhivatal Székesfehérváron

2019.11.21

A székesfehérvári autóbusz-pályaudvar minden oldalról átlátszó várótermének utcafronti üvegfalain december 3-ig plakátokat láthat az utazó. Nem reklám, nem menetrend, hanem középiskolás diákok plakátjai a felelős szexuális magatartás témakörében.

Palotavárosi szabadidőközpont - idén befejezik még az alapépítményi munkákat

2019.11.21

Megkezdődtek a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont kivitelezési munkái: jelenleg az alapozásokat és a közműépítéseket végzik, a tervek szerint idén végeznek az alapépítményi munkálatokkal. Az 1,248 milliárd forint értékű TOP-os fejlesztés a terület környezettudatos, család- és klímabarát megújítását jelenti, biztosítva a zöld környezet továbbfejlesztését.

Idén is több mint 200 áruházban szervez karácsonyi gyűjtést a Magyar Élelmiszerbank

2019.11.20

Három napon keresztül, péntektől vasárnapig várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen, több mint 200 áruházban a Magyar Élelmiszerbank Egyesület.

Sportudvart avattak Móron

2019.11.19

Ünnepi szentmisével kezdődött a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola kiemelt rendezvénye, a Szent Erzsébet nap.

Világszínvonalú mentőorvosi autó állt szolgálatba Székesfehérváron

2019.11.18

Új mentőorvosi-mentőtiszti kocsi állt szolgálatba a székesfehérvári Mentőállomáson. A mentőautóban található eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti. A fejlesztést az önkormányzat támogatásával valósították meg.

Országos diabétesz találkozót tartottak Székesfehérváron

2019.11.16

A Diabétesz és a család címmel hirdették meg az idei Diabétesz világnapot.

A koraszülöttekre hívta fel a figyelmet a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.11.15

Idén is programokkal kedveskedett a Szent György Kórház a koraszülöttek világnapja alkalmából a Koraszülött Intenzív részlegen ápolt gyermekeknek és szüleiknek. Évente átlagban mintegy 2700 baba születik a Szent György Kórházban, 8-10%-uk a 32. hét előtt jön a világra.

Nemcsak okos robotok, magasan képzett szakemberek is kellenek

2019.11.15

Új munka-erőpiaci modell bevezetése és a képzési rendszer átalakítása – ez volt a vezértémája a Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében elnevezésű, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programok (TOP) IV. Fejér megyei műhelykonferenciájának Székesfehérváron, a Megyeházán.

Megteremtik a munkavállalók védelmét a nagyszülői gyedet igénybe vevőknek

2019.11.13

Megteremti a kormány a munkavállalók védelmét a januártól életbe lépő nagyszülői gyedet igénybe vevőknek a munka törvénykönyvének módosításával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerdán az MTI-vel.

Elkerülő utat kap egy Fejér megyei kisváros

2019.11.28

Az M7-es és az M6-os forgalmi tengelyét összekötő 6207-es úthoz épül egy 6 kilométeres elkerülő.

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség pénteken

2019.11.27

Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat oszt a rendőrség pénteken, a Látni és látszani kampány keretében.

Száznegyven diákot helyeztek biztonságba a tűzoltók Sárszentmihályon

2019.11.26

Kiürítettek egy iskolát Sárszentmihályon, mert egy talajfúró megrongált egy gázvezetéket a közelében kedd délelőtt - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Vonatpótló buszok járnak éjszakánként a Székesfehérvár- Balatonfüred- Tapolca vonalon

2019.11.25

A Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca vonalon éjszakánként pályafelújítást, villamosítást végeznek.

A szavak életmentő ereje - 30 éves a Székesfehérvári Telefonos Lelkisegély

2019.11.22

Harminc éve szolgálja a krízishelyzetbe került embereket a Székesfehérvári Telefonos Lelki Elsősegély Szolgálat. A jubileumot a Hiemer-ház Báltermében ünnepelte a szervezet. Székesfehérvár közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester fejezte ki tiszteletét és köszönetét a szervezet alapítóinak és önkénteseinek.

Az éghajlatváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat

2019.11.22

Erdőben járni jót tesz a léleknek, emellett az erdő hozzájárul a klímavédelemhez, véd a fénytől, az erróziótól, a gazdaságnak és az egész társadalomnak hoz hasznot – mondta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár az Országfásítási Program székesfehérvári állomásán.

Száraz, napsütéses idő lesz a hétvégén

2019.11.21

Száraz, jellemzően napsütéses idő lesz a hétvégén, a hajnali órákban viszont már többfelé lehet fagypont körül a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Február 16-ára írta ki az időközi választást Dunaújvárosban az NVB

2019.11.20

Február 16-ára tűzte ki az időközi országgyűlési választást a Fejér megyei 4. számú választókerületben a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán; a helyi választók az októberben Dunaújváros polgármesterévé választott Pintér Tamás (Jobbik) utódjáról dönthetnek majd.

Giro d'Italia - Rózsaszín karavánok népszerűsítik a magyarországi Nagy Rajtot

2019.11.20

Az olasz országúti körverseny jellegzetes színébe, rózsaszínbe öltözött kerékpárosok vesznek részt azokon a túrákon, amelyek a jövő évi Giro d'Italia magyarországi Nagy Rajtját népszerűsítik.

Megszólalnak a szirénák Ercsiben

2019.11.18

Ercsi Város Önkormányzata és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy Ercsi külső védelmi terv gyakorlatának részeként a Monitoring és Lakossági Riasztó rendszer szirénái is megszólalnak november 20-án.

Wekerle Sándorra emlékeztek Móron

2019.11.17

November 14-én a Wekerle emlékműnél ünnepi megemlékezést és koszorúzást tartottak, majd ezt követően a Művelődési Házban sor került a Wekerle novellapályázat eredményhirdetésére.

Folytatódik hétvégenként az izgalmas, kreatív műhelymunka a fehérvári kézművesekkel

2019.11.15

Folytatódik a kreatív műhelymunka a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Pénteken a szalagszövést és a horgolást, szombaton az üvegékszer-készítést sajátíthatják el az érdeklődők, míg a jövő szombati Asszonyműhelyben már a karácsonyi ünnepekre hangolnak

Több kocsival közlekednek a Puskás Aréna avatása miatt a délutáni és éjszakai vonatok

2019.11.15

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban - közölte pénteken a MÁV az MTI-vel.

Csak annyi fát rakjon a tűzre, amennyivel még elbír a kazán

2019.11.14

Már két családi házban robbant fel a vegyes tüzelésű kazán az idei fűtési szezonban Fejér megyében. Október végén Sárszentmihályon senkinek sem esett baja, ám másfél hete Zámolyon egy ember súlyosan megsérült. A hasonló balesetek megelőzhetőek a fűtőberendezések figyelmes használatával és évenkénti karbantartásával.

Öt rendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok

2019.11.13

Öt napot és öt tematikus nagyrendezvényt ölel fel az idei Fejér Megyei Gyermekvédelmi Napok november 18-a és november 22-e között. Külön napot szentelnek majd a gyermekeknek, a nevelőszülőknek, a szakmának, a támogatóknak, a rendezvénysorozat pedig nyílt nappal zárul a megyei gyermekvédelmi intézményekben.