2019.09.21, Szombat

Aktuális

Letartóztatták a lőfegyvert és lőszert értékesítő sárbogárdi férfit

2019.05.12

Elrendelte a Székesfehérvári Járásbíróság pénteken annak a sárbogárdi férfinak a letartóztatását, aki a Székesfehérvári Járási Ügyészség szerint engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat - közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Tehetségnapi Konferencia a Dunaújvárosi Egyetemen!

2019.05.11

2019. május 15-én Tehetségnapi konferenciát rendez a Dunaújvárosi Egyetem, melyre szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

Újabb lőfegyvert értékesítő Fejér megyei férfit fogtak el

2019.05.10

Újabb, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el kedden a Fejér megyei nyomozók a TEK munkatársaival együtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján.

Csillagászat napja - Országszerte távcsöves bemutatókkal várják az érdeklődőket szombaton

2019.05.09

Szombaton lesz a csillagászat napja, ebből az alkalomból országszerte járdacsillagászati bemutatókkal és ismeretterjesztő programokkal várják a csillagászat iránt érdeklődőket.

Szerelőműhely gyulladt ki Baracson

2019.05.08

Tűz keletkezett egy hétszáz négyzetméteres szerelőműhelyben május 7-én este Baracson. A Kossuth Lajos utcában a műhely a lemezfallal leválasztott, körülbelül kétszázötven négyzetméteres részében egy traktor, egy kisbusz, rakodógépek, egyéb berendezési tárgyak és szerszámok égtek. A lángokat a dunaújvárosi, a solti és a paksi hivatásos, valamint a baracsi önkéntes tűzoltók több víz- és habsugárral fékezték meg.

Kiemelt cél, hogy külföldi képzéseken is részt vegyenek a katonák

2019.05.07

A Magyar Honvédségnél arra törekszenek, hogy a fiatalok ne csak hazai, hanem külföldi képzéseken is részt vegyenek - emelte ki a honvédelmi miniszter kedd reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Kis tűzoltók álltak készenlétbe a székesfehérvári laktanyába

2019.05.07

Szerelési és tűzoltási bemutatóval várta az érdeklődőket a Tűzoltók napján a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság május 4-én. Szombat délelőtt a dunaújvárosi és a sárbogárdi laktanya kapui is kinyíltak, ahol ugyancsak lehetőség adódott megtekinteni a tűzoltó járműveket, a tűzoltási és műszaki mentési eszközöket, felszereléseket. Székesfehérváron kis tűzoltókkal népesült be a laktanya.

Jövő év elején nyit az első székesfehérvári parkolóház

2019.05.06

Több mint két évnyi papírmunka szükségeltetett ahhoz, hogy elkezdődhessen a 4500 négyzetméteres parkolóház építése, ahol négy szinten 134 gépjármű és 11 motor fér el. Az épületbe két irányból lesz be és kihajtási lehetőség, így mind a Várkörút felől, mind a Távírda utca felől megközelíthető lesz.

Megnyitották az évadot szombaton a Velencei-tónál

2019.05.05

Megkoszorúzták a tavat a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) szombati szezonnyitóján, ezzel hivatalosan is megkezdődött a 2019-es évad. A VVSI színeiben mintegy háromszáz, utánpótláskorú gyerek sportol. A vitorlázók ötvenen, az evezősök százan vannak, a kajak-kenusok létszáma pedig százötven.

Pánikgombbal kérhetnek gyors segítséget a jegyvizsgálók

2019.05.04

A jegyellenőrző készülék S.O.S. funkciója gyors és hatékony segítséget nyújt a problémás esetek és a konfliktusok megoldásában.

Szülészeti-és koraszülött osztályát fejlesztette a Fejér Megyei Szent György Kórház

2019.05.01

Eszközparkfejlesztés, pozitív szülésélmény, még modernebb környezet - mintegy 280 millió forintból újabb fejlesztések valósulnak meg a Fejér Megyei Szent György Kórház Szülészeti-és koraszülött osztályán

Aktuális mammográfiai szűrések Fejér megyében

2019.04.30

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Vértesacsán, Fülén és Sárkeszin élő hölgyeket. Sárbogárdon mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Kezdődik a szúnyogirtás

2019.04.30

A héten megkezdődik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Külhoni magyar és fehérvári gyerekek kapják az adományt

2019.04.29

A Székesfehérvári Székely Bál a Kárpát-medencei magyarság ünnepe: negyedszer kerülhetett sor a jótékonysági rendezvényre. A bál kedvezményezettjei székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – idén a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont támogatják a bevételből, valamint fehérvári középiskolásoknak a Trianon-múzeum látogatását szervezik meg. Deák Lajosné köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatokat erősítő híd szerepéről szólt, Juhász László, a bál házigazdája pedig azt a rendkívüli méltóságot és felelősséget emelte ki, amelyet Székesfehérváron a rászoruló intézmények támogatásának az ügye képvisel.

Már több mint százezer család vette fel a csokot

2019.04.27

Átlépte a százezret a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) támogatott családok száma - jelentette be Novák Katalin.

Bringázz a munkába! kampány tavaszi felvonása

2019.05.11

Májusban indult a tizenhatodik Bringázz a munkába! kampány.

Világmárkákkal bővülhet a székesfehérvári plaza kínálata, új parkolóhelyek létesülnek a belvárosban

2019.05.10

Az Alba Plaza és környezetének tervezett rekonstrukciójáról és fejlesztéséről egyeztettek a székesfehérvári Városházán az Önkormányzat és az Indotek Group vezetői. Az ingatlanfejlesztő társaság tájékoztatása szerint az Alba Plaza megvásárlását követően szakembereik azonnal megkezdték a bevásárlóközpont felújítására, valamint környezetének fejlesztésére vonatkozó tervek kidolgozását. Ezeket a nyár végén mutatják be a város számára.

Csaknem egymilliárd forintos fejlesztéssel elindította webshopját a Spar

2019.05.09

Elindította webshopját a Spar Magyarország, a házhoz szállítási szolgáltatás a fővárosban és 49 környező településen érhető el, a több mint 960 millió forintos fejlesztés az év végéig csaknem száz újabb munkahelyet teremt - jelentette be Szalay Zsolt, a társaság ügyvezető igazgatója szerdán Budapesten.

Kerámia fecskefészkeket helyeznek ki Székesfehérváron

2019.05.08

Felkerült a polgármesteri keretből vásárolt 100 darab kerámia fecskefészek több városi közintézmény falára. Kapott belőlük az Öreghegyi Közösségi Ház, a Zentai iskola, a Püspökkertvárosi Óvoda és a Széna Téri Általános Iskola is.

A rendkívüli öntözési célú vízhasználat szabályai

2019.05.08

A mezőgazdaságot egyre gyakrabban és mind huzamosabb időn át sújtó aszály miatt egy április 30-án hatályba lépett kormányrendelet bevezette a rendkívüli öntözési célú vízhasználat jogintézményét. Ez az érintett gazdálkodók számára kötött paraméterek mellett egy hónapra rendkívüli vízhasználatot biztosít.

Fegyvereket és lőszereket rejtegetett Kálozon két férfi

2019.05.07

Elfogtak a Fejér megyei Kálozon két férfit, akik fegyvereket, lőszereket rejtettek el otthonukban - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.05.06

Munkavédelem és munkaügy az építőiparban címmel rendezett hatósági nyílt napot a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala. A programon 27 munkavédelmi szakember, munkáltatói képviselő jelent meg. A résztvevők hasznosnak, a szervezők sikeresnek értékelték az eseményt.

Véget ért az öttusa világkupa székesfehérvári versenye

2019.05.05

A mix váltók küzdelmével zárult a május 1-én kezdődő öttusa világkupa-verseny a székesfehérvári Bregyó-közi sportcentrumban. Csaknem kétszáz öttusázó érkezett a versenyre, amelyen a magyarok legjobb eredményét az Alba Öttusa kiválósága, Alekszejev Tamara érte el, aki első lett a nők mezőnyében. A záró napon mix váltóban Regós Gergellyel párban indult, de itt nem állhatott dobogóra, ellentétben a második helyen végző Guzi Blanka, Kardos Bence duóval.

Kullancsszövetség: mobilalkalmazás is segít a védekezésben

2019.05.04

Mobilalkalmazással segíti a kirándulókat a Magyar Kullancsszövetség a kullancs által terjesztett betegségek megelőzésében - közölte a szövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió közös műsorblokkjában.

Történelmi helyszínen tartották a demográfiai konferencia következő állomását

2019.05.03

A hetedik alkalommal megrendezett eseményen az előadások palettáján többek közt olyan témák kaptak helyet, mint a média szerepe a reprodukció folyamatában vagy a szülészet-nőgyógyászat fejlesztése.

Motoros és baleset-megelőzési nap Fejér megyében

2019.04.30

A Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság motoros baleset-megelőzési napot tartott a Fejér megyei rendőrökkel közösen.

Öttusa vk - Rekordszámú résztvevő Székesfehérváron

2019.04.30

Rekordszámú versenyző indul a székesfehérvári öttusa világkupán, az előzetes nevezések szerint a férfiaknál százan, a nőknél 82-en állnak rajthoz - jelentette be a Magyar Öttusa Szövetség elnöke a hétfői, székesfehérvári sajtótájékoztatón.

A székesfehérvári megyés püspök szentelte fel az új pátyi templomot

2019.04.29

Új római katolikus templom épült a Pest megyei Pátyon. A Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök szentelte fel vasárnap szentmise keretében.

A Magyar Közútnak egyre több problémát jelent az illegális szemét eltakarítása

2019.04.28

Mind nagyobb problémát jelent az útszéli, illegális szemetelés a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek - mondta Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Felajánlás a martonvásári mentőállomás dolgozói részére

2019.04.26

Április 23-án Martonosi Tamás, a HPM Plus Kft. vezetője megállapodást kötött a martonvásári mentőállomás vezetőjével, hogy május elejétől a Postakocsi Étterem térítésmentesen biztosít meleg étkezést az ügyeletes dolgozók részére.