2019.11.20, Szerda

Aktuális

Újra nagy erőkkel írtják a szúnyogokat

2019.07.02

Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen és több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításáért - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

Védekezni kell a parlagfű ellen

2019.07.01

Változások történtek a parlagfű elleni fellépés jogi szabályozásában.

Napokon belül indul a Családvédelmi Akcióterv

2019.06.30

Július 1-én indul a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a jövő héttől életbe lépő programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.

Hanggenerátorral kell felszerelni az elektromos autókat

2019.06.29

Július 1-jétől az új típusú hibrid és elektromos autókat kizárólag hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni az Európai Unió tagállamaiban, hogy a szinte zajtalan járművek észlelése könnyebb legyen a gyalogosoknak és a kerékpárral közlekedőknek - hívta fel a figyelmet az EY üzleti tanácsadó.

Gyulai Memorial - Jön a világcsúcstartó 100 m gáton

2019.06.28

A világcsúcstartó Kendra Harrison is indul 100 m gáton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Megújult az Országos Meteorológiai Szolgálat villámlokalizációs rendszere

2019.06.28

Kiemelt gazdasági érdek az agráriumot támogató beavatkozások alapját jelentő megfigyelő hálózat fejlesztése - jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat új villámlokalizációs rendszerének átadásán, csütörtökön, Budapesten.

Koszorúzást tartottak a Márkushegyi Bányaüzem áldozatainak emlékére

2019.06.27

A katasztrófában 37 bányász vesztette életét.

Több mint hatvanmillió forinttal támogatja a Fejér megyei önkormányzat a települések kötelező feladatellátását

2019.06.26

Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

Fokozódó allergiás tüneteket hozhat az újabb hőhullám

2019.06.26

Keringési panaszokat és fokozódó allergiás tüneteket is hozhat a csütörtökig tartó hőhullám - hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc "meteogyógyász" az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Májusban csökkent az álláskeresők száma, de többen kerestek munkát, mint egy éve

2019.06.24

Az álláskeresők száma májusban 3,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de több mint 3 százalékkal kevesebb volt az áprilisinál; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a májusi zárónapon 253 300 álláskereső szerepelt.

Új autóbusz-hálózat a Velencei-tó környékén

2019.06.23

Új menetrend és vonalhálózat szerint közlekednek 2019. július 1-jétől a Velencei-tó környéki autóbuszjáratok.

Felavatták Pákozdon a Béke Lángja emlékművet a VII. Emlékparki Nyár nyitányán

2019.06.22

Ünnepélyes pillanatokkal és a Béke Lángja emlékmű avatásával nyílt meg VII. Emlékparki Nyár programsorozat a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A rendezvényen került sor az osztrák Béke Lángja Alapítvány által alapított Béke Lángja kitüntetés átadására is. A katonai emlékpark a Múzeumok Éjszakája programsorozat kapcsán is sok látnivalót kínált a látogatóknak.

Közösségi teret épít a Hello Wood Agárdon

2019.06.21

A Telenor Magyarország és az egyedi faépítményeiről ismert Hello Wood alkotóközösség közös projektje keretében közösségi tér építésén vesz részt Agárdon.

Rongálás miatt hosszabb a menetidő a pécsi és a dunaújvárosi vonalon utazóknak

2019.06.20

Érd és Érd elágazás között kábelvágás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés az egyik vágányon, ezért lassabban közlekednek a vonatok ezen a szakaszon.

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

2019.06.19

Három évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC jégkorongklub szerdán Győrben, a közeljövőben átadandó Nemak Jégcsarnokban.

Kétmilliárdos költségvetési csalást megvalósító Fejér megyei bűnszervezetet számoltak fel

2019.07.01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Hamarosan lejár néhány, 20 évvel ezelőtt bevont bankjegy átváltási határideje

2019.07.01

Már csak egy-két hónapig lehet névértéken átváltani a készpénzforgalomból 20 évvel ezelőtt bevont barna 5000 forintos, a zöld, Bartók Béla portréval ellátott 1000 forintos és a lila, Ady Endre arcképét ábrázoló 500 forintos bankjegyeket, utána értéküket vesztik - hívta fel a figyelmet a jegybank a honlapján.

Semmelweis-nap - Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikák

2019.06.30

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

El-selejtező - Felcsúton fogadja ellenfelét a Fehérvár az első körben

2019.06.29

Nem a MOL Aréna Sóstóban, hanem a felcsúti Pancho Arénában fogadja a Fehérvár FC labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján a montenegrói FK Zeta Golubovci gárdáját.

Székesfehérvárról rajtol a 2020-as Giro d’Italia harmadik szakasza

2019.06.28

2020 májusában Budapestről startol a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia. A Grande Partenzát követően az első három szakaszt is Magyarországon teszik meg a versenyzők. A harmadik szakasz rajtja Székesfehérváron lesz 2020 május 11-én és a Balaton-felvidéken keresztül Nagykanizsán ér majd véget. Hihetetlen szervezés, de másnap, Fehérvár után Szicíliában indul a negyedik szakasz.

Ingyenes intenzív nyári nyelvi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen!

2019.06.27

2019 júliusában DÍJMENTES intenzív nyári nyelvi felkészítő tanfolyamot indít a Dunaújvárosi Egyetem német és angol nyelvből. Legyél felvételi előtt álló 11-12-es középiskolás, felnőtt, vagy esetleg már FOSZK-s hallgató, jelentkezz bátran!

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

2019.06.27

Több északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön, kora délután. Az érintett járásokban a következő órákban kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve nagyméretű jég kísérhet.

Repülős emlékmű maradványait találták meg a Vásárhelyi út felújítása közben

2019.06.26

Augusztus végéig újul meg a Vásárhelyi út legrosszabb állapotban lévő szakasza, a beruházás során máris izgalmas történelmi emlékek kerültek felszínre: múlt héten megtalálták egy 1931-ből származó repülős emlékmű maradványait.

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

2019.06.25

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.

A Máv is díjazza a jó eredményt - kitűnő tanulók utazási kedvezménye

2019.06.24

Csatlakozva a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványukat jutalmazva a diákok cirkuszi belépőt kapnak, a kitűnő tanulók és kísérőjük számára vasúti utazási kedvezményt biztosít a Máv.

Két új, modern légzésfunkciót figyelő eszközzel gazdagodott Fejér megye kórháza

2019.06.23

A légzésfigyelő eszközöket az Országos Magyar Vadászkamara ajánlotta fel.

Gluténjelző segítőkutyát képeznek Magyarországon

2019.06.22

Magyarország első gluténjelző segítőkutyájának képzésébe kezdett a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

2019.06.21

Európában is egyedülálló az a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás, amely június 21-én, pénteken újra látogatható lesz a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében.

Várják a gyerekeket a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborokba

2019.06.20

Jövő szerdáig lehet még jelentkezni a város velencei bentlakásos táborának első turnusára, amely június 30-tól július 5-ig tart. Fergeteges fiesta-val kezdődik majd a nyári szezon: a dél-amerikai indiánok életével, zenéjével, szokásaival, játékaival ismerkedhetnek meg a táborozó diákok.

Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadás, zivatar

2019.06.19

Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadásszerű esőzés és zivatar.