2020.07.15, Szerda

Aktuális

Átvette kinevezését a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági vezetője

2020.03.02

Március elsejei hatállyal kinevezték a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettesének tűzoltó alezredesi rendfokozatba Váli Ágnes Judit tűzoltó őrnagyot, aki az elmúlt öt hónapban megbízottként látta el a beosztással járó feladatokat. A kinevezést Bartók Péter tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese adta át február 28-án Székesfehérváron.

Kinek van elsőbbsége?

2020.02.29

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság soron következő kisfilmje az irányjelzés használatának fontosságára hívja fel a figyelmet.

Több mint 1.1 milliárd forintot kapott Székesfehérvár az új maroshegyi bölcsőde építésére

2020.02.28

A Maroshegyen egy 50-60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde építésére nyújtott be még tavaly ősszel pályázatot Székesfehérvár, melyhez 1.15 milliárd forintnyi pályázati forrást kapott - adta hírül közösségi oldalán Fehérvár polgármestere Cser-Palkovics András.

Havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

2020.02.28

Többfelé viharos szél, zivatar, néhol havazás miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Idén Dunaújváros lesz a házigazdája az FMD-nek

2020.02.27

Áprilisban ismét Dunaújváros ad otthont a Fejér Megyei Diáknapoknak, amely a megye középiskolásainak legjelentősebb kulturális seregszemléje. A tanulók 12 művészeti kategóriában csillogtathatják meg tehetségüket. A nevezéseket március 3-ig fogadják.

Új forgalmi rend a Szent György Kórház környékén

2020.02.27

Változik a forgalmi rend a kórház környékén. Február 28-ától módosul a Raktár utca, a Puskás Tivadar és a Neumann utca közlekedése. A kérés egy tavaly év végi lakossági fórumon fogalmazódott meg, ahol közösen döntöttek az új forgalmi rendről.

Március 2-ig lehet jelentkezni az idei Fehérvári Versünnepre

2020.02.26

Idén is megrendezik a Fehérvári Versünnepet: a vers, a közösség és a fiatalok ünnepét, amely mára igazi mozgalommá vált, és amely fontos bemutatkozási, fejlődési lehetőség egyben. A népszerű tehetségkutató zsűrije idén is Kubik Anna színművész vezetésével értékeli majd a produkciókat.

Székesfehérvári lány hozta el a szakácsolimpia ezüstérmét

2020.02.21

Ezüstérmet nyert a 25. IKA CulinaryOlympics konyhaművészeti olimpián, más néven szakácsolimpián cukrászművészeti kategóriában, 70 centiméter magas, hindu istenséget ábrázoló kompozíciójával a székesfehérvári Szántó Éva. A vetélkedésen több, mint 2000 induló vett részt. Szántó Éva egyéni indulóként vett részt a szakácsolimpián, cukrászművészeti kategóriában.

Verhetetlen snowboardban a fehérvári tűzoltó - Berta Bence megvédte címét

2020.02.21

A székesfehérvári Berta Bence tűzoltó főtörzsőrmester megvédte aranyérmes bajnoki címét a 2020. évi Tűzoltó Sí- és Téli Terepfutó Versenyen.

Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak

2020.02.20

Hulladékmentesítési pályázatot írt ki a kormány egyetemistáknak - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára Budapesten.

Tíznaposra bővül a tavaszi Országos Étterem Hét

2020.02.20

Rekordszámú étteremmel és a korábbi években megszokottnál hosszabb ideig, tíz napon át várja a vendégeket márciusban a tavaszi Országos Étterem Hét, amelyre szerdától lehet asztalt foglalni.

Tovább bővülhet az önkormányzat által támogatott védőoltások köre

2020.02.19

Székesfehérvár képviselőtestülete a 2020-as költségvetés elfogadásakor döntött arról, hogy amellett, hogy továbbra is biztosítja a HPV elleni oltóanyag beszerzését a 12 éves fiúgyermekek részére, a most készülő Kégl György Oltástámogatási Program keretében további támogatást nyújt a fehérvári családoknak a nem kötelező védőoltások beszerzéséhez.

Érkezik a Danzig és a Cro-Mags is a FEZEN-re

2020.02.19

Két amerikai zenakarral bővítette idei fellépőlistáját a FEZEN. A már korábban bejelentett Amon Amarth, Anthrax, Death Angel mellé érkezik a Danzig és a Cro-Mags is. A szervezők ígérik: a java még hátravan.

Európai hódításra készül a magyar napelemes tetőcserép

2020.02.18

A Generon szélesebb körű terjesztéséhez egy új divíziót hozott létre a Terrán, melynek vezetője forradalmi változást vár a terméktől.

Több mint duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

2020.02.17

Az átgondolt szakmapolitikai és finanszírozási intézkedések eredményeképpen az egynaposként elvégezhető beavatkozások aránya a 2010-2019 időszakban több mint duplájára, a 38,3 százalékos arányról 80 százalékra nőtt.

Engedélyezési fázisban az Auchan körforgalom tervei

2020.03.02

A 25. Közutas Napon elhangzott előadásában Bokker István, a Bokút Terv Kft. ügyvezetője az Auchan körforgalom kapacitásnövelő lehetőségeit mutatta be az elkészült terveken és beszámolt arról a friss hírről is, hogy a tervek eljutottak abba a fázisba, hogy jövő héten az építési engedélyezési eljárást is megindíthatják.

Folytatódik az országos strandfejlesztési program

2020.02.28

Folytatódik az idén a strandfejlesztési program, amelynek keretében közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással országszerte 86 strand újulhat meg - közölte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese pénteken Balatonfüreden, az Eszterházy strandon sajtótájékoztatón.

Folytatják az M1-es felújítását Herceghalom és Bicske között

2020.02.28

Az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán hétfőn megkezdik a leállósáv felújítását a herceghalmi felhajtó és a bicskei csomópont környezetében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Mentális egészségprojekt indul 20 fehérvári általános- és középiskolában

2020.02.27

Húsz általános- és középiskolai osztály számára valósít meg fejlesztő foglalkozást a SZÉNA Egyesület a "Mentális egészségprojekt Székesfehérváron" című program keretében az Arconic Alapítvány 10,8 millió forintos támogatásával. Olyan témákat is feldolgoznak, mint a szexuális nevelés, iskolai bántalmazás és önismeret.

ITM: Az egyetemeket és szakképző iskolákat is kérjük, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba!

2020.02.27

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően az EMMI körlevélben is felhívta a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A tárca kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.

Haderőfejlesztés és biztonság - évet értékelt a Magyar Honvédég Parancsnoksága

2020.02.26

A Magyar Honvédég Parancsnokságának évértékelő-feladatszabó értekezletét tartották kedden Székesfehérváron, a rendezvényen részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter is. A miniszter kiemelte, hogy rendkívül intenzív honvédelmi és haderőfejlesztés valósult meg a 2019-es évben, számos új technikai eszköz beszerzésével és átalakított katonai szervezetekkel.

Alig egy hét maradt a kgfb-díjak befizetésére

2020.02.22

Alig egy hét maradt a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb) díjának befizetésére - hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) és a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).

A katolikus iskolák javára gyűjtenek vasárnap a templomokban

2020.02.21

A katolikus iskolák javára gyűjtenek vasárnap országszerte az egyház templomaiban - tájékoztatta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata pénteken az MTI-t.

Másodfokú riasztások a viharos szél miatt

2020.02.21

Másodfokú riasztásokat is kiadtak több járásra a viharos szél miatt pénteken délelőtt.

Női kézilabda NB I - Horvát válogatott irányítót igazolt az Alba Fehérvár

2020.02.20

Slavica Schuster személyében horvát válogatott irányítót igazolt az Alba Fehérvár KC női kézilabdacsapata.

Eb pótselejtező - A Fehérváron légióskodó Milanov is meghívott kapott a bolgár keretbe

2020.02.19

Többek között a Székesfehérváron légióskodó Georgi Milanov is meghívót kapott a fehéroroszok ellen jövő szerdán sorra kerülő barátságos mérkőzésre készülő bolgár labdarúgó-válogatott keretébe.

Georgiai csúcs megmászására készül a magyar hegymászó-válogatott

2020.02.19

A Kaukázusban található, 5193 méteres Skhara csúcs márciusi megmászására készülnek az újjáalakult magyar hegymászó-válogatott tagjai.

Időközi választás Dunaújvárosban - Sértetlennek találta a külképviseleti urnákat az NVB

2020.02.18

Sértetlennek találta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a vasárnapi dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat kedd délutáni ülésén. A kijelölt dunaújvárosi szavazatszámláló bizottság várhatóan szerdán számlálja meg a külképviseletekről érkezett voksokat, ezek azonban már érdemben nem befolyásolják az időközi képviselő-választás eredményét.

Új helyen próbál a Székesfehérvári Balett Színház

2020.02.17

A másfél éve megalakult Székesfehérvári Balett Színház februártól a Videoton Oktatási Központ színháztermében talált új otthonra, ahol az elkövetkező másfél évben nyugodt körülmények között készülhetnek majd új bemutatóikra.

2000 négyzetméterrel bővítik a székesfehérvári uszodát

2020.02.17

A fejlesztés keretében 10 pályás úszómedence is épül egy 150 főt befogadó lelátóval együtt.