2020.03.29, Vasárnap

Aktuális

Melléképület gyulladt ki Agárdon

2020.01.07

Háztartási kisgépek és nagy mennyiségű tűzifa is a lángok martalékává váltak egy kigyulladt melléképületben január 7-én délelőtt Agárdon. A Gesztenye sori családi ház udvarán a körülbelül százötven négyzetméteres melléképületsornak körülbelül a fele égett.

Nyitott tornatermek Fehérváron - 24 féle sportolási lehetőség közül választhatunk

2020.01.06

Január 6-tól újra ingyenes sportolási lehetőségek közül válogathatnak a fehérváriak a Nyitott tornatermek program keretében. Óvodásokat, nőket, férfiakat és nyugdíjasokat is vár a huszonnégy féle sportfoglalkozás, csapatjátékokkal és vezetett tornákkal, a hét minden napján.

Az erdei fülesbagoly lett az év madara

2020.01.06

A győztes madár az ország leggyakoribb bagolyfajtája.

Idén is élhetnek a nők a nagymamanyugdíjjal, a kedvezményt tizedik éve biztosítja a kormány

2020.01.05

Idén is folytatódik a Nők 40 program, vagyis korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van, és így nem kell megvárniuk, amíg elérik a nyugdíjkorhatárt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.

A 2020-as év első fehérvári babáit, Ivánt és Annát köszöntötték

2020.01.03

A 2020-as év első fehérvári kisbabáit, Lits Ivánt és Vízer Annát köszöntötték pénteken a Szent György Kórházban. Iván az év első napján hajnali 4 óra 42 perckor született, míg Anna valamivel 10 óra után látta meg a napvilágot. A babák és az anyukák is jó egészségnek örvendenek.

Jutalomban részesült a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa

2020.01.02

A közlekedésbiztonság javítása, valamint a balesetek megelőzése érdekében végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hat munkatársa vehetett át elismerést Székesfehérváron.

Impozáns műemlék újul meg Fejér megyében

2020.01.01

A Károlyi-kastélyban a restaurátori munkák mellett 4300 négyzetméteren parkosítást is végeznek, amelynek részeként sétányokat építenek és különféle élményeszközöket is telepítenek.

Emelkedik a gyed összege január 1-től

2019.12.31

A minimálbér emelkedésével január 1-től 225 288 forintra nő a gyermekgondozási díj (gyed) maximális összege - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden az MTI-vel.

Giro d'Italia - Simon Yates jelezte indulási szándékát

2019.12.30

A 2018-as Vuelta a Espanán győztes brit Simon Yates jelezte: indulni szeretne a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, amelynek első három szakaszát Magyarországon rendezik.

Eltüzelhető-e a karácsonyfa tűzifaként?

2019.12.30

Gyorsan ég, kandallók begyújtásakor balesetet okozhat, azonban megfelelően felaprítva gyújtósnak bátran használható.

Jótékonysági vadászatot tartottak országszerte

2019.12.27

Jótékonysági vadászatot rendeztek országszerte; a befolyt 30-35 millió forintot kórházi gyermekosztályok kapják - közölte a vadászat főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Hogyan gondoskodjunk télen a madarakról?

2019.12.23

Itt a hideg, a fagy, éheznek a madarak. Mivel, hogyan etessük őket? Milyen etetőt készítsünk, hová helyezzük? E kérdéskörök kapcsán ad praktikus tanácsokat a megyei kormányhivatal zöldhatósága.

Még több egyetem bevonását tervezi az ITM a Tanítsunk Magyarországért programba

2019.12.21

Még több egyetem bevonását tervezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Tanítsunk Magyarországért programba - közölte a minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Drogdílereket fogtak el a rendőrök Fejér megyében

2019.12.20

Elfogtak két bodajki és egy székesfehérvári kábítószer-kereskedőt a rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Hatodik alkalommal lett az év női öttusázója Magyarországon Kovács Sarolta

2019.12.19

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 55 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta hatodszor lett az év legjobbja a szövetség szerint.

Az egész országra kiterjeszti a civil autós ellenőrzést a rendőrség

2020.01.07

Az egész országra kiterjeszti a tavaly decemberben Budapesten elindított civil autós ellenőrzési rendszert a rendőrség - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) balesetmegelőzési osztályának vezetője kedden az M1 aktuális csatornán.

Milyen hagyományok kötődnek vízkereszthez?

2020.01.06

Vízkeresztkor elkezdődik a farsang időszaka, amely a nagyböjt kezdetével fog lezárulni.

Szirénapróbák január 6-án

2020.01.06

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba január 6-án, hétfőn.

Meghalt Gesztesi Károly színművész

2020.01.04

56 éves korában szombat este meghalt Gesztesi Károly színművész - számolt be híradójában a TV2.

MÁV: január 7-éig érvényesek a decemberre szóló bérletek

2020.01.03

Január 7-éig érvényesek a decemberre szóló bérletek - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

New York - New Year - koncerttel köszöntötte az új évet az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2020.01.02

Amerikai zeneszerzők műveivel az újvilágba vezették, az új esztendőben pedig köszöntötték a közönséget a fehérvári szimfonikusok az év első napján. A Vörösmarty Színházban rendezett újévi koncerttel új időszámítás is kezdődik az Alba Regia Szimfonikus Zenekar életében. Január elsejétől ugyanis kiemelt minősítésű zeneművészeti szervezetté vált a Székesfehérvár Önkormányzata által alapított és fenntartott együttes.

Február végéig forog az óriáskerék Székesfehérváron

2019.12.31

A székesfehérvári látványosság üzemeltetője hétfőn jelentette be a hírt közösségi oldalán, miszerint még két hónapig, február végéig várja vendégeit az óriáskerék a Zichy ligetben.

Idén is mindenhol ott volt a Magyar Építők - évzáró videó

2019.12.31

Közérthetően, tárgyilagosan, a lényeget megragadva - 2019-ben is az építőipart építettük. Évzáró videónkkal szeretnénk megköszönni minden kedves olvasónknak az egész éves figyelmet, és kívánunk sikerekben gazdag, Boldog Újévet!

Kezdődik az ajánlásgyűjtés a dunaújvárosi időközi választásra

2019.12.30

Péntekig minden választópolgárnak meg kellett kapnia Fejér megye 4-es számú választókerületében a februári időközi országgyűlési választás kitűzéséről szóló értesítőt, a jelöltek szombaton kezdhetik gyűjteni a választók ajánlásait.

A hatóságok csak legális tűzijáték használatát javasolják

2019.12.29

A hatóságok azt javasolják, hogy mindenki csak legális forrásból szerezze be a szilveszteri pirotechnikai eszközöket, mert a "feketén" árult termékek súlyos baleseteket okozhatnak.

Másodfokú riasztások a Dunántúlon a viharos szél miatt

2019.12.23

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn kora délután.

Elismerés a két évtizedes szolgálatért

2019.12.22

A katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Simon Géza tűzoltó századosnak, a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnokának.

Karácsonyi adományt kaptak az állami gondoskodásban részesülő gyermekek

2019.12.20

Zenés karácsonyi műsort mutattak be december 17-én a megyei gyermekvédelmi központ lakásotthonaiban élő gyermekek a Megyeháza Dísztermében.

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje

2019.12.20

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban.

Idén is ingyenes a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

2019.12.19

Már december 18-án, szerdától, egészen 2020. január 1-ig, ugyancsak szerdáig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!