2020.07.12, Vasárnap

Aktuális

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, majd ismét melegszik az idő

2020.04.12

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, keddre mintegy 10 Celsius-fokot esik a hőmérséklet, a hét második felében viszont ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást

2020.04.10

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők

2020.04.09

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központ vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

A Közterület-felügyelet munkatársai figyelmeztetnek a kijárási korlátozás betartására

2020.04.09

A kijárási korlátozás szabályainak betartására hívják fel a figyelmet a Közterület-felügyelet munkatársai is. A keddi tapasztalatok alapján a legtöbben figyelnek az előírások, a szükséges távolság betartására, de előfordult közös kutyasétáltatás, edzés lezárt sportpályán és köztéri csoportos találkozó is. Rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Érintésmentes küldeménykézbesítést vezet be a Magyar Posta

2020.04.08

Érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz április 6-tól a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta.

Porig égett egy melléképület Fehérvárcsurgón

2020.04.08

Családi ház melléképülete borult lángba április 7-én hajnalban Fehérvárcsurgón.

A húsvéti ünnepek alatt Bach Máté-passióját is közzéteszi a Budapesti Fesztiválzenekar

2020.04.07

A húsvéti ünnepek alatt Johann Sebastian Bach Máté-passióját és Gustav Mahler 2. szimfóniáját is közzéteszi a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) a weboldalán és a Facebook-oldalán.

Kétmilliárdnyi közterhet csalt el egy bűnbanda Fejér megyében

2020.04.07

Közvetített munkavállalók után fizetendő közterheket csalt el, közel kétmilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek egy Fejér megyéből irányított bűnbanda, amelynek két tagja letartóztatásban van, ellenük bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt folyik nyomozás.

A távfűtéses lakásban élők új korszerűsítési pályázatra számíthatnak

2020.04.06

Még mindig sok a korszerűtlen távfűtéses lakás Magyarországon, fejlesztésükre ezért új pályázat kiírása várható - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.

Vasárnap szállítja el a szemetet húsvét hétfő helyett a Depónia!

2020.04.06

A hulladékszállítás 2020. április 10-én, pénteken változatlan formában történik Székesfehérváron! 2020. április 13-án, hétfőn hulladékszállítást azonban nem lesz. A 2020. április 13-ai, hétfői hulladékszállításokat 2020. április 12-én, vasárnap végzik! A Depónia kéri, hogy a kukákat reggel 6 óráig helyezzék ki.

Koronavírus - Emmi: nem lesz hosszabb a tanév

2020.04.03

Minden alapot nélkülöz az a közösségi médiában terjedő rémhír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel. A szaktárca a rémhír terjesztőivel szemben nyomozás megindítását kezdeményezte.

Emmi: elindult a tankönyvrendelés

2020.04.02

A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Rajzfilmhős lett Puskás Ferencből, a leghíresebb magyarból

2020.04.01

Puskás Ferenc születésnapján, április 1-jén az M1 aktuális tévécsatornán és a Nemzeti Sport Online oldalán is látható a Puskás Ferenc gyermekkori kalandjait megidéző Puskás Öcsi és barátai című rajzfilm, Gellár Csaba rendezésében.

Szerdán indul a viharjelzés az ország nagy tavain

2020.03.31

Április elsején elindul és október végéig üzemel a viharjelzőrendszer a Balatonon, a Velencei-, a Fertő- és a Tisza-tavon - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedden az MTI-t.

Önkéntesek is segítik az önkormányzatok idősellátó tevékenységét

2020.03.30

Az ország több településén önkéntesek is segítik az önkormányzati dolgozókat az idősek ellátásában, az egészségügyi dolgozók pedig egyre több helyen ingyen vehetik igénybe a tömegközlekedést.

1310 főre nőtt a fertőzöttek száma, Fejér megyében már 82 eset van

2020.04.11

1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Fejér megye a legfertőzöttebb megye, itt 19,6 fertőzött jut 100.000 lakosra, Pest megyében 15,6. Országos szinten összesen 85 főre emelkedett az elhunytak száma, 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Katonai járőrök Dunaújvárosban is

2020.04.09

Kedden Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök. Március 20-ától, az ország több pontján is találkozhatnak, úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrökkel az utcákon az emberek. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint jelenlétük elsődleges célja, a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása.

Péntektől országos tűzgyújtási tilalom

2020.04.09

Péntektől - a fokozott erdőtűzkockázat miatt - országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint idén már csaknem 4 ezer szabadtéri tűzeset volt, köztük egy halálos.

Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!

2020.04.08

A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.

Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

2020.04.08

Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

Ütemezetten halad az Arany János iskola felújítása

2020.04.07

A február eleji munkaterületátadás óta folyamatosan zajlik a felújítás az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI Szekfű Gyula utcai épületén. Az Önkormányzat által 600 millió forinttal támogatott beruházás első ütemében tető- és homlokzati felújítást végeznek. A projektről Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető beszélt.

Koronavírus - A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is

2020.04.07

A kijárási korlátozások betartását kérik a vidéki önkormányzatok is a koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében, Tihany polgármestere felhívást tett közzé a tömegesen hozzájuk érkező kirándulók miatt. A településeken az idősek és a fogyatékossággal élők beszerzéseinek segítése mellett több helyen lelki támogatást is igyekeznek adni.

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó

2020.04.06

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően január 1-je és március 31-e között. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet.

Fonogram - Magyar Zenei Díjat kapott a fehérvári kötődésű MÖRK

2020.04.06

A székesfehérvári kötődésű MÖRK nyerte az idei Fonogram - Magyar Zenei Díj "Az év hazai alternatív vagy indie-rock albuma vagy hangfelvétele" kategóriát a "The Resurrection Of Mörk" című kiadvánnyal.

Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás

2020.04.05

Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.

Orvosi szolgálati lakásra, rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére lehet pályázni

2020.04.03

Március utolsó napjával megnyíltak a Magyar Falu Program első pályázatai, összesen 7 milliárd forint támogatási keretösszeggel. Az ötezer lakosúnál nem nagyobb települések, illetve önkormányzati társulások orvosi szolgálati lakásra, orvosi rendelők fejlesztésére és orvosi eszközök beszerzésére pályázhatnak.

Minimális személyi kontaktussal valósulnak meg a beiratkozások

2020.04.02

Minimális személyi kontaktus mellett valósulnak meg a beiratkozások az óvodákba és általános iskolákba - közölte a köznevelési államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.

129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban

2020.03.31

Megszületett a döntés: idén 129 középiskolás és felsőoktatásban tanuló hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban. Székesfehérvár mintegy 10 millió forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.

Megkezdte munkáját a Fejér Megyei Szent György Kórház kórházparancsnoka

2020.03.31

Megkezdték a munkát kórházparancsnokok, a Szent György Kórházban ezt a feladatot Bernhardt-Kupi Krisztián őrnagy látja el. - számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Több vállalat segíti felajánlásokkal az egészségügyiek étkeztetését

2020.03.30

Több magyarországi élelmiszeripari vállalat és áruházlánc segíti felajánlásokkal a koronavírus-járvány idején az egészségügyi dolgozók étkeztetését, de a Magyar Bocuse d'Or Akadémia séfjei is főznek az egészségügyieknek - közölték az MTI-vel az érintett szervezetek.