2018.07.18, Szerda

Aktuális

Szakorvos: több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság

2018.04.28

Több hétig is eltarthat a tavaszi fáradtság Pintér Ferenc meteogyógyász szerint, amit az erős hőmérséklet-különbség és a megemelkedett UV-sugárzás tovább súlyosbíthat.

Forgalomkorlátozások lesznek május 1-jén a Sportmajális miatt Fehérváron

2018.04.27

Május 1-jén, kedden a Sportmajális miatt forgalomkorlátozások várhatóak. A helyszín közelében 4 órától 24 óráig, a sportolói felvonuláshoz kapcsolódóan pedig időszakosan vezetik be ezeket az intézkedéseket. Kérik a lakosság türelmét és körültekintését!

Jogerősen két év felfüggesztett a fehérvári anyának, aki cukorbeteg fia halálát okozta

2018.04.26

Első fokon, jogerősen két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - börtönt kapott az a székesfehérvári anya, mert tavaly januárban tizenegy éves cukorbeteg fia gondozását elhanyagolta, ami a gyerek halálához vezetett.

Átvette mandátumát Fehérvár két országgyűlési képviselője

2018.04.25

Vargha Tamás és Törő Gábor megválasztott országgyűlési képviselői kisebb ünnepség keretén belül, kedden délután vették át megbízólevelüket a választási bizottságoktól. A megalakuló országgyűlésben harmadik ciklusát kezdi meg képviselőként Vargha Tamás, és szintén harmadik ciklusát kezdi Törő Gábor, Fejér megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Sztárvendégek, vitorlások és alakreform az idei fehérvári Sportmajálison

2018.04.24

A Petőfi-szobortól induló hagyományos felvonulással kezdődik, majd a Bregyóban folytatódik az évek óta hagyományos Sportmajális május 1-jén kedden. A színpadon egymást váltják a sportegyesületek bemutatói és különleges sportversenyeket láthatnak az érdeklődők, akik találkozhatnak Rubint Rékával is. Az idén Vizisport Majálissal is kiegészül a program Csónakázó tónál.

A Székesfehérvári Szent György Kórház is részt vesz a Richter Egészségváros programban

2018.04.23

Példaértékű mozgalom indult el 10 évvel ezelőtt a Rihter Egészségváros programok kapcsán, amely célúl tűzte ki, hogy tesz a magyar lakosság egészségének megörzéséért.

A Florália hétvégéje jön – újdonságok is lesznek Székesfehérvár tavaszköszöntő ünnepén

2018.04.23

A Gorsium Régészeti Park idén is Floráliának ad helyet április 28-án és 29-én. Mindkét nap 11 órától felidézik Septimius Severus császár 202. évi gorsiumi látogatását, a látványos bevonulást gladiátorjáték követi az „Arénában”. A tavaszköszöntő ünnepen színházi előadás, római kori esküvő, ókori témájú játékok, kézműves vásár és a légiósok csatája is színesítik a programot.

OKF: hétfőn kezdődik a központi szúnyogirtás

2018.04.22

Az idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-vel.

Gőzerővel folyik az I. Velencei Vágta szervezése

2018.04.21

Idén, július 1-jén kerül első alkalommal megrendezésre a Nemzeti Vágta helyi előfutama, a Velencei Vágta.

III. Béla és kora - Kásler Miklós professzor is előad a fehérvári konferencián

2018.04.21

III. Béla és kora címmel szervez nyilvános konferenciát hétfőn 10 órától a Szent István Király Múzeum a Hiemer-házban. Délelőtt az Archeogenetika, antropológia szekció résztvevői között Kásler Miklós Széchenyi-díjas professzor, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, a maradványokat vizsgáló kutatócsoportot vezetője is beszámol tudományos kutatásának eredményeiről.

Őrizetbe vettek egy férfit, aki légpuskával emberekre lövöldözött Székesfehérváron

2018.04.20

A rendőrök kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint hétfő délután Székesfehérváron, egy Budai úti lakás ablakából leadott lövésekkel több embernek sérülést okozott - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a rendőrség honlapján.

Május másodikáig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra

2018.04.19

Május 2-ig lehet jelentkezni a Janikovszky Éva meseíró pályázatra, amelyet 14. alkalommal hirdetett meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Ferenc Ifjúsági Könyvkiadó - mondta el Zahovai Fanni, a könyvtár kulturális szervezője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Három új parkoló is elkészült a Palotavárosban

2018.04.18

Három új parkoló is elkészült a napokban a Palotavárosban, melyeknek szerdán délelőtt tartották a műszaki átadását. A Hübner András utca - Kodolányi János utca kereszteződése mellett, a Rác utca végénél és a Kelemen Béla utca 7-es szám előtti parkoló is jó minőségben, térköves burkolattal készült el.

Hétvégén változik a vonatok és a HÉV menetrendje a munkanap-áthelyezés miatt

2018.04.18

A munkanap áthelyezése miatt a vonatok szombaton a péntekre érvényes menetrend szerint közlekednek, a HÉV-ek péntek éjszaka nem járnak - közölte a Mávinform szerdán az MTI-vel.

Mintegy 210 millió forint jut Fehérváron az iskolán kívüli közösségi-felzárkóztató programokra

2018.04.17

„Iskolai közösségi programok megvalósítása” és „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő iskolai közösségi program kísérleti megvalósítása” címmel két, összesen több mint 210 millió forinttal támogatott programsorozatot valósíthatnak meg fehérvári és fejér megyei alapfokú oktatási intézmények 2018 áprilisától 2019 augusztusának végéig.

Fejér Megyei Tűzoltó és Rendőr Nap

2018.04.27

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent György és Szent Flórián nap alkalmából mindenkit szeretettel vár május 3-án 10 órától 15 óráig a Fejér Megyei Tűzoltó és Rendőr Napra.

Megmutatjuk, milyen lesz hamarosan az új iPhone

2018.04.27

Napvilágra került a vissza a múltba meglepő ötlete. Meg, hogy bizonyára lecserélik a tavaly nagy harsonázás közepette bevezetett iPhone X-et.

Június 30-ig látható Mátyás halotti pajzsának másolata Fehérváron

2018.04.26

A magyar történelem egyik legismertebb uralkodójára emlékezünk ebben az évben. Szerdán megnyílt a Mátyás király halotti pajzsa című tárlat, ennek kapcsán a pajzs kalandos történetéről is hallhattak előadást az érdeklődők a Szent István Király Múzeumban. A tárlat június 30-ig látogatható.

Emlőszűrés - Fehérváron és Dunaújvárosban

2018.04.25

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Sukorón, továbbá a Nadapon élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Dunaújvárosban várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket.

Már csak pár napig lehet pályázni az ingyen falfestékre

2018.04.24

Vasárnapig jelentkezhetnek az iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 29-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

E-Szja: sokan nem hagyják az utolsó pillanatra

2018.04.23

Több mint 2 milliószor léptek már be a NAV az e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék az szja-bevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető az Ügyfélkapun keresztül. A legtöbbeknek nincs dolguk a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól.

A GVH 100 millió forintra bírságolta az Apple-t

2018.04.22

Tájékoztatás elmulasztása miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 100 millió forintra bírságolta az Apple-t és megtiltotta a jogsértő gyakorlat folytatását: a hivatal szerdai közleménye szerint az amerikai cég nem tájékoztatta a fogyasztókat a wifi-asszisztens szolgáltatás lényeges jellemzőiről annak ellenére, hogy annak nem lett volna terjedelmi akadálya.

Új gépjárműfecskendőt kaptak a mezőfalvi önkéntes tűzoltók

2018.04.21

Egy felújított gépjárműfecskendő segíti a jövőben a mezőfalvi önkéntes tűzoltó egyesület mentő tűzvédelmi tevékenységét, a helyi önkéntes erők gyors és hatékony beavatkozását. A katasztrófavédelem állományából kivont, öt éve teljes körűen felújított Steyr 16 S 23 TLF 4000 típusú tűzoltóautót április 18-án, szerdán ünnepélyes keretek között adták át Mezőfalván.

Hulladékból alkottak - ovisok, kisiskolások munkáiból nyílt tárlat a fehérvári Széphő aulájában

2018.04.21

Űrrakéta-kilövő állomás joghurtos pohárból és fóliahengerből, madáretetőként újjászületett mosószeres flakon és teásdoboz-házikó is volt az "Alkoss hulladékból!" pályázatra érkezett alkotások között. Az óvodások és kisiskolások alkotásaiból pénteken nyílt kiállítás a Széphő Zrt. székházában.

Az Etyeki Kúria kékfrankosa is szerepel budapesti Kékfrankos Április Nagykóstoló kínálatában

2018.04.20

Tizenöt borvidék több mint ötven termelőjének száznál is több borát ismerhetik meg a látogatók a Winelovers által szervezett Kékfrankos Április Nagykóstolón szombaton Budapesten.

Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot Fejérben

2018.04.19

Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot Fejér megyében - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel, miután az elmúlt napokban erre utaló bejelentés érkezett ügyfélszolgálatukra.

Tűz volt az adonyi hulladéklerakóban

2018.04.18

Körülbelül ötven négyzetméteren égett és mélyen beizzott a kommunális szemét április 16-án, hétfőn kora reggel az adonyi hulladéklerakóban.

Murakami Haruki regényét állították színpadra Székesfehérváron

2018.04.18

Murakami Haruki mágikus történetét, a Kafka a tengerparton című regény színpadi adaptációját mutatták be a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Az állampolgárok javasolhatják, hol ellenőrizze a gyorshajtókat a rendőrség

2018.04.17

Huszonnégy órás sebességmérő akciót tart a rendőrség május 14-én reggel 6 órától, a sebességmérő pontok helyszíneire az állampolgárok tehetnek javaslatot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a honlapján.

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő példák is bekerülnek a matematika munkafüzetekbe

2018.04.17

Szeptembertől a pénzügyi tudatosságot erősítő feladatok is bekerülnek az általános iskola 5. és 6. osztálya számára készült matematika munkafüzetekbe, a példákat a Pénziránytű Alapítvány dolgozta ki - mondta Szolnokiné Pap Judit, az alapítvány vezető kommunikációs szakértője kedden az M1 aktuális csatornán.