2024.07.12, Péntek

Aktuális

Hat új pályázati kiírást tett közzé a kormány a Magyar falu programban

2020.07.21

Összesen 22 milliárd forint értékben hat új pályázati kiírást tett közzé kedden a kormány a Magyar falu programban - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos Budapesten, sajtótájékoztatón.

OKF: a héten földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat

2020.07.20

A héten 394 településen, csaknem 133 ezer hektáron földről és levegőből is gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

A Fejér Megyei Kormányhivatal hivatásos gondnoki képzést tart

2020.07.20

A képzés célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének ellátásához.

Jó volna, ha a nagyobb városok elérhetők lennének legalább kisrepülővel

2020.07.18

A kormány szeretné, ha minden nagyobb város elérhető lenne legalább kisrepülőgéppel, ami Nyugat-Európában már mindennapos és összefüggésben van a beruházásösztönzéssel - mondta pénteken Székesfehérváron a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás

2020.07.17

2020. július 8. óta értéktől függetlenül illetékmentes a testvérek közötti öröklés és ajándékozás. Korábban csak az egyenes ági rokonok, tehát szülő és gyermek, valamint özvegy és házastárs örökrésze és ajándéka mentesült az illeték alól.

Sokfelé csapadékos lesz a hétvége

2020.07.16

A hétvégén sokfelé kell készülni záporokra, zivatarokra. Nagy meleg sem várható, néhol a 20 fokot sem érik majd el a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök

2020.07.16

Az Országgyűlés 2020. július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, így 2020 szeptemberében az erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményekben elkezdheti működését az iskolaőri hálózat.

Idén is véradással segítenek a Fejér megyei kormánytisztviselők

2020.07.15

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezésre kerül az országosan meghirdetett Kormánytisztviselői Véradó Hét.

Köznevelési és szociális nem állami fenntartású intézményeket, szervezeteket ellenőrzött az ÁSZ

2020.07.10

Négy köznevelési és négy szociális nem állami fenntartású humánszolgáltató ellenőrzését fejezte be szerdán az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Törölték az idei, székesfehérvári öttusa Eb-t

2020.07.10

Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron.

Csaló bűnbandát számoltak fel a Pest megyei rendőrök

2020.07.09

Csaló bűnbandát számoltak fel a rendőrök. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövetők több mint 20 millió forintot csaltak ki Pest, Hajdú-Bihar, Fejér, Zala és Jász-Nagykun-Szolnok megyei áldozataiktól - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerda reggel az MTI-vel.

Elszállítják az üzemképtelen autókat Dunaújvárosban

2020.07.08

Megkezdték az érvényes hatósági jelzés nélküli gépjárművek elszállítását a közterület-felügyelet munkatársai.

Újabb elemekkel bővült a turisztikai együttműködések palettája Csongrád-Csanád megye és a Vajdaság között

2020.07.08

Tematikus turisztikai útvonalakat, közös brand-et és on-line platformokat állított össze a Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával a Vajdasági Turisztikai Szervezet és a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat.

Leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban

2020.07.07

Technológiaváltás miatt teljes vagy részleges leállás várható szerdán a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásaiban az ország bizonyos részein - közölte az Antenna Hungária Zrt. hétfőn az MTI-vel.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.07.07

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja Gárdonyban, Agárdon, Dinnyésen és Bodajkon élő hölgyeket.

Újabb mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.07.21

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Bodajkon és Pákozdon élő hölgyeket.

A gyermekvédelemben nevelkedő fiataloknak mutatták be a honvédelemi pályát Székesfehérváron

2020.07.20

Fontos, hogy a gyermekvédelem rendszeréből kikerülő, felnövő fiataloknak legyen olyan céljuk, amely "megtartja őket az életben" - hangoztatta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára hétfőn Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban.

Három új speciális gépjárművel gazdagodott Fejér megye

2020.07.19

Fejér megye is részesült abból a hatvanhárom speciális járműből, melyet július tizenötödikén adtak át a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Őrizetbe vették a forgalommal szemben haladó, majd háromszor is ittasan vezető férfit

2020.07.17

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a forgalommal szemben hajtott fel a székesfehérvári elkerülő útra, majd néhány napon belül három alkalommal ittasan vezetett Fejér megyében - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Varga Mihály: több mint négyezermilliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban

2020.07.17

A kormány támogatásával négyezermilliárd forint értékben valósulhatnak meg beruházások a magyar nagyvárosokban a Modern városok program részeként - mondta a pénzügyminiszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) közgyűlésén tartott előadását követő doorstep sajtótájékoztatón Székesfehérváron, csütörtökön.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.07.16

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Bodajkon élő hölgyeket.

858 éve, 1162. július 15-én koronázták meg II. László (ellen)királyt

2020.07.15

Lászlóról a hazai hagyományból tudjuk: 1163. január 14-én, uralkodása hatodik hónapjának betöltése előtt hunyt el, ezért koronázását nem lehet 1162. július 15-e elé keltezni. Későbbre viszont nem érdemes, hiszen Bizáncból hat hét alatt meg lehetett szervezni a királyváltást. Ily módon ezt a napot jó okkal jelölhetjük meg II. László (ellen)király (1162–1163) koronázási idejének.

Koronavírus - Életbe léptek a beutazási korlátozások

2020.07.15

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.

Kezdődik a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Tábor újjáépítése

2020.07.10

A velencei tábor területén egy új kétszintes főépület lesz, 150 fő kiszolgálására alkalmas tálaló konyhával, mellette 18 kisház, melyből három teljesen akadálymentesített lesz. A tábor befogadóképessége 143 fős lesz, a főépületben pedig lehetőség lesz egész évben használni a négy fős szobákat. A felújítás a Modern Városok Program keretében megvalósuló fejlesztés.

Környezetbarát, biológiai szúnyogirtásról tárgyalt az EMCA elnöke Fehérváron

2020.07.09

Az Európai Unió és a WHO által támogatott és bevizsgált biológiai szúnyogirtó szert gyártó vállalat, a Lokimica Laboratories képviselőivel tárgyalt Székesfehérvár alpolgármestere, Lehrner Zsolt. A találkozón fehérvári környezetvédelmi szakemberek is részt vettek.

Fontos tudnivalók a forgalmi engedélyek érvényességének meghosszabbításáról

2020.07.09

A veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő átmeneti szabályokról és a járványügyi készültségről szóló 2020. évi LVIII. törvény alapján a 2020. március 11. és 2020. július 3. közt lejáró, a magyar forgalmi engedélyekbe bejegyzett műszaki érvényességi idők – függetlenül attól, hogy a kérdéses jármű magánszemély, vállalkozás, vagy esetleg költségvetési szerv üzemeltetésében van – 2020. december 15-ig automatikusan meghosszabbodnak.

Karbantartás miatt ügyfélfogadási szünet lesz négy Fejér megyei kormányablakban

2020.07.08

A Fejér Megyei Kormányhivatal négy kormányablaka karbantartási munkálatok miatt egy-egy júliusi és egy-egy augusztusi napon zárva tart.

Forgalmirend-változásra kell számítani a 6. számú főúton Százhalombatta és Ercsi között

2020.07.08

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódóan 2020. július 8-án reggel 8 órától ideiglenesen forgalomba helyezik a 6. sz. főút most megépített korrekciós útszakaszát.

Fejér megyében is elindult a Nyári Diákmunka program

2020.07.07

A fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghirdette a Nyári Diákmunka 2020. elnevezésű központi munkaerő-piaci programot, amely célja fiatalok munkához jutásának elősegítése már diákkorban.

Rendkívül népszerű a falusi csok

2020.07.06

Rendkívül népszerű a falusi csok, a családok élnek a támogatási lehetőséggel - értékelte a program első évét hétfői budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.