2019.09.21, Szombat

Aktuális

Májusban csökkent az álláskeresők száma, de többen kerestek munkát, mint egy éve

2019.06.24

Az álláskeresők száma májusban 3,7 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, de több mint 3 százalékkal kevesebb volt az áprilisinál; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a májusi zárónapon 253 300 álláskereső szerepelt.

Új autóbusz-hálózat a Velencei-tó környékén

2019.06.23

Új menetrend és vonalhálózat szerint közlekednek 2019. július 1-jétől a Velencei-tó környéki autóbuszjáratok.

Felavatták Pákozdon a Béke Lángja emlékművet a VII. Emlékparki Nyár nyitányán

2019.06.22

Ünnepélyes pillanatokkal és a Béke Lángja emlékmű avatásával nyílt meg VII. Emlékparki Nyár programsorozat a Pákozdi Katonai Emlékparkban. A rendezvényen került sor az osztrák Béke Lángja Alapítvány által alapított Béke Lángja kitüntetés átadására is. A katonai emlékpark a Múzeumok Éjszakája programsorozat kapcsán is sok látnivalót kínált a látogatóknak.

Közösségi teret épít a Hello Wood Agárdon

2019.06.21

A Telenor Magyarország és az egyedi faépítményeiről ismert Hello Wood alkotóközösség közös projektje keretében közösségi tér építésén vesz részt Agárdon.

Rongálás miatt hosszabb a menetidő a pécsi és a dunaújvárosi vonalon utazóknak

2019.06.20

Érd és Érd elágazás között kábelvágás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés az egyik vágányon, ezért lassabban közlekednek a vonatok ezen a szakaszon.

Egyedülálló együttműködésbe kezd a fehérvári és a győri jégkorongklub

2019.06.19

Három évre szóló együttműködési megállapodást kötött egymással a Fehérvár AV19 SC és a Győri ETO HC jégkorongklub szerdán Győrben, a közeljövőben átadandó Nemak Jégcsarnokban.

Fegyvereket engedély nélkül tartó férfit fogtak el Székesfehérváron

2019.06.19

Fegyvereket, lőszereket, rakétalövedékeket és könnygázgránátot találtak kedden egy 28 éves székesfehérvári férfi lakásán - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu-n.

Mammográfiai szűrések Fejér megyében

2019.06.18

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja az Abán élő hölgyeket. Dunaújvárosban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Két utcát elöntött a Súri-patak Bakonycsernyén

2019.06.17

A Súri-patak magas vízállása miatt a József Attila utcát és a Táncsics Mihály utcát elöntötte a víz Bakonycsernyén - közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hétfő reggel a honlapján.

A sport a legnépszerűbb tábortéma

2019.06.16

Az idén a legnépszerűbb tábortéma a sport, amit az idegen nyelvi és informatikai, programozótáborok követnek holtversenyben, a harmadik helyen pedig a készségfejlesztő és katonai táborok állnak - mondta a Táborfigyelő portál vezetője az M1 aktuális csatornán pénteken.

Új óvoda és bölcsőde épül Polgárdiban

2019.06.15

Tornaterem, étkező, közösségi tér, gyógypedagógiai és orvosi szoba is kialakításra kerül abban az új, 200 fős óvoda és 24 fős bölcsőde épületben, melyet 600 millió forintos TOP pályázati forrásból valósítanak meg Polgárdiban.

Fa építőjátékot hív vissza az Aldi

2019.06.14

Az Aldi Magyarország és beszállítója, az U. Leinss GmbH azonnal visszahívja a Fa építőjáték termék "Város", "Virágos rét", illetve "Állatos építőjáték" fajtáit, mivel ezekről a játékokról ritka esetben kis részek leválhatnak, amit a gyermek lenyelhet - közölte az Aldi pénteken az MTI-vel.

Holnap nyit a strand - csúszdák és vizes játszótér is várja a székesfehérváriakat

2019.06.14

A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

Kötelező védekezni a parlagfű ellen az egész szezonban

2019.06.13

Megszűnt a július 1-jei "türelmi idő" a parlagfű elleni védekezésben az idei évtől szigorúbb szabályozás miatt, így a tulajdonosoknak folyamatosan gondoskodniuk kell arról, hogy ingatlanukon megakadályozzák a parlagfű virágbimbójának kialakulását, majd ezt az állapotot fenntartsák - hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium (AM).

Harmincegy csapat versenyzett Székesfehérváron a LEGO robotépítési és programozási versenyén

2019.06.12

Az Edutus Egyetem hatodik alkalommal rendezi meg a World Robot Olympiad™ (WRO™) LEGO robotépítési és -programozási tanulmányi versenyt, a regionális elődöntőre Székesfehérváron, a Kertész Csárdában került sor kedden. A verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

A Máv is díjazza a jó eredményt - kitűnő tanulók utazási kedvezménye

2019.06.24

Csatlakozva a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványukat jutalmazva a diákok cirkuszi belépőt kapnak, a kitűnő tanulók és kísérőjük számára vasúti utazási kedvezményt biztosít a Máv.

Két új, modern légzésfunkciót figyelő eszközzel gazdagodott Fejér megye kórháza

2019.06.23

A légzésfigyelő eszközöket az Országos Magyar Vadászkamara ajánlotta fel.

Gluténjelző segítőkutyát képeznek Magyarországon

2019.06.22

Magyarország első gluténjelző segítőkutyájának képzésébe kezdett a NEO Magyar Segítőkutya Egyesület.

Idén is látogatható a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás a múzeumok éjszakáján

2019.06.21

Európában is egyedülálló az a velencei növény- és talajvédelmi kiállítás, amely június 21-én, pénteken újra látogatható lesz a Fejér Megyei Kormányhivatal épületegyüttesében.

Várják a gyerekeket a Velencei Gyermek- és Ifjúsági Táborokba

2019.06.20

Jövő szerdáig lehet még jelentkezni a város velencei bentlakásos táborának első turnusára, amely június 30-tól július 5-ig tart. Fergeteges fiesta-val kezdődik majd a nyári szezon: a dél-amerikai indiánok életével, zenéjével, szokásaival, játékaival ismerkedhetnek meg a táborozó diákok.

Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadás, zivatar

2019.06.19

Csütörtökön is országszerte várható felhőszakadásszerű esőzés és zivatar.

Új közösségi térrel gazdagodik a csalai városrész

2019.06.19

Ünnepélyes keretek között nyitja meg és mutatja be Székesfehérvár új közösségi terét Csalán június 21-én, pénteken 17 órától dr. Cser-Palkovics András polgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő.

Megújult járdákat adtak át a Köfémen

2019.06.18

Hat megújult járdaszakaszt adtak át ma délelőtt a Köfém lakótelepen. A beruházás csaknem eléri az 50 millió forintot. Közben készül a teljes lakótelepet átszelő térköves sétány is, melyet a tervek szerint július végén adnak át.

Székesfehérváron ért véget a Tour de Hongrie

2019.06.17

Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie országúti kerékpárversenyt, mivel a vasárnapi zárószakaszon megőrizte a sárga trikót, Dina Márton a második, Valter Attila pedig a harmadik helyen végzett.

Több száz millió forintot csaltak ki egy vállalkozótól Székesfehérváron

2019.06.16

Sikeres pályázat ígéretével 366 millió forintot csalt ki egy vállalkozótól négy férfi Székesfehérváron, a rendőrség csaknem 200 millió forintnyi értéket lefoglalt tőlük - tették közzé a police.hu oldalon pénteken.

Elkezdődött az ukrajnai gyerekek nyári tábora a Velencei-tónál

2019.06.15

Elkezdődött az ukrajnai gyerekek nyári tábora a Velencei-tónál, a Velencei-tavi Vízi Sportiskolában zajló programot a magyar kormány 35 millió forinttal támogatja.

Gyulai Memorial - Visszatérő világsztárok

2019.06.14

Férfi és női 400 m gáton, férfi magasugrásban és hármasugrásban, valamint női távolugrásban is újra indulnak a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon a már a fehérvári közönség által megismert világsztárok.

Nyugdíjasok figyelmébe ajánljuk

2019.06.14

Tudnivalók a méltányossági alapon megállapítható kivételes nyugellátás-emelésről és egyszeri segélyről.

Dunántúli csatornákon állít helyre védműveket az Aqua-Generál

2019.06.13

Többek közt megrongálódott zsilipeket és kikátyúsodott töltéskoronákat tesz rendbe a hajdúsági központú vállalat.

Korszerűsítették a Napfény Óvodát Ercsiben

2019.06.12

75 millió forintos uniós forrásból és 34,4 milliós önkormányzati támogatásból újult meg a Napfény Óvoda Ercsiben.