2020.04.08, Szerda

Aktuális

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Időközi választás Dunaújvárosban - Ma kezdik nyomtatni az értesítőket

2019.12.11

Ma kezdi meg az értesítők gyártását az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra.

Az Árpád-házi csontvázak azonosításáról jelent meg új kötet

2019.12.10

A Mátyás-templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosításáról és genetikai vizsgálatáról mutattak be új kötetet, Budapesten kedden.

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

2019.12.10

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

Magyar állampolgár lett Stopira

2019.12.09

Letette hétfőn az állampolgársági esküt a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira.

Csúnyán megbuktak a fényfüzérek az idei ellenőrzésen

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta

2019.12.06

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Fenntarthatóság, márkaépítés, regionalitás – Fehérváron a piac konyhája

2019.12.05

A Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen már harmadik alkalommal rendezték meg A piac konyhája elnevezésű konferenciát, melyen a minőségi termékeket előállító termelők és a legjobb szakácsok, vendéglősök voltak ott. Egy-egy étterem színvonalának "alfája és ómegája" az alapanyagok minősége - mondta a konferencián Lévai Anikó a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke.

Bérletet is lehet vásárolni a MÁV mobilalkalmazás segítségével

2019.12.04

A menetjegyek mellett már bérletet is lehet váltani a MÁV-applikáción keresztül: az új funkció kezdetben az Android operációs rendszert használó eszközökkel érhető el, az iOS-t használók pedig várhatóan február 15-től vehetik igénybe az új szolgáltatást - közölte a MÁV-Start kedden az MTI-vel.

Nyílt nap lesz Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán

2019.12.04

December 16-án, 10-13 óráig az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar nyílt napján az érdeklődő diákok és szülők részletes tájékoztatást kaphatnak az intézmény képzéseiről, megismerkedhetnek a duális képzések vállalati partnereivel. Helyszín: Budai út 45., K épület, 28-es előadó. Szeretettel várják az érdeklődőket.

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2019.12.03

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A természettel összhangban levő tanyákat díjazza ez a pályázat

2019.12.03

A meghirdetett kategóriák első három helyezettje pénzjutalomban részesül, amely a tanyagazdaság további fejlesztésére használható fel.

Sakk csapatbajnokság - idegenben aratott nagyarányú győzelmet a Fehérvár SE

2019.12.02

A Sakk Nemzeti Csapatbajnokság másodosztályának harmadik fordulójában, a Breyer csoportban a Fehérvár SE Pátyon vendégszerepelt, és nagyarányú győzelmet aratott. Pátyi SE - Fehérvár SE: 3 – 9. Az ifjúsági játékosok jó szereplése mellett ki kell emelni az első táblán játszó Kiss Viktor győzelmét nemzetközi mester ellenfele ellen.

Mától vásárolhatóak meg a 2020-as úthasználati jogosultságok

2019.12.01

Vasárnaptól vásárolhatók meg a 2020-ra érvényes megyei és országos úthasználati jogosultságok, az ideiek január 31-ig érvényesek - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Elindult a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója

2019.11.29

Pénteken kezdetét vette a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciója, amelynek keretében idén több mint hatvanezer doboznyi ajándék összegyűjtését tűzte ki célul a szervezet.

Székesfehérváron újították fel a Gyermekvasút téli kocsiját

2019.12.11

Felújították a Gyermekvasút egyik téli kocsiját, amelyet szerdán hoztak vissza a budapesti kisvasút végállomására, Hűvösvölgyre a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról - közölte a MÁV az MTI-vel.

Egy lépéssel közelebb került Dunaújváros intermodális csomópontjának megvalósítása

2019.12.11

A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre összpontosul majd az eddig városszerte szétszórtan lévő vasúti, helyi és helyközi közlekedés.

A parlament bevezette a nagyszülői gyedet

2019.12.10

Az Országgyűlés kedden - a kormány családvédelmi akciótervének részeként - lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.

XIII. Országos Vasutas Véradó Nap - 13 vasútállomáson várják a véradókat

2019.12.09

A MÁV és a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal idén 13. alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot. December 13-án 13 helyszínen adhatnak vért az önkéntesek.

Székesfehérvár uralja a Közép-dunántúli ingatlanpiacot

2019.12.09

Veszprém az idei lakáspiac legnagyobb vesztese a Közép-Dunántúlon, míg Székesfehérvár tudhatja magáénak a legtöbb tranzakciót a régió városai közül. A térség legdrágább családi háza és lakása is itt cserélt gazdát.

Január 7-éig használhatók a decemberi helyközi bérletek

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a 2019 decemberére szóló dolgozó- és tanuló bérletekkel egészen 2020. január 7-éig lehet utazni a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók helyközi járatain - tájékoztatta a tárca szombaton az MTI-t.

Igényelhető az influenza elleni védőoltás

2019.12.06

Már október elejétől kérhetők az influenza elleni védőoltások annak érdekében, hogy a veszélyeztetett csoportba tartozók megfelelő védelemben részesülhessenek.

Gyermekszemészeti szűrőbuszt indítanak a legszegényebb településekre

2019.12.05

Gyermekszemészeti szűrőbusz indul a háromszáz legnehezebb helyzetű településre, a rászoruló családok gyermekei a vizsgálatok alapján szükségesnek ítélt szemüvegeket ingyenesen kapják meg. A program a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi), a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikája és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködésében valósul meg.

Illegális migránsokat tartóztattak fel az M6-os autópályán

2019.12.04

Az M6-os autópálya Fácános Pihenőhelyénél tartóztatták fel a szerb állampolgárságú sofőrt és nyolc utasát a rendőrök.

Silvanus ajándékutalvány – remek ötlet és biztos siker!

2019.12.04

Tavaly történt, december vége táján, amikor már majdnem mindenki túl volt az ajándékvásárláson. Nekem persze még egy kósza ötletem sem volt, hogy mivel lephetném meg a családtagjaimat, nemhogy időm arra, hogy a nyakamba vegyem a várost és felkutassam a meglepetéseket. Maradt tehát a munkahelyi hajtás közepette egyre fokozódó kétségbeesés, egészen december 21-ig, ami már tényleg az utolsó utáni pillanatnak számít. És akkor szembejött velem a megoldás!

Adományt kapott a Fejér Megyei Szent György Kórház móri intézménye

2019.12.03

Új kültéri sporteszközöket, EKG, dopler és ultrahang készüléket vásárolhatott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház egy alapítványnak köszönhetően.

Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei

2019.12.03

A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó volt a tanácskozáson.

Öt éve látja el 10 település elsődleges tűzvédelmét a pusztaszabolcsi őrs

2019.12.02

A bajban minden perc számít. Tűzesetnél, balesetnél és minden olyan káreseménynél, ahol emberélet van veszélyben, nem mindegy, mikor érkezik a segítség. Ezért épült fel és kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs 2014. december elsején, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyed órával hamarabb érkezik a segítség. Az itt állomásozó tűzoltókat közel négyszáz tűzesethez és négyszázötven műszaki mentéshez riasztották az elmúlt öt évben.

Átadták az SHS új székesfehérvári irodaépületét

2019.11.30

Ünnepélyes keretek között adták át az SHS Építő Kft. új irodaházát. A székesfehérvári vállalkozás 450 négyzetméteres épületet a cég és alvállalkozói 1,5 év alatt 260 millió forintból készítették el.

A Fehérvár AV19 vezetése a hullámzó teljesítmény ellenére bízik a sikeres folytatásban

2019.11.29

Nagyon hullámzó a csapat teljesítménye, ám a legtöbb vesztes mérkőzésen is kevés hiányzik a győzelemhez, ezért az osztrák bázisú jégkorong ligában (EBEL) az alapszakasz felénél 25 ponttal kilencedik helyen álló Hydro Fehérvár AV19 szakosztályvezetője bízik a sikeres folytatásban.