2023.12.06, Szerda

Aktuális

Felkészülnek a kormányablakok a nagyobb ügyfélforgalomra

2020.06.09

Az időpontfoglaló-rendszer tökéletesítésével, az ügyintézők képzésével és kormányablakbuszok „bevetésével” is készülnek a kormányablakok a járványhelyzet enyhülésével járó nagyobb forgalomra – közölte a Miniszterelnökség kormányablakokért felelős miniszteri biztosa kedden Szegeden.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a járvány első hullámának végén jár az ország

2020.06.08

A koronavírus-járvány első hullámának végén jár Magyarország - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Fokozott figyelmet kell fordítani a táboroztatásra

2020.06.08

Idén a táborok szervezése és működtetése során különös figyelmet kell fordítani a járványügyi szabályok szigorú betartására.

Droglabort számolt fel a rendőrség Tordason

2020.06.06

Droglabort számolt fel a rendőrség a Fejér megyei Tordason. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt, akit jelentős mennyiségű kábítószerrel történő kereskedelemmel gyanúsítanak - számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felderítő főosztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján.

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Budapestre és több megyére

2020.06.01

Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapestre és az ország több megyéjére az országos rendőrfőkapitány a nyári hónapokra - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap a police.hu oldalon.

Tovább bővülnek az egészségügyi ellátások

2020.05.30

A veszélyhelyzet alatt meghozott szükségszerű intézkedések eredményeként, az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájával, valamint az emberek fegyelmezett magatartásával kedvezőbbé vált a járványügyi helyzet Magyarországon. Ennek következményeként, 2020. június 1-től lehetővé válik az egészségügyi ellátások további bővítése.

Érden játssza a következő szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

2020.05.28

Érden játssza a 2020/2021-es szezon hazai mérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) saját sportcsarnoka felújítása miatt - közölték a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján, ahol négy új játékost is bejelentettek.

Újra nyitva a Hotel Silvanus

2020.05.28

Vajon milyen az élet most egy wellness-szállodában?

Such György maradt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke

2020.05.27

Such György maradt a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke, miután a szerdán, Székesfehérváron megtartott, 2020. évi rendes küldöttgyűlés tisztújításán óriási többséggel választották újra. A másik jelölt a korábbi válogatott kapus, Szuper Levente volt.

Néhány fontos szabály, hogy megelőzzük a vízi baleseteket

2020.05.27

A rendőrség munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be az előírásokat és legyenek tekintettel egymásra! Viharjelzéskor pedig minden esetben tartsák be a vízen tartózkodás szabályait!

Kétszer annyian kötöttek házasságot az idei év első negyedévében, mint tavaly ilyenkor

2020.05.26

Negyven éve nem kötöttek annyian házasságot, mint 2020-ban márciusig, hiszen idén január és március között, 12 271 pár házasodott össze - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden az MTI-vel.

Indulnak a fehérvári szökőkutak – naponta ellenőrzi a vegyszerezést a Városgondnokság

2020.05.26

Minden városi szökőkút esetében rendszeresen takarítják a vízforgató rendszer szűrőit és pótolják az elpárolgott vizet. A Városgondnokság az úszómedencéknél is használatos vegyszerezéssel kezeli fehérvári szökőkutak vizét, hogy mindig szép tiszta legyen a a víz és ne legyen fertőzésveszélyes sem.

Fennakadásokat okozott a feltámadó szél Fejér megyében

2020.05.25

Az erős szélben kidőlt fák, lehasadt ágak miatt nyolc alkalommal riasztották Fejér megye tűzoltóit május 24-én vasárnap.

Még több tábor lesz idén az Alba Innovárban!

2020.05.25

Pillanatok alatt megteltek az Alba Innovár által indított táborok annak ellenére, hogy a megnövekedett igényekhez igazodva idén a megszokottnál több alkalmat hirdetett meg a digitális élményközpont. A megnövekedett igények miatt az Alba Innovár most azon dologzik, hogy még több tábort tudjon biztosítani a fehérvári fiataloknak.

A pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége

2020.05.23

Egy hét múlva, a pünkösdi hétvégén nyílik meg a vidéki strandok, fürdők többsége a kornavírus-járvány miatt elrendelt biztonsági előírások betartásával, a fürdőkben egyelőre csak a kültéri medencéket lehet használni.

Emlékhelyet avattak Móron a százéves évfordulón

2020.06.08

Hogy minél több ember emlékezzen a békediktátum igazságtalanságára, Mór városában a százéves évforduló napján avattak közterületi emlékhelyet.

Így tartanak nyitva nyáron a fehérvári óvodák, bölcsődék

2020.06.08

Múlt héten született döntés az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék nyári működési rendjéről, figyelembe véve azt, hogy a kisgyermekes szülők jelentős részének az elmúlt hónapokban szinte elfogyott az éves szabadsága.

Azonnali beavatkozás szükséges a Balatoni úton - a Vásártéri úti felüljáró újra járható

2020.06.07

A szakmai vizsgálatok megerősítették, hogy azonnali beavatkozásra van szükség a Balatoni út felüljáró-szakaszán, ahol júliusban és augusztusban teljes útzár lesz a munkálatok ideje alatt. A Vásártéri úti felüljáró megerősítése viszont elkészült, ezt ma déltől már újra használhatják a közlekedők.

Trianon 100 éves évfordulójára emlékezünk ma - programok országszerte

2020.06.04

A trianoni szerződést kimondta, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlott, ennek következményeként Magyarország (Horvátország nélküli) területét 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezerre, lakosságát 18,2 millióról 7,6 millióra csökkentették.

Akikért a pipacs vöröslik - háborúkban elesett katonákra emlékeztek

2020.05.31

A háborúkban elesett katonákra emlékeztek pénteken Székesfehérváron, több helyszínen tartottak néma koszorúzást a vasárnapi Hősök Napja tiszteletére. Az eseményeken képviseltette magát Székesfehérvár Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Magyar Honvédség Parancsnoksága, az Albatrosz Repülő Egyesület, valamint a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete.

A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2020.05.29

A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

Változik a vasúti közlekedési rend a pünkösdi hosszú hétvégén

2020.05.28

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégére, és szombattól életbe lép a balatoni előszezoni menetrend is, ugyanakkor a díjszabás is változik - közölte a MÁV-Start az MTI-vel csütörtökön reggel.

Így halad a Velencei-tavi partfal rehabilitációja

2020.05.28

A Colas Alterra és a SWIETELSKY kivitelezésében, valamint a Leier és a Colas által kifejlesztett egyedi műszaki megoldás segítségével valósul meg ez a nagy volumenű vízparti projekt.

Június 2-ig lehet beváltani a rezsiutalványokat a postákon

2020.05.27

Hamarosan lejár a rezsiutalványok beváltásának határideje, ezért érdemes ellenőrizni, hogy van-e még fel nem használt utalvány - hívja fel a Magyar Posta a figyelmet az MTI-nek szerdán küldött közleményében.

Forray Gábor lett az Alba Fehérvár férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője

2020.05.27

Forray Gábor lett az Alba Fehérvár NB I-es férfi kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Minden pályázó önkéntes tűzoltó egyesület támogatást kap

2020.05.26

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt pályázatra idén hatszázegy egyesület nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Idén tizennéggyel több önkéntes tűzoltó egyesület kap támogatást, mint az elmúlt évben.

Vádemelést javasolnak a rendőrök az orvhalásszal szemben

2020.05.25

A Gárdonyi Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyet egy 73 éves baracskai lakossal szemben folytatott.

Nyáron elkészül a Püspöki Palota felújítása is - így haladnak az egyházmegye építkezései

2020.05.25

"A Magyar Szent Család nyomában tematikus zarándokút fejlesztése a Székesfehérvári Egyházmegyében” című program megvalósításának folyamatáról és a Szent Imre Katolikus Iskola rekonstrukciójáról kérdeztük Csány Zoltánt, a Székesfehérvári Egyházmegye főépítészét. A beszélgetés közben bejártuk a projekt egyes helyszíneit - Szent Imre Iskola, Püspöki Palota, Ferences Rendház-Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, Látogatóközpont - is.

Május utolsó hetében csapadékosabb lesz az idő

2020.05.24

Május utolsó hetében csapadékosabb lesz az időjárás. A napsütés mellett többször is várhatók záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Az országban elsőként professzionális konténerekben fertőtlenítik a mentőautókat Székesfehérváron

2020.05.22

Az országban elsőként a székesfehérvári mentőállomásnál alakították ki azt a professzionális garázs- és konténeregységet, ahol a mentőautókat kívül-belül fertőtlenítik és töltik fel védőfelszereléssel.