2020.07.15, Szerda

Aktuális

Megszüntették az első ajtón való felszállás kötelezettségét a székesfehérvári buszokon

2020.03.16

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében Székesfehérváron ettől a naptól megszűnik az első ajtón való felszállás kötelezettsége, felszállásra mindegyik ajtó használható.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020.03.14

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Idén is jótékony célt szolgált a Carissa Kupa

2020.03.13

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség idén tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát.

Bizonytalan ideig zárva tart az uszoda Székesfehérváron

2020.03.12

A szerdán kihirdetett vészhelyzet miatt csütörtök reggeltől bizonytalan ideig bezár a Csitáry G Emil Uszoda Székesfehérváron.

A veszélyhelyzet megszűnéséig érvényesek maradnak a lejáró személyes okmányok

2020.03.12

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Mikrobuszból szabadítottak ki a tűzoltók egy embert Dinnyésnél

2020.03.11

Fának hajtott és többször átfordult a tetején egy mikrobusz március 10-én délután Dinnyés és Seregélyes között.

Akadálymentesített zuhanyzót alakítottak ki az utcán élő hajléktalanoknak Székesfehérváron

2020.03.10

Egy akadálymentesített zuhanyzó is szolgálja az utcán élő hajléktalanokat a Kríziskezelő Központban. A tisztálkodó helyiséget azok a hajléktalanok használják, akik nem szeretnének a szálló lakói lenni semmilyen formában. A tisztálkodó helyiség kialakítását a Fehérvár Travel Alapítvány segítette több mint 1.7 millió forinttal.

Elkezdődött az erdőtelepítés a Palotavárosi tavak mögött

2020.03.09

A területrendezéssel és a földmunkákkal megkezdődött az erdőtelepítés folyamata a Palotavárosi tavak mögött, ahol őshonos magyar fajtákat - tölgyféléket, szilfákat, kőriseket - telepítenek a mintegy három hektáros területre. A Sóstó mellett a Sárkersztúri úti parkolónál is kezdődik a ligeterdő telepítése, melyet: ötezer juhar, szil, kőris, kocsányos tölgy alkot majd. Most mintegy 25 ezer csemete ültetése történik meg, a teljes program azonban mintegy 120 ezer fa telepítését tartalmazza.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

2020.03.09

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

Benkő: a pákozdi emlékpark iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára

2020.03.07

A Pákozdi Katonai Emlékpark történelmi áttekintést és iránymutatást ad a jövő nemzedékei számára - hangoztatta a honvédelmi miniszter az emlékpark felavatásának tizedik évfordulója alkalmából rendezett szombati ünnepségen.

Influenza - Lassabban terjed a betegség

2020.03.06

Az elmúlt héten 38 ezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez valamivel kevesebb, mint az azt megelőző heti 38 900 - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a székesegyház felújítása

2020.03.05

Márciusra a Szent István király-székesegyház főhajójának mindhárom boltozati szakaszát díszítő freskókat megtisztították és konzerválták mintegy 2000 négyzetméter felületen. A bejáráson, amelyen részt vett Spányi Antal megyéspüspök is, elhangzott, hogy a terveknek megfelelően halad a belső felújítás, így 2022-ben át tudják adni a megújult Bazilikát.

Már a húsvétra készülnek a kézművesek a március 14-i Asszonyműhelyben

2020.03.04

Szeretettel várják a kreatív kikapcsolódásra vágyó hölgyeket a Rác utcai Asszonyműhelybe március 14-én. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének foglalkozásán húsvéti dísz- és ajándéktárgyakat készítenek a résztvevők.

Átadták a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját

2020.03.04

Átadták szerdán a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központját, amelyre 354 millió forintot fordított a szervezet.

Kiürítettek egy enyingi szupermarketet

2020.03.03

Gázszivárgás miatt ürítettek ki egy szupermarketet március 2-án este Enyingen. A Hősök terén lévő üzlet egyik különálló, szabadba nyíló helyiségében egy kompresszor két tartályából áramlott ki a légkondicionáló-gáz. Az épületet négy dolgozó és hat vásárló a katasztrófavédelem egységeinek kiérkezése előtt elhagyta.

Hétfőtől bezár a Barátság mozi - visszaváltják a megvásárolt jegyeket

2020.03.15

A Barátság mozi március 16., hétfőtől bezárja kapuit: "Igyekeztünk biztonságos körülményeket biztosítani eddig is, de látható, hogy fertőtlenítővel már nem tudunk harcolni egy világjárvány ellen." - írja közleményében a város művészmozija.

Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

2020.03.13

Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az elektronikus ügyintézés igénybevételét javasoljuk

2020.03.13

A leggyakoribb ügykörök online is intézhetők, továbbá a hatósági ügyekben elektronikusan is benyújthatók kérelmek. A lejáró okmányok érvényesek maradnak, így azok cseréjére a veszélyhelyzet megszűnéséig nincs szükség. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Koronavírus - HÖOK: péntekig el kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

2020.03.12

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Vágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője

2020.03.11

A távozó György László helyére Vágó Attila érkezik Dunaújvárosba, így ő lesz a következő szezontól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Miért fontos, hogy mindig megfelelő szezonális abroncs legyen a kocsinkon?

2020.03.10

A legtöbb esetben autónk műszaki állapota befolyásolja azt, hogy mennyire biztonságosan tudunk vele közlekedni az utakon. Teljesen mindegy, hogy ritkán, vagy gyakran használjuk a kocsinkat, illetve hogy ez rövidebb, vagy hosszabb út, soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy saját magunk, és embertársaink életét is kockáztatjuk abban az esetben ha elhanyagoljuk az autónk állapotát.

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

2020.03.10

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok.

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az OMSZ

2020.03.09

Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Beethoven 250 - a zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én

2020.03.08

A 250 évvel ezelőtt született Ludwig van Beethoven zeneszerzőzsenire emlékeznek március 10-én kedden a Hermann László Zeneiskolában. A 18 órakor kezdődő koncerten a művészetoktatási intézmény Zongora Tanszékének növendékei mellett a Székesfehérvári Balett Színház művészei is fellépnek.

Új sportszakosztály alakult Székesfehérváron

2020.03.06

Tovább gyarapodott Székesfehérvár jelenlegi igen magas szintű küzdősport élete; megalakult a Fehérvár MMA Team, amely az Arnold Boxing Team szakosztálya és hétfő óta a Varkocs Deák Ferenc utcai termében végzi edzéseit, Magda Dániel és Turós Arnold vezetésével. Az MMA (mixed martial arts) többféle küzdősport és harcművészet technikáit ötvözi, megengedi az ütéseket, rúgásokat és a földharcot is.

Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozaton

2020.03.05

Több mint 160 ezren vettek részt a Kultúrházak éjjel-nappal idei, tizennegyedik programsorozatán. Február 14-től 16-ig 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programmal várták az érdeklődőket - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Idén több mint 130 ezer tonna aszfaltnyi útfelújítás várható

2020.03.05

A Magyar Közút Nzrt. az M1-es felújításán, Komplex Útfelújítási Programban, a TOP-ban és a Magyar Falu Programban is dolgozik.

Kormánydöntés a börgöndi repülőtér fejlesztésének előkészítéséről

2020.03.04

Ismét tárgyalt a kormány a börgöndi repülőtér fejlesztésének kérdéséről: határozatban kerültek kijelölésre az előkészítésben közreműködő szakminisztériumok és az első határidő. - jelentette be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Téli szünet után újra nyitva van a Bory-vár

2020.03.03

Téli szünet után március 2-án, hétfőtől újra várja a látogatókat a Bory Jenő szobrászművész által negyven nyáron át épült Bory-vár az Öreghegyen a Máriavölgy 54. szám alatt. Bory Jenő saját műalkotásának tekintette a várát, nem annyira épületnek, mint inkább szobornak. Háza összefoglaló tervek nélkül, évről-évre fejlődött, terjeszkedett.

A várandósság hossza összefügghet a gyerek DNS-ének kémiai változásaival

2020.03.03

A várandósság hossza és a gyerek DNS-ének kémiai változásai közötti kapcsolatot térképezte fel egy nemzetközi kutatócsoport svéd tudósok vezetésével több mint hatezer újszülött adatait vizsgálva.