2018.07.18, Szerda

Aktuális

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Új tűzoltóautó érkezett Székesfehérvárra és Martonvásárra

2018.04.06

A Székesfehérvárra átadott Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművel sorban már a negyedik új, hazai gyártású tűzoltóautó érkezett Fejér megyébe, jelentősen javítva a térség mentő tűzvédelmét.

Nádastüzek Fejér megyében

2018.04.05

Több szabadban keletkezett tűzhöz riasztották Fejér megye tűzoltóit április 4-én, csütörtökön délután. Az erős szélben gyorsan terjedő lángok három esetben épületeket és vasútvonalat veszélyeztetett. Nádasdladánynál és Dinnyésnél nádas, Beloiannisznál száraz aljnövényzet, bozótos gyulladt ki.

Székesfehérváron nyerte meg első mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott

2018.04.05

Hosszabbításban nyerte meg első felkészülési mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I/A-világbajnokság előtt.magyar jégkorong-válogatott

Maketten a tervek - ilyen lesz Fehérvár új középiskolai kampusza

2018.04.04

Az engedélyezési tervek alapján elkészült a makettje a középiskolai kampusznak, amit szerdán reggel mutatott be a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. A maketten a tervezett projekt összes eleme szerepel és mindenki által jól látható, hogy milyen is lesz az új székesfehérvári középiskolai kampusz.

Emlőszűrés a Bodajkon élők, és a pákozdiak számára

2018.04.03

Székesfehérvárra várják mammográfiás vizsgálatra 2018. március 29-től április 13-ig a Bodajkon, majd április 16-tól a Pákozdon élő, meghívóval rendelkező hölgyeket.

Határon átnyúló ellenőrzés indult a faanyag-kereskedelem területén az erdők védelme érdekében

2018.04.03

Március 19-én operatív egyeztetésen vettek részt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) faanyag kereskedelmi lánc felügyeletért felelős szakemberei Zólyomban.

Idén kezdődik a Kápolnásnyék – Pázmánd közötti kerékpárút építése

2018.04.01

A Széchenyi 2020 program keretében, európai uniós támogatással valósul meg Pázmándot Kápolnásnyékkel összekötő kerékpárút.

Tudományos együttműködésről tanácskoztak a világ minden tájáról érkező tudósok Fehérvárcsurgón

2018.03.31

Magyar tudományos gondolatok, találmányok, műszaki fejlesztések felkarolásáról tanácskoztak magyarországi és külföldön dolgozó magyar tudósok március 27. és 29 között a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban - közölték a konferencia szervezői pénteken az MTI-vel.

Sok csapadék várható a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

A következő napokban egyre többfelé várható eső, és sokfelé erős, viharos lesz a szél. Ezzel együtt tovább melegszik a levegő: többfelé 20 Celsius-fok körüli meleg is lehet. A húsvéti hosszú hétvége második felében mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Másfél milliárd forinttal támogatja Paks térségét a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

2018.03.28

A rendelkezésére álló másfél milliárd forintból 106 fejlesztést támogat Paks térségében a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány (JETA) - döntött Szekszárdon tartott ülésén a Paksi Atomerőmű által létrehozott szervezet kuratóriuma szerdán.

Elítélt egy fiatalt terrorcselekmény előkészülete miatt a Székesfehérvári Törvényszék

2018.03.28

Négy év fegyházbüntetésre ítélt terrorcselekmény előkészületének bűntette miatt a Székesfehérvári Törvényszék kedden első fokon, nem jogerősen egy magyar fiatalt, aki azt tervezte, hogy csatlakozik az Iszlám Állam terrorszervezethez. Társa terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntettéért két év börtönbüntetést kapott - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Ónodi-Szűcs: Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában

2018.03.27

Magyarországon a várólisták a 2-3. legrövidebbek Európában, ez a 2010 előtt rossz trendek megfordításának köszönhető - közölte az egészségügyért felelős államtitkár kedden Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

Életmentés másképp

2018.03.26

Önkéntes véradást szervezett a székesfehérvári katasztrófavédelmi kirendeltség és a megyeszékhely Városgondnoksága március 23-án, pénteken a Civil Központban.

Nagy érdeklődés kísérte az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedőt

2018.03.25

A magyar kormány az adócsökkentésektől a vállalkozások támogatásán át a fejlesztéshez szükséges hitelekhez való hozzáférés megkönnyítéséig számos módon támogatja a hazai vállalkozásokat – hangsúlyozta Varga Mihály az Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedők kárpát-medencei döntőjének díjátadóján.

Feloldották a látogatási tilalmat Fejér megye több egészségügyi intézményben is

2018.04.06

Az influenza aktivitás az alacsony tartományban van, a járványos küszöb alá esett vissza, emiatt a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Móri, a Platán Ápolási Intézetben, a Florena Ápolási Intézetben és a Hársfalevél Ápolási Intézetben érvényben lévő látogatási tilalmat 2018. április 5-ével feloldotta a Fejér Megyei Kormányhivatal.

Szünetel az ügyfélfogadás 2018. április 11-én Polgárdiban

2018.04.06

A Fejér Megyei Kormányhivatal tervezett áramszünet miatt jövő szerdán nem tart ügyfélfogadást a polgárdi kormányablakban.

Műanyagipari beruházást adtak át Székesfehérváron

2018.04.05

Közép-Európa egyik legmodernebb műanyag galvanizáló üzemét adták át szerdán Székesfehérváron, a GalvanPlastik Kft-nél: a 1,5 milliárd forintos beruházás húsz új munkahelyet teremt.

I. Decathlon Kerékpáros Családi Nap a Velencei-tó körül

2018.04.04

Itt a tavasz. Válts ritmust!

NépmesePont a fehérvári Gárdonyiban – 80 milliós támogatást nyert el az intézmény

2018.04.04

NépmesePont létrehozására nyert 80 millió forintos pályázati támogatást a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. A program keretében többek között műhelyfoglalkozásokra, élőszavas mesemondásra, kompetenciafejlesztő táborokra kerül sor, de az egész család részvételét biztosító programokat is szerveznek majd. A projektbe székesfehérvári és Fejér megyei óvodások ezreit vonják majd be a következő években.

Átadták a a Bicskei Járási Hivatal új épületét

2018.04.03

Zöldmezős beruházásként adták át a Fejér Megyei Kormányhivatal járási hivatalának új épületét Bicskén. Dr. Simon László kormánymegbízott és Tessely Zoltán, a térség országgyűlési képviselője mondott az eseményen beszédet.

Indul a viharjelzés a tavakon

2018.04.01

Április 1-jétől indul a tavi viharjelzési szezon, amely október 31-ig tart. A balatonihoz hasonló fényjelző lámpák működnek a Velencei-tónál és a Tisza-tónál is. A viharjelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) adja ki a Siófoki Viharjelző Obszervatórium szakmai felügyelete mellett - olvasható a met.hu-n.

Megnyílt Székesfehérváron a Mecénás és katona című vándorkiállítás

2018.03.31

Csütörtöktől Székesfehérváron, az egykori koronázó bazilika romterületén látható a Mátyás király - Mecénás és katona című vándorkiállítás a Mátyás-emlékév keretében.

Netről indítható fűtés a fehérvári Széphő Zrt-nél

2018.03.30

Elindult a Széphő Zrt. internetes felületén keresztül az az igénybejelentő rendszer, amelyen keresztül a leállításra és elindításra vonatkozó kérést közvetíthetik a közös képviselők. A rendszerbe való belépést követően a képviselők csak a saját kezelésükben lévő épületet látják, így igényeiket is csak ezekre a házakra kezdeményezhetik.

Mávinform: változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

Öt emeletes és 12 ezer négyzetméteres lesz a székesfehérvári kórház új épülete

2018.03.28

2010 óta több mint 14 milliárd forintnyi fejlesztést hajtottak végre a Szent György Kórházban. A múlt év végére pedig eljutottak oda, hogy lejárt tartozásuk nem volt.

Négynaposra bővítette veszélyjelzését a meteorológiai szolgálat

2018.03.27

Négynaposra bővítette veszélyjelző előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely erre a Facebook-oldalán hívta fel a figyelmet kedden.

170 éves a Magyar Honvédség – öltözetek és katonaportrék a fehérvári Új Magyar Képtárban

2018.03.26

2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Új Magyar Képtárban látható.

Magyarországról látja el teherabronccsal az európai piacot a Hankook

2018.03.26

89 milliárd forintból hoz létre újabb gyáregységet Rácalmáson a koreai vállalat, ahol a bővítéssel a munkavállalók száma megközelíti majd a 3500-at.

Vasárnap hajnalban át kell állítani az óráinkat

2018.03.24

Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás. Vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk az óráinkat. Az óraátállítással energiát és pénzt spórolunk – áll a Mavir Zrt. közleményében.