2024.04.26, Péntek
Augusztus 20: Ezek lesznek a székesfehérvári királyi napok programjai
szekesfehervar.hu

Augusztus 20: Ezek lesznek a székesfehérvári királyi napok programjai

szekesfehervar.hu

2021.08.14. 12:00

Megkezdődött az augusztus 22-ig tartó fesztivál, idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra.

Hirdetés

A Nemzeti Emlékhelyen bemutatott fesztiválnyitánnyal kezdődött meg pénteken este a Székesfehérvári Királyi Napok augusztus 22-ig tartó programsorozata. A táncosokkal, zenészekkel, cirkuszművészekkel megrendezett dramatikus történelmi játék az Árpád-ház legnagyobb uralkodóit idézte meg. - olvasható a székesfehérvár-hu-n

A megszokottnál szerényebben, de idén is az ünnephez méltó keretek között emlékezik Székesfehérvár az állam- és városalapító szent királyra.


Középkori hangulatba kerül a belváros, lesznek koncertek is

A Koronázási Ünnepi Játékok napjainak idején, augusztus 20–22. között középkori hangulatot teremtenek a szervezők: hagyományőrző csapatok, régizenészek járják az utcákat, gólyalábasok is mókáznak a látogatók között a belvárosban. A Zichy ligetben lesz családi piknik, lovagi torna és számos gyermekfoglalkozás, kreatív játék.

Lesznek koncertek is: a komolyzenét kedvelők az Alba Regia Szimfonikus Zenekart augusztus 18-án hallhatják a megújult Bartók Béla téren, a Zichy ligetben pedig a Best of Geszti, az István, a király rockopera koncertváltozata és az Alba Regia Táncegyüttes fesztiválzáró estje várja a rajongókat.

A teljes programlistáról a fesztivál hivatalos honlapján lehet tájékozódni.

AktuálisSzékesfehérvári Királyi Napokfesztiválaugusztus 20.rendezvénykultúra