2023.12.05, Kedd
Évadzáró rendezvénnyel készülnek a pákozdi Katonai Emlékparkban vasárnap
Illusztráció, pixabay.com

Évadzáró rendezvénnyel készülnek a pákozdi Katonai Emlékparkban vasárnap

szekesfehervar.hu

2021.11.14. 08:00

Ünnepélyes keretek között zárul az idei évad Pákozdon, a Katonai Emlékparkban. Filmvetítések, előadások és beszélgetések várják a honvédség iránt érdeklődőket. Sikeres esztendőt tudhatnak maguk mögött, sok rendezvénnyel, megannyi látogatóval.

Hirdetés

A hetedik te magad légy címmel november 14-én, vasárnap zárul a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely rendezvényeinek 12. évada - tájékoztat róla a szekesfehervar.hu.

A Magyar Ejtőernyős-Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör közreműködésével 10 órától 16 óráig várják az érdeklődőket. Lesz előadás a II. VH "testnevelési szaktanfolyam" valódi tevékenységéről, a dicső újrakezdés részleteiről, majd a "boldog békeidőktől" a rendszerváltozásig címmel. Beszélgetnek a Délszláv válság kirobbanásának 30. évfordulójára emlékezve a déli határra elsőként érkező Baranya Felderítő Zászlóalj egykori tagjaival. 

Előadás és kiállítás lesz látható a Határvadász alakulatok felszeléséről és feladataikról. Bemutatják a szovjet felderítő alakulatok fegyverzeteit és a felszerelését, megnézhetik a Feladat, Bevetés, A Csend Harcosai filmeket.

Megfelelő időjárási körülmények esetén megismerhetik a látogatók az ejtőernyő hajtogatást, lesz lobbantás, dinamikus bemutató, mely során egy tüzérségi löveg kerül felszámolásra.

Közreműködik a Magyar Ejtőernyős - Felderítő Katonai Hagyományőrző Baráti Kör. Végül ünnepélyes zászlólevonás zárja a napot és az évadot.

Az ingyenes rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, de az épületekben kötelező a maszk viselése és létszámkorlát van érvényben.

Aktuális PákozdPákozdi Katonai Emlékparkmegemlékezésünnepséghonvédségkatona