2019.09.21, Szombat

Aktuális

Országosan az egyik legtöbb ösztöndíjjal rendelkező egyetem a Dunaújvárosi Egyetem!

2019.07.07

A Dunaújvárosi Egyetem nem csak kiváló gyakorlatorientált képzéseket kínál hallgatói számára, de jóval elérhetőbbé is teszi a felsőoktatást ösztöndíj kínálatának köszönhetően.

Legyen füstmentes nyár a mezőgazdaságban is!

2019.07.06

Szaktanácsadással is segíti a katasztrófavédelem a mezőgazdasági tüzek megelőzését. A nyári betakarítási munkák megkezdése előtt az erő- és munkagépek tűzvédelmi hatósági ellenőrzése folyamatos, amelynek során a tűzoltók leggyakoribb veszélyforrásokra is felhívják a figyelmet.

MÁV: vonatra is érvényes a helyi buszbérlet a Velencei-tónál

2019.07.05

A MÁV-Start és a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (KNYKK) megállapodott, hogy a Pákozdon és Sukorón élők is utazhatnak autóbuszbérlettel a Budapest felé közlekedő, Velence és Kápolnásnyék állomásokon megálló vonatokon - közölte a MÁV az MTI-vel pénteken.

Elkezdődött a Műanyagmentes július

2019.07.05

Elkezdődött a Műanyagmentes július, a kezdeményezés célja az egyszer használatos műanyagok használatának kiiktatása - hangzott el az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában csütörtökön.

Székesfehérvár is sikeresen pályázott az Országos Futópálya-építési Programon

2019.07.04

Tizenkét önkormányzat kap összesen 450 millió forint támogatást futópálya építéséhez - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

A székesfehérvári közgyűlés vizsgálatot kért a MOL Aréna Sóstó baktériumfertőzése miatt

2019.07.03

Székesfehérvár önkormányzatának közgyűlése keddi rendkívüli ülésén teljes körű vizsgálatot kért az üzemeltetőtől annak érdekében, hogy feltárja a MOL Aréna Sóstóban lévő ivóvíz Pseudomonas aeruginosa baktériummal fertőződésének tervezői, kivitelezői vagy egyéb más okait, mert az esetleges kártérítési igényét a város csak ezt követően nyújthatja be.

Újra nagy erőkkel írtják a szúnyogokat

2019.07.02

Az országos szúnyoginvázió miatt minden eddiginél nagyobb területen és több településen dolgoznak a szakemberek a helyzet javításáért - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-vel.

Védekezni kell a parlagfű ellen

2019.07.01

Változások történtek a parlagfű elleni fellépés jogi szabályozásában.

Napokon belül indul a Családvédelmi Akcióterv

2019.06.30

Július 1-én indul a kormány újabb családtámogatási programja. Az alábbiakban összefoglaljuk a jövő héttől életbe lépő programmal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Babaváró támogatás, csok, jelzálóghitel-elengedés, autóvásárlási támogatás.

Hanggenerátorral kell felszerelni az elektromos autókat

2019.06.29

Július 1-jétől az új típusú hibrid és elektromos autókat kizárólag hanggenerátorral felszerelve lehet forgalomba hozni az Európai Unió tagállamaiban, hogy a szinte zajtalan járművek észlelése könnyebb legyen a gyalogosoknak és a kerékpárral közlekedőknek - hívta fel a figyelmet az EY üzleti tanácsadó.

Gyulai Memorial - Jön a világcsúcstartó 100 m gáton

2019.06.28

A világcsúcstartó Kendra Harrison is indul 100 m gáton a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon.

Megújult az Országos Meteorológiai Szolgálat villámlokalizációs rendszere

2019.06.28

Kiemelt gazdasági érdek az agráriumot támogató beavatkozások alapját jelentő megfigyelő hálózat fejlesztése - jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Meteorológiai Szolgálat új villámlokalizációs rendszerének átadásán, csütörtökön, Budapesten.

Koszorúzást tartottak a Márkushegyi Bányaüzem áldozatainak emlékére

2019.06.27

A katasztrófában 37 bányász vesztette életét.

Több mint hatvanmillió forinttal támogatja a Fejér megyei önkormányzat a települések kötelező feladatellátását

2019.06.26

Összesen kilenc Fejér megyei település, több mint hatvanmillió forintos támogatásban részesült a Fejér Megyei Önkormányzat Pénzügyi Keretéből. A támogatások kötelező feladatellátásokban segítik a településeket. Intézményfelújításokra, útépítésekre és Helyi Építési Szabályzat felülvizsgálatára is biztosítottak forrást.

Fokozódó allergiás tüneteket hozhat az újabb hőhullám

2019.06.26

Keringési panaszokat és fokozódó allergiás tüneteket is hozhat a csütörtökig tartó hőhullám - hívta fel a figyelmet Pintér Ferenc "meteogyógyász" az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Itt a Fehérvár Enthroners csúcsmeccse: szombaton Hungarian Bowl!

2019.07.06

Története eddigi legfontosabb mérkőzését játssza szombaton este a Fehérvár Enthroners. A székesfehérvári amerikai futball-csapat a magyar csúcsliga, a HFL döntőjében a Kijev Capitalsszal találkozik Budapesten, az MTK stadionjában.

Biogázzal termelnek majd áramot a fehérvári szennyvíztisztító telepen

2019.07.05

Székesfehérvár Szennyvíztisztító telepén elektromos áramot fognak termelni egy 0.8 MW-os gázmotornak köszönhetően, a telep fűtését pedig a szennyvízből származó hővel biztosítják majd. A szennyvíztisztító telep energiahatékonysági fejlesztéséhez 1,583 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyert el Székesfehérvár.

Vasúti utazási kedvezmény a Rockmaraton Fesztiválra

2019.07.05

Ötvenszázalékos alkalmi menettérti kedvezményt biztosít a MÁV-START és a GYSEV a július 8-14. közötti, dunaújvárosi Rockmaraton Fesztiválra utazóknak. Az utazás megkönnyítése érdekében a július 9-én 10:40-kor, a Déli pályaudvarról Dunaújvárosba közlekedő S42-es FLIRT motorvonathoz még egy egységet hozzákapcsolnak.

Újabb bankok jelezték, hogy részt vesznek a babaváró hitelek nyújtásában

2019.07.04

Az MTI-nek újabb hitelintézetek jelezték, hogy részt vesznek a babaváró hitel nyújtásában, és elkezdték az igények felmérését.

Regionális Balesethelyszínelő Verseny Fejérben

2019.07.04

A IX. Regionális Balesethelyszínelő Versenyen mérhették össze tudásukat a megyék legjobbjai az országos döntőbe jutásért.

Megújult Etyeken Magyar-kút

2019.07.03

Az etyeki szőlő- és borközpontok, az Újhegy, az Öreghegy, a Kecskegödör és a Körpincék arculatát a régi présházak és a dimbes-dombos pannon táj jellegzetességei adják, ám az elmúlt két év beruházásai nyomán a 21. századi igényeknek megfelelő turisztikai helyszínekké váltak.

Kétmilliárdos költségvetési csalást megvalósító Fejér megyei bűnszervezetet számoltak fel

2019.07.01

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel.

Hamarosan lejár néhány, 20 évvel ezelőtt bevont bankjegy átváltási határideje

2019.07.01

Már csak egy-két hónapig lehet névértéken átváltani a készpénzforgalomból 20 évvel ezelőtt bevont barna 5000 forintos, a zöld, Bartók Béla portréval ellátott 1000 forintos és a lila, Ady Endre arcképét ábrázoló 500 forintos bankjegyeket, utána értéküket vesztik - hívta fel a figyelmet a jegybank a honlapján.

Semmelweis-nap - Hétfőn zárva lesznek a rendelők és a patikák

2019.06.30

Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők július 1-jén, hétfőn az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

El-selejtező - Felcsúton fogadja ellenfelét a Fehérvár az első körben

2019.06.29

Nem a MOL Aréna Sóstóban, hanem a felcsúti Pancho Arénában fogadja a Fehérvár FC labdarúgócsapata az Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján a montenegrói FK Zeta Golubovci gárdáját.

Székesfehérvárról rajtol a 2020-as Giro d’Italia harmadik szakasza

2019.06.28

2020 májusában Budapestről startol a világ egyik legrangosabb kerékpáros körversenye, a Giro dʼItalia. A Grande Partenzát követően az első három szakaszt is Magyarországon teszik meg a versenyzők. A harmadik szakasz rajtja Székesfehérváron lesz 2020 május 11-én és a Balaton-felvidéken keresztül Nagykanizsán ér majd véget. Hihetetlen szervezés, de másnap, Fehérvár után Szicíliában indul a negyedik szakasz.

Ingyenes intenzív nyári nyelvi felkészítő a Dunaújvárosi Egyetemen!

2019.06.27

2019 júliusában DÍJMENTES intenzív nyári nyelvi felkészítő tanfolyamot indít a Dunaújvárosi Egyetem német és angol nyelvből. Legyél felvételi előtt álló 11-12-es középiskolás, felnőtt, vagy esetleg már FOSZK-s hallgató, jelentkezz bátran!

Másodfokú riasztásokat adtak ki zivatarveszély miatt

2019.06.27

Több északkeleti járásra másodfokú riasztásokat adott ki zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön, kora délután. Az érintett járásokban a következő órákban kialakulhatnak olyan zivatarok, amelyeket károkozó szél, illetve nagyméretű jég kísérhet.

Repülős emlékmű maradványait találták meg a Vásárhelyi út felújítása közben

2019.06.26

Augusztus végéig újul meg a Vásárhelyi út legrosszabb állapotban lévő szakasza, a beruházás során máris izgalmas történelmi emlékek kerültek felszínre: múlt héten megtalálták egy 1931-ből származó repülős emlékmű maradványait.

A kávé lehet az elhízás elleni harc kulcsa

2019.06.25

A Nottinghami Egyetem tudósai felfedezték, hogy a kávé képes stimulálni az energiaégetésben szerepet játszó barna zsírszövetet, ami kulcsfontosságú lehet az elhízás és a cukorbetegség elleni harcban.