2020.04.08, Szerda

Aktuális

Rendőrök mentettek életet Székesfehérváron

2020.01.29

A székesfehérvári rendőrök kihozták az égő lakásból az idős hölgyet.

Újra a diákok fővárosa lesz Fehérvár

2020.01.29

2020-ban ismét Székesfehérvár ad otthont az Országos Diákparlamentnek. A január 31-e és február 2-a között megrendezett üléseken fontos témákat beszélnek meg a fiatalok és legitim lehetőségük nyílik arra, hogy oktatási kérdésekben egyeztessenek a kormányzattal.

Az NBA Academy is részt vesz az idei Szent István Kupa fiú kosárlabdatornán

2020.01.28

Az NBA Academy is részt vesz a székesfehérvári Szent István Kupa U16-os fiú kosárlabdatornán, a csütörtökön kezdődő viadalon rajtuk kívül pályára lép az iráni, a kínai és a magyar válogatott is két csapattal.

A Fejér Megyei Önkormányzat együttműködésével folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei CIC

2020.01.27

A következő három évben is az Echo Innovációs Műhely látja el Fejér megyében a Civil Információs Centrum feladatait a Miniszterelnökséget vezető miniszter döntése alapján.

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten

2020.01.24

Magyarország élen jár a kerékpározásban európai szinten, az emberek 22 százaléka használja fő közlekedési eszközként a biciklit, és csak két legendásan kerékpárbarát ország, Hollandia és Dánia előz meg minket - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely díjátadó ünnepségen, Budapesten.

Látogatási tilalom lesz péntektől a Szent György Kórházban

2020.01.23

2020. január 24-től visszavonásig, látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban, mely az intézmény valamennyi telephelyét érinti.

Megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz

2020.01.23

Brazil és amerikai kutatók megfejthették, hogyan okoz őszülést a stressz.

Influenza - Egyre több a megbetegedés

2020.01.22

Egyre több az influenzaszerű megbetegedés az országban, a figyelőszolgálat jelentése alapján végzett becslés szerint az országban január 13. és 19. között 12 370, az előző hetinél 29,9 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - derült ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdai jelentéséből.

Giro d'Italia - Rózsaszín fények éjszakája száz nappal a rajt előtt, indul az önkéntes program

2020.01.21

Jövő csütörtökön, száz nappal a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi "nagy rajtja" (Grande Partenza) előtt rózsaszín díszkivilágítást kapnak a rajt- és célvárosok, valamint elindul a Nemzeti Sportügynökség önkéntes programja.

Életet mentettek a fehérvári rendőrök

2020.01.21

A rendőrök lélekjelenléte és szakszerűsége mentette meg egy nő életét Székesfehérváron.

„Száz év” Fehérvártól a Balatonig - megnyílt Fekti Vera festőművész tárlata

2020.01.20

Január 20-án a Magyar Kultúra Napja tiszteletére nyitották meg Fekti Vera, festőművész „Száz év” Fehérvártól a Balatonig című kiállítását a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében (Oskola utca 7.) .

Idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját

2020.01.20

Idén is biztosítja a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgadíjához szükséges támogatást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szombaton az MTI-vel.

Jégkorong Magyar Kupa - Elsőként a címvédő Fehérvár jutott döntőbe

2020.01.18

Elsőként a címvédő Fehérvár jutott a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi fináléjába, miután a szombati elődöntőben jó harmadik harmadbeli játékkal 6-2-re legyőzte a rendező DVTK csapatát.

A bíróság szerint az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén is értékesítheti ingatlanát a tulajdonos

2020.01.17

A bíróság szerint sérti a jóhiszeműség és tisztesség követelményét az a szerződéses rendelkezés, amely az ingatlanközvetítő kizárólagos megbízása esetén nem teszi lehetővé, hogy a fogyasztó az ingatlanát maga is értékesíthesse - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetője pénteken az MTI-vel.

Ügynöke szerint Dzsudzsák maradna az al-Ittihad Kalbánál

2020.01.29

Ügynöke szerint Dzsudzsák Balázs maradni szeretne az al-Ittihad Kalba labdarúgócsapatánál.

Újabb agrárszakképző intézmények gazdálkodását kifogásolta az ÁSZ

2020.01.28

A korábban ellenőrzött 22 agrárszakképző után újabb 10 iskolánál talált szabálytalanságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

Hanggránát robbant egy szurkoló kezében Székesfehérváron

2020.01.28

Súlyos, maradandó sérülése keletkezett egy a budapesti férfinak, amikor felrobbant a kezében egy hanggránát Székesfehérváron, a MOL Fehérvár-Budapest Honvéd NB I-es bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt szombaton - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Nyílt próbaérettségi nap a lesz a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

2020.01.27

Idén 10. alkalommal kerül megrendezésre február 15-én (szombaton) a Studium Generale szervezésében az Országos Nyílt Próbaérettségi Nap, melynek keretében ingyenesen mérhetik fel tudásukat az érettségi előtt álló diákok közép, illetve emelt szinten 3 tantárgy keretében: matematika, történelem és közgazdaságtan. Székesfehérváron a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa biztosít helyszínt a rendezvény számára.

Elindult a mentők munkáját segítő ÉletMentő mobilalkalmazás

2020.01.25

Az alkalmazás megkönnyíti a mentők riasztását és az ő munkájukat is, mert a diszpécser azonnal látja az előre feltöltött egészségügyi adatokat és a bajban lévő pontos helyzetét.

Borbás Marcsi látogat a Viktória Rehabilitációs Központba

2020.01.24

Február 11-én, kedden 17 órától Borbás Marcsi, a Gasztroangyal lesz a Viktória Rehabilitációs Központ (Erzsébet u. 20.) vendége. Az est folyamán lehetőség lesz Borbás Marcsi könyveinek megvásárlására.

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

2020.01.23

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

Tájékoztató a szakképzés megújulásáról Székesfehérváron

2020.01.22

A 2020-21-es tanévtől felmenő rendszerben átalakul a szakképzés intézményi szerkezete. A szakképző intézményeknek két típusa lesz, az ötéves technikum és a hároméves szakképző iskola. A technikum a minőségi szakmai oktatás helyszíne, itt érettségi és technikusi szintű szakképzettség szerezhető, ami középvezetői szintű ismereteket biztosít. A szakképző iskolában pedig a harmadik év végén a tanulók szakképzettséget szerezhetnek.

Mammográfiai szűréseket szerveznek Fejér megyében

2020.01.22

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Székesfehérváron élő hölgyeket. Móron mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Továbbra is biztosított a dunaújvárosi női kézilabdacsapat NB I-es szereplése

2020.01.21

Továbbra is biztosított a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) szereplése a női NB I-ben és a dunaújvárosi kézilabda utánpótlás akadémia működése - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a város humán ügyekért felelős alpolgármestere.

Már nem Hannu Järvenpää a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője

2020.01.21

Az előző napi közlemény után kedden személyi döntésekkel is jelezte a Fehérvár AV19 SC vezetősége, hogy elégedetlen a jégkorongcsapat szereplésével. A mendzsment megköszönte Hannu Järvenpää vezetőedző munkáját, a finn szakember utódja eddigi segítője, Antti Karhula lesz.

Versenyképes lesz a kormányhivatali fizetés

2020.01.20

Az illetményemelés során a kormány figyelembe veszi a regionális munkaerőpiaci hatásokat, így a 19 megyei és a fővárosi kormányhivatalban dolgozó kormánytisztviselők illetményét a szellemi foglalkozásúak adott megyére jellemző átlagkeresetéhez igazítják.

Székesfehérváron is ismertetik a Magyar Multi Programot

2020.01.19

Elindul a Magyar Multi Program második köre, március 5-től várják a vállalkozások jelentkezését - jelentette be szerdán György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára. Országjárás kezdődik a program megismertetésére, melynek Székesfehérvár is állomása lesz.

Vasárnap teljesen lezárják az M1-es autópályát Nagyegyházánál

2020.01.17

Teljesen lezárják az M1-es autópályát vasárnap reggel a 43-as és az 55-ös kilométerszelvények között vadkihajtás miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Hosszú utolérte Egerszegit, Milák először nyert

2020.01.17

Milák Kristóf és Hosszú Katinka személyében a férfiaknál és a nőknél is úszót választott a 2019-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ).