2019.11.20, Szerda

Aktuális

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés Dunaújvárosban

2019.09.01

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Dunaújvárosban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. Összesen négy, a Fejér megyei város különböző részein zajló beruházás kezdődik európai uniós források felhasználásával.

Hangos üzemű szirénapróbák szeptember 2-án Fejér megyében

2019.08.30

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható teljes körű szirénapróba szeptember 2-án, hétfőn.

Ismét mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.30

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Seregélyesen élő hölgyeket. Cecén, Dégen, Szabadhídvégen, Mezőkomáromban és Lajoskomáromban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Sportparkok építésével bővül a Magyar falu program

2019.08.29

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány kétmilliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar falu program keretében - tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.

Nyári karbantartás után hétfőn reggel nyit a székesfehérvári uszoda

2019.08.28

A Városgondnokság munkatársai idén is elvégezték a nyári, szokásos karbantartást és felújítást, így szeptember 2-án, hétfőn már újra várja a vendégeket a Csitáry G. Emil Uszoda.

Öttusa - Vörös Zsuzsanna tizenöt éve lett olimpiai bajnok

2019.08.27

Vörös Zsuzsanna a 2004-es athéni olimpián, napra pontosan tizenöt éve lett olimpiai bajnok, s ezzel máig Székesfehérvár egyetlen ötkarikás aranyérmese.

Rendkívüli iskolakezdési támogatást biztosít Dunaújváros

2019.08.26

A rendkívüli iskolakezdési támogatás iránti kérelmet augusztus 21. napjától szeptember 30. napjáig lehet benyújtani.

Ideiglenes körforgalom épül Székesfehérváron

2019.08.26

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.

Fontos változtatást jelentett be a Facebook

2019.08.19

Augusztus 22-én archiválásra kerül a Facebook csoportos beszélgetés funkció.

Ősszel kezdődik a szabadidőpark építése a Palotavárosban

2019.08.16

Jelentős mennyiségű fát is ültetnek a Palotavárosi tavak mellett, ahol ősszel kezdődik a Túrózsáki úti szabadidőparkhoz hasonló centrum építése - többek között eről is határozott Székesfehérvár képviselőtestülete pénteken reggel. Döntöttek arról, hogy városi kezelésbe kerül az Akóts malom, önkormányzati támogatást kapnak a polgárőrök és járda illetve közvilágítás épül a Bregyó mellett.

Tegyen Ön is javaslatot a „Dunaújváros Egészségügyéért” díj odaítélésére!

2019.08.16

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése a 14/2018. (VI. 22.) önkormányzati rendeletével „Dunaújváros Egészségügyéért” díjat alapított, melyet adományozhat Dunaújváros egészségügyi intézményeiben dolgozó orvosnak, közép- és felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező dolgozónak, magángyakorlat keretében egészségügyi feladatokat ellátó orvosnak vagy az egészségügyben dolgozó kollektívának, vagy posztumusz díjként elhunyt személynek, az elhunyt személy halálát követő egy éven belül.

Megújult a székesfehérvári Csemete Bölcsőde főzőkonyhája

2019.08.15

Befejeződött a Csemete Gyermekcentrum Bölcsőde főzőkonyhájának teljes felújítása. Az önkormányzat által finanszírozott, 32 millió forintos beruházás keretében a konyhát és a hozzá tartozó helyiségeket is felújították.

Régi huszárlaktanyából nyert új épületet a fehérvári campus

2019.08.15

Az Épkar és a Laterex a korábban kihasználatlan téglaépületet anyagában és karakterében is megőrizte az eredeti állapotnak megfelelően.

Augusztus 22-ig lehet pályázni pécsi kollégiumi férőhelyekre

2019.08.14

Három hallgatónak biztosít helyet Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban. A jelentkezőknek 2019. augusztus 22. napján 12.00 óráig van lehetőségük, hogy benyújtsák pályázataikat.

Mérséklődik a parlagfű pollenszórása

2019.08.14

Az átvonuló hidegfront, illetve az azt kísérő csapadékos idő hatására a parlagfű pollenkoncentrációja átmenetileg országszerte mérséklődik - közölte a tisztifőorvos szerdán a Facebook-oldalán.

Hétfőn becsengetnek - 921 kiselsős indul el iskolába Székesfehérváron

2019.08.31

Az idén 80 éves jubileumát ünneplő Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont pénteken délután a város tanévnyitó ünnepségének. Hétfőn elkezdődik az oktatás az alap- és középfokú intézményekben: idén 921 új kiselsős indul el iskolába Székesfehérváron.

Székesfehérvári az ország második legjobb beosztott tűzoltója

2019.08.30

Dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltók képviselték Fejér megyét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn augusztus 26. és 29. között Karcagon.

Komoly műszaki beavatkozással mentik meg Székesfehérváron a Vásártéri felüljárót

2019.08.30

Június közepén zárták le a balesetveszélyessé vált Vásártéri úti felüljárót, azóta a statikai vizsgálatok és a felújítási tervek is elkészültek. Kiderült, hogy az évtizedekkel ezelőtt jóval kisebb forgalomra méretezett szerkezet komoly műszaki beavatkozást igényel.

Csütörtök éjjel sem autópályamatricát, sem útdíjat nem lehet fizetni a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül

2019.08.29

Tervezett karbantartás miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül nem lehet mobilfizetéssel parkolást indítani, autópálya-matricát, használatarányos útdíjat (HU-GO) fizetni, valamint közlekedési mobiljegyet vásárolni 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 22 órától 2019. augusztus 30-án, pénteken hajnal 2 óráig - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2023-ig a MÁV saját forrásból 50 vasútállomást újít fel

2019.08.28

A MÁV Zrt. 2023-ig 50 vasútállomást újít fel, a vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot szeretne fordítani a munkálatokra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

2019.08.27

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.

Mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.26

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfia szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Sárszentmihályon élő hölgyeket. Hantoson, Cecén és Dégen mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Kutatási együttműködési megállapodást kötöttek Székesfehérvár fejlődéséért

2019.08.22

Cél, hogy a jövőben olyan kutatások valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak Székesfehérvár fenntartható fejlődéséhez.

Ötvennél is több székesfehérvári családnak segít a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

2019.08.18

Minden eddiginél több adomány gyűlt össze a Gondtalan sulikezdés jótékonysági akció során. A kezdeményezést harmadik alkalommal szervezte meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A tanszereket, iskolai eszközöket a következő hetekben juttatják el a gondozott családoknak - hangzott el a pénteki átadáson.

Átlagosan 15-25 ezer forintot költenek a családok az iskolakezdésre

2019.08.16

A családok 33 százaléka 15-25 ezer forint közötti összeget költ az iskolakezdésre gyermekenként, 27 százalék 10-15 ezer forintot, míg 21 százalék akár 25-40 ezer forintot is hajlandó erre a célra fordítani a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése szerint.

Kovács István hosszabbított a Fehérvárnál

2019.08.16

Kovács István meghosszabbította jövő nyáron lejáró szerződését a MOL Fehérvár FC labdarúgócsapatánál.

Mi a titka? – a mentőkötél rejtelmei

2019.08.15

Rövid videókban mutatják be a székesfehérvári hivatásos tűzoltók az éles bevetéseknél gyakran alkalmazott mentőkötelet.

A vasúti menetrendet is érinti az augusztus 20-i hosszú hétvége

2019.08.15

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket.

A szirénázó járművek elsőbbségére hívja fel a figyelmet az OKF

2019.08.14

A megkülönböztető jelzéssel közlekedő járműveknek elsőbbséget kell kapniuk, erre hívja fel a figyelmet Adj utat a szirénázó járműveknek! című kampányvideójával a katasztrófavédelem - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerdán az M1 aktuális csatornán.

Mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.14

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház emlőszűrésre várja a Sárszentmihályon élő hölgyeket. Etyeken mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.