2020.07.15, Szerda

Aktuális

Koronavírus - Újra életbe lépnek a hétvégi szigorítások vidéken

2020.04.24

Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több kirándulóhelyet is újra lezárnak. Éjszakánként több helyen kijárási tilalom lesz érvényben.

Virágos Székesfehérvár - május 14-től kezdődik a növények kiosztása

2020.04.24

Tavaly ősszel 4203 pályázat érkezett növényekre a Virágos Székesfehérvár program keretén belül, és több mint 214 ezer tő növényt oszt ki a pályázók között 2020. május 14-től a Városgondnokság. Növények átvételéhez időpontot kell foglalni, melyről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést május elején.

Május 4-től ismét intézhetők az ügyek a polgárdi kormányablakban

2020.04.23

A Székesfehérvári Járási Hivatal Polgárdiban – a Batthyány utca 132. sz. alatt – működő kormányablaka május 4-étől újra fogadja az ügyfeleket.

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése

2020.04.23

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A megelőzésképp is végzett munkák mellett önkormányzatok maszkokkal látják el az ott élőket, illetve más egészségvédelmi, szociális és gazdasági intézkedéseket hoznak a lakosság, a vállalkozók érdekében.

Elektronikus ügyintézést támogató segédletet állított össze a Fejér Megyei Kormányhivatal

2020.04.22

A szükséges hatósági bizonyítványokat a koronavírus megfékezése miatt is érdemes digitálisan igényelni

Koronavírus - Nébih: egyre több üzletben helyeznek ki kézfertőtlenítőt a vásárlóknak

2020.04.21

Egyre több üzletben biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget a vásárlóknak - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Autósmiséket tart egy Fejér megyei plébános

2020.04.21

Autósmiséket tart a Fejér megyei Előszállás plébánosa a koronavírus-járvány idején. Mihályi Miklós kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be kezdeményezésről.

40 parkolóhely szabadulhat fel Dunaújvárosban

2020.04.20

Elkezdték a közterület-felügyelet munkatársai a „hátrahagyott”, üzemképtelen gépjárművek felderítését.

Elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

2020.04.20

A Gazdaságvédelmi Akcióterv kiemelt célja a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, a vállalkozások mától pályázhatnak a munkahelyvédelmi bértámogatásra. A program a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került munkaadóknál segíti akár több százezer munkahely megőrzését.

115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

2020.04.17

Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

Debreczeni-Klivinyi Kinga és Schatzl Natalie is Dunaújvárosban folytatja

2020.04.17

Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie és további öt játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását, miközben kilencen távoznak a klubtól.

Koronavírus/Labdarúgó NB I - Ideiglenes bércsökkentés a Fehérvárnál

2020.04.16

Három hónapra 20 százalékkal csökkentették a béreket a MOL Fehérvárnál. A döntés a futballklub menedzsmentjét, valamint az első csapat játékosait és a szakmai stáb tagjait érinti.

Mozdony gyulladt ki Kápolnásnyéken

2020.04.16

Személyszállító vonat mozdonyánál keletkezett tűz április 16-án kora reggel a kápolnásnyéki vasútállomáson.

Holnap vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!

2020.04.14

Szerdán véget ér a hhivatalos fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

5+1 Home Office tipp szülőknek

2020.04.14

Pár hete még sokunk álma volt, hogy heti több nap home office-ban dolgozhassunk. Kényelmesen a kanapéról, lábunknál a kutyussal, csendben és nyugalomban, míg a gyermekekért nem megyünk. 

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárdból indulnak bölcsődei fejlesztések

2020.04.24

Tizennyolc Fejér megyei településen 2,75 milliárd forintból indulnak bölcsődei fejlesztések a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében - közölte a Fejér Megyei Önkormányzat pénteken az MTI-vel.

Színes kezdeményezést indított a Magyar Közút

2020.04.24

A vállalat úgy döntött kreatív módon vidítaná fel az otthon dolgozó felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Tizenöt új autóbusz beszerzésével kezdődik Székesfehérvár közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtása

2020.04.23

Tizenöt új autóbusz beszerzésével kezdődik Székesfehérvár új közösségi közlekedési stratégiájának végrehajtása - jelentette be szerdán közösségi oldalán a város polgármestere.

Koronavírus - HM: többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák

2020.04.22

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Hogyan segíthetnek az okoseszközök az energiatakarékosságban?

2020.04.22

50 évvel ezelőtt tartották meg először Amerikában a Föld Napját, melynek üzenete azóta csak egyre fontosabbá vált.

Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárban folytatja pályafutását

2020.04.21

Az Olaszországból hazatérő, magyar válogatott bedobó, Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárban folytatja pályafutását - jelentette be az Alba Regia SC elnöke a klub keddi online sajtótájékoztatóján.

Ingyenes ügyvédi segítségnyújtás a Fejér Megyei Ügyvédi Kamarától

2020.04.21

Pro bono, azaz ingyenesen nyújtanak segítséget a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjai a veszélyhelyzetre való tekintettel. A magánszemélyeket megcélzó szolgáltatás április 20-án, hétfőtől vehető igénybe. Az ingyenes jogi tanácsadás munkanapokon 10 és 15 óra között telefonon keresztül elérhető.

Újra kelepel a gólya Pentelén!

2020.04.20

Pénteken helyére került az új gólyafészek Pentelén. Szombat reggel pedig már arra ébredhettek az ott lakók, hogy gólya kelepel a fészekben. Pentelén emberemlékezet óta mindig volt gólya, az elmúlt években viszont már nem tért vissza a fészekbe, mert annak acélszerkezete olyan rossz állapotba került. Az ügyet lakossági kérésre Orosz Csaba képviselő úr karolta fel.

Több magyar szerepelhet a Fehérvár AV19 keretében

2020.04.18

Elképzelhető, hogy a korábbinál több magyar játékossal szerepel majd az osztrák jégkorongligában a Fehérvár AV19, amelynek vezetősége a koronavírus-járvány miatt tapasztalható gazdasági nehézségek ellenére továbbra is szeretné versenyeztetni a második csapatot is.

A szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak

2020.04.17

A tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítványokhoz hasonlóan a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló belügyminisztériumi rendelet hatálya alá tartozó tűzvédelmi-szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet ideje alatt.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Balatonvilágoson készül a folytatásra a dunaújvárosi vízilabdacsapat

2020.04.16

A Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapatának egy része Balatonvilágoson közösen készül a bajnokság és az Euroliga folytatására.

Koronavírus - Több nagyváros szükség esetén fenntartaná az általa szigorított korlátozásokat

2020.04.15

A vidéki nagyvárosokban a húsvéti ünnepek alatt alapvetően felelősségteljesen viselkedtek az emberek, de volt, ahol a nagypénteki tapasztalatok miatt már aznap este szigorítani kellett az intézkedéseken. Több település önkormányzata jelezte, hogy az általa a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat szükség esetén fenntartaná.

Elismert szakember a Fejér Megyei Kórház megbízott főigazgatója

2020.04.14

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter Dr. Bucsi Lászlót, címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával.

Húsvét - A rendőrség ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas sofőröket

2020.04.13

A rendőrség húsvétkor is ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas járművezetőket - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.