2021.02.26, Péntek

Helyi hírek

Áramszünet lesz február 22-én két városrészben

2021.02.21

Több székesfehérvári utcában sem lesz áram.

Mesepályázatokat hirdetett a Vörösmarty Mihály Könyvtár Gyermekkönyvtára

2021.02.19

„Hogy érzed magad a koronavírus idején? Mit jelent számodra a bezártság érzése? Mi adhat reményt, s kínálhat megoldást?” – ezekre a kérdésekre várja a válaszokat mese formájában a pályázat.

Osztrák jégkorongliga - Győzelemmel kezdte a középszakaszt a Fehérvár

2021.02.17

A hajrát a hazaiak bírták jobban, és emberelőnyben Bartalis István kipattanóját Erdély vágta a kapuba.

Október végére elkészül a székesfehérvári Szent István Király Múzeum felújítása

2021.02.15

A megújuló múzeumépület a Királyok és szentek - Az Árpádok kora című kiállítással nyitja majd meg a kapuit.

Február 25-ig pályázhatnak a fiatalok az Alba Regia Ösztöndíjakra

2021.02.13

Székesfehérvár ismét meghirdette a városi fiatalokat támogató ösztöndíjpályázatait. A város honlapján közzétett kiírás szerint a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók, valamint a hallgatói tanácsokban feladatot vállalók február 25-ig igényelhetik az Alba Regia Középiskolai Ösztöndíjat, az Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat, illetve az Alba Regia Felsőoktatási Hallgatói Tanács Ösztöndíjat.

A Vasas otthonában jutott tovább a Fehérvár

2021.02.11

Az élvonalbeli bajnokság legutóbbi szezonjában második MOL Fehérvár FC 2-1-re nyert a másodosztályban a feljutásért harcoló Vasas vendégeként, ezzel a legjobb 16 közé jutott a labdarúgó Magyar Kupában.

Új kihívásokat hozott a járvány a civil szférában, az önkéntességben

2021.02.07

A február 1-jei civilek napjához kapcsolódóan szervezett online konferenciát Új kihívások a civil közösségek tevékenységében címmel a Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága. A civil szektor élete, működése jelentősen átalakult az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány miatt, az egyesületeknek, alapítványoknak számos újszerű körülménnyel és feladattal kellett szembenézniük. Erről, a jövőbeni kihívásokról és az Önkéntesség Magyarországi Évéről tartottak előadásokat a konferencia szereplői.

Itt az utolsó esély a Fradi megállítására az NBI-ben

2021.02.05

A fehérváriak egy győzelemmel még akár nyílttá tehetik az aranycsatát, vereség esetén már csak matematikai esélyük marad.

Székesfehérváron indul márciusban az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021

2021.02.03

Tizenegy elkötelezett szervezet összefogása eredményeként jött létre az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021. A szervezők célja, hogy minél többen csatlakozzanak a kezdeményezéshez, amelyet civil – kormányzati – üzleti szereplők szakmai összefogása mentén szerveznek meg. Az országos program megnyitója március 4-én lesz Székesfehérváron, hangzott el a szerdai budapesti sajtótájékoztatón.

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz mintaprojekt

2021.02.01

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz demonstrációs mintaprojekt. Hétfőtől egy hónapig egy elektromos meghajtású Ikarus City Pioneer típusú busz állt menetrend szerinti forgalomba.

Magyarország eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása érkezik Fejér megyébe

2021.01.30

A dél-koreai SK Innovation 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít Iváncsán.

Benkő: Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése

2021.01.28

Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése, a Nyugat-Balkán békéjének biztosítása, az illegális migráció megállítása és kezelése - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mario Banozic horvát védelmi miniszterrel közösen tartott csütörtöki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Online beiratkozás és fiókközi kölcsönzés a fehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban

2021.01.26

A koronavírus-járvány idejére sem hagyta remek könyvek és online programok nélkül olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A sikeres Könyvet házhoz szolgáltatását most tovább bővítette az intézmény: a hét elejétől lehetőség van fiókközi kölcsönzésre és online beiratkozásra is.

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza vágott vincevesszőt

2021.01.24

Vince napján a szőlőtermelők figyelték az időjárást. Szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bortermést jósoltak.

Fény derülhet a Hunyadi-család származására

2021.01.22

Beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai is.

Elkezdték a tél végi parkfenntartási munkákat Fehérváron

2021.02.20

Több mint száz ember dolgozik a parkfenntartásnál, akiknek a többsége szakképzett dolgozó, hiszen korábban volt lehetőség oktatásra, és sokan elsajátították a szakmát.

Országszerte romlott a levegőminőség

2021.02.18

Székesfehérvár levegője kifogásolt minősítést kapott.

Jövő hét végéig bárki ingyen kipróbálhatja az új elektromos Ikarust Fehérváron

2021.02.16

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós jármű maximum 84 utast tud szállítani, egy feltöltéssel 250 kilométert képes megtenni.

Az MTK érkezik a Sóstóra, visszavághat őszi vereségéért a Vidi

2021.02.14

Az OTP Bank Liga 21. fordulójában az ötödik helyen álló MTK-t fogadja a MOL Fehérvár a MOL Aréna Sóstóban, vasárnap 17 órakor. A szezonban másodszor játszik a Vidi a fővárosiakkal, novemberben idegenben 3-1-re kikapott tőlük.

Dunaújváros új feladatot kap: a magyarországi nukleáris technológiai gyakorlati képzés és fejlesztés hazai központjává válik

2021.02.12

A nukleáris ipar gazdasági és technológiai kitörési pontot jelent Magyarország számára. Az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázásához a szakemberképzési és kutatás-fejlesztési kapacitások megerősítésére, rendszerbe foglalására van szükség. E folyamat kulcsszereplője lehet a Dunaújvárosi Egyetem, amelynek jövőképéről, fejlesztéséről egyeztettek a kormány képviselői az intézmény vezetőivel 2021. február 12-én, Dunaújvárosban.

Koronavírus - A legidősebbek oltása Székesfehérváron

2021.02.08

Atalai Zsuzsanna háziorvos vasárnap beadja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot egy idős férfinak a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én.

Száz éve született Dr. Fitz Jenő legendás múzeumigazgató

2021.02.06

Dr. Fitz Jenő a Szent István Király Múzeum legendás igazgatója, Fejér megye és Székesfehérvár Díszpolgára generációk számára meghatározóan, erősítette a szülőföldhöz fűző szálakat és európai távlatot nyitott, munkásságából emberségben és tudásban nemzedékek gyarapodtak. A múzeum rendhagyó videosorozattal emlékezik a legendás muzeumigazgatóira, akik ráadásul mind februárban születtek.

A Ferencváros otthonába látogat a Vidi vasárnap este

2021.02.04

Február 7-én, vasárnap este 18:30 órai kezdettel a Ferencváros otthonába látogat a MOL Fehérvár FC. Az FTC az eddigi 19 bajnokijából 14-et megnyert, 4 döntetlen mellett pedig 1 alkalommal szenvedett csak vereséget, így az első helyről várja a találkozót.

Elrajtolt a kivitelezés: a STRABAG munkájával válik teljessé a Székesfehérvárt elkerülő körgyűrű

2021.02.02

Megkezdődött a Székesfehérvárt délről elkerülő út építése.

Jelentős hiányt orvosol a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek összekötésére épülő út

2021.01.31

A Speciálterv Építőmérnöki Kft. az új út tervezésekor figyelembe veszi a településen élők igényeit, emellett a környezetvédelem és a forgalombiztonság lesz a legfőbb szempont.

Így köti majd össze az M8-as az M7-es és az M6-os autópályát

2021.01.29

Tehermentesíti a 61-es, 62-es és 64-es utakat, továbbá segíti Fejér megyében a munkaerő mobilitását és a gazdaságélénkítést.

Jövő év végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron

2021.01.27

A tervek szerint 2022 végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron - jelentette be Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője a kivitelezés indulásáról tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

2021.01.25

Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

Változnak a Szekfű Gyula utcai fogorvosi és háziorvosi rendelések

2021.01.23

Február 1-jétől a Mészöly Géza utcai rendelőben várják a betegeiket az orvosok.

Férfi kosárlabda NB I - Fehérvári siker Sopronban

2021.01.21

Az Alba Fehérvár négy ponttal nyert a Sopron otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szerdai játéknapján.