2021.04.14, Szerda

Helyi hírek

Facsemetéket telepítettek Vízivárosban

2021.04.10

A cél a zöldfelületek növelése.

Pályakarbantartást tart a MÁV áprilisban - Székesfehérvárt is érinti

2021.04.08

Pályakarbantartási munkálatokat végez április 13. és 15. között, valamint április 19-től április 21-ig a MÁV-START Zrt. több vonalon, amely érinti a Székesfehérvárról Várpalota és Szombathely irányába, valamint a Budapest-Déli – Székesfehérvár viszonylatban közlekedőket.

Segít a dunaújvárosi háziorvosoknak az önkormányzat

2021.04.06

Az oltásszervezés közben felhalmozódott adminisztrációs feladatok elvégzésében segíti a dunaújvárosi háziorvosok munkáját a város önkormányzata. Barta Endre alpolgármester már március elején kerekasztal-beszélgetést tartott, ahol a háziorvosokkal közösen a segítségnyújtás részleteit beszélték át.

Már Dunaújvárosban is működnek a használt olajgyűtő pontok

2021.04.04

A környezetszennyezés megelőzése érdekében már városunkban is szelektíven gyűjthető a háztartásokban keletkezett használt sütőolaj. Mint azt Szabó Zsolt alpolgármester elmondta: a városvezetés kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos magatartás erősítését – ezt szolgálja a használt étolaj szervezett begyűjtése is.

Ünnepi online hangverseny nagypénteken a fehérvári szimfonikusoktól

2021.04.02

Nagypénteken este tűzi online koncertjeinek műsorára Johann Sebastian Bach János-passióját a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Ars Oratoria Kamarakórus. A Fehérvár Televízióban 2021. április 2-án, pénteken 21:25-kor látható, a Budai úti református templomban rögzített hangverseny karmestere Pad Zoltán Liszt-díjas karnagy. Az adás online is nézhető!

Fehérvár: április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban

2021.03.29

A hatékony járványügyi védekezés érdekében 2021. április 19-ig meghosszabbították a személyes ügyfélfogadás szüneteltetését a Polgármesteri Hivatalban, Székesfehérváron. Az Ügyfélszolgálat és az egyes szervezeti egységek továbbra is telefonon érhetőek el, a beadványokat elektronikus úton vagy papír alapon, a Városház téri épületek gyűjtődobozaiban fogadják.

Hétfőtől felfüggesztik az első ajtós felszállást a helyi járatokon Dunaújvárosban

2021.03.27

A járványügyi helyzetre való tekintettel az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében a Volánbusz március 29-től (hétfőtől) minden helyi és helyközi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől - tájékoztatott oldalán a társaság.

Dunaújváros: így folytatódik a faültetés

2021.03.25

Március 25-én, csütörtökön folytatódik a Vasmű úton a fák ültetése. A szakemberek az új fákat friss, tápanyagdús termőföldbe ültetik el. Ehhez viszont helyre van szükség. Ezért kérik az autósokat, hogy a lekordonozott részekről autóikkal álljanak el, hogy a munkálatokat zavartalanul végezhessék a szakemberek.

Fehérvár: kerékpársávok lesznek a Zámoly utcában és megépül a járda Kiskút útján a Park centerig

2021.03.23

A tervek szerint még idén elkezdődik a Zámoly utcai körforgalomtól a Fecskeparti útig a kerékpársávok építése. Onnantól pedig egészen a Kiskút útja végéig önálló nyomvonalon járda és kerékpárút épül az év második felében induló beruházás keretében.

Szombaton ismét termelői piac lesz a Szalkin Dunaújvárosban

2021.03.20

Március 20-án, szombaton 13 órától 16 óráig ismét várja a kilátogatókat a Szalki-szigeti kempingben a Dunai Kincses Kert Termelői Piac, ahol kis-és őstermelők kézműves, saját előállítású termékeiből válogathatnak.

Senki nem szeret(ne) beteg lenni! - folyamatos a vakcina beadása a háziorvosi körzetekben a megyeszékhelyen

2021.03.18

A kórházi oltási pontok mellett folyamatosan zajlik a COVID19 elleni vakcina beadása a háziorvosi körzetekben is. Az egészségügyi szakemberek feszített munkát végeznek: a háziorvosok a körzet betegeinek ellátása mellett folyamatosan koordinálják az oltásra regisztrált pácienseket, hogy azok minél hamarabb felvehessék a vakcinát. Az eddigi tapasztalatokról dr. Derényi Gábor és dr. Tóth András Sándor fehérvári háziorvosokat kérdezte a szekesfehervar.hu.

Koronavírus - Oltás Szputnyik-vakcinával Székesfehérváron

2021.03.16

Beoltanak egy nőt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagával a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban 2021. március 15-én.

Ismét egy autóval támogatja a székesfehérvári mentőállomást az Ivanics Csoport

2021.03.14

A kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel, és az újabb megkeresésnek eleget téve az Ivanics Csoport egy Ford személygépkocsit adott át az Országos Mentőszolgálat Fejér megyei Mentőszervezet Székesfehérvári Mentőállomása részére.

Fehérvár: önkormányzati segítség az oltások szervezésében a háziorvosoknak és a kórháznak

2021.03.12

Adminisztrációs segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzata a Covid-19 fertőzés elleni védőoltás beadásában résztvevő háziorvosoknak és a kórháznak is, segítve ezzel az oltási program minél hatékonyabb végrehajtását. Az oltáshoz kapcsolódó adminisztrációs feladatok ellátásában jelenleg 27 fő vesz részt az önkormányzat koordinálásával.

Egyre több helyen alakítanak ki méhlegelőket Székesfehérváron

2021.03.10

A méhlegelők számát Székesfehérváron is folyamatosan növeli a Városgondnokság.

Rekortán borítású futópálya épül Székesfehérváron

2021.04.09

A tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd a pálya köré.

Több mint félmilliárd forintból fejlesztette gyártókapacitását az FHL Björn Hungary Kft. Móron

2021.04.07

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 240 munkahelyet tud megőrizni és további 191 új munkahelyet teremtett.

Férfi röplabda Extraliga - Kétjátszmás hátrányból fordított a Kistext SE

2021.04.05

A Kistext SE hazai pályán - kétjátszmás hátrányt követően - 3-2-re legyőzte a Dunaújváros csapatát a férfi röplabda Extraliga szerdai játéknapján, az 5-8. helyért zajló rájátszás ötödik fordulójában.

Fehérvár: 75 millió forinttal támogatja a kórházat a Howmet-Köfém

2021.04.03

Howmet Aerospace Foundation alapítványán keresztül 250.000 dollárral, azaz 75 millió forinttal támogatja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház működését a Howmet-Köfém Kft. A mai jelképes csekkátadó eseményen Prof. Dr. Bucsi László főigazgató elmondta, hogy a nagylelkű felajánlás lehetővé teszi több pulzoximéter, valamit mobil diagnosztikai eszközök beszerzését is.

II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

2021.03.31

A darabban a Vörösmarty Színház színművészei, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Varga Gabriella, Ballér Bianka és Gáspár Sándor szerepelnek.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron kínai vakcinával

2021.03.28

Egy idős nő megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagját Bakró Ildikó székesfehérvári háziorvos Sarló utcai rendelőjében 2021. március 25-én.

Öttusa-vk - Székesfehérváron lesz a sorozat döntője

2021.03.26

Klaus Schormann, a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) elnöke megtekinti (j) a Bregyó közi Regionális Atlétikai Központot Székesfehérváron 2021. március 25-én. Az egyeztetéseket követően megszületett a végleges döntés arról, hogy a Fejér megyei város fogadhatja majd a vk-sorozat legjobbjait május 13. és 16. között.

Koronavírus - Oltás Székesfehérváron Pfizer/BioNTech-vakcinával

2021.03.24

Egy idős nő megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának második adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház székesfehérvári oltópontján 2021. március 24-én.

Osztrák jégkorongliga - Hatgólos hazai vereséggel búcsúzott a Fehérvár

2021.03.22

A Hydro Fehérvár AV19 6-0-ra alulmaradt a vendég Vienna Capitalsszal szemben pénteken az osztrák jégkorongligában, így 4-0-ra elveszítette a negyeddöntős párharcot.

Közeledik az óvodai beiratkozás - online szülői értekezletek és nyílt napok lesznek Fehérváron

2021.03.19

Közeledik az óvodai beiratkozás időszaka, amelyet mindig megelőz az intézmények részéről a szülők tájékoztatása. A járványidőszak közepette sem áll meg az élet, ám jelentősen átalakítja a korábbi gyakorlatot, hiszen most nem lehet nyílt napot tartani, bemenni az óvodába körbenézni és érdeklődni, sőt a beiratkozás előtti szülői értekezletet sem lehet az intézmény épületében megtartani.

DHHF: Dunaújvárosért dolgoznak

2021.03.17

Parkok, erdők, árkok, buszmegállók, járdák takarítása – csak néhány azokból a tevékenységekből, amelyet a Roma Nemzetiségi Önkormányzat tulajdonában álló DHHF (Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért) Nonprofit Kft. végez. A szervezet - amellett, hogy a város köztisztaságának egy részéért felel - a munkaerőpiacról kiszorult, nehéz helyzetbe került embereknek nyújt átmeneti segítséget azáltal, hogy munkalehetőséget kínál számukra - ebben pedig az önkormányzat is partner.

Közeleg az óvodai beiratkozás Dunaújvárosban

2021.03.15

Idén két napon át, április 7-én és 8-án 8 és 17 óra között lesznek az óvodai beíratások a városban. A járványügyi helyzetre való tekintettel a beiratkozások idén is más lesz, mint korábban megszokhatták: az intézmény tájékoztatása szerint a szülőknek ki kell tölteniük egy jelentkezési lapot, amelyen az alapadatok mellett meg kell jelölniük azt a három óvodát, amelyek közé szeretnék, hogy a gyermek felvételt nyerjen.

Labdarúgó NB I - Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón

2021.03.13

Az ezüstérem a tét a Fejér megyei rangadón a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC között a labdarúgó OTP Bank Liga hétvégi, 26. fordulójában.

Huszonhárom esztendeje hunyt el a Vidi legendás csatára Májer Lajos

2021.03.11

A szomorú évfordulóról közösségi oldalán emlékezett meg MOL Fehérvár FC. Májer Lajos Sárbogárdon született, de 1972-től, 16 éves korától már a Vidi játékosa volt. A felnőttek között 1974-ben debütált és hamar a szurkolók kedvencévé vált „Matyi", az apró termetű jobbszélső.

Dunaújváros: A járványhelyzet miatti szigorítások következtében módosul a városházi ügyfélfogadás rendje

2021.03.09

A Polgármesteri Hivatalban legközelebb március 17-én, szerdán lesz ügyfélfogadás 8-12 óra és 13-16 óra között, valamennyi ügytípusban. Az ügyfélfogadás helyszíne a Városháza bejárata előtti terület, illetve a Díszterem. Szociális támogatási ügyekben az ügyfélfogadás helyszíne a Polgármesteri Hivatal "B" épületszárnya.