2023.05.28, Vasárnap

Helyi hírek

Elindult a jelentkezés a nyári táborokba - Bregyóban és Velencén is várják a fehérvári iskolásokat

2023.05.26

Idén is két helyen, több héten át, rengeteg érdekes és színes programmal várja az általános iskolásokat a Bregyó-közi napközis tábor, valamint a bentlakásos, megújult Gyermek és Ifjúsági Tábor Velencén. 

Csank Jánost a váci aranycsapatra emlékezteti az idei Kecskemét

2023.05.24

Csank Jánost egykori csapatára, az 1994-ben bajnoki aranyérmes Vácra emlékezteti a labdarúgó NB I-ben újoncként dobogós Kecskemét együttese.

Drámai mérkőzésen egyenlített az Alba Fehérvár a döntőben

2023.05.22

Az Alba Fehérvár 22 pontos hátrányból fordítva 81-80-ra nyert a Szombathely ellen a férfi kosárlabda NB I döntőjének szombati második mérkőzésén, ezzel 1-1-re alakította az állást.

Bakonycsernye központját 200 millió forintból fejlesztik

2023.05.20

A Fejér vármegyei Bakonycsernye központját 200 millió forint európai uniós támogatásból újítják meg, a községháza melletti tér új funkciókkal is bővül.

Ingyenes a belépés a MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére

2023.05.18

Polgármesteri kezdeményezésre ingyenes lesz a belépés a labdarúgó OTP Bank Ligában a kiesés ellen küzdő MOL Fehérvár FC szombati mérkőzésére, amelyen a Zalaegerszeg lesz az ellenfél.

Székesfehérváron is népszerűek a vármegye- és országbérletek

2023.05.16

Meghaladta a 300 ezret az eladatott vármegye- és országbérletek száma - tudatta a MÁV-Volán-csoport hétfőn az MTI-vel. A társaság közleménye szerint az új díjtermékek annyira népszerűvé váltak, hogy a hó eleji vásárlások javában felülmúlták a korábbi hónapok bérletértékesítési számait.

Öt bemutatót tervez a József Attila Színház a jövő évadban

2023.05.14

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház: elsőként a Vértestvérek című musicalt tűzi műsorra, majd az Equus, a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Naftalin és a Sírpiknik című darabot is láthatja a közönség.

Módosul a székesfehérvári helyi buszmenetrend május 13-tól

2023.05.12

2023. május 13-ától (szombattól) módosul Székesfehérvár helyi közlekedése - tájékoztatott róla a Volánbusz Zrt. honlapján.

Jövő hétvégén Kortárs Művészeti Fesztivál Székesfehérváron

2023.05.10

Az esemény vendégei a tetoválás művészetével is megismerkedhetnek.

Élménygazdag programokkal várnak a Közép-Dunántúl erdejei

2023.05.09

Gaja-szurdok, Bence-hegyi kilátó, Sárpentelei pihenőerdő, Pákozdi Pagony. Közös bennük, hogy a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt-hez tartozó közép-dunántúli régió területein találhatók, ahol 20 000 hektár állami terület vagyonkezelését végzi az állami erdőgazdaság. Foglalkoznak továbbá vadhús felvásárlással, feldolgozással és értékesítéssel is.

Hangszert a kézbe - országjáró zenei játéktér érkezik Fehérvárra

2023.05.07

A Hangszert a kézbe ingyenes országjáró rendezvénysorozat zenei játszóterébe várják a zene- és hangszerkedvelőket május 15–17. között az Székesfehérvári Kulturális Központ Fürdő sori épületébe. Az eseményen a gyerekek és felnőttek szinte minden elektromos és akusztikus hangszert kipróbálhatnak, kézbe vehetik és meg is szólaltathatják azokat.

Bokrétát tűztek a fehérvári multifunkcionális sportcsarnok tetejére

2023.05.05

A Market Építő és a KÉSZ szakembereinek munkájával másfél éve zajlanak a székesfehérvári Alba Aréna kivitelezési munkálatai, amely során mostanra elérte legmagasabb pontját a rendezvény- és közösségi központként is funkcionáló sportcsarnok.

Hazai sikerrel maradt versenyben a MÁV Előre a Kaposvár elleni röplabda döntőben

2023.05.02

A MÁV Előre hazai pályán 3-1-re legyőzte a Kaposvárt a férfi röplabda Extraliga döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 2-1-re szépített a párharcban.

Zenei témájú vetélkedősorozat indult a fehérvári középiskolásoknak

2023.04.30

A város középiskolásainak indított zenei témájú vetélkedősorozatot az ART Kulturális Egyesület.

Fejér megyében nem kell saját tőke a falusi csokkal vásárolt ingatlanokhoz

2023.04.28

Azokon településeken, ahol alacsonyabbak a lakásárak, az ingatlanvétel nagyobb részben fedezhető a lakásvásárláshoz kapcsolódó támogatások és kedvezményes hitelek - csok, falusi csok, Babaváró hitel - együttes igénybevételével - derül ki a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank MTI-nek küldött csütörtöki elemzéséből.

Időszaki hadtörténeti kiállítás nyílik augusztusban Székesfehérváron

2023.05.25

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum anyagából időszaki kiállítás nyílik Székesfehérváron - mondta el a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.

Ismét Székesfehérváron lesz a verseny, olimpiai bajnokok a mezőnyben

2023.05.23

Az idei évben is Székesfehérvár ad otthont Magyarország legjelentősebb egynapos atlétikai versenyének, a Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíjnak, melyen már több olimpiai címvédő sportoló szereplése biztos.

Több mint hetvenen tettek katonai esküt Székesfehérváron

2023.05.21

A katona legfontosabb kötelessége 2023-ban is Magyarország szolgálata, az ország függetlenségének védelme, biztos talajon, az alaptörvény és a jogállam talaján állva - hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, Székesfehérváron, a 6. Egységes Alapkiképzési Programban résztvevők nyilvános katonai esküjén.

Rekord vízállás a Sóstón – megnyitották az északi tó zsilipjét

2023.05.19

A csapadékos időjárás mellett a vízgazdálkodási rendszernek köszönhető, hogy ekkorát emelkedett a vízszint és több helyütt kilépett medréből a tó.

Átadták az idei Stephanus-díjakat

2023.05.17

Marton József nyugalmazott egyetemi tanár és Sáry Pál jogász, intézetvezető egyetemi tanár kapta idén a Stephanus-díjat. Az elismeréseket Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök, a Stephanus Alapítvány elnöke adta át hétfőn Budapesten.

Labdarúgó NBI - A Puskás Akadémia 2-1-re legyőzte a Fehérvárt és elérhető közelségbe került a dobogó

2023.05.15

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a vendég MOL Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának zárómérkőzésén.

Négy évtized, közel 2000 koncert - szombaton visszatér Székesfehérvárra a KFT zenekar

2023.05.13

Petőfi Kultúrtanszéken koncertezik szombaton a KFT zenekar.

A kastély múltjához méltó műszaki tartalomra törekedett a Merkbau Nádasdladányban

2023.05.11

A projektszereplők együttműködésének és a nem várt problémák profi kezelésének is köszönhető a Nádasdy-kastély sikeres felújítása, amelyet Építőipari Nívódíjjal ismertek el.

Jövő hétvégén rendezik a Kortárs Művészeti Fesztivált Székesfehérváron

2023.05.10

Tánc és zene több műfajban, irodalom és könyvek, gasztroszínház, kiállítás és dizájnvásár, graffiti és tetoválás, talkshow és fényfestés - többek között ilyen programokkal várja az érdeklődőket május 19. és 21. között a 22. Kortárs Művészeti Fesztivál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (SZKKK), illetve annak környékén, a Csónakázó-tónál.

Ismét Richter egészségváros Székesfehérváron

2023.05.08

Harmadik alkalommal látogat Székesfehérvárra május 20-án, szombaton a Richter Egészségváros.

Anyák-napi programokkal készül a székesfehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtár

2023.05.06

Szombaton minden korosztálynak izgalmas programokat kínál a Vörösmarty Mihály Könyvtár.

Férfi kosárlabda NB I - Szombathelyi és székesfehérvári előny az elődöntőben

2023.05.04

Az elmúlt három idényben bajnok Falco, valamint az Alba Fehérvár került előnybe a férfi kosárlabda NB I elődöntőjében, miután szerdán előbbi a ZTE-t, utóbbi a Körmendet győzte le hazai pályán.

Ügyintézés kormányablak busszal - májusban is elérhető a szolgáltatás Fejér vármegyében

2023.05.01

Májusban is elérhető a kormányablak busz, amelynek köszönhetően Fejér vármegyében a kisebb településeken élő állampolgárok is könnyen és egyszerűen intézhetik ügyeiket.

így fejlődik Székesfehérvár: intézményfelújításokról és buszközlekedésről is döntöttek a közgyűlésen

2023.04.29

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött Székesfehérvár képviselő-testületének pénteki ülése. A közgyűlésen adta át dr. Cser-Palkovics András polgármester a „Székesfehérvár Közbiztonságáért” Díjat, amelyet ebben az évben, kiváló szakmai munkája elismeréseként Bognár János, az Alba Regia Polgárőr Egyesület elnöke, Mészáros Dávid címzetes rendőr őrnagy és a fehérvári BV Intézet kapott.

OBH: a Székesfehérvári Törvényszék kiemelkedően teljesített tavaly az ügyhátralék csökkentésében

2023.04.27

A Székesfehérvári Törvényszékhez tartozó bíróságok kiemelkedően teljesítettek tavaly az ügyhátralék csökkentésében - hangsúlyozta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöki kabinetjének vezetője csütörtökön, a törvényszék összbírói értekezletét megelőző sajtótájékoztatón.