2024.04.19, Péntek
Ismét döntetlenre játszott a MOL Fehérvár az OTP Bank Ligában
Illusztráció, pexels.com

Ismét döntetlenre játszott a MOL Fehérvár az OTP Bank Ligában

MTI

2021.08.17. 12:00

Eleinte vezetett a Fehérvár, Gyirmót pedig sokáig csak védekezett, ám a hazaiak szöglet utáni fejesből egyenlítettek. Fehérvár ismét kénytelen volt megelégedni az egy ponttal.

Hirdetés

Egy-egyes döntetlent játszott Gyirmóton a MOL Fehérvár a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A székesfehérvári csapat az első fordulóban is 1-1-gyel zárt Zalaegerszegen, a Ferencváros elleni a második körös mérkőzését pedig elhalasztották. A hazaiak eddigi három találkozója közül kettő végződött 1-1-gyel.


OTP Bank Liga, 3. forduló:
Gyirmót FC Győr - MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, 1822 néző, v.: Karakó

  • gólszerzők: Varga B. (61.), illetve Petrjak (30.)
  • sárga lap: Zeke (77.), illetve Kojnok (51.), Stopira (53.), Jallow (91.)

    Gyirmót:
Hársfalvi - Major, Ene, Széles, Zeke - Nagy P. (Csonka, 63.), Vass Á., Radics (Hajdú, 63.) - Herjeczki (Szegi, 93.), Varga B. (Simon A., 80.) - Medgyes (Hasani, 62.)
    Fehérvár:
Kovácsik - Fiola (Kojnok, a szünetben), Musliu (Zivzivadze, 68.), Rus, Stopira - Petrjak (Jallow, 88.), Makarenko, Alef (Szendrei, 38.), Heister - Dárdai, Nikolics (Szabó L., 88.)


Szabics Imre, a vendégek vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta:

Loic Negónak csütörtökön pozitív lett a Covid-tesztje, ezért rá nem számíthat, ugyanakkor a pénteken elvégzett újabb teszteléseken az összes többi játékos, illetve a stábtagok eredménye negatív eredményt hozott.


A Fehérvár Nikolics révén már a hatodik percben a hazaiak kapujába talált, de a támadó lesen kapta a labdát, és az asszisztens jelzését a videós elemzés megerősítette. Az esti időpont ellenére nagy melegben zajlott a mérkőzés, amelyen a várakozásnak megfelelően a székesfehérváriaknál volt többet a labda, helyzetek azonban - Nikolics kilépését leszámítva - jó ideig nem alakultak ki.

 

Vezetett a Fehérvár, Gyirmót sokáig csak védekezett

Majdnem fél óra telt el, amikor szépen kidolgozott akcióból vezetéshez jutott a Fehérvár: Fiola átívelése után Heister az érkező Petrjak elé passzolt, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A hátránya ellenére maradt a stabil védekezésnél a Gyirmót, így érdemben nem változott a játék képe. Egy ellenakció végén azonban ezzel együtt is majdnem összejött az egyenlítés, de a Fiola szorításában kilépő Medgyes kicsit pontatlanul célzott.

A vendégeknél Alefet az első félidő hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni, de a második játékrészre már Fiola sem jött ki hasonló okból. A pihenőt követően maradt az addigi játék mindkét oldalon, majd negyedóra elteltével a hazaiak szöglet utáni fejesből egyenlítettek.

Továbbra is zártan védekezett a Gyirmót, nehezen találta a hazai falon a rést a Fehérvár, amely így ismét kénytelen volt megelégedni az egy ponttal.

AktuálisMOL Fehérvár FClabdarúgássport