2021.12.05, Vasárnap
Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a városi piacon
Illusztráció: pixabay.com

Vásárlási idősávot javasolnak az idősek védelmére a városi piacon

szekesfehervar.hu

2021.03.01. 11:21

Az ajánlás szerint március 1-jétől 15-ig a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

Hirdetés

Vásárlási idősávra fogalmazott meg ajánlást a Városi Piacon Székesfehérvár Önkormányzata és az üzemeltető Városgondnokság - írja a szekesfehervar.hu. Eszerint március 1-jétől 15-ig a 12-13 óra közötti időszakban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának a Alba Plazában található piacon. Ennek ellentételezéseként a kereskedőket 10 százalékos bérletidíj-kedvezménnyel segítenék.

A járvány legnehezebb időszaka előtt áll az ország a következő két hétben, a fertőzések számának drasztikus emelkedésére számítanak a szakemberek. Ahogy eddig, így ezután is a lehető legtöbb eszközzel védeni kell a fokozottan veszélyeztetett időseket.

Ennek jegyében Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság ajánlást fogalmazott meg, hogy március 1-je és 15-e között vásárlási idősávot vezessenek be a Városi Piacon.

Az ajánlás szerint ebben a két hétben, a 12 és 13 óra közötti idősávban csak a 65 év felettiek vásárolhatnának.

Ők a saját belátásuk szerint ezen kívüli időben is mehetnének a piacra, azonban a megjelölt egy órát kizárólag nekik tartanák fenn. A bevételkiesés ellentételezésére a kereskedőknek 10 százalék kedvezményt biztosítanának a bérleti díjból.

AktuálisSzékesfehérvárKoronavírusSzékesfehérvár Városgondnoksága Kftvárosi piac