2024.04.24, Szerda
Gambiai játékos folytatja pályafutását a MOL Fehérvár FC-ben
Illusztráció, pixabay.com

Gambiai játékos folytatja pályafutását a MOL Fehérvár FC-ben

molfehervarfc.hu

2021.08.13. 11:29

A válogatott labdarúgó A 2020/2021-es szezonban a Vicenza mezében 21 mérkőzésen 3 gólt és 2 asszisztot jegyzett, betalált a idény utolsó mérkőzésen is. Székesfehérváron a 30-as számú mezt viseli majd.

Hirdetés

Új játékos igazolást jelentett be a MOL Fehérvár SC: Vicenza és a klub megállapodása alapján, egy Gambiai válogatott labdarúgót, a 25 éves Lamin Jallow-ot szerződtette kölcsönben - de vételi opcióval – olvasható a MOL Fehérvár honlapján.

A klub csupán csak pár nappal ezelőtt jelentette be, hogy leigazolta az ukrán válogatott Jehven Makarenkó középpályást is. – erről korábbi cikkünkben beszámoltunk.

Az idei idény nagyon izgalmas a csapat számára, hiszen a válogatott a nemzetközi ligába készül, célkitűzésük, hogy valamelyik európai kupasorozat csoportkörében szerepelhessenek majd, ehhez pedig olyan játékosok szükségesek, akiknek komoly nemzetközi tapasztalatuk van.


Összesen 128 bajnoki mérkőzés van a háta mögött

A Vicenzától érkező Lamin Jallow az elmúlt négy és fél évet az olasz másodosztályban töltötte, a 128 bajnoki mérkőzésen összesen 28 gólt szerzett és adott 12 gólpasszt, illetve pályára lépett a Bajnokok Ligája és az Európa Liga csoportkörében is. A 2020/2021-es szezonban a Vicenza mezében 21 mérkőzésen 3 gólt és 2 asszisztot jegyzett, betalált a idény utolsó mérkőzésen is. Lamin a gambiai válogatottban 2016-ban debütált, első fellépését további 13 követte, eddig egyszer volt eredményes - legutóbb idén márciusban lépett pályára, Kongó ellen. - emlékeztetett rá a székesfehérvári klub honlapja.

"Úgy ítéljük meg, hogy sebességével, fizikai felépítésével mindenképpen sokat tud majd hozzátenni a támadójátékunkhoz, valamint növeli a vezetőedző variációs lehetőségeit is."

- mondta az új igazolásról Sallói István sportigazgató.

"Örülök, hogy itt lehetek, tisztában vagyok vele, hogy egy nagy múltú csapathoz érkeztem, ami nagy célokkal vág neki a következő időszaknak és remélem, ennek én is tevékeny részese tudok lenni! Várom, hogy találkozhassak és ünnepelhessek a szurkolókkal a stadionban, úgy gondolom, a segítségükkel jó teljesítményre leszünk képesek."

- nyilatkozta klub honlapjának Lamin Jallow, aki a 30-as számú mezt viseli majd a Vidiben.

AktuálislabdarúgásMOL Fehérvár FCjátékos igazolásSzékesfehérvár