2024.04.25, Csütörtök
Késések a székesfehérvári vasútvonalon, helyreállították az áramellátást
illusztráció, pixabay.com

Késések a székesfehérvári vasútvonalon, helyreállították az áramellátást

mti.hu, mavcsoport.hu

2021.08.05. 13:42

Műszaki hiba miatt jelentős késések voltak székesfehérvári vasútvonalon csütörtökön, az ELMÜ szakemberei délben sikerrel kezelték a problémát.

Hirdetés

A közlemény szerint Budapest-Kelenföld és Gárdony között felsővezetéki zárlat miatt áll a forgalom, a szakemberek megállapították, hogy Tárnoknál az ELMŰ nagyfeszültségű légvezetéke szakadt rá a vasúti felsővezetékre, a helyreállítás várható időpontjáról még nincs információ - olvasható a mávcsoport folyamatosan frissülő cikkében

Emiatt a székesfehérvári elővárosi és a balatoni távolsági vonatoknál is jelentős késésekre kell számítani. A Kőbánya-Kispest és Székesfehérvár közötti G43-as vonatok nem közlekednek. Érd felső és Martonvásár között pótlóbuszok járnak. A Déli pályaudvar és Érd felső között az S40-es és S42-es vonatokkal lehet utazni. A Kőbánya-Kispest és Martonvásár közötti S36-os vonatok nem közlekednek.Frissítés:

Az ELMŰ szakemberei a sérült szakaszt eltávolították és az áramellátást helyreállították, így 12.30-tól tovább közlekedhettek a vonatok.

A vonatforgalom újraindulhatott a Budapest-Kelenföld és Gárdony közötti szakaszon, a korábban várakozó vonatok 80-90 perces késéssel közlekednek tovább.

A szerelvényfordulók és a torlódások miatt késő délutánig jelentős késésekre és vonatkimaradásokra kell számítani a székesfehérvári elővárosi és a balatoni távolsági vonatok forgalmában is.

AktuálisMÁVfelsővezetéki hibavonatkésésSzékesfehérvár