2020.04.08, Szerda

Aktuális

Elindult az Auchan körforgalom terveinek engedélyeztetése Székesfehérváron

2020.03.25

"Elkészültek az Auchan körforgalom átépítésének tervei, elindult az engedélyeztetésük!" - számolt be Facebook oldalán Cser-Palkovics András polgármester, aki köszönetet mondott a kormány hatékony intézkedéséért a beruházás kapcsán. Az Auchannál körgeometriájú, jelzőlámpás irányítású csomópontot alakítanak ki.

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon, az elkészült okmányokat postán kézbesítik, nem közlekednek a mobilizált kormányablakok

2020.03.24

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Maszkokat varrnak az árpádos szakoktatók - mosható maszkot otthon is el lehet készíteni

2020.03.23

Az Árpád Szakképző ruhaipari szakoktatói egyszer használatos, illetve mosható maszkokat varrnak a kórház számára. A gyártást hétvégén kezdték el, mára elkészült az első ezer darab – több önkéntes, cég és a Szakképző Centrum együttműködésében.

Három havi moratórium az önkormányzati lakások bérleti díjára

2020.03.22

Moratóriumot hirdetett Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András az önkormányzati lakásrendelet alapján kiadott bérlakások és egyéb helyiségek esetében. Az áprilisi, májusi és júniusi bérleti díjakat a járványidőszak utáni hónapokra átütemezte a város.

Virtuálisan látogatható a Hetedhét Játékmúzeum

2020.03.20

A Hetedhét Játékmúzeum a zárva tartás idejére sem hagyja múzeumi élmény nélkül a családokat, a kisgyerekeket – most otthonról látogathatjuk meg a Hiemer-házbeli kiállítóhelyet.

Ne használják a játszótereket! - szombattól lezárják a szabadtéri sportpályákat is

2020.03.20

A koronavírus terjedésében nemcsak a beltéri, de a szabadtéri eszközök közös használata is kockázatot jelent: az önkormányzat ezért bezáratta a kerítéses játszótereket, a nyitott játszóparkokat pedig körbeszalagozza a Városgondnokság. Szombattól a szabadtéri sportpályákat is lezárják. Kérik a lakosokat: saját, családjuk és a városban élők védelmében tartsák be ezeket a szabályokat!

Kizárólag időpontfoglalással történik az ügyintézés a kormányhivatali ügyfélszolgálatokon

2020.03.19

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében 2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. Ha elfelejtette az elektronikus ügyintézéshez szükséges Ügyfélkapu azonosítóját, az ingyenesen hívható Kormányzati Ügyfélvonal (1818) munkatársai segítenek.

Tolódik az alkotói pályázat pályaműveinek beadási határideje

2020.03.19

A koronavírus-járvány miatt módosult a határidő, szeptember 30-ig lehet benyújtani az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatának pályaműveit. Az alkotásokat változatlanul személyesen, postai úton vagy e-mailen a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz lehet eljuttatni.

500 tájékoztató plakátot helyeznek ki Székesfehérváron

2020.03.17

A Városgondnokság kedden délelőtt megkezdte a koronavírussal kapcsolatos 500 tájékoztató plakát kihelyezését.

Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás

2020.03.16

Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelybe tízmillió forintot ajánl fel a Denso. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A Hungrana a fertőtlenítéshez szükséges anyagot ajánlott fel.

Hétfőtől bezár a Barátság mozi - visszaváltják a megvásárolt jegyeket

2020.03.15

A Barátság mozi március 16., hétfőtől bezárja kapuit: "Igyekeztünk biztonságos körülményeket biztosítani eddig is, de látható, hogy fertőtlenítővel már nem tudunk harcolni egy világjárvány ellen." - írja közleményében a város művészmozija.

Új, 60 férőhelyes bölcsőde épül Maroshegyen, az Úrhidai úton

2020.03.13

Maroshegyen közel 60 gyermek ellátását biztosító új bölcsőde épül, a fejlesztéshez 1.15 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós pályázati forrást kapott Székesfehérvár. Az új bölcsőde 2022. december 31-ig megépül és a mindenben megfelel majd a legkorszerűbb szakmai, szolgáltatási, építészeti és energiahatékonysági kívánalmaknak.

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az elektronikus ügyintézés igénybevételét javasoljuk

2020.03.13

A leggyakoribb ügykörök online is intézhetők, továbbá a hatósági ügyekben elektronikusan is benyújthatók kérelmek. A lejáró okmányok érvényesek maradnak, így azok cseréjére a veszélyhelyzet megszűnéséig nincs szükség. Az ügyfélszolgálatokon történő személyes megjelenés elkerülésével a megbetegedés kockázata és a járvány további terjedése mérsékelhető.

Koronavírus - HÖOK: péntekig el kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

2020.03.12

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Vágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője

2020.03.11

A távozó György László helyére Vágó Attila érkezik Dunaújvárosba, így ő lesz a következő szezontól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

Változás a kéményseprésben Fejér megyében

2020.03.25

Fejér megyében a kéményseprőipari közszolgáltatást ellátó Kémény Zrt. a veszélyhelyzet elrendelése óta meghozott intézkedésekre hivatkozva értesíti ügyfeleit, hogy Fejér megye területén a március 17-ét követő időszakra meghirdetett társasházi sormunkáit teljes ellátási területén felfüggeszti és átütemezi.

Koronavírus - A gyógyfürdők és -szállók többsége ideiglenesen bezárt

2020.03.23

A gyógyszállók és -fürdők többsége bezárt Magyarországon a koronavírus-járvány miatt, egy-két hotelben vannak még vendégek, de ezek a házak is üzemszünetre készülnek.

Lakókocsi gyulladt ki Seregélyes-Szőlőhegyen

2020.03.23

Teljes terjedelmében égett egy lakókocsi március 20-án éjszaka Seregélyes-Szőlőhegyen.

Hidegfront érkezik zivatarokkal

2020.03.21

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetést az ország nagy részére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Maximum 200 vásárló tartózkodhat a dunaújvárosi piac területén

2020.03.20

A városvezetés az illetékes szervekkel való egyeztetés alapján a piacot továbbra sem zárja be (hiszen ennek hatására a gócpont valamelyik zárt nagyáruházba terelődne át), viszont péntektől az alábbi intézkedéseket vezeti be a vásárlók védelme érdekében:

Koronavírus - Változott a MÁV-Start személyes ügyfélszolgálatainak működése

2020.03.19

A járványügyi helyzet miatt a MÁV-Start átszervezte és korlátozta személyes ügyfélszolgálatai működését - közölte a vasúttársaság csütörtökön az MTI-vel.

Látogatási tilalom és szigorítások a Szent György Kórházban

2020.03.19

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház is változtatásokat vezetett be a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel. A többi egészségügyi intézményhez hasonlóan a fehérvári kórházban is életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt látogatási tilalom, de az intézmény vezetősége a járóbeteg-ellátás tekintetében is életbe léptetett bizonyos szigorításokat.

Fehérvár: kockázatcsökkentő intézkedések a Jancsárkert termelői és biopiacon

2020.03.18

Arra kérik a szombati piacnapra érkező árusokat, hogy akinél lehetséges, települjön ki a csarnok elé a szabad térre, előre adagolja és csomagolja áruját.

Fehérvár: az önkormányzat is segít az otthonmaradást vállaló időseknek

2020.03.17

Felhívást tett közzé a 70. életévüket betöltött fehérváriak számára dr. Cser-Palkovics András polgármester. Az Önkormányzat azonnali hatállyal telefonos ügyfélszolgálatot állított fel: a megadott számokon és e-mailben is várják azoknak az idős embereknek a jelentkezését, akik vállalják, hogy egészségük védelme érdekében otthon maradnak, és a mindennapi ellátásukról való gondoskodásban segítséget kérnek.

Megszüntették az első ajtón való felszállás kötelezettségét a székesfehérvári buszokon

2020.03.16

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott intézkedések keretében Székesfehérváron ettől a naptól megszűnik az első ajtón való felszállás kötelezettsége, felszállásra mindegyik ajtó használható.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020.03.14

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

Idén is jótékony célt szolgált a Carissa Kupa

2020.03.13

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség idén tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Carissa Kupa elnevezésű nemzetközi kispályás labdarúgó tornát.

Bizonytalan ideig zárva tart az uszoda Székesfehérváron

2020.03.12

A szerdán kihirdetett vészhelyzet miatt csütörtök reggeltől bizonytalan ideig bezár a Csitáry G Emil Uszoda Székesfehérváron.

A veszélyhelyzet megszűnéséig érvényesek maradnak a lejáró személyes okmányok

2020.03.12

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Mikrobuszból szabadítottak ki a tűzoltók egy embert Dinnyésnél

2020.03.11

Fának hajtott és többször átfordult a tetején egy mikrobusz március 10-én délután Dinnyés és Seregélyes között.