2018.07.18, Szerda

Aktuális

Ritka betegségben szenvedő fehérvári kislány javára szerveznek koncertet

2018.07.04

Egy ritka betegségben, az un. Canavan szindrómában szenvedő fehérvári kislány, Geszti Sára javára rendeznek jótékonysági koncertet július 15-én az Öreghegyi Közöségi Házban. A 14 órakor kezdődő eseményen fellép többek között a Pitypang Zenekar, a Big Time Zenekar és a The Fals is.

Strandröplabda Magyar Bajnokság Dunaújvárosban

2018.07.04

Ismét Dunaújvárosba látogatnak a röplabda bajnokai!

Jellemzően kiváló minőségű a víz Fejér megyében

2018.07.03

Figyelem: csak a kijelölt természetes fürdőhelyeken tanácsos fürödni!

Több mint húsz év után újraindul a tartalékostiszt-képzés

2018.07.02

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán tartott állománygyűlésen csaknem négyszáz önkéntes tartalékos egyetemista, diplomás volt jelen, akik rövidesen megkezdik húsznapos gyakorlati képzésüket.

Kántor nyomdokain

2018.07.02

Rangos díjjal ismerték el „Renk” és „Boszorkány” munkáját a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Jövő héten kezdődik a Velencei-tó legsikeresebb nyári gyerektábora, a Pázmándi Horgásztábor

2018.07.01

A tavalyi év sikerén felbuzdulva idén is horgásztábort szervezett Pázmánd Község Önkormányzata, melynek a lebonyolítását önkéntes munkában a Pázmánd TV főszerkesztője Simon János és a Művelődési Ház vezetője Fodor Petra vállalta. Segítségnek két pedagógus és több, az önkormányzat által biztosított diákmunkás csatlakozott.

Július elején kezdődik az M1-es Bicske és Tatabánya közötti szakaszának felújítása

2018.06.29

Július elején megkezdődik az M1-es autópálya Bicske és Tatabánya közötti szakaszának felújítása, csütörtöktől építik ki a munkálatokhoz szükséges terelést - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t.

Folytatódik a Williams-szindrómával küzdők önálló életvitelét segítő program

2018.06.28

Általános iskolások körében folytatódik a Williams-szindrómával küzdő sérültek önálló életvitelét segítő program - mondta el Pogányné Bojtor Zsuzsanna, a Magyar Williams Szindróma Társaság elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Július 1-től állami támogatás jár a jogosítvány megszerzéséhez

2018.06.27

A Kormány 55/2018. (III. 23.) rendelete szerint a „B” kategóriás KRESZ-tanfolyamhoz és vizsgához az állam támogatást nyújt azoknak a magyar állampolgároknak, illetve bizonyos esetekben a felsőoktatási tanulmányokat folytató külföldieknek is, akik a vizsga napján a 20. életévüket nem töltötték be.

Mátyás király-emlékév - Potápi: kevés olyan uralkodó volt, mint Mátyás

2018.06.27

Kevés olyan uralkodó volt a magyar történelemben, aki annyira él ma is az emberek tudatában, mint Mátyás király - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

Elindult a használatbavételi eljárás Székesfehérvár felújított strandjára

2018.06.26

A Strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött, melynek során szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult. A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt.

A Gárdonyi rönkvár

2018.06.26

A Gárdonyi rönkvár az Egri vár, az Egri csillagok c. regény helyszínének kicsinyített mása, Gárdonyi Géza szülőháza mellett épült meg Agárdpusztán.

Jön-jön-jön – a fizetős Facebook, akár havi 8000 forintért

2018.06.25

Nem, ez nem légből kapott híresztelés: a Facebook hivatalos blogoldalán közzétett tesztüzemmódról van szó.

Digitális táborozók a Dunaújvárosi Egyetem televíziós stúdiójába

2018.06.24

2018. június 20-án, a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola diákjai a Digitális Tábor keretében látogattak el a Dunaújvárosi Egyetem televíziós stúdiójába, ahol megismerkedhettek a tudatos médiafogyasztási szokásokkal és kipróbálhatták a stúdióban található eszközöket.

Új autó a Fejér megyei katasztrófavédelemnél

2018.06.23

Egy korszerű, kifejezetten a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részére fejlesztett gépjárművet adtak át ünnepélyes keretek között június 22-én, pénteken a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Veszélyes anyagot szállító teherautó szenvedett balesetet az M7-esen

2018.07.04

Maró folyadékot szállító teherautó hajtott le az M7-es autópályáról július 3-án, kedden este Székesfehérvárnál.

Gyulai Memorial - Baji Balázs olimpiai bajnokokat vert 110 gáton

2018.07.03

A világbajnoki bronzérmes magyar atlétát csak az orosz Szergej Subenkov tudta megelőzni a világ idei legjobb eredményével. A másodikként záró Baji a versenyt követően azt mondta: nagyon reménykedett egy jó eredményben és a kiváló hangulat "kihozta" belőle.

Mintegy nyolcezer diák vett részt a Mozaik Múzeumtúra programjain

2018.07.03

Az edukációs foglalkozás során Pákozdon a Katonai Emlékpark is tartott interaktív foglalkozásokat.

Folytatódott a vízrendezés Bakonycsernyén

2018.07.02

Az Akác utcában több mint 1800 méter hosszú árok készült, és 624 méteren a járdát is helyreállították.

Szirénapróbákra kell számítani július 2-án Fejér és Tolna megyében

2018.07.01

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 2-án, hétfőn.

Szombaton reggel megnyitott a felújított Fehérvári strand

2018.06.30

A két legnagyobb fejlesztés, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság, hogy a gyermekmedence – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

Idén is segítik a Horvátországban nyaralókat magyar rendőrök

2018.06.29

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint júliusban és augusztusban - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben.

Mávinform: hosszabb a menetidő a székesfehérvári és a Balaton-parti vonalakon

2018.06.28

Felsővezetéki hiba miatt hosszabb a menetidő a székesfehérvári és a Balaton-parti vonalakon - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Vakáció-bérletet kínál a MÁV a fiataloknak

2018.06.27

Korlátlan utazást biztosító Vakáció-bérleteket dobott piacra a MÁV-Start Zrt. Négy jegytípusból választhatnak a diákok annak megfelelően, hogy milyen hosszúra tervezik a nyaralást. A szeptember végéig érvényes, 90 napos bérlet július elsejéig vásárolható meg – közölte a MÁV Kommunikációs Igazgatósága.

Madártani egyesület: ne etessük a vízimadarakat!

2018.06.27

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék az állatokat.

Pákozdi Gasztro-Feszt

2018.06.26

A Gasztro-Feszt bor és a hal köré szerveződik, de sok más izgalmas műsorral is készülünk majd: kicsiknek és nagyoknak egyaránt, amelyet Vastag Csaba és Szandi koronáz meg.

Emlőszűrés – Székesfehérváron, Csókakőn, Söréden és Ercsiben

2018.06.25

A székesfehérvári szakrendelésre várják mammográfiai vizsgálatra a Székesfehérváron élő, szűrésre hívott hölgyeket. A mobil szűrőkamionban Csókakőn, Söréden és Ercsiben várják a szakemberek a meghívóval rendelkezőket.

Ötpróba és készségfejlesztő játékok az V. Kölyök Juniálison

2018.06.25

Az előző négy év sikerei után az idei esztendőben is sor kerül a Víziváros kiemelkedő nyári gyermekprogramjára, a Vízivárosi Kölyök Juniálisra. A június 30-i esemény ezúttal is ingyenes lesz, helyszíne pedig a Budai úti OBI áruház parkolója. Az érdeklődőket reggel 9 órától 15 óráig programkavalkáddal várják.

Atlétikai ob - Márton Anita és Baji Balázs is magabiztosan lett bajnok

2018.06.24

A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a súlylökő Márton Anita és a tavaly az év férfi sportolójának választott, 110 gáton világbajnoki harmadik Baji Balázs is magabiztosan nyert a 123. atlétikai országos bajnokság második napján, Székesfehérváron.

Keresztúr nevű települések találkozója Sárkeresztúron

2018.06.22

A résztvevők péntek délelőtt emlékművet avattak a helyi Hősök terén: a márványtáblán a történelmi Magyarország látható, azon piros fények jelölik a Keresztúr nevű településeket.