2019.09.21, Szombat

Aktuális

A vegán és a vegetáriánus étrend a stroke nagyobb kockázatával járhat együtt

2019.09.05

A stroke nagyobb kockázatával nézhetnek szembe a vegetáriánus és a vegán étrend követői egy nagy szabású új kutatás szerint.

Vegán borokkal lépett piacra a Gedeon Birtok Borászat

2019.09.05

A Gedeon borok a 2018-as évjárattól az Európai Vegetáriánus védjeggyel ellátva kerülnek forgalomba. Ezzel elsők között próbálják betölteni itthon azt a rést, amit a vegánság megjelenése teremtett.

Monarchia korabeli laktanyából épült modern campus Székesfehérváron

2019.09.04

Az épület régi karakterét és elveszett oromzatait is visszanyerte az Épkar és a Laterex munkájával, a mostani tanévben már ezer diákot szolgál.

Elindult a Magyarország 365 fotópályázat

2019.09.03

Professzionális és amatőr fotográfusok magas színvonalú képeit is várják a magyar kormány által kedden elindított Magyarország 365 fotópályázatra, melynek célja az ország értékeinek bemutatása.

Iskolakezdéskor megnő a közlekedési balesetek kockázata

2019.09.03

Iskolakezdéskor megnő a közlekedési balesetek veszélye, a gyerekek körülbelül egy hónap alatt szoknak vissza a vakációból a tanév kötöttségeibe - erről beszélt az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője az M1 aktuális csatornán hétfő este.

Felderítették a parlagfüves területeket Fejér megyében is

2019.09.02

Az Agrárminisztérium és a Belügyminisztérium támogatásával ismét lehetősége nyílt a Fejér Megyei Kormányhivatalnak a parlagfűvel fertőzött területek légi felderítésére. A Készenléti Rendőrség helikopterének segítségével e feladatot idén is a növény- és talajvédelmi, valamint földhivatali szakemberek végezték.

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés Dunaújvárosban

2019.09.01

Másfél milliárd forintnyi fejlesztés indult el Dunaújvárosban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t. Összesen négy, a Fejér megyei város különböző részein zajló beruházás kezdődik európai uniós források felhasználásával.

Hangos üzemű szirénapróbák szeptember 2-án Fejér megyében

2019.08.30

Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható teljes körű szirénapróba szeptember 2-án, hétfőn.

Ismét mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.30

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfiai szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Seregélyesen élő hölgyeket. Cecén, Dégen, Szabadhídvégen, Mezőkomáromban és Lajoskomáromban mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Sportparkok építésével bővül a Magyar falu program

2019.08.29

A kistelepüléseken élők életminőségének javítása érdekében a kormány kétmilliárd forinttal támogatja sportparkok építését a Magyar falu program keretében - tájékoztatta a Miniszterelnökség csütörtökön az MTI-t.

Nyári karbantartás után hétfőn reggel nyit a székesfehérvári uszoda

2019.08.28

A Városgondnokság munkatársai idén is elvégezték a nyári, szokásos karbantartást és felújítást, így szeptember 2-án, hétfőn már újra várja a vendégeket a Csitáry G. Emil Uszoda.

Öttusa - Vörös Zsuzsanna tizenöt éve lett olimpiai bajnok

2019.08.27

Vörös Zsuzsanna a 2004-es athéni olimpián, napra pontosan tizenöt éve lett olimpiai bajnok, s ezzel máig Székesfehérvár egyetlen ötkarikás aranyérmese.

Rendkívüli iskolakezdési támogatást biztosít Dunaújváros

2019.08.26

A rendkívüli iskolakezdési támogatás iránti kérelmet augusztus 21. napjától szeptember 30. napjáig lehet benyújtani.

Ideiglenes körforgalom épül Székesfehérváron

2019.08.26

A Pozsonyi út - Zsolnai út kereszteződésben várhatóan a szeptember 9-i héttől ideiglenes körforgalmat alakítanak ki, majd ezt követően, a tapasztalatok birtokában épülhet meg a végleges körforgalom. Az ideiglenes körforgalom miatt áthelyezik a buszmegállót is, amire a Zsolnai úti járda felújítását követően kerül sor.

Fontos változtatást jelentett be a Facebook

2019.08.19

Augusztus 22-én archiválásra kerül a Facebook csoportos beszélgetés funkció.

Újabb úthálózat újult meg Székesfehérváron

2019.09.05

A tervezett határidőre befejeződött a Deák Ferenc és a Lövölde utca közötti belső úthálózat felújítása. Lakossági jelzések alapján, önkormányzati forrásból végeztek teljes burkolatcserét az útfelületeken és a parkolókban. Késő ősszel a megújult utak és parkolók mellett intenzív fatelepítés is lesz - hangsúlyozta a szerdai műszaki átadáson Molnár Tamás önkormányzati képviselő.

Oldtimerek, triál és felvonulás - szombaton lesz az I. Kisfaludi Bringás Nap

2019.09.04

Szeptember 7-én lesz az I. Kisfaludi Bringás Nap a Kisfaludi Közösségi Házban.

Gripenek is lesznek a hétvégi Börgöndi Repülőnapon

2019.09.04

Idén is az év egyik legkiemelkedőbb fehérvári repülős eseménye lesz idén is a Börgöndi Repülőnap lesz szeptember 8-án, vasárnap. Idén már 24. alkalommal szervezi meg az Albatrosz Repülő Egyesület a programot. A színes légi és földi programok kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek szórakozást kínálnak.

Oldtimer találkozó Bicskén

2019.09.03

Ha a veterán és klasszikus autók szerelmese vagy, akkor itt a helyed!

Remek lehetőség a Fejér Megyei nyugdíjasoknak

2019.09.02

Kedvezményeket kínál Fejér Megyei Nyugdíjasoknak az agárdi gyógyfürdő.

Virágos Magyarország - Székesfehérvár lett az Év települése a régióban

2019.09.02

Augusztus 30-án a tatabányai területi díjátadó keretében a Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyéket magában foglaló régió települései közül választotta ki a zsűri a nyerteseket: a három megyéből pályázó városok között Székesfehérvár, a falvak között Paloznak lett az első helyezett. A nyertes települések tovább folytathatják az országos fődíjért folyó versenyt, amelynek eredményét október elején hirdetik ki Budapesten.

Hétfőn becsengetnek - 921 kiselsős indul el iskolába Székesfehérváron

2019.08.31

Az idén 80 éves jubileumát ünneplő Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola adott otthont pénteken délután a város tanévnyitó ünnepségének. Hétfőn elkezdődik az oktatás az alap- és középfokú intézményekben: idén 921 új kiselsős indul el iskolába Székesfehérváron.

Székesfehérvári az ország második legjobb beosztott tűzoltója

2019.08.30

Dunaújvárosi és székesfehérvári hivatásos tűzoltók képviselték Fejér megyét a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőn augusztus 26. és 29. között Karcagon.

Komoly műszaki beavatkozással mentik meg Székesfehérváron a Vásártéri felüljárót

2019.08.30

Június közepén zárták le a balesetveszélyessé vált Vásártéri úti felüljárót, azóta a statikai vizsgálatok és a felújítási tervek is elkészültek. Kiderült, hogy az évtizedekkel ezelőtt jóval kisebb forgalomra méretezett szerkezet komoly műszaki beavatkozást igényel.

Csütörtök éjjel sem autópályamatricát, sem útdíjat nem lehet fizetni a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül

2019.08.29

Tervezett karbantartás miatt a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül nem lehet mobilfizetéssel parkolást indítani, autópálya-matricát, használatarányos útdíjat (HU-GO) fizetni, valamint közlekedési mobiljegyet vásárolni 2019. augusztus 29-én, csütörtökön 22 órától 2019. augusztus 30-án, pénteken hajnal 2 óráig - közölte a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2023-ig a MÁV saját forrásból 50 vasútállomást újít fel

2019.08.28

A MÁV Zrt. 2023-ig 50 vasútállomást újít fel, a vasúttársaság a saját forrásaiból évente 4-5 milliárd forintot szeretne fordítani a munkálatokra, amelyek az épületek állapotának javítását, az utasforgalmi terek komfortosabb kialakítását szolgálják - mondta a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

Kamatmentes hitellel segítik a települések fejlődését

2019.08.27

Visszatérítendő, kamatmentes kölcsönök iránti kérelmekről tárgyalt a Városkörnyéki Koordinációs Bizottság. A térség fejlődését segítő szervezet ezúttal három település pályázatát támogatta.

Mammográfiai szűréseket tartanak Fejér megyében

2019.08.26

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház mammográfia szakrendelésre, emlőszűrésre várja a Sárszentmihályon élő hölgyeket. Hantoson, Cecén és Dégen mobil szűrőkamionban biztosítják a vizsgálatot.

Kutatási együttműködési megállapodást kötöttek Székesfehérvár fejlődéséért

2019.08.22

Cél, hogy a jövőben olyan kutatások valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak Székesfehérvár fenntartható fejlődéséhez.

Ötvennél is több székesfehérvári családnak segít a Gondtalan sulikezdés adománygyűjtő akció

2019.08.18

Minden eddiginél több adomány gyűlt össze a Gondtalan sulikezdés jótékonysági akció során. A kezdeményezést harmadik alkalommal szervezte meg a Next Stop Fehérvár üzletközpont és a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ. A tanszereket, iskolai eszközöket a következő hetekben juttatják el a gondozott családoknak - hangzott el a pénteki átadáson.