2019.11.20, Szerda

Aktuális

Tanácskozott a Fejér Megyei Védelmi Bizottság

2019.10.31

A Fejér Megyei Védelmi Bizottság kihelyezett ülést tartott Székesfehérváron, a Magyar Honvédség Parancsnokságának dísztermében.

Sikeres volt a székesfehérvári pályaválasztási eseménysorozat

2019.10.30

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött az Állj pályára! elnevezésű pályaválasztási kiállítás a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében.

Székesfehérvári tenisztorna - Danka Kovinic nyerte a döntőt

2019.10.28

A harmadik helyen kiemelt montenegrói Danka Kovinic nyerte a döntőt a 100 ezer dollár (29,6 millió forint) összdíjazású székesfehérvári ITF női tenisztornán.

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla

2019.10.27

Megváltoztatta a fehérvárcsurgói polgármester-választás eredményét a Győri Ítélőtábla, Schmidtné Cser Viktória (Fidesz-KDNP) helyett Temesvári Krisztián (független) a megválasztott településvezető - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

Kétezer diák a Terror Háza Múzeum rendhagyó történelemóráin

2019.10.22

Mintegy kétezer diák vett részt öt nap alatt az Elmondjuk, hogy tudd! elnevezésű rendhagyó történelemórákon a Terror Háza Múzeumban.

Százezer dolláros női tenisztorna kezdődött Székesfehérváron

2019.10.22

Százezer dollár összdíjazású ITF női tenisztorna kezdődött hétfőn Székesfehérváron, a harminckettes főtábla küzdelmei szerdától zajlanak.

Többfelé javult a levegő minősége, de néhány helyen továbbra is magas a légszennyezettség

2019.10.21

A Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn az MTI-vel azt közölte: a szokatlanul meleg és száraz időjárás ellenére egészségtelen a levegő Debrecenben és Nyíregyházán. További négy településen (Miskolc, Oszlár, Szeged, Székesfehérvár) kifogásolt a levegőminőség.

Giro d'Italia - Több mint 350-en tekertek Ivan Bassóval a székesfehérvári felvezető programon

2019.10.21

Szombaton 355-en tekertek együtt a kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Bassóval Székesfehérváron, amely a jövő évi olasz kerékpáros körverseny harmadik szakaszának rajtvárosa lesz.

A kicsik szívügye - rajzpályázat székesfehérvári óvodásoknak

2019.10.19

A „Szívügyünk Fehérvár” egészségügyi szűrőnaphoz kapcsolódva Székesfehérvár Önkormányzata idén is képzőművészeti pályázatot hirdet a város óvodái számára. A gyerekek bármilyen technikával készíthetik alkotásaikat az egészség, az egészségmegőrzés és az egészséges táplálkozás jegyében.

Újabb fejlesztések valósultak meg a Fejér Megyei Szent György Kórházban

2019.10.18

Több, mint 500 új orvostechnikai eszközzel korszerűsödtek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház szakrendelései és osztályai.

Székesfehérvári tenisztorna - A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok

2019.10.17

A nyolcaddöntőig jutottak a magyarok a Székesfehérváron zajló, 60 ezer dollár (18 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornán.

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek a váci és a ceglédi vasútvonalon

2019.10.16

Szombattól új esti és éjszakai járatok közlekednek Budapestről a váci és a ceglédi vasútvonalon, így a közvetlen térségben élő mintegy százezer ember számára tervezhetőbbé, biztonságosabbá válik az éjszakai utazás - közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.

Jótékonysági licit az Alba Fehérvár sztárjának mezére

2019.10.16

A 40-es számú Alba Fehérvár-mez, vagyis Darrin Govens meze lehet azé a licitálóé, aki október végéig a legmagasabb ajánlatot teszi érte. A fehérvári kosárklub a befolyt összegből egy alapítványt támogat, az októberi, mellrák ellenes küzdelem fontosságát demonstráló kampányhoz csatlakozva,.

A személyszállító járműveket ellenőrzik közlekedésbiztonsági akcióban

2019.10.15

Háromnapos országos közlekedésbiztonsági akció indult kedden, a személyszállító gépjárműveket ellenőrzik, különös tekintettel a menetíró készülékekre, a tachométerekre vonatkozó előírások betartására az Európai Útellenőrzési Együttműködés ellenőrzéssorozatának részeként - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Meghirdették a Munkásszállások kialakítása elnevezésű programot

2019.10.14

2019. október 10. napjával ismételten meghirdették a „Munkásszállások kialakítása” központi munkaerőpiaci programot.

Székesfehérváron állhat fel az új hadosztályparancsnokság

2019.10.31

Székesfehérvári központtal állhat fel az a többnemzeti hadosztály-parancsnokság, amelyről a közelmúltban tájékoztatták a NATO főtitkárt - közölte a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Már zajik a Dunántúl egyik legnagyobb útfelújító projektje

2019.10.29

A vissza nem térítendő uniós forrásból zajló projekt Fejér megyében az 1-es főút és a 81-es főút között számos település közlekedését javítja.

Megalakult a Fejér Megyei Közgyűlés, Molnár Krisztiánt újraválasztották elnöknek

2019.10.28

Megalakult a Fejér Megyei Közgyűlés, a szombati székesfehérvári alakuló ülésen újraválasztották Molnár Krisztián (Fidesz-KDNP) eddigi elnököt.

Már az óvodában harcolni kell a dohányzás ellen

2019.10.26

Az egészségfejlesztési szakemberek egyöntetű véleménye, hogy attól az életkortól érdemes szervezetten fellépni a dohányzással szemben, amikor a gyermekeinket dohányzásra ösztönző, negatív egészséghatások érhetik. A kutatások alátámasztják, hogy a későbbi egészségmagatartásunk szempontjából az óvodás évek mennyire meghatározóak. Ebből a tényből kiindulva fejlesztették ki 1994-ben a magyar szakemberek az Óvodai Dohányzás Megelőzési Programot (ÓDMP), amelynek eredményei megkérdőjelezhetetlenek.

Változik a vonatközlekedés rendje október 23-án

2019.10.22

Az ünnepnaphoz igazodik a vonatközlekedés rendje: október 22-én a munkanapi, 23-án az ünnepnapi, 24-én a munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok.

További melegrekordok dőltek meg hétfőn

2019.10.21

A hajnali után további melegrekordok dőltek meg hétfőn. Az új országos napi rekord 28 Celsius-fok lett - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-t.

Társasvadászatok: figyeljünk egymásra!

2019.10.21

Az ősz beköszöntével a legtöbb vadászható vadfajnak is megkezdődött a vadászati idénye. A közelmúltban többet hallottunk, olvashattunk arról, hogy az erdőterületek, kiránduló helyek csak korlátozottan látogathatóak a vadászat miatt. A vadászat alapvetően „veszélyes üzem”, hiszen fegyverhasználattal jár.

Jogosítványhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát

2019.10.20

Jogosítványhoz és biztosításhoz kellene kötni az elektromos rollerek használatát - mondta Szatmári-Margitai Gergely jogi szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Jövő év első negyedévében nyit az első fehérvári parkolóház

2019.10.18

A tervezett ütemnek megfelelően épül Székesfehérvár első parkolóháza, ahol a nyári időszakban a földmunkával és pinceszinttel együtt járó nehéz munkálatokon túl van a kivitelező, így október elejére az épület négy szintes szerkezete többségében elkészült. A tervek szerint jövő év első negyedévében nyit a 4500 négyzetméteres nyilvános parkolóház, ahol 134 autó és 11 motorkerékpár parkolhat egyszerre.

Új terepjáró a martonvásári önkéntes tűzoltóknál

2019.10.18

Eredményesen vett részt a katasztrófavédelem önkéntes mentőszervezetek részére kiírt pályázatán a Martonvásár Járási Önkéntes Mentőszervezet. Az elnyert támogatásból egy terepjárót állított készenlétbe a járási mentőcsoport tagjaként a martonvásári önkéntes tűzoltó egyesület.

Kiderült, melyik cég fejezi be a félbehagyott fehérvári átjárót

2019.10.17

A 260 méter hosszú, közel öt méter széles vasúti felüljáró a város déli és északi oldalát köti majd össze a székesfehérvári állomáson.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!

2019.10.16

Október tizenötödikével hivatalosan is megkezdődött a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban már működésbe léptek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt.

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

2019.10.15

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak - közölte a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetségének (Gémosz) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

„Aki fát ültet a jövőt építi”- faültetési akciót szerveztek a megye vezetői Gánton

2019.10.15

A megyei közgyűlési elnök, a térség országgyűlési képviselője, a Vértes Erdő Zrt. és a településvezető összefogásával fákat ültettek csütörtökön Gánton, a felújított orvosi rendelő környezetében és az iskola udvarán. Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, a kezdeményezésnek az volt a célja, hogy még szebbé és otthonosabbá tegyék a település felújított környezetét az újonnan ültetett fákkal.

Önkormányzat 2019 - Tízezernél több lakosú települések polgármesterei - Fejér megye

2019.10.14

Fejér megyében a tízezernél több lakosú településeken a vasárnapi polgármester-választáson a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 96 százalékának összesítése alapján az alábbi - nem végleges - eredmények születtek: