2024.04.13, Szombat

Fejér Megyei Kormányhivatal

Elektronikus ügyintézést támogató segédletet állított össze a Fejér Megyei Kormányhivatal

2020.04.22

Aktuális

A szükséges hatósági bizonyítványokat a koronavírus megfékezése miatt is érdemes digitálisan igényelni

Hivatásos gondnoki képzést indít a Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.07.10

Aktuális

A Fejér Megyei Kormányhivatal térítésköteles hivatásos gondnoki képzést indít. A kurzus célja, hogy megfelelő ismereteket nyújtson a gondnokság alá helyezett személyek személyi és vagyoni jogai érdekvédelmének ellátásához

Új székhelyére költözik a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala

2019.03.01

Aktuális

A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala 2019. március 11. napjától új székhelyén, a Dunaújváros, Szórád Márton út 39. szám alatt várja Tisztelt Ügyfeleit.

Diákmunka, tiszta foglalkoztatás - rendszeresek a tájékoztatások Fejér megyében

2018.06.05

„Miben segíthetünk?” - így hangzik a Fejér Megyei Kormányhivatal ismert jelmondata. Valamennyi szervezeti egység elsődleges célja a hatósági munka során a tájékoztatás, a jogkövető magatartás támogatása.

Változások a Fejér Megyei Kormányhivatali ügyfélfogadásban

2018.03.23

A Székesfehérvári Járási Hivatal két osztályának költözése miatt a Fejér Megyei Kormányhivatal az alábbiakra hívja fel ügyfelei figyelmét.

Visszaköltöznek a Honvéd utcába a Székesfehérvári Járási Hivatal osztályai

2018.03.06

A Székesfehérvári Járási Hivatal Hatósági Főosztályának osztályai a felújítási, korszerűsítési munkák idején más-más telephelyen látják el feladatukat, fogadják a hozzájuk érkező ügyfeleket.

Szünetelni fog az ügyfélfogadás az abai kormányablakban

2018.02.13

Az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. fejlesztési, karbantartási munkálatokat végez villamos hálózatain Abán az elkövetkező időszakban.

Gondozásban élő gyermekeket ajándékozott meg a Fejér megyei Kormányhivatal

2017.12.20

„Kis karácsony, nagy karácsony…” énekelte csengő hangon a műsort adó gyermekek közül a legkisebb a Megyeháza Dísztermének patinás falai között.

Esküt tettek a Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai

2017.12.15

A Fejér Megyei Kormányhivatal jogtanácsosai kedden délután a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara épületében mondták el a kamarai eskü szövegét. A tizenegy munkatárs további munkavégzéséhez 2018. január 1-től szükségesé válik a kamarai jogtanácsosi/jogi előadói nyilvántartásba vétel.

Negyedik alkalommal rendezett Mikulás-ünnepséget a Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.12.07

A jó hangulatú eseményen dr. Simon László kormánymegbízott köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, majd jó szórakozást kívánt a bűvészműsorhoz.

Fejérben is megkezdődik a parlagfűvel fertőzött területek felderítése

2017.09.04

2017. szeptember 4. napján a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársai megkezdik a parlagfüves területek helikopteres felderítését is, a gépjárműves területbejárások mellett.

Rendkívüli hőségre figyelmeztet a Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.08.01

Aktuális

A következő napokban egyre melegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé, a héten várhatóan a hőmérő higanyszála akár 36-40 °C fok fölé is emelkedhet. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya ezért megtette a szükséges intézkedéseket.

Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal felújított épületeit

2017.04.09

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, a térség országgyűlési képviselői, önkormányzati és közigazgatási vezetői jelenlétében adta át az eddig felújított, korszerűsített öt épületet csütörtök délután Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán.

Elstartolt a foglalkoztatás javítását szolgáló projekt

2017.02.04

A megvalósítási szakaszba lépett a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt. 2017. január 31-én, a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

Fontos változások léptek életbe a Fejér Megyei Kormányhivatalban

2017.01.09

Az államigazgatás átalakításának elsődleges célja a bürokrácia csökkentése, az ügyfélbarát közigazgatás megteremtése a közérdek érvényesítése mellett, mindezzel eleget téve az állampolgárok azon jogos elvárásának, hogy a közigazgatás az ügyeiket gyorsan, szervezetten, és minél kevesebb adóforint felhasználásával tudják elintézni.

Sikerrel zárult a „Helyi foglalkoztatási együttműködések Gárdony járásban” projekt

2019.07.17

Aktuális

Eredményes munkát végzett az a Fejér Megyei Kormányhivatal vezette konzorcium, amely a Velencei-tó déli partján javított a munkaerőpiaci helyzeten, több mint félszáz embernek konkrét segítséget nyújtva képzési vagy bértípusú támogatással, illetőleg új vállalkozás elindításában.

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.05.06

Aktuális

Munkavédelem és munkaügy az építőiparban címmel rendezett hatósági nyílt napot a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala. A programon 27 munkavédelmi szakember, munkáltatói képviselő jelent meg. A résztvevők hasznosnak, a szervezők sikeresnek értékelték az eseményt.

A székesfehérvári vasútállomáson adták át Fejér megye tizennegyedik kormányablakát

2018.12.18

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken Fejér megye tizennegyedik kormányablakát a székesfehérvári vasútállomáson, ahol százötvenkét négyzetméteren hat ügyfélpult és egy fotófülke várja az ügyfeleket akadálymentes megközelítési lehetőséggel. Megnyitásával enyhülni fog a belvárosi kormányablakok leterheltsége, ezáltal ott is gyorsulnak az ügyintézési folyamatok.

Díjat kapott a Megyenapon a Fejér Megyei Kormányhivatal osztályvezetője

2018.04.12

A megyenapi ünnepi díszközgyűlésen adták át a Fejér Megyei Önkormányzat kitüntetéseit és díjait elmúlt pénteken. A Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának osztályvezetője dr. Szlávik Ferenc Fekete János díjat vehetett át a rendezvényen.

Agrárfórumot tartott Velencén a kormányhivatal

2018.03.22

A vetőmag-minősítés 140. évfordulója alkalmából a NÉBIH és a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Vetőmag tájékoztatót és fórumot tartott március 20-án kedden Velencén.

Változások a márciusi munkarendben

2018.03.03

Nemzeti ünnepünkhöz, március 15-éhez közeledve munkanap-áthelyezések lesznek a munkáltatóknál, így a Fejér Megyei Kormányhivatalban is.

Több időpontban lesznek intézhetők a nyugdíjbiztosítási ügyek Székesfehérváron

2018.01.25

Jelenleg hétfőn és szerdán, 8 és 16 óra között várják a hivatal munkatársai a lakosságot, de a jövőben bővül a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztály Adategyeztetési és Nyugdíjbiztosítási Osztály ügyfélfogadási ideje.

Új helyen intézhetik a fejér megyeiek lakástámogatási ügyeiket

2017.12.19

2017. december 18-tól a Székesfehérvár, József Attila utca 42. szám alatti irodaépületbe költözik át a lakástámogatási ellátások szakterület ügyintézése, az eddigi megszokott Deák Ferenc utca 7-9. szám alól.

Díjat nyertek a Fejér megyei kormányhivatal egészségfejlesztői

2017.12.12

Ötödik helyet értek el egy országos pályázaton a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya munkatársai a „Döntésünk a jövőnk” prevenciós vetélkedővel. A pályázatot az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete írta ki egészségértés témában „Nekem szól!” címmel.

Egyre több a beteg Fejér megyében

2017.11.30

Az influenza figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2017. november 20. és 26. között a megye területén 569 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez 23,9%-kal magasabb, mint az előző heti adat.

Mammográfiás szűrővizsgálatra várják a Fejér megyei hölgyeket

2017.08.31

A mammográfiás szűrőállomás a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Radiológiai szakrendelésén a Hunyadi utcában működik.

Elismerésben részesült a Fejér Megyei Kormányhivatal két munkatársa

2017.07.12

Semmelweis Nap alkalmából az Országos Tiszti Főorvos elismerő oklevelét vehette át a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának két munkatársa.

Március közepétől több ügyet is térítésmentesen intézhetünk

2017.03.14

2017. március 16-tól nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért, valamint nem lesz díjköteles a családi név korrekciójára irányuló eljárás sem.

2017-re megerősödtek a Járási Hivatalok főosztályai

2017.01.10

2011-től az ország több pontján kormányablakok nyíltak, amelyek a fővárosi és megyei kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái. A hatékony, költségtakarékos és ügyfélközpontú területi közigazgatás megteremtése érdekében 2013. január 1-én létrehozták a járásokat. 2017. január 1. napjától a Kormány pedig ezeknek a járásoknak a hivatalait erősítette meg.

Az új járási hivatal alapkövét helyezték el Bicskén

2016.12.14

Alapkőletételről szóló dokumentumot írta alá Dr. Petrin László a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke valamint Pálffy Károly Bicske Város Polgármestere december 12-én. Az ünnepélyes keretek között megtörtént álírás után közösen helyezték el a kapszulát a megépülő hivatal helyszínén.