2024.07.19, Péntek

Átadták a Fejér Megyei Kormányhivatal felújított épületeit

Fejér Megyei Kormányhivatal

2017.04.09. 16:48

Dr. Kovács Zoltán, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára és dr. Simon László a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője, a térség országgyűlési képviselői, önkormányzati és közigazgatási vezetői jelenlétében adta át az eddig felújított, korszerűsített öt épületet csütörtök délután Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán.

A „KEHOP-5.2.2. - Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” projekt keretében a Fejér Megyei Kormányhivatal 12 ingatlanja újul meg 2017-ben.

 

Az állampolgárok és a vállalkozások számára is fontos, hogy a modern közigazgatás gyors, korszerű kulturált szolgáltatást nyújtson – kezdte köszöntő beszédét dr. Simon László. A kormánymegbízott kiemelte, hogy a járások megerősítése, a hivatalok hatásköreinek bővülése elengedhetetlenné tette az épületek felújítását, nem csak a költséghatékony működés, hanem az ügyfelek komfortérzetének növelése, valamint a megfelelő munkakörülmények kialakítása érdekében miatt is.

Dr. Kovács Zoltán minden résztvevőnek köszönetet mondott a precíz, hatékony és gyors munkáért, majd hangsúlyozta: az energia-megtakarítás a KEHOP program egyik kiemelkedő része. A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról is beszélt, hogy országosan mintegy 25 milliárd forint összegű beruházásról van szó. Mindez 268 kormányhivatali épület korszerűsítését jelenti, ennek egyharmada el is készült már – tette hozzá dr. Kovács Zoltán.

Az átadó ünnepségen a kormánymegbízott prezentációjából kaptak tájékoztatást a résztvevők a megyében elkészült épületekről.

A Székesfehérvár, Sárkeresztúri út 12. alatt található Közlekedési Osztály és Útügyi Osztály épületén az összes homlokzati nyílászárót kicserélték, korszerű külső hőszigetelést kapott az ingatlan, valamint a zárófödém hőszigetelése is megtörtént. Az energiatakarékosság mellett fontos szempont a környezettudatosság is, ezért az energiaellátást 6,25 kwp (kilowatt peak - csúcsteljesítmény. Napelemek esetében a névleges csúcsteljesítményt jelöli) napelem segíti a jövőben.

A Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály Székesfehérváron a Hosszúsétatér 1. szám alatt található. Itt a munkák során 20 kwp-os napelemet, 10 darab napkollektort építettek be a szakemberek, emellett a kazán és a termofejek cseréje is megtörtént.

Sárbogárdon a járási hivatal foglalkoztatási osztálya működik ezentúl korszerűbben. Ez az épület a Tury Miklós utca 3/A alatt található. Az ingatlanon a homlokzati nyílászárók cseréje, a külső hőszigetelés, valamint a zárófödém szigetelés valósult meg. Ezen kívül 5 kwp teljesítményű napelemet építettek be a beruházás során, valamint a termofejeket, a melegvíztárolót, és a kazánt is kicserélték.

Az Enyingi Járási Hivatal esetében homlokzati hőszigetelés, külső nyílászárócsere, zárófödém szigetelés is készült. A Szabadság tér 14. alatti épület új gázkazánt, 5 kwp napelemes rendszert kapott, és a fűtéskorszerűsítés is megtörtént. A hivatal tetőszerkezetének felújítása 5 millió forintba került, ehhez Enying Város Önkormányzata 3 millió forinttal járult hozzá.

A Dunaújvárosi Járási Hivatal Adonyban található Kormányablak Osztálya a többi épülethez hasonlóan új külső nyílászárókkal, megújult külső és zárófödém szigeteléssel rendelkezik mostantól. A felújításnak köszönhetően 4,5 kwp napelem és új kazán dolgozik az ingatlan energiaellátásán.

A Fejér Megyei Kormányhivatal projektben vállalt további épületeinek felújítása várhatóan 2017. év őszére befejeződik. Mindez összesen 12 épület energetikai korszerűsítését jelenti, melynek a tervezett összköltsége 993 millió forint. Az eddig kifizetett KEHOP-522 támogatás 382.436.996 forint.

Aktuálisenergetikai korszerűsítésFejér Megyei Kormányhivatal2017KEHOP