2022.08.09, Kedd
Munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal
Fejér Megyei Kormányhivatal

Munkavédelmi és munkaügyi nyílt napot kezdeményezett a Fejér Megyei Kormányhivatal

Fejér Megyei Kormányhivatal

2019.05.06. 19:00

Munkavédelem és munkaügy az építőiparban címmel rendezett hatósági nyílt napot a Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala. A programon 27 munkavédelmi szakember, munkáltatói képviselő jelent meg. A résztvevők hasznosnak, a szervezők sikeresnek értékelték az eseményt.

Hirdetés

Dr. Szabó Alíz, a Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály vezetője megnyitóját követően dr. Hefler Krisztina, a Munkavédelmi és Munkaügyi Osztály vezetője gyújtott gyertyát, így emlékezve a munkahelyi balesetben elhunytakra és megsérültekre a nemzetközi emléknap alkalmából. Ezt követően került sor a szakmai előadásokra.

Graham Marianna az építőipari munkahelyek biztonsági követelményeiről, a hatósági ellenőrzések tapasztalatairól és a megelőzés fontosságáról beszélt a Fejér megyei statisztikai adatok bemutatásával. Részletes tájékoztatást adott munkabaleseti jegyzőkönyvek kitöltésével, a munkabalesetek minősítésével kapcsolatosan is.

Takács Kálmán munkaügyi szakügyintéző a munkavégzésre irányuló jogviszony létesítésének szabályairól szólt (munkaviszony, egyszerűsített foglalkoztatás), érintve a harmadik országbeli állampolgárok magyarországi foglalkoztatásának szabályait. Bemutatta a hatóság által feltárt, az építőiparban leggyakrabban előforduló munkaügyi szabálytalanságokat. Az előadásokat fórum követte, ahol a megjelentek minden kérdésükre választ kaptak. A rendezvény kegyeletteljes zárásaként a munkabalesetben elhunytak emlékére gyújtott lángot a résztvevők közösen fújták el.

AktuálisMunkavédelmi és munkaügyi nyílt napFejér Megyei Kormányhivatalmunkabaleset