2024.03.29, Péntek

Elstartolt a foglalkoztatás javítását szolgáló projekt

fejer.hu

2017.02.04. 11:36

A megvalósítási szakaszba lépett a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projekt. 2017. január 31-én, a Megyeházán ünnepélyes nyitórendezvény tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A rendezvényt a projektgazda Fejér Megyei Önkormányzat képviseletében Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg.

Hirdetés

A Fejér Megyei Önkormányzat konzorciumi partnereivel, a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az ECHO Innovációs Műhellyel 2016-ban eredményesen pályázott a TOP-5.1.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében” elnevezésű projektre. Az 1,331 Milliárd Forintos pályázati támogatásból nagyszabású, Fejér megye egészére kiterjedő képzést és foglalkoztatást elősegítő programot valósítanak meg. A 2020. december 31-ig tartó projektben, a munkaerő-piaci programokban 863 fő bevonását tervezik. Az ősszel, 2016. novemberében alakult meg a Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórum a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével. A 2016. decemberében ülésező Fejér Megyei Foglalkoztatási és Gazdaságfejlesztési Fórumon elfogadásra került a projekt előkészítési szakasz kulcselemeként a Fejér Megyei Foglalkoztatási Stratégia a foglalkoztatásban érintett közel 80 fő szakértő és intézményi, vállalati partner bevonásával, a vállalati, munkaerő-piaci szolgáltató, képző és önkormányzati igények figyelembe vételével.

A stratégia elfogadásával az előkészítő munka lezárult, a projekt a megvalósítási szakaszba lépett. Mostantól az uniós pénzeszközök hivatalosan is hozzáférhetővé váltak a munkaerő-piac szereplői részére.

Az alkalomból kedden délelőtt ünnepélyes nyitórendezvényt tartottak a megye foglalkoztatási helyzete szempontjából meghatározó közéleti személyiségek, intézmények, szervezetek, önkormányzatok részvételével.

A rendezvényt Dr. Molnár Krisztián, a Fejr Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki beszédében elmondta, hogy a kapott forrás segítségével nemcsak a megye foglalkoztatásának javításához, hanem a gazdaság fejlesztéséhez is hozzájárulnak.

Dr. Simon László kormánymegbízott köszöntőjében a megvalósítási szakaszba lépett projektet komplex csomagnak nevezte, amely mint mondta a képzési és egyéb programok bevonását is tartalmazza a közel 900 fő foglalkoztatása mellett. A projektet Kígyóssy Gábor projektmenedzser, Fejér megye foglalkoztatási stratégiáját pedig Domokos Tamás, a Magyar Városkutató Intézet ügyvezetője mutatta be. A foglalkoztatást elősegítő eszközökről Buday Attila, a kormányhivatal főosztályvezetője beszélt. Az országos foglalkoztatáspolitika helyzetéről Dr. Simon Attila István helyettes államtitkár tartott előadást a KSH felmérései alapján.

GazdaságFejér megyeKözgyűlésprojektfoglalkoztatásFejér Megyei KormányhivatalFejér Megyei Önkormányzat