2024.03.19, Kedd
68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként
pixabay - illusztráció

68 kilogramm élelmiszert dobnak ki évente a magyarok fejenként

MTI

2020.07.31. 21:00

Évente átlagosan 68 kilogrammnyi élelmiszert dobnak ki fejenként az emberek Magyarországon; az uniós átlag ennél jóval magasabb - mondta Keleti Marcell, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) élelmiszeripari igazgatója péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Hirdetés

A műsorban arról beszéltek, hogy hamarosan megváltoznak az Európai Unióban az élelmiszerhigiéniai szabályok, aminek egyik oka, hogy vissza akarják szorítani a pazarlást.

Keleti Marcell azt mondta, nemcsak Magyarországon és az Európai Unióban, de az egész világon az egyik legnagyobb problémát az élelmiszerpazarlás jelenti.

Bár Magyarország ebből a szempontból nem áll olyan rosszul, de azt sem lehet mondani, hogy nincs mit tenni az ügy érdekében - fogalmazott, hozzátéve, a tudatosabb fogyasztással lehetne kezelni a helyzetet.

Aktuálisélelmiszerpazarlás