2024.03.29, Péntek
Áramlás címmel közösségi teniszprogram indul Fehérváron
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Áramlás címmel közösségi teniszprogram indul Fehérváron

szekesfehervar.hu

2020.08.02. 08:00

A közösségi tenisz fejlesztését szolgáló program indult nyáron Székesfehérváron, melynek részeként iskolai sportszerek beszerzése, közösségi programok szervezése, szakiárnyú képzések valósulnak meg a megyeszékhely 10 iskolájában, valamint közösségi célú teniszpályák épülnek Maroshegyen az Alba Regia Helyi Akciócsoport támogatásával.

Hirdetés

Hiánypótló program valósul meg a következő másfél év során Fehérváron a Székesfehérvár Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégiája 2016-2020 pályázat keretein belül.

A program egyik fő célja, hogy olyan közösségi terek jöjjenek létre a városban, ahol jól érzik magukat az itt élők, és hasznosan tölthetik el szabadidejüket. A tervezett teniszpálya építése és az iskolán belüli teniszoktatás feltételeinek javítása városi szintű hiányosságot pótol majd. Székesfehérváron az elmúlt 10 évben az Alba Bianca Tennis Club képzései és szervezése nyomán, az Önkormányzat támogatásával fontos lépések történtek az iskolai és közösségi tenisz életében. Ma Fehérváron már több mint 1300 gyereknek van lehetősége bekapcsolódni az iskolatenisz programba, ugyanakkor a szüleikkel, nagyszüleikkel nem tudnak együtt játszani, ráadásul az iskolai teniszprogramhoz szükséges infrastruktúra kapacitása is véges.

A programról az idei karitatív tenisztábor zárónapjánszámolt be Dr. Zugor Zsuzsanna, az Alba Regia Helyi Akciócsoport elnöke, Tóth Judit Bianca, a Több mint tenisz Sportiskola és Szabadidőszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kovács Péter, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum munkatársa.

Székesfehérváron a hálós labdajáték közösségi infrastruktúrája csak az Öreghegyen, a Feketehegyen és a Felsővárosban érhető el, a város teljes déli, illetve délnyugati része kimarad ebből. Ez több tízezer embert jelent. Ezért esett a választás a Székesfehérvár SZC Vörösmarty Mihály Technikum és Szakképző Iskolához tartozó, közel 6 hektáros zöldterületre, ahol iskolai funkcióról leválasztható, külső megközelíthetőséggel is rendelkező teniszpályák épülnek majd a Több mint tenisz Nonprofit Kft kezdeményezésére.

A legnagyobb arányban a fiatal korosztály használja majd a pályákat hétköznapokon, iskolai szervezésben, hétvégente családi tenisz programokon, nyaranta pedig tematikus táborok helyszíneként. Ezzel párhuzamosan 10 fehérvári iskolában bővül a tenisz oktatásához kapcsolódó eszközpark és a testnevelő tanárok felkészültsége annak érdekében, hogy az iskolatenisz a jövő évtől valóban az iskolákban valósulhasson meg.

Az Áramlás című programot Fehérváron a Több mint tenisz Sportiskola és Szabadidőszervező Nonprofit Kft. valósítja meg 35 millió forintból, Európai Uniós támogatással a következő 18 hónapban Székesfehérváron.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeteniszprogram