2024.02.23, Péntek

Aktuális

Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárban folytatja pályafutását

2020.04.21

Az Olaszországból hazatérő, magyar válogatott bedobó, Vojvoda Dávid az Alba Fehérvárban folytatja pályafutását - jelentette be az Alba Regia SC elnöke a klub keddi online sajtótájékoztatóján.

Ingyenes ügyvédi segítségnyújtás a Fejér Megyei Ügyvédi Kamarától

2020.04.21

Pro bono, azaz ingyenesen nyújtanak segítséget a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tagjai a veszélyhelyzetre való tekintettel. A magánszemélyeket megcélzó szolgáltatás április 20-án, hétfőtől vehető igénybe. Az ingyenes jogi tanácsadás munkanapokon 10 és 15 óra között telefonon keresztül elérhető.

Újra kelepel a gólya Pentelén!

2020.04.20

Pénteken helyére került az új gólyafészek Pentelén. Szombat reggel pedig már arra ébredhettek az ott lakók, hogy gólya kelepel a fészekben. Pentelén emberemlékezet óta mindig volt gólya, az elmúlt években viszont már nem tért vissza a fészekbe, mert annak acélszerkezete olyan rossz állapotba került. Az ügyet lakossági kérésre Orosz Csaba képviselő úr karolta fel.

Több magyar szerepelhet a Fehérvár AV19 keretében

2020.04.18

Elképzelhető, hogy a korábbinál több magyar játékossal szerepel majd az osztrák jégkorongligában a Fehérvár AV19, amelynek vezetősége a koronavírus-járvány miatt tapasztalható gazdasági nehézségek ellenére továbbra is szeretné versenyeztetni a második csapatot is.

A szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak

2020.04.17

A tűzvédelmiszakvizsga-bizonyítványokhoz hasonlóan a veszélyhelyzet ideje alatt lejáró, a tűzvédelmi szakértői tevékenység szabályairól szóló belügyminisztériumi rendelet hatálya alá tartozó tűzvédelmi-szakértői bizonyítványok is érvényesek maradnak a veszélyhelyzet ideje alatt.

Szíjj László magánalapítványa minden tiszakécskei lakos számára biztosít egy orvosi minősítésű maszkot

2020.04.17

A Duna Aszfalt Kft., két darab GE Carescape R860 magas tudású intenzívosztályos lélegeztetőgép megrendeléséhez segítette a Bács-Kiskun Megyei Kórházat.

Balatonvilágoson készül a folytatásra a dunaújvárosi vízilabdacsapat

2020.04.16

A Dunaújvárosi Egyetem női vízilabdacsapatának egy része Balatonvilágoson közösen készül a bajnokság és az Euroliga folytatására.

Koronavírus - Több nagyváros szükség esetén fenntartaná az általa szigorított korlátozásokat

2020.04.15

A vidéki nagyvárosokban a húsvéti ünnepek alatt alapvetően felelősségteljesen viselkedtek az emberek, de volt, ahol a nagypénteki tapasztalatok miatt már aznap este szigorítani kellett az intézkedéseken. Több település önkormányzata jelezte, hogy az általa a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat szükség esetén fenntartaná.

Elismert szakember a Fejér Megyei Kórház megbízott főigazgatója

2020.04.14

Prof. Dr. Kásler Miklós emberi erőforrások miniszter Dr. Bucsi Lászlót, címzetes egyetemi docenst bízta meg a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatói teendőinek ellátásával.

Húsvét - A rendőrség ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas sofőröket

2020.04.13

A rendőrség húsvétkor is ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas járművezetőket - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

1310 főre nőtt a fertőzöttek száma, Fejér megyében már 82 eset van

2020.04.11

1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Fejér megye a legfertőzöttebb megye, itt 19,6 fertőzött jut 100.000 lakosra, Pest megyében 15,6. Országos szinten összesen 85 főre emelkedett az elhunytak száma, 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Katonai járőrök Dunaújvárosban is

2020.04.09

Kedden Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök. Március 20-ától, az ország több pontján is találkozhatnak, úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrökkel az utcákon az emberek. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint jelenlétük elsődleges célja, a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása.

Péntektől országos tűzgyújtási tilalom

2020.04.09

Péntektől - a fokozott erdőtűzkockázat miatt - országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint idén már csaknem 4 ezer szabadtéri tűzeset volt, köztük egy halálos.

Koronavírus - Hollókő, Szentendre, Szarvas, Tokaj, Velence: mindenki maradjon otthon húsvétkor is!

2020.04.08

A Balaton-parti Tihany polgármesterének felhívása után újabb települések - köztük Hollókő, Szentendre, Tokaj, Velence, Békésszentandrás és Szarvas - vezetői kérik a húsvéti ünnepekhez közeledve, hogy az emberek a koronavírus-járvány miatt ne látogassanak el népszerű kirándulási helyszíneikre. Szentendrén az ünnepekre elrendelték a belváros részlegesen lezárását.

Szabad az út! - készre jelentette a kivitelező a Fiskális út felújítását

2020.04.08

Megszűnnek a forgalomkorlátozások és megkezdődik a műszaki átadás a Fiskális úton. A közművezetékek cseréje, az út és a csapadékvíz-elvezetés építésének összege 1,13 milliárd forint, amely teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg. Csütörtöktől már az autóbuszok is az eredeti járatútvonalon közlekednek. Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán osztotta meg videóüzenetét a frissen elkészült Fiskális útról.

Autósmiséket tart egy Fejér megyei plébános

2020.04.21

Autósmiséket tart a Fejér megyei Előszállás plébánosa a koronavírus-járvány idején. Mihályi Miklós kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be kezdeményezésről.

40 parkolóhely szabadulhat fel Dunaújvárosban

2020.04.20

Elkezdték a közterület-felügyelet munkatársai a „hátrahagyott”, üzemképtelen gépjárművek felderítését.

Elérhető a munkahelyvédelmi bértámogatás

2020.04.20

A Gazdaságvédelmi Akcióterv kiemelt célja a munkahelyek védelme, helyreállítása és újak teremtése, a vállalkozások mától pályázhatnak a munkahelyvédelmi bértámogatásra. A program a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került munkaadóknál segíti akár több százezer munkahely megőrzését.

115 parkoló készült el Palotavárosban - folytatódnak a szabadidőközpont építkezései

2020.04.17

Összesen 115 parkoló készült el a Palotavárosi tavak sport- és szabadidőközpont beruházás keretein belül. A Kelemen Béla utca – Horog utca kereszteződésénél, illetve a Gajaliget Lakópark mögött történt felületmegújítás és bővítés.

Debreczeni-Klivinyi Kinga és Schatzl Natalie is Dunaújvárosban folytatja

2020.04.17

Debreczeni-Klivinyi Kinga, Schatzl Natalie és további öt játékos a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását, miközben kilencen távoznak a klubtól.

Koronavírus/Labdarúgó NB I - Ideiglenes bércsökkentés a Fehérvárnál

2020.04.16

Három hónapra 20 százalékkal csökkentették a béreket a MOL Fehérvárnál. A döntés a futballklub menedzsmentjét, valamint az első csapat játékosait és a szakmai stáb tagjait érinti.

Mozdony gyulladt ki Kápolnásnyéken

2020.04.16

Személyszállító vonat mozdonyánál keletkezett tűz április 16-án kora reggel a kápolnásnyéki vasútállomáson.

Holnap vége a hivatalos fűtési szezonnak - a lakók kérhetik tovább a szolgáltatást!

2020.04.14

Szerdán véget ér a hhivatalos fűtési szezon, de aki fázik, kérhet még a melegből. A Széphő idén is biztosítja a szolgáltatás meghosszabbításának lehetőségét.

5+1 Home Office tipp szülőknek

2020.04.14

Pár hete még sokunk álma volt, hogy heti több nap home office-ban dolgozhassunk. Kényelmesen a kanapéról, lábunknál a kutyussal, csendben és nyugalomban, míg a gyermekekért nem megyünk. 

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, majd ismét melegszik az idő

2020.04.12

Hidegfront érkezik a jövő hét elején, keddre mintegy 10 Celsius-fokot esik a hőmérséklet, a hét második felében viszont ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást

2020.04.10

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők

2020.04.09

További védőfelszereléseket kapnak az alapellátásban résztvevők - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központ vezetője a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

A Közterület-felügyelet munkatársai figyelmeztetnek a kijárási korlátozás betartására

2020.04.09

A kijárási korlátozás szabályainak betartására hívják fel a figyelmet a Közterület-felügyelet munkatársai is. A keddi tapasztalatok alapján a legtöbben figyelnek az előírások, a szükséges távolság betartására, de előfordult közös kutyasétáltatás, edzés lezárt sportpályán és köztéri csoportos találkozó is. Rendőri beavatkozásra nem volt szükség.

Érintésmentes küldeménykézbesítést vezet be a Magyar Posta

2020.04.08

Érintkezés nélküli kézbesítési módot alkalmaz április 6-tól a személyes átvételt igénylő postai küldeményeknél a veszélyhelyzet idején a Magyar Posta.

Porig égett egy melléképület Fehérvárcsurgón

2020.04.08

Családi ház melléképülete borult lángba április 7-én hajnalban Fehérvárcsurgón.