2020.05.31, Vasárnap

Aktuális

Másodfokú riasztások a Dunántúlon a viharos szél miatt

2019.12.23

Veszprém és Fejér megye több járására másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél miatt hétfőn kora délután.

Elismerés a két évtizedes szolgálatért

2019.12.22

A katasztrófavédelem hivatásos állományában húsz éven át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Magyarország belügyminisztere Szolgálati Jelet adományozott Simon Géza tűzoltó századosnak, a sárbogárdi hivatásos tűzoltóság szolgálatparancsnokának.

Karácsonyi adományt kaptak az állami gondoskodásban részesülő gyermekek

2019.12.20

Zenés karácsonyi műsort mutattak be december 17-én a megyei gyermekvédelmi központ lakásotthonaiban élő gyermekek a Megyeháza Dísztermében.

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje

2019.12.20

Változik a vonatok és a Volán-járatok közlekedési rendje az ünnepi időszakban.

Idén is ingyenes a parkolás az ünnepek alatt Székesfehérváron

2019.12.19

Már december 18-án, szerdától, egészen 2020. január 1-ig, ugyancsak szerdáig díjmentes lesz a parkolás Székesfehérváron. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, ebben az időszakban nem működnek majd a parkolóautomaták a városban. A történelmi belvárosba, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani!

Alacsony influenza-aktivitás Fejér megyében

2019.12.19

Fejér megye területén 2019. december 9-15. között 450 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, az influenza-figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján. Ez 6,4 %-kal kevesebb az előző hetinél. A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a megye illetékességi területén a „járványos küszöbérték” alatt van, alacsony az influenza aktivitása.

Közel 190 milliárd forint lesz a Videoton vállalatcsoport idei árbevétele

2019.12.14

A Videoton idei árbevétele elérheti a 190 milliárd forintot - mondta a vállalatcsoport elnök-vezérigazgatója pénteken Székesfehérváron, a cég évzáró rendezvényén.

Munkanap-áthelyezés miatt módosul a vonatközlekedés a hétvégén

2019.12.13

Pénteken a munkanapra, szombaton pedig a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok a szombati munkanap miatt - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel.

Lezárták a 62-es utat Seregélyesnél, ahol több jármű összeütközött

2019.12.12

Több jármű összeütközött a 62-es úton, Seregélyesnél csütörtök délután, az utat lezárták - közölte a rendőrség a honlapján.

Székesfehérváron újították fel a Gyermekvasút téli kocsiját

2019.12.11

Felújították a Gyermekvasút egyik téli kocsiját, amelyet szerdán hoztak vissza a budapesti kisvasút végállomására, Hűvösvölgyre a MÁV Vagon székesfehérvári javítóbázisáról - közölte a MÁV az MTI-vel.

Egy lépéssel közelebb került Dunaújváros intermodális csomópontjának megvalósítása

2019.12.11

A fejlesztésnek köszönhetően egy helyre összpontosul majd az eddig városszerte szétszórtan lévő vasúti, helyi és helyközi közlekedés.

A parlament bevezette a nagyszülői gyedet

2019.12.10

Az Országgyűlés kedden - a kormány családvédelmi akciótervének részeként - lehetővé tette, hogy a még nem nyugdíjas nagyszülők a jövő év első napjától jogosulttá válhassanak a gyermekgondozási díjra.

XIII. Országos Vasutas Véradó Nap - 13 vasútállomáson várják a véradókat

2019.12.09

A MÁV és a Vasutas Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesület (VOKE) a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal idén 13. alkalommal szervezi meg az Országos Vasutas Véradónapot. December 13-án 13 helyszínen adhatnak vért az önkéntesek.

Székesfehérvár uralja a Közép-dunántúli ingatlanpiacot

2019.12.09

Veszprém az idei lakáspiac legnagyobb vesztese a Közép-Dunántúlon, míg Székesfehérvár tudhatja magáénak a legtöbb tranzakciót a régió városai közül. A térség legdrágább családi háza és lakása is itt cserélt gazdát.

Január 7-éig használhatók a decemberi helyközi bérletek

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése nyomán a 2019 decemberére szóló dolgozó- és tanuló bérletekkel egészen 2020. január 7-éig lehet utazni a vasúti és közúti közlekedési szolgáltatók helyközi járatain - tájékoztatta a tárca szombaton az MTI-t.

Hogyan gondoskodjunk télen a madarakról?

2019.12.23

Itt a hideg, a fagy, éheznek a madarak. Mivel, hogyan etessük őket? Milyen etetőt készítsünk, hová helyezzük? E kérdéskörök kapcsán ad praktikus tanácsokat a megyei kormányhivatal zöldhatósága.

Még több egyetem bevonását tervezi az ITM a Tanítsunk Magyarországért programba

2019.12.21

Még több egyetem bevonását tervezi az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a Tanítsunk Magyarországért programba - közölte a minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Drogdílereket fogtak el a rendőrök Fejér megyében

2019.12.20

Elfogtak két bodajki és egy székesfehérvári kábítószer-kereskedőt a rendőrök - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

Hatodik alkalommal lett az év női öttusázója Magyarországon Kovács Sarolta

2019.12.19

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Idén 55 sportág szövetsége válaszolt az MTI megkeresésére. A Volán Fehérvár világbajnoka, Kovács Sarolta hatodszor lett az év legjobbja a szövetség szerint.

Új mobilapp segíti a kormányablakos ügyintézést

2019.12.19

Bizalomra épülő, hatékony és gyors közigazgatást szeretne a kormány – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a kormányablakok legújabb mobilapplikációs fejlesztését bemutató keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Bartos György József vehette át 2019-ben az Érdy János Emlékérmet

2019.12.15

Közmeghallgatást és közgyűlést tartott pénteken a székesfehérvári képviselőtestület. A napirendek tárgyalása előtt került átadásra az „Érdy János Emlékérem”. Az elismerésben évente egy, a székesfehérvári Nemzeti Emlékhely megőrzése, bemutatása érdekében kiemelkedő munkát végzett személy részesülhet.

Már csak néhány napig lehet Diákhitelt igényelni visszamenőleg az első szemeszterre

2019.12.13

December 16-ig le kell adniuk igénylésüket azoknak az egyetemi és főiskolai hallgatóknak, akik visszamenőleg szeretnék megkapni az egész első félévre járó 350 ezer forintos szabad felhasználású diákhitelt - közölte a Diákhitel Központ pénteken az MTI-vel.

Időközi választás Dunaújvárosban - Lehet jelentkezni a külképviseleti voksolásra

2019.12.13

Mától lehet benyújtani a februári, dunaújvárosi időközi országgyűlési választással kapcsolatos átjelentkezési és külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelmeket, erre a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes oldalán is lehetőség van.

Kásler: ötvenhárom állami kórház szülészetét fejlesztik

2019.12.12

Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból- jelentette be az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten.

Időközi választás Dunaújvárosban - Ma kezdik nyomtatni az értesítőket

2019.12.11

Ma kezdi meg az értesítők gyártását az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési képviselő-választásra.

Az Árpád-házi csontvázak azonosításáról jelent meg új kötet

2019.12.10

A Mátyás-templomban elhelyezett Árpád-házi csontvázak azonosításáról és genetikai vizsgálatáról mutattak be új kötetet, Budapesten kedden.

További 8 milliárd a fehérvári középiskolai campusra - a tanév végén kezdődhet a beruházás

2019.12.10

A fehérvári középiskolai campus kialakítására további 8 milliárd 375 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Modern Városok Program keretében. A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás folyamatban van és várhatóan a jövő év első hónapjaiban lezárulhat. A beruházás a tanév végével kezdődhet.

Magyar állampolgár lett Stopira

2019.12.09

Letette hétfőn az állampolgársági esküt a MOL Fehérvár FC zöld-foki szigeteki labdarúgója, Ianique dos Santos Tavares, azaz Stopira.

Csúnyán megbuktak a fényfüzérek az idei ellenőrzésen

2019.12.07

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a magyar családok nyugodt ünnepi készülődése érdekében rendelte el a karácsonyi fényfüzérek országos fogyasztóvédelmi vizsgálatát. Az ellenőrzés során az elmúlt hónapokban közel 150 ezer darab, nem biztonságos világító díszt, dekorációs eszközt vontak ki a forgalomból vagy semmisítettek meg a vámhatáron - közölte a szaktárca pénteken az MTI-vel.

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta

2019.12.06

Az idei ősz volt a legmelegebb 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.