2024.04.23, Kedd
Együttműködik a Honvéd és Dávid Kornél akadémiája
pixabay - illusztráció

Együttműködik a Honvéd és Dávid Kornél akadémiája

MTI

2020.08.07. 21:00

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Honvéd Sportegyesület államilag akkreditált Kosárlabda Akadémiája és a Dávid Kornél nevével fémjelzett székesfehérvári Kosárlabda Akadémia.

Hirdetés

A szerződés értelmében egymás segítségére leszünk az edzőképzések, szakmai fórumok terén, emellett támogatást nyújtunk egymásnak az edzőtáborozások, tornák szervezése, edzőmérkőzések lebonyolítása terén, sőt igyekszünk a meglévő nemzetközi kapcsolatainkkal egymás hasznára lenni" - idézte Báder Mártont, a Honvéd akadémiájának szakmai igazgatóját a BHSE Facebook-oldala.

"Mivel a pályafutásomat a Honvédnál kezdtem, itt is szereztem az első magyar bajnoki címemet, így érzelmileg is fontos volt számomra az új kapcsolódás a régi egyesületemmel. Báder Mártonnal az első pillanattól kezdve egy hullámhosszra kerültünk a szakmai kérdésekben, sok kérdőjel nem volt abban, hogy a közös utat válasszuk. Jelenleg más alapokról indul a két akadémia, mi húsz éve vagyunk már a színen, ami hosszú idő, s ez a két évtized rengeteg tapasztalatot jelent. Arra törekszünk, hogy a tapasztalatainkkal segítsük a BHSE akadémiáját, és a közös munkával mi is továbblépjünk, fejlődjünk az utánpótlás terén. Minden évben értékelni fogjuk a tevékenységünket, s ennek tükrében haladunk majd, de egyértelmű, hogy a két akadémia hosszú távra tervezi ezt a megállapodást" - tette hozzá Dávid Kornél.

Gergely István, a BHSE ügyvezető elnöke kiemelte, Dávid Kornél a magyar kosárlabdázásban fontos, hiteles személy, aki megjárta az NBA-t is, rendkívüli tapasztalatokkal rendelkezik.

"Jó érzés, hogy volt honvédosként ilyen formában tér vissza a klubhoz, örömünkre szolgál, hogy akadémiánkban látja a jövőt és a potenciált" - mondta Gergely István.

AktuálisKosárlabda AkadémiaSzékesfehérvárFejér megyeegyüttműködési megállapodás