2024.03.02, Szombat
Kyndryl néven folytatja eddigi tevékenységét a székesfehérvári székhelyű IBM informatikai központ
Illusztráció, pixabay.com

Kyndryl néven folytatja eddigi tevékenységét a székesfehérvári székhelyű IBM informatikai központ

MTI

2021.11.05. 14:53

Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft.-ből kivált Kyndryl Hungary Kft.

Hirdetés

Kyndryl néven folytatja eddigi tevékenységét az IBM informatikai szolgáltató központja Magyarországon, miután az amerikai Kyndryl Holding bejelentette, hogy globálisan lezárta kiválását az IBM-ből és független vállalatként megkezdődött részvényeinek kereskedése a New York-i Értéktőzsdén.

Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft.-ből kivált Kyndryl Hungary Kft. Székesfehérváron és Budapesten több mint ezer dolgozót foglalkoztatva IT infrastruktúra-szolgáltatóként működik tovább.

Az IBM Data Storage Systems Információtechnológiai Kft. folytatja Vácon a nagyteljesítményű adattárolók gyártását.

A társaság csütörtöki közleménye idézte Szabó Jánost, a Kyndryl magyarországi országigazgatóját, aki rámutatott, hogy a cég az ország vezető vállalatainak megbízható partnereként kezdte meg működését kimagasló műszaki tudással és tapasztalattal rendelkező helyi szakembergárdával. Jelezte, hogy elkötelezettek a kiemelkedő informatikai szolgáltatások biztosítása mellett.

Zerényi Zoltán, a Kyndryl közép- és kelet-európai, közel-keleti és dél-afrikai szolgáltató központjainak igazgatója hangsúlyozta, hogy az elmúlt több mint húsz évben létrehoztak egy technológiai és innovációs központot Magyarországon, amely a legjelentősebbek közé tartozik nem csak a régióban, hanem azon túl is, s az a céljuk, hogy ezt a fejlődést tovább vigyék.

A Kyndryl Holding a világ egyik legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatójaként, 19 milliárd dolláros éves árbevétellel indult. 90 ezer alkalmazottja a világ több mint 60 országában szolgálja ki ügyfeleit. A társaság tanácsadói-, implementációs- és menedzselt szolgáltatásokat nyújt több mint négyezer globális ügyfelének.

Helyi hírekIBMinformatikaSzékesfehérvár