2024.03.19, Kedd
143 nap után ismét a megszokott rendben várja a vendégeket a székesfehérvári uszoda
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

143 nap után ismét a megszokott rendben várja a vendégeket a székesfehérvári uszoda

szekesfehervar.hu

2020.08.05. 08:00

Március 12-én zárta be kapuit az uszoda, azonban a veszélyhelyzet alatt sem tétlenkedtek a Városgondnokság szakemberei. Az éves tervezett karbantartás ugyan augusztusban szokott lenni a városi uszodában, ezt most kényszerűségből előre hozták és több korszerűsítés is történt a leállás 143 napja alatt.

Hirdetés

A rendkívüli zárvatartás alatt sikerült elvégezni a szokásos karbantartási munkálatokat, továbbá a lelátó teljes ülőfelületét is kicserélték és az oldalfalak csempézése is megtörtént. Ugyancsak fontos munka volt a medencetér falának elhasználódott felületeinek felújítása és egy tartós fertőtlenítő felületet is kapott a medencék alja. Fertőtlenítő hatással bíró, hosszan a felületen maradó ezüst-kolloidos réteget vittek fel a csempékre.

 

szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

 

Gépészeti felújítást és karbantartást is végeztek a leállás alatt az uszodában és kitisztították a vízforgató rendszer minden részét a gépészeti térben. A vízcserélő rendszeren pedig korszerűsítettek is, a leállás alatt különválasztottuk a versenymedence és a tanmedence rendszerét, így most külön-külön is lehet már vizet cserélni a medencékben ha szükséges – tájékoztatott Keresztes Gábor létesítmény-üzemeltetési divízióvezető. Ez higéniai és fenntartási szempontból is fontos beruházás volt, ugyanis a tanmedence vizét gyakrabban cseréljük.

Az uszodával egyidőben a szaunatér is kinyitott.

A leállás alatt a szokásos nagytakarítást is elvégezték nem csak a medencetérben, hanem a vizes helyiségekben, az öltözőtérben és közös helyiségekben. Tavasszal a leállás alatt a munkatársaink az uszodatérben dolgoztak, nyár elején pedig már a strandra összpontosítottunk a kapacitásunk jelentős részét - mondta Dozmati Tünde az uszoda és a strand csoportvezetője. Nagy segítséget jelentenek a diákmunkások a strand üzemeltetésében és így mindkét helyen el tudjuk látni a feladatainkat és a biztonságos üzemeltetést.

 

szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

 

A Köfém tanuszoda szeptember elején nyitja meg kapuit, ami az egyesületek mellett az általános iskolások úszásoktatásának kiszolgálásában jelent majd nagy segítséget.

Az uszodát a pályarendek szerint használják az egyesületek. Augusztus az egyetlen hónap, amikor mind a strand, mind pedig az uszoda nyitva van. Szeptember elejétől csak az uszoda lesz nyitva egészen október végéig. Ennek oka, hogy a strandmedence köré egy új csőrendszert telepítenek, kiváltják a régi rossz vezetéket és cserélik a medencetér műanyag borítását is, mielőtt felállítanák a sátrat.

 

szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

 

Különösen ügyelnek a higéniára

A strandon és az uszodában is kézfertőtlenítők találhatók a bejáratnál, melyek használatát kifejezetten kérjük a vendégektől és igyekszünk odafigyelni a rendszeres takarítás során is lehető legjobban a higéniára.

AktuálisKöfém tanuszodaSzékesfehérvárFejér megyefelújítás újranyitás