2024.03.28, Csütörtök
Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
MTI Fotó: Varga György - illusztráció

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

MTI

2019.01.26. 16:17

Egy megyére másodfokú, hét megyére és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szombaton.

Hirdetés

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Győr-Moson-Sopron megyében másodfokú figyelmeztetés, Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Tolna, Vas és Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben.

Azt írták: szombaton északnyugat felől melegfront éri el az országot, amelyből egyre nagyobb területen lehet számítani kisebb csapadékra. Kezdetben többnyire havazás, majd délután, késő délután északnyugat felől egyre több helyen lehet ónos eső, fagyott eső, havas eső, végül eső.

A Tiszántúlon, valamint az északkeleti megyékben ugyanakkor marad a havazás. Jellemzően 1-2 centiméter (lokálisan akár 2-4 centiméternyi) friss hó hullhat. Emellett néhány tizedmilliméter, Győr-Moson-Sopron megyében jelentősebb mennyiségű ónos esőre is készülni kell.

Éjjel kezdetben még többfelé hullhat kisebb mennyiségű csapadék, a Tiszántúlon és északkeleten továbbra is hó, míg attól nyugatra vegyes halmazállapotú csapadék, esetleg eső. Vasárnap napközben már inkább csak az ország keleti felén fordulhat elő további kisebb havazás, hószállingózás, legtovább a keleti, északkeleti határ mentén - közölte a meteorológiai szolgálat.

Aktuálisónos eső