Aktuális

Huszonöt év munkájáért vehetett át elismerést a dunaújvárosi szociális gondozó

2017.11.16

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány szociális gondozó ápolója, Cruceru Carmen Mihaela vehette át a Szociális Munkáért – Dunaújváros díjat.

Nyolcadik évadját zárta a katonai emlékpark Pákozdon

2017.11.16

Az elmúlt nyolc év legsikeresebb esztendejét zárta a katonai emlékpark, ahol összességében több mint 65.000-en látogattak ki az idei programokra. A KEMPP minden pénteken, szombaton és vasárnap várja télen is a látogatókat. 2018. január 12-én a doni-áttörés 75., Március 15-én pedig a szabadságharc 170. évfordulójára emlékeznek.

Kolbászfesztivál lesz Dunaújvárosban idén is!

2017.11.15

Idén immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és disznótoros kóstolót, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak december 2-án a Városháza téren

Hetvennél is több gyermek szerepel Székesfehérváron, a Herosz pénteki szavalóversenyén

2017.11.14

Pénteken délután a Gárdonyi Géza Művelődési Házban rendezi meg az Állatok Világnapjához kötődő szavalóversenyét a HEROSZ Fehérvári Állatotthona. Hetvennél is több gyermek jelentkezett, akiket három csoportban értékel a zsűri. A nyerteseket oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Nagy érdeklődés kísérte a pályaválasztási kiállítást Székesfehérváron

2017.11.14

"Állj pályára!” címmel, a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében, bemutatkoztak a megyében működő közép- és felsőfokú oktatási intézmények, munkáltatók Székesfehérváron, november 10-én és 11-én.

Iskolalátogatás leendő elsősöknek a martonvásári Beethoven Általános Iskolában

2017.11.13

ISKOLALÁTOGATÁS LEENDŐ ELSŐSÖKNEK A BEETHOVEN ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

Székesfehérváron ülésezett a Fejér Megyei Diákparlament

2017.11.13

Székesfehérváron, a Városházán ülésezett a Fejér Megyei Diákparlament. A rendezvényen köszöntötte a résztvevőket Cser-Palkovics András polgármester is, aki elmondta, a város szeretné elérni azt, hogy hagyományt teremtve – az állam döntésétől függően két, vagy háromévente – Fehérváron kerüljön sor az Országos Diákparlament üléseire.

A középkori élet mindennapjait láthatják a gyerekek a fehérvári Koronás parkban

2017.11.13

A Koronás Park kiállításán a gyerekek bepillantást nyerhetnek a IX-X. században élt ember mindennapjaiba, a hadászati eszközökön át, egészen a korszak viseleti sajátosságaiig. A november 13-tól novemb er 24-ig látható kiállítás elsősorban a korszak érdekességeire, vívmányaira fókuszál játékos, interaktív módon.

Nyílt szűrőnapon vehettek részt a fehérvári férfiak szombaton

2017.11.12

„Az időben felfedezett prosztatarák kezelhető, gyógyítható!” – jelmondattal, Dr. Hermann János és Dr. Barabás Tamás urológusok várták az 50. életévüket betöltött férfiakat nyílt szűrőnapra szombaton, Székesfehérváron.

Schwäbisch Gmündből kaptak tűzoltó autót a fehérvári önkéntesek

2017.11.11

Schwäbisch Gmünd egykori parancsnoki tűzoltó autóját a legendás Mercedes C 200-ast ajándékozta a Fehérvári Tűzoltó Egyesületnek testvérvárosunk. Az jó hírt még néhány héttel ezelőtt fehérvári látogatásakor jelentette be dr. Joachim Bläse testvérvárosunk polgármestere. Az ajándékot a fehérvári egyesület német tűzoltó barátai hozták el.

Világháborús gránátokat találtak Székesfehérváron

2017.11.10

Székesfehérváron második világháborús gránátokra bukkantak pénteken munkások gázvezeték-fektetés közben, ezért szombat délelőtt tizenkilenc családi ház lakóinak kell elhagyniuk az otthonukat - tájékoztatta a honvédség tűzszerész alakulatának kommunikációs vezetője az MTI-t.

Az Árpád-kor örökségét mutatja be egy 2020-ban nyíló kiállítás Székesfehérváron

2017.11.10

A Szent István halálának 1000. évfordulója alkalmából szerveződő jubileumi megemlékezés-sorozat nyitányaként rendez nagyszabású kiállítást Királyok és szentek. Az Árpádok kora címmel a Magyar Nemzeti Múzeum és Székesfehérvár önkormányzata.

LEGO kiállítás Sukorón

2017.11.09

Terepasztalok, vonatok, ritka készletek, egyedi építmények, játékos feladatok építősarok kicsiknek és nagyoknak.

Egy boldog fehérvári iskola táskák és korai tanórák nélkül

2017.11.09

Nemrégiben nyerte el az "Örökös Boldog Iskola" címet a Vörösmarty Általános Iskola, ahol derűs és élménygazdag feladatokkal és életszeretettel igyekszenek megtölteni a tanórákat. Szili Csaba iskolaigazgató elmondta, hogy terveik között szerepel az is, hogy a törzsórák csak reggel 9-től kezdődjenek és eljussanak odáig, hogy legyen náluk „táska nélküli hét”.

Kondipark épül a fehérvári Rácbányában - ha az idő engedi, még idén elkészül

2017.11.08

A szerdai munkaterület átadás után hamarosan elkezdődik egy sportpark kialakítása az Apatini utca és Rácbánya közötti területen. A 90 négyzetméteres, részben fedett kondipark teljes egészében pályázati forrásból, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében épül.

Textiljátékokból nyílik kiállítás szombaton a székesfehérvári könyvtárban

2017.11.16

A gyermekirodalomhoz kapcsolódó tárlatot december 15-ig lehet megtekinteni.

Jogpontok - ingyenes jogi tanácsadás Székesfehérváron

2017.11.15

Eddig közel 11.000 kérdéssel fordultak a Közép-Dunántúlon élők a Jogpontok hálózathoz, hogy választ kapjanak a munkavilágával kapcsolatos jogi kérdéseikre.

Székesfehérvár emlékdiplomás pedagógusait köszöntötték a városházán

2017.11.15

Emlékdiploma átadó ünnepségen köszöntöttek ötven nyugdíjas pedagógust kedden, a Városházán, ahol arany, gyémánt, vas és rubin okleveleket adtak át a tanári munka és az életpálya megbecsüléseként.

Székesfehérvári Kórustalálkozó - immár ötödik alkalommal

2017.11.14

A találkozó legfőbb célja, hogy erősítse a városban tevékenykedő kórusok közötti együttműködést, illetve népszerűsítse a kórusban való éneklést.

Bemutatták a városi támogatásból vásárolt új rendőrautókat

2017.11.14

Bemutatták a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon a város támogatásával megvásárolt négy új rendőrautót. A gépkocsik tulajdonjogának átruházásáról pénteken dönt a Közgyűlés. Ezt követően az autókat a járőrözésben és a bűnügyi felderítő munkában fogják használni. 

Szünetel az ügyfélfogadás a székesfehérvári kormányablakban

2017.11.13

2017. november 14-én kedden karbantartási munkák miatt szünetelteti az ügyfélfogadást.

„70 maratonnal a Dunáért” Már 2000 km-t futott a Duna mentén Hidvégi-Üstös Pál

2017.11.13

Hidvégi-Üstös Pál, magyar ultramaratonista egyedülálló sportteljesítményre vállalkozott, amikor szeptember 21-én elindult a Duna forrásától, a Fekete erdőben található Donaueschingenből, hogy 10 országon keresztül fusson el a folyó Fekete-tengeri torkolatáig.

Gördeszka, népzene és rengeteg fiatal a 13. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság megnyitóján

2017.11.12

A Kárpát-medence minden tájáról érkezett magyar gyerekekkel telt meg a Városháza Díszterme péntek este - hétvégén Székesfehérváron tartják a 13. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság döntőjét. A két napos verseny megnyitóján a szavak mellett tánccal, zenével és gördeszkával is köszöntötték a fiatalokat.

Megváltozott a Fejérvíz ügyfélszolgálati irodáinak nyitva tartási ideje

2017.11.11

Már reggel fél nyolctól az ügyfelek rendelkezésére áll minden hétköznap a Fejérvíz számlázási és műszaki ügyfélszolgálati irodája is Székesfehérváron a Király soron. Szerdán egészen este nyolc óráig tartanak nyitva, a többi napon fél háromig állnak személyesen az ügyfelek rendelkezésére.

Családi délutánnal ünnepeltek a Márton-napon a Csemete Alapítványnál

2017.11.10

Ötödik alkalommal várta „Tök jó Liba Napi Családi délutánra” a szülőket, kisgyerekeket és kisgyermeknevelőket a Székesfehérvári Csemete Alapítvány munkatársai, pénteken. A vidám délután során a kisgyerekek és szüleik együtt uzsonnáztak, közösen készítettek kézműves alkotásokat, együtt énekeltek majd lámpásaikkal énekelve járták körül a bölcsőde épületét.

Új múzeumépületetre és szállodára kap pénzt Dunaújváros

2017.11.10

Mintegy kétmilliárd forinttal támogatja a kormány a dunaújvárosi Intercisa Múzeum új helyen történő elhelyezését, valamint a múzeum által jelenleg használt épület szállodai célra történő átalakítását - derült ki a csütörtöki Magyar Közlönyben megjelent határozatból.

Szappankészítő workshop Pázmándon

2017.11.09

Még nincs ötleted karácsonyra? Gyere el hozzánk november 10-én 17.00-kor a Hét Forrás Művelődési Házba (Pázmánd, Fő utca 66.) és készítsd el Arady Zsuzsa segítségével saját készítésű szappanodat ajándékba!

Adventi tekerés a Velencei-tó körül

2017.11.09

2017. december 2-án tekerjük együtt körbe a Velencei-tavat!

Elkapta az őzikét a mocsári traffipax

2017.11.09

A nyílt, szikes vízi élőhely Európában már szinte kizárólag a Kárpát-medencében fordul elő, a megőrzését célzó program jól halad a legfrissebb elemzések szerint.

Igényelhető-e utólag a baleseti járadék?

2017.11.08

Sok esetben előfordul, hogy az üzemi balesetet szenvedő személy amint lehet, esetleg a teljes gyógyulás előtt vissza kíván menni a munkába személyes helyzete miatt.