2021.06.14, Hétfő
Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság
police.hu

Embercsempészés miatt indított büntetőeljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

police.hu

2020.07.06. 20:00

Egy román honosságú gépkocsival közlekedő román állampolgárt és tizenegy, magát irakinak illetve afgánnak valló férfit tartóztattak fel a vám- és pénzügyőrök az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében, majd értesítették a rendőrséget.

Hirdetés

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai vám- és pénzügyőrök jelzése alapján, 2020. július 6-án 15 óra 20 perckor az M7-es autópálya pákozdi pihenőjében egy román honosságú járművet ellenőriztek, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A kisteherautót vezető román nő nem tudott ésszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik tizenegy – magát iráni, valamint afgán állampolgárnak valló – férfi a járműben és annak környékén.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, meghallgatásuk folyamatban van. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a román gépjárművezetővel szemben embercsempészés bűntett miatt indított büntetőeljárást.

 

police.hu

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

AktuálisFejér Megyei Rendőr-főkapitányságembercsempészbüntetőeljárás