2024.03.28, Csütörtök
Fejér megyében is elindult a Nyári Diákmunka program
pixabay - illusztráció

Fejér megyében is elindult a Nyári Diákmunka program

Fejér Megyei Kormányhivatal

2020.07.07. 19:03

A fiatalkori inaktivitás csökkentése, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem-szerzés elősegítése érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium meghirdette a Nyári Diákmunka 2020. elnevezésű központi munkaerő-piaci programot, amely célja fiatalok munkához jutásának elősegítése már diákkorban.

Hirdetés

A programban a 16-25 év közötti nappali tagozatos diákok vehetnek részt. A program két pillérre épül: az egyik az önkormányzati diákmunka, a másik a mezőgazdaság, a turizmus és a vendéglátás területén végezhető diákmunka.

Az önkormányzati diákmunka esetében legfeljebb 2 hónap időtartamra, maximum napi 6 órás foglalkoztatás kerül támogatásra. Ez esetben a munkabért és a kapcsolódó szociális hozzájárulási adó teljes összegét a Magyar Kormánya által indított program állja. A második pillér esetében legfeljebb napi 8 órás foglalkoztatás támogatható ugyancsak maximálisan 2 hónap időtartamban ekkor, a program a bérköltségek 75%-át finanszírozza.

A program 2020. július 1. napjától 2020. augusztus 31. napjáig tart. A támogatások forrását a Nemzeti Foglalkoztatási Alap terhére az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosítja.

Fejér megyében közel hetvenmillió forint a felhasználható keret nagysága, amely minimálisan 500 diák nyári munkájának finanszírozásához elegendő.

A diákmunka során havi munkabérként a szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157.950. Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetén pedig 120.750 Ft/fő/ hó összeg vehető figyelembe.

A munkáltatónak a támogatásra irányuló kérelmet, a foglalkoztatni kívánt személy lakóhelye, tartózkodási helye vagy ennek hiányában értesítési címe szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályára kell benyújtania

.A programban részt venni kívánó diákok a lakóhelyük szerinti járási hivatal foglalkoztatási osztályánál tudják jelezni szándékukat.

AktuálisFejér megyeNyári Diákmunka program