2020.07.15, Szerda

Hirdetés

Pénzmosás kísérlete miatt kapott börtönbüntetést két férfi Fejér megyében
pixabay - illusztráció

Pénzmosás kísérlete miatt kapott börtönbüntetést két férfi Fejér megyében

MTI

2020.06.29. 19:15

A Székesfehérvári Törvényszék hétfői előkészítő ülésén - a Fejér Megyei Főügyészség indítványával egyezően - két férfit ítélt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt: az egyik vádlott három év végrehajtandó börtönbüntetést, a másik két év börtönbüntetést kapott három évre felfüggesztve.

Hirdetés

A Fejér Megyei Főügyészség arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság az egyik vádlott esetében mintegy tizenhat millió forintnyi vagyonelkobzást is elrendelt.

Mint írták, az ülésen a vádlottak beismerő vallomást tettek, a tárgyalásról lemondtak.

A vádirat szerint a két elkövető 2017-2018 között külföldiek sérelmére elkövetett csalásokból származó pénzeket akart tisztára mosni: jogosulatlanul bejutottak lengyel, szlovák, svéd gazdasági társaságok levelezési rendszerébe és gazdasági eseményekről szereztek tudomást, majd a társaságok képviselőinek megtévesztő elektronikus üzenetet küldtek, amelyben a számlakövetelések utalását az egyik vádlott által alapított gazdasági társaság számlájára kérték. Így összesen közel 100 millió forintnak megfelelő összeghez jutottak amerikai dollárban és euróban.

AktuálispénzmosásFejér megye