2024.04.20, Szombat
Kezdődik a Dunaújvárosi Tornacsarnok felújítása
dunaujvaros.hu

Kezdődik a Dunaújvárosi Tornacsarnok felújítása

dunaujvaros.hu

2020.06.26. 14:10

Mintegy 200 millió forintból újul meg a Dunaferr SE szakosztályának otthona, a Dunaújvárosi Tornacsarnok- erről sajtótájékoztatón számoltak be a város vezetői és Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke. A 70-es években épült Eszperantó úti csarnokot június utolsó napján ideiglenes el kell, hogy hagyják a tornászok, mert július elején a szakemberek megkezdik a felújítási munkálatokat.

Hirdetés

A várhatóan szeptember végéig tartó munkálatok alatt elbontják a teljes homlokzatburkolatot a nyílászárókkal, illetve a homlokzaton lévő kopolit üvegfallal együtt. A dél-keleti homlokzaton korábban már kicserélt ablakokat természetesen visszaépítik, míg a többi homlokzaton korszerű hőszigetelt ablakokra cserélik a nyílászárókat, illetve a természetes megvilágítás biztosítására az elbontott kopolit üvegfalat nagyméretű osztott üveges nyílászárókra cserélik. Pintér Tamás polgármester szerint a jövő tornacsarnokát hozza el a beruházás a sportolók számára, akik szó szerint a bőrükön érezhetik majd a felújítás hatásait. "Egy olyan beruházásról beszélhetek most, mely a jövő tornacsarnokát hozza el mindannyiunk számára, egy olyan csarnokot, ami nemcsak környezettudatos, hanem energetikailag is nagy előrelépés, így a számláink is alacsonyabbak lesznek a jövőben. A felújítás hatásait a sportolók érzik meg leginkább majd, hiszen a hideg időkben is nyugodtan használható lesz a létesítmény, nem úgy, mint az elmúlt időszakban, mikor a sportolók több esetben is megbetegedtek, s nem tudtak úgy felkészülni a versenyeikre, mint ahogy az kellett volna."

 

dunaujvaros.hu

 

Szabó Zsolt alpolgármester nemcsak a tornacsarnokról, hanem a város fennhatósága alá visszakerült többi sportlétesítményről szólva bejelentette, az a legfontosabb céljuk, hogy mindenki a legmagasabb szinten használhassa a helyi létesítményeket.

"Örömteli hír, hogy hosszas tárgyalások után a sportingatlanok visszakerültek a város fennhatósága alá, bízunk abban, hogy ennek a folyamatnak az eredményeként sokkal jobban tudjuk támogatni a sportolókat, és sokkal gördülékenyebb lesz az együttműködés a sportszervezetek és a város, valamint az üzemeltető között. Ez persze nemcsak egy lehetőség, hanem felelősség is, s ezzel a felelősséggel élve tesszük majd meg a további lépéseket, ám addig azon dolgozunk, hogy a szükséges engedélyek, felmérések és tervek elkészüljenek ahhoz, hogy mindenki újra a legmagasabb szinten használhassa az ingatlanjainkat."

 

dunaujvaros.hu

 

Barta Endre alpolgármestertől megtudhattuk, hogy a szakosztály tornászai a felújítás ideje alatt a régi Bánki iskolát veszik majd birtokba ahhoz, hogy a lehető legjobban fel tudjanak készülni az előttük álló feladatokra.

"A torna szakosztály edzőit és a szülői közösséget is tájékoztattuk arról, hogy megújul a csarnokuk, elmondtuk a terveket, s közben arról is beszélgettünk, hogy tényleg egy nagyon nehéz időszak áll mögöttünk, s itt nemcsak a vírushelyzetre gondolok, hanem a sportlétesítmények helyzetére is. Mivel decemberben már Európa-bajnokság vár a legjobb tornászokra, ezért sok egyeztetésre volt szükség ahhoz, hogy méltó módon tudjanak felkészülni a kontinensviadalra akkor is, amikor a tornacsarnok felújítása még tart. Legnagyobb örömünkre sikerült megoldani azt, hogy ne kelljen állandóan utazgatniuk, s a régi Bánki iskola biztosítottuk számukra ahhoz, hogy megfelelően felkészüljenek az Európa-bajnokságra, illetve már az őszi versenyekre is."

 

dunaujvaros.hu

 

Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke szerint a három hónapos beruházás végére az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya végre hírnevéhez méltó körülmények között dolgozhat tovább.

"Köszönetet szeretnék mondani a torna szakosztálynak azért a munkáért és eredményességért, amivel kiérdemelték ezt a támogatást, azt, hogy felfigyeljenek arra, milyen komoly munka folyik itt évek óta, hiszen olimpikon sportolóval is rendelkeznek. Köszönjük a támogatást, amiből lehetőség nyílt a csarnok energetikai felújítására, s bízom abban, hogy néhány hónap múlva az egyesület egyik legeredményesebb szakosztálya tényleg hozzá méltó körülmények között tudja végezni azt a szakmai munkát, amivel ezt kiérdemelték."

AktuálisDunaújvárosi TornacsarnokFejér megyefelújítás Dunaferr SE