2024.04.26, Péntek
Forgalmirend-változásra kell számítani a 6. számú főúton Százhalombatta és Ercsi között
pixabay - illusztráció

Forgalmirend-változásra kell számítani a 6. számú főúton Százhalombatta és Ercsi között

Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.

2020.07.08. 06:30

A Százhalombatta – Ercsi elágazás közötti 15,7 km hosszú vasútvonal-szakasz felújításához kapcsolódóan 2020. július 8-án reggel 8 órától ideiglenesen forgalomba helyezik a 6. sz. főút most megépített korrekciós útszakaszát.

Hirdetés

Az újonnan létesült – 29+909 – 31+861 km szelvények közötti – korrekciós nyomvonal  mindkét végponti részén félpályás tereléssel ideiglenes forgalomkorlátozás épül ki a hiányzó csatlakozó útpályaszakaszok kiépítéséig. Az ideiglenes forgalomterelés ideje alatt 60 km/h sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett útszakaszon. A forgalmat jelzőlámpás irányítás segíti.

A megváltozott forgalmi rend bevezetése miatt kérjük az érintett útszakaszon fokozott odafigyeléssel közlekedjenek!

Az ideiglenes forgalomkorlátozás előreláthatólag 2020. augusztus közepéig tart, azt követően a 6. sz. főút korrekciós nyomvonalán 2×1 sávon zavartalanná válik a közlekedés.

A Százhalombatta – Pusztaszabolcs teljes vonalszakasz beruházásának keretében megvalósul a teljes vasúti pálya korszerűsítése, új elektronikus biztosítóberendezést, korszerű utastájékoztatási és távközlési rendszert építenek ki. A fejlesztésnek köszönhetően kis szakaszon 120 km/h, nagyobbrészt 160 km/h sebességgel haladhatnak majd a vonatok, valamint megújul több állomás és megállóhely is.

A fejlesztés európai uniós és hazai forrás felhasználásával, az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

AktuálisNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)Forgalmirend-változásErcsiFejér megye6. számú főút