2023.12.06, Szerda

Kultúra

Madách Ember tragédiáját mutatta be a Ciszter Fejér Holló Diákszínpada

2020.02.23

A Ciszterci Szent István Gimnázium, Fejér Holló Diákszínpada ismét egy nagyszerű előadással jelentkezett. Ferenczy Noémi rendezésében mutatták be Madách Imre Az ember tragédiájának átdolgozását.

EFOTT - Flo Rida lesz az egyik fő fellépő Sukorón

2020.02.12

Az egyik legismertebb amerikai rapper, Flo Rida lesz az egyik fő fellépő az idei EFOTT-on, amelyet Sukorón rendeznek meg július 15-től 20-ig.

Tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről

2020.01.28

Egyfelvonásos tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről, a Franc című produkció bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban.

Szabó Magda drámáját mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2020.01.27

Szabó Magda Az a szép fényes nap című, Szent István megkeresztelésének előestéjét feldolgozó művét mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Ma van a magyar kultúra napja

2020.01.22

Színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel is ünneplik ma országszerte a magyar kultúra napját.

Tizenhét állomásos turnéra indult Boros Misi

2020.01.15

Első országos turnéján vesz részt Boros Misi, a tehetségkutatóból ismert zongorista műsora 17 városban hangzik el a Filharmónia Magyarország és a Virtuózok szervezésében.

Hóman Bálint és népbírósági pere címmel mutattak be kötetet Székesfehérváron

2020.01.13

Bemutatták a Hóman Bálint és népbírósági pere című kötetet hétfőn, Székesfehérváron.

Megvannak a Magyar Bor Nagydíj 2019 nyertesei

2020.01.03

Fehér bor kategóriában a hegymagasi Szászi Birtok 2015-ös Szigligeti Kabócás Olaszrizlingje, a vörös borok között pedig a villányi Tiffán's Pincészet Grande Selection 2015-ös házasítása nyerte el a Magyar Borszakírók Köre által odaítélt Magyar Bor Nagydíjat.

Betlehemből érkezett a negyedik gyertya lángja Székesfehérvárra

2019.12.23

A Városház téren az élő adventi kalendárium utolsó idei után Szűcs Gabi karácsonyi műsorát hallhatta a szakadó esőben is kitartó székesfehérvári közönség. Az utolsó adventi gyertyát, a szeretet gyertyáját Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök együtt gyújtották meg.

Ezer év történeti fegyverei és vadászati eszközei a Nemzeti Múzeumban

2019.12.08

Ezer év történeti fegyvereiből és vadászati eszközeiből nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban csütörtökön Budapesten.

Adventi naptárrá változó városháza és koncertek Székesfehérváron

2019.11.26

A városháza élő adventi naptárrá változik, a Püspöki Palota kertjéből adventi udvar lesz, valamint rengeteg koncert várja a látogatókat az adventi időszakban Székesfehérváron.

Premier - szombaton este mutatják be a Rómeó és Júliát a Vörösmarty színházban

2019.11.23

November 23-án, szombaton mutatja be a Vörösmarty Színház Shakespeare Romeo és Júlia című drámáját Hargitai Iván rendezésében. Az előadást két tehetséges pályakezdő főszereplővel, Ladányi Júliával és Kovács Tamással láthatja a közönség.

Székesfehérvár polgármestere azt szeretné, hogy augusztus 20-át Szent István városaiban ünnepeljük

2019.11.06

Székesfehérvár fideszes polgármestere kezdeményezni fogja, hogy amíg az új fővárosi vezetés nem talál méltó helyet Szent István szobrának, addig augusztus 20-án a központi megemlékezéseket az államalapító király városaiban, évente váltva Esztergomban és Székesfehérváron rendezzék meg.

Három 1956-os emlékhelyen is tisztelgett Székesfehérvár diáksága a hősök előtt

2019.10.22

Iskolai megemlékezésekkel tisztelegtek az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt kedden délelőtt Székesfehérváron. Az intézmények diákjai az Ötvenhatosok terén, a Szent István Bazilika ’56-os emlékkeresztjénél és a Hotel Magyar Király ’56-os emléktáblájánál adtak ünnepi műsort, felidézve az országos és a fehérvári eseményeket verssel, zenével, a történések megjelenítésével. A megemlékezéseket koszorúzás és főhajtás zárta.

Múzeumok Őszi Fesztiválja 2019 - sokszínű programkínálat Székesfehérváron

2019.10.14

„A világ csodái - Felfedezések kora!” - ez a Múzeumok Őszi Fesztiváljának idei mottója. Székesfehérváron előadásokkal, gyermekeknek szóló múzeumi felfedező programokkal várják az érdeklődőket november 10-ig.

Bach Máté-passiójával indítja a nagyböjti időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

2020.02.18

Johann Sebastian Bach grandiózus művével, a Máté-passióval indítja a nagyböjti időszakot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a koncert jövő pénteken lesz a székesfehérvári Szent Sebestyén-templomban.

„Éljen a haza!” - farsangi opera-parádé a Nemzeti Összetartozás Éve jegyében

2020.02.11

Február 22-én, szombaton órakor kezdődik a Vox Mirabilis Kamarakórus 2019/20. Hangversenybérletének „Farsangi opera-parádé” koncertje a Szent István teremben, a Nemzeti Összetartozás jegyében.

Idén Dunaújváros ad otthont Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobjának

2020.01.27

Idén Dunaújvárosban rendezik meg Magyarország legnagyobb rockzenei flashmobját, a CityRocks Produkciót, amelyen csakúgy, mint a 2018-as szegedi és a 2019-es kecskeméti nagykoncerten, ezúttal is több százan fognak élőben együtt zenélni.

A hétvégén rendezik meg a Pajtaszínházi Szemlét

2020.01.24

A hétvégén rendezik meg az V. Pajtaszínházi Szemlét, amelyen vidéki amatőr társulatok mutatkoznak be a budapesti Nemzeti Színházban.

A magyar kultúra napja - Koncertek, filmvetítések és kiállítások Fejér megyében

2020.01.20

Koncertekkel, filmvetítésekkel és kiállítás megnyitókkal ünneplik a magyar kultúra napját Fejér megyében.

Országszerte vetítik a Jób lázadása felújított változatát

2020.01.15

A holokauszt nemzetközi emléknapja, január 27. alkalmából ismét vetítik a mozikban a Jób lázadását, Gyöngyössy Imre és Kabay Barna 1983-ban készült, 2019-ben teljes körűen restaurált filmklasszikusát.

Odaadó hívetek, Surik - óriási sikerű regényéből készült színdarabbal nyitják a 2020-as évet Székesfehérváron

2020.01.08

Új kamara-előadással készül a Vörösmarty Színház. A fiatal férfi életéről szóló Odaadó hívetek, Surik című darabot a héten mutatják be a Pelikán teremben.

Új igazgatója van a székesfehérvári Szent István Király Múzeumnak

2019.12.23

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma levélben tájékoztatta Székesfehérvár polgármesterét, hogy a Székesfehérvár Közgyűlése által igazgatóvá választott Pokrovenszki Krisztián pályázatát átgondoltnak és megalapozottnak tartja, a jogszabályok által a minisztert megillető véleményezési jogkörben eljárva az eddigi igazgatóhelyettest a Szent István Király Múzeum igazgatói feladatainak ellátására alkalmasnak tartja.

A Hungarikum együttes ad karácsonyi koncertet a Szent István Művelődési Házban

2019.12.16

A koncerten a régi karácsonyok hangulatát idézi meg a zenekar.

Handel, Bach, Holst és Berlioz műveit játssza hangversenysorozatán Rákász Gergely

2019.11.28

Handel, Bach, Holst és Berlioz művei csendülnek majd fel Rákász Gergely 17 városban zajló Karácsonyi történetek című hangversenysorozatán.

Fogyatékkal élőket segítő szervezeteket támogat a 9. Székesfehérvári Jótékonysági Estély

2019.11.25

Két fogyatékkal élőket segítő szervezetet támogathatnak a 9. Székesfehérvári Jótékonysági Estély és az 5. Adventi Jótékonysági Futás résztvevői - jelentette be Székesfehérvár polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján.

Fölszállott a páva - A második élő adással folytatódik a műsor pénteken

2019.11.14

A második élő adással folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este újabb tizenkét produkciót láthatnak a nézők.

Tizenkilenc megye 19 települése a januári Pajtaszínházi Szemlén

2019.10.31

Tizenkilenc megye 19 települése képviselteti magát a januári Pajtaszínházi Szemlén, amelyen immár ötödik alkalommal mutatkozhatnak be a vidéki színházi körök, csoportok, amatőr társulatok - mondta el Szabó Ágnes, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, a program szakmai koordinátora szerdán az M1 aktuális csatornán.

Jubileumi koncertre készül a 20 éves Szent György Kórus

2019.10.17

Koncerttel ünnepli október 18-án alapításának huszadik évfordulóját a Szent György Kórus. A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház énekkara orvosokból, asszisztensekből és a betegápolásban közvetlenül nem dolgozó szakemberekből alakult meg 1999-ben.

Ünnepi koncert - 30 éves a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar

2019.10.13

Jubileumi koncerttel ünnepelte születésnapját a 30 éves Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar. A nézőtéren, illetve a színpadon a közben felnőtté váló alapító tagok közül is többen ültek, akár együtt zenélve gyermekeikkel – ami az eltelt évtizedek erős és megtartó közösségéről szól a színvonalas művészi munka mellett.