2021.07.31, Szombat
Megújult a nézőtér a Gorsium Régészeti Park szabadtéri színházában
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Megújult a nézőtér a Gorsium Régészeti Park szabadtéri színházában

szekesfehervar.hu

2020.06.18. 08:00

A következő színpadi előadást már az új ülőkékkel felszerelt nézőtérről láthatjuk a Gorsium Régészeti Park szabadtéri színházában. A római korhoz hű vörösfenyő és borovi fenyő keresztezéséből készült padok húsz évig szolgálják majd a kulturális rendezvényeket.

Hirdetés

Önkormányzati forrásból újult meg a Gorsium Régészeti Park színházterének a nézőtere.

Az ülőkék keményfából készültek, a vörösfenyő és borovi fenyő keresztezésére eső választásban a korhűségnek is volt szerepe, hiszen a rómaiak szívesen használták – mondta el Kovács Loránd Olivér, a Park vezetője. 

A padok legalsó alapja megmaradt, arra akácgerenda került, illetve az ülőkék mellett előlapot kaptak a sorok. A földcsavarral rögzített ülőhelyek húsz évig szolgálhatják a szabadtéri kulturális rendezvényeket, közben majd többször kell még lazúrozással kezelni. 

 

 

Jelenleg összesen 1200 ülőhelyet biztosít a nézőtér, ezenkívül – később akár ülőhellyé alakítható – állóhelyek is vannak a felső részen.

 

A színház következő fejlesztési tervei között szerepel, hogy a nézőtér fölé ponyvákat építenének árnyékolás céljából – szintén egy a rómaiak által használt technikával.

KultúraGorsium Régészeti Parkszabadtéri színháznézőtérfelújítás