2021.06.20, Vasárnap
Újra szólhat Székesfehérváron a Vörösmarty Rádió
pixabay - illusztráció

Újra szólhat Székesfehérváron a Vörösmarty Rádió

MTI

2020.07.10. 08:00

A Fehérvár Médiacentrum Kft. lett a Székesfehérvár 99,2 MHz frekvenciára kiírt pályázati eljárás nyertese a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

Azt írták: a közösségi jellegű használatra kiírt helyi rádiós pályázati eljárásokban a Cece 91,6 MHz-en a Katolikus Rádió Zrt., a Székesfehérvár 99,2 MHz-en az egyedüli pályázó, a Vörösmarty Rádió korábbi üzemeltetője, a Fehérvár Médiacentrum Kft. lett a győztes.

A testület elvégezte a Nyíregyháza 102,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű, valamint a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára benyújtott ajánlatok tartalmi vizsgálatát: az előbbi eljárásban a Médiahíd Kft.-től, az utóbbinál az egyedüli pályázótól, a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft.-től kért felvilágosítást - olvasható a közleményben.

Közölték: a szolgáltatók kérelmére a Médiatanács engedélyezte, hogy a Kazincbarcika 88,8 MHz-en működő, eddigi Rádió TOP július 15-től 88,8 Rádió 1 néven hálózatba kapcsolódjon a Budapest 96,4 MHz-en hallható Rádió 1-gyel.

Szintén szolgáltatói kérésre a grémium hozzájárult, hogy az Európa Rádió Miskolc 90,4 MHz-es jogosultsága július 15-től hálózatba kapcsolódjon a debreceni, nyíregyházi és sátoraljaújhelyi jogosultságaival.

A testület engedélyezte továbbá a Karc FM szolgáltatójának, hogy az idén márciusban elnyert, Miskolc 103,8 MHz-es jogosultságán a médiaszolgáltatást két hónapos haladékkal, szeptember 12-éig kezdhesse meg.

Kitértek ara is: a médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat negyedik fordulójában összesen több mint 63 millió forintot ítélt meg tizenhárom pályázónak. Tizenegy televízió vissza nem térítendő forráshoz jut: a vecsési WTV, a Pomáz Televízió, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Tótvázsony TV, a budakeszi BKTV, a berceli Gólya TV, a KisDuna TV Dunaharaszti, a Régió Tv Esztergom, a biatorbágyi Völgyhíd TV, valamint a fővárosi hatoscsatorna és a Centrum Televízió. A rádiók közül a kisvárdai Friss FM és a Rádió Törökszentmiklós pályázott sikeresen - tették hozzá.

KultúraNemzeti Média- és Hírközlési Hatóság SzékesfehérvárFejér megye