2024.03.29, Péntek
A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás
szekesfehervar.hu

A hét végéig még látogatható a NÉGYEK és A kagán lovasa kiállítás

szekesfehervar.hu

2020.10.26. 15:41

Ezen a héten láthatjuk még a NÉGYEK és A kagán lovasa - avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című kiállításokat Székesfehérváron. Az előbbi október 30-ig, a Pelikán Galériában, az utóbbi október 31-ig, a Csók István Képtárban fogadja a látogatókat.

Hirdetés

A NÉGYEK című képzőművészeti kiállítást szeptember 25-én nyitották meg a Pelikán Galériában Pinke Miklós festő, Rohonczi István szobrász, Szarka Tamás keramikus és Varga Gábor Farkas grafikus alkotásaiból. A különböző művészeti látásmódok és felfogások közös atmoszférába helyezése lehetőséget ad arra, hogy a nézők rálássanak a kortárs művészet egy-egy szeletére.

A kiállítás díjmentesen látogatható október 30-ig, péntekig naponta 10 és 18 óra között.

Ugyancsak érdemes felkeresni a Csók István Képtárat, ahol október 31-ig, szombatig tudjuk még megnézni A kagán lovasa – avagy egy avar páncélos lovas életre keltése című, páratlan kiállítást. A vándortárlat a Debreceni Déri Múzeum és a Szent István Király Múzeum együttműködésében valósult meg. Többek között a Derecske melletti avar temetőből előkerült teljes, lamellás törzspáncél és az avar kori nehézlovas életnagyságú rekonstrukciója mellett egy teljesen felszerelt avar jurtát és valódi fegyverleleteket is láthatunk.

A kiállítás péntekig 10–18 óra között, szombaton 9–18 óra között tart nyitva, a felnőtt belépő 700, a kedvezményes pedig 350 forintba kerül.

Helyi hírekkiállításSzékesfehérvár