2020.08.12, Szerda

Hirdetés

Kölcsönadott fehérvári Réber-rajzok Budapesten
szekesfehervar.hu

Kölcsönadott fehérvári Réber-rajzok Budapesten

szekesfehervar.hu

2020.07.12. 07:54

A 100 éve született Réber László grafikusművészre emlékezik a Virág Benedek Házban nyílt kiállítás szépirodalmi illusztrációkból álló anyaga Budapesten. A tárlatra a Szent István Király Múzeum Vonnegut-könyvhöz készült tusrajzokat is kölcsönadott. A fehérvári Réber-emlékkiállítás továbbra is várja a látogatókat a Hetedhét Játékmúzeumban.

Hirdetés

Réber László grafikusművész alkotásaiból Éljen a kérdőjel, vesszen a pont! címmel nyílt kiállítás Budapesten a Virág Benedek Házban, a művész születésének 100. évfordulóján. A szépirodalmi illusztrációkra fókuszáló kiállítás középpontjában az Örkény-Egypercesekhez készült rajzok állnak, de külföldi szerzők műveihez készült illusztrációkat is kiállítottak, köztük Mihail Bulgakov és Kurt Vonnegut műveivel. A Szent István Király Múzeum is kölcsönzött alkotásokat, többek között a Macskabölcső című Kurt Vonnegut könyv tusrajzait.

A Játékmúzeumban két éve megnyílt újrainstallált Réber László emlékkiállítást, a Vonalba zárt történeteket a fehérvári Hetedhét Játékmúzeumban nézhetjük meg: a színvonalas tárlat a jellegzetes, néhány vonalból kialakított formákkal dolgozó alkotót mutatja be, gyermekeknek és felnőtteknek.

KultúraRéber LászlóBudapestmúzeumkiállítás