2024.04.26, Péntek
Megnyitotta kapuit a KULTIK Dunaújváros Mozi
dunaujvaros.hu

Megnyitotta kapuit a KULTIK Dunaújváros Mozi

dunaujvaros.hu

2020.07.21. 15:32

Hosszú várakozást követően újra megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a megújult Dózsa Mozicentrum csütörtökön, amely a KULTIK mozi hálózat tagjaként került be újra a kulturális vérkeringésbe.

Hirdetés

A nyitó eseményen Pintér Tamás polgármester, Szabó Krisztián, a KULTIK ügyvezetője, és Koltai Róbert színművész átvágták a selyemszalagot a mozi előtt, így hivatalosan is megnyitotta kapuit a KULTIK Dunaújváros Mozi.

A szalag átvágás után tartott sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: a mozi az a helyszín, ahol a múlt emlékei és a jövő vívmányai találkoznak:A felújítás során le kellett bontani pár téglát, és előkerültek a régi korlátok, akkor látszódott rajta, hogy ez a kék szín az eredeti színe a mozinak. Tehát én azt gondolom, hogy visszaadtuk a mozinak a régi dicsőségét is. Emellett pedig látszódik, hogy a KULTIK mozihálózat egy olyan fantasztikus hangulatot teremtett ide a térre-mosolygós embereket, boldog gyermekeket-amely azt gondolom, megfizethetetlen.”  

Az ünnepélyes megnyitó lezárásaként 18 órától igazi lokálpatrióta élmény várt a mozibarátokra, hiszen a Dunaújvárosból elszármazott színész- rendező, Koltai Róbert városunkban forgatott filmjét, a Csocsót láthatták a teljesen megújult moziban. A vetítés előtt Koltai Róbert, a film főszereplője és társrendezője beszélgetett az egybegyűltekkel, és egyebek mellett mesélt a mozihoz fűződő emlékeiről, és a film forgatásáról is.  A vetítés ingyenes volt, ám regisztrációhoz kötött. A nagy érdeklődésre való tekintettel pedig nem csak este 6 órakor, hanem fél 9-kor is megtekinthették a látogatók Koltai Róbert filmjét.

KultúraFejér megyemegnyitó KULTIK Dunaújvárosmozi