2024.04.24, Szerda
A Corvinus pénzügy és számvitel szakára kellett a legtöbb pont Fehérváron
szekesfehervar.hu

A Corvinus pénzügy és számvitel szakára kellett a legtöbb pont Fehérváron

szekesfehervar.hu

2020.07.24. 21:00

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán az ösztöndíjas pénzügy és számvitel szakra, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán pedig a műszaki menedzser szakra volt a legnehezebb bekerülnie a felvételizőknek. A Corvinuson a tavalyihoz hasonló számú elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait Fehérváron.

Hirdetés

A július 23-án este 20 órától a bevált gyakorlat szerint SMS-ben közvetlen értesítést kaptak a felvételizők, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon tájékozódhattak az idei ponthatárokról.

A Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán meghirdetett alapképzéseken a költségtérítéses gazdálkodási és menedzsment szakon 350, a Corvinus ösztöndíjas képzésen 400 pont kellett a bekerüléshez. A költségtérítéses pénzügy és számvitel szakon 350, az ösztöndíjas képzésen 404 pont volt a határ. A turizmus-vendéglátás szak esetében szintén 350 pontttól vették fel a jelentkezőket a költségtérítéses képzésre, a Corvinus ösztöndíjas képzésnél 400 pontra volt szükség. 

Nem csökkent a hallgatói létszám a Corvinus székesfehérvári campusán

A 2020-as felvételi időszakban az általános eljárás lezárultával a tavalyihoz hasonló számú elsőéves hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptemberben a Corvinus fehérvári campusának falai között. Az eredmény több szempontból is fontos, hiszen annak ellenére sikerült ezt elérni, hogy országos szinten átlagosan húsz százalékos visszaesés volt tapasztalható a jelentkezők létszámában, valamint a székesfehérvári campusra való bekerülés ponthatárai is megemelkedtek mintegy 50 ponttal a tavalyi évhez képest. A magas elvárások mellett is a hallgatói létszám folyamatosan növekszik: szeptemberben, az első évfolyamosokkal együtt, 20 %-kal nagyobb összlétszámmal folytatódnak a képzések a Székesfehérvári Campuson.

A korábbihoz hasonló a térítésmentes hallgatók aránya a Corvinuson

A Budapesti Corvinus Egyetemre felvételt nyert hallgatók 80%-a Corvinus Ösztöndíjasként kezdheti meg első féléves tanulmányait. Vagyis a modellválásnak köszönhetően a korábbihoz hasonló arányban tanulhatnak térítésmentesen a hallgatók az egyetemen a teljesítményalapú ösztöndíjrendszernek köszönhetően. Mindezek tekintetében elmondható, hogy töretlen az érdeklődés a Corvinus által biztosított minőségi oktatás iránt, mely a modern és folyamatosan fejlődő infrastruktúrájú Székesfehérvári Campuson családias hangulatban és a duális képzésnek köszönhetően gyakorlatorientált formában zajlik.

A pótfelvételi időszakban is lehet csatlakozni

Aki esetleg lemaradt, vagy nem tudott dönteni az általános felvételi eljárásban, annak sincs oka csüggedni. A hamarosan induló pótfelvételi időszakban még lesz lehetőség csatlakozni a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának inspiratív közösségéhez. A campuson ugyanis az induló összes képzés meghirdetésre kerül a pótfelvételi időszakban is, ráadásul nemcsak önköltséges, hanem Corvinus ösztöndíjas formában is.

Az Óbudain a műszaki menedzser szakhoz kellett a legtöbb pont

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán a földmérő és földrendező mérnöki szakon 280, a gépészmérnöki és mérnökinformatikus szakokon szintén 280 pontra volt szükség a bekerüléshez. A legtöbb pontra a leendő műszaki menedzsereknek volt szüksége, ők 334 ponttól kerülhettek be az állami ösztöndíjas képzésre.

Idén ösztöndíjas képzésre is jelentkezhetnek a pótfelvételizők az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karára

Az idei pótfelvételi eljárásra a korábbi évektől eltérően nemcsak önköltséges képzésekre lehet jelentkezni: az innovációért és technológiáért felelős miniszter döntése alapján az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának alapképzési szakjaira jelentkezni lehet a pótfelvételi eljárás során állami ösztöndíjas képzésre is.

Jelentkezni a www.felvi.hu felületen elérhető elektronikus felvételi rendszerben lehet 2020. augusztus 6. éjféli határidővel. A részletekről hamarosan értesülhetnek a jelentkezők a kar honlapján

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeCorvinus Egyetemfelsőoktatásfelvételi