2020.09.29, Kedd

Hirdetés

Ütemezetten halad Székesfehérváron a Balatoni úti felüljáró felújítása
szekesfehervar.hu

Ütemezetten halad Székesfehérváron a Balatoni úti felüljáró felújítása

szekesfehervar.hu

2020.07.22. 14:48

Megvannak az első hét tapasztalatai a Balatoni úti felüljárón zajló felújítás kapcsán. Az első napokban kialakult torlódások után most a nap nagy részében jól lehet haladni, és tudatos útvonaltervezéssel kisebb várakozási időkkel számolhatnak a közlekedők. A felújítás is ütemezetten halad, most a kopóréteg és a járda bontása után az alépítmények javítását végzi a kivitelező.

Hirdetés

A Balatoni út az egyik legforgalmasabb gyűjtő- és összekötő út a városban. A felüljárószakasz halaszthatatlan felújítását éppen emiatt nem az iskolai időszakra időzítették, a hat héten át zajló munkálatok idejére pedig az indulási, illetve a célállomástól függően többféle terelőútvonalat is javasoltak a szakemberek. Az első hét tapasztalatai alapján a Balatoni út környéki szakaszokon nagy volt a zsúfoltság, de egyre többen választottak alternatív útvonalat. A Csíkvári út mellett a Horvát István utca – Széchenyi út kereszteződése környékén viszont folyamatos a torlódás, ami a helyi autóbuszjáratok menetrendjében is okoz változást.

Továbbra is arra kérik a gépjárművel közlekedőket, hogy utazásaik tervezésénél használják a Waze alkalmazást (telefonon és asztali számítógépen is használható) vagy a Google-térképet.

Sok esetben megéri néhány kilométeres kerülőutat választva eljutni úti céljukhoz. A terhelés csökkenésével a helyi autóbuszjáratok menetrendje is betartható marad.

A kivitelezési munkák ütemezetten haladnak a Balatoni úti felüljárón, a szalagkorlát elbontása és a töltés állagát rongáló gyökérzetű fák kivágása befejeződött. A kopóréteg marása után most a kijelölt helyeken a kötőréteg felmarása történik, illetve a járda bontását fejezik be. A héten elkezdődnek az alépítmény-javítások, illetve a víznyelők beépítése.

Köszönjük a közlekedők türelmét, és kérjük, továbbra is körültekintően, a kihelyezett terelőtáblákat figyelembe véve közlekedjenek!

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyefelüljárófelújítás