2020.08.09, Vasárnap

Hirdetés

Kisebbségi egyeztető fórumot tartottak Székesfehérváron
police.hu

Kisebbségi egyeztető fórumot tartottak Székesfehérváron

police.hu

2020.07.23. 16:14

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő roma kisebbségi önkormányzatok képviselőit hívták kerekasztal-megbeszélgetésre Székesfehérváron 2020. július 23-án.

Hirdetés

Az összejövetel célja, hogy a kisebbségi önkormányzatok vezetői és a rendőrség kapcsolattartói értékeljék a megyében élő roma kisebbség helyzetét, az önkormányzatok tevékenységét, a rendvédelmi szervvel való együttműködést. Kuti Attila rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője, valamint dr. Vörös Ferencné rendőr alezredes, a főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője az összejövetelen rövid beszámolót tartottak a megjelenteknek a főkapitányság illetékességi területének bűnügyi-, közbiztonsági helyzetéről, majd ezt követően az egyes rendőrkapitányságok roma összekötő tisztjei adtak tájékoztatást a rendőrség és a roma kisebbségi önkormányzatok együttműködésének lehetőségeiről, valamint az elmúlt időszakban szerzett tapasztalatokról.

Az eddigi kapcsolattartást az önkormányzatok vezetői és a rendőrkapitányságok kapcsolattartói is pozitívan értékelték, azonban megvilágították azokat a területeket, amelyek a kölcsönös segítséggel és együttműködéssel továbbfejleszthetők. 

AktuálisKisebbségi egyeztető fórumSzékesfehérvárFejér megye