2024.03.29, Péntek
Club Aliga: A település lesz a legnagyobb nyertese az egykori pártüdülő újjáépítésének
Látványterv: BAYER Property Zrt.

Club Aliga: A település lesz a legnagyobb nyertese az egykori pártüdülő újjáépítésének

magyarepitok.hu

2023.03.14. 20:07

A fejlesztést a BAYER valósítja meg a balatonvilágosi Club Aliga területén.

Hirdetés

Fejlődés kontra múlt: a lepusztult, elöregedett épületek helyén megvalósuló fejlesztésekkel egy, a helyiek által is használható, rendezett, biztonságos park jön létre Balatonvilágoson. A sokat támadott beruházás számos előnnyel jár a település számára, és színvonalas pihenési lehetőséget nyújt a különböző társadalmi rétegek számára a Balaton partján.

Az egykori pártüdülő 47 hektáros területének fejlesztését a Bayer Property Zrt. tulajdonába tartozó PRO-MOT Hungária Kft. valósítja meg.

 

Mostani állapot a Club Aliga területén 
Fotó: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

 

A tervek szerint a strandot, a közutakat, a déli mólót és a parti sétányt a jövőben is használhatják a helybéliek, a Balaton-part szabadon megközelíthető marad. A központi Agora téren pedig a helyi közösségi, önkormányzati programoknak is helyet adó közösségi rendezvényteret alakítanak ki. A tervezett szálláshely fejlesztésekkel a vendégek eltérő igényei is kielégítésre tudnak kerülni.

 

A teljes terület megújul, és nyitott lesz a lakosság számára

Az időben ütemezetten megvalósuló fejlesztések által a terület teljesen megújul. Ezek részletesen:

Fejlesztik és bővítik a kikötőt, növelik a vízi közlekedés színvonalát. A lakosság és a látogatók számára a Balaton szabadon megközelíthető marad, ahogy a déli mólóról nyíló kilátásban is gyönyörködhetnek az arra járók. A területen vendéglátó egységek is elérhetőek lesznek.

 

 

A strand ingyenes használatát továbbra is biztosítják. Az itt található épületeket részben felújítják, rendezett, gondozott területet hoznak létre. A strandolók különböző vízisport szolgáltatásokat és vendéglátó egységeket vehetnek igénybe, ezen túl újjáépített, tisztán tartott szociális blokkok állnak majd rendelkezésükre. A strand területe szabadon megközelíthető lesz gyalogosan, kerékpárral és autóval is.

 

Az egykori kertmozi is felújításra vár 

 

Multifunkcionális rendezvényteret kap Aliga

Az egyik legfőbb eleme a beruházásnak az Agora tér, amely közösségi rendezvényhelyszínként funkcionál majd, kereskedelmi szolgáltatásokkal kiegészítve.

Itt lehetőség nyílik akár helyi intézmények, önkormányzat által szervezett események, ünnepségek, bemutatók megtartására, közösségépítő teret biztosítva a település lakóinak. Mindezen túl a vendégek kikapcsolódását, családok élményszerzését is szolgálja, hiszen megújul a kertmozi, valamint sportolási lehetőségeket teremtenek: teniszpálya, teqball pálya létesül.

 

Az egykori uszoda

 

Az Agora tér területén kereskedelmi és vendéglátó egységek, élelmiszerüzlet és szociális blokkok teszik teljesebbé, komfortosabbá a kikapcsolódást.

 

Mostani állapot a Club Aliga területén

 

Dacolva a szezonnal a komplexum egész évben várja majd vendégeit

A beruházásban nagy hangsúlyt kap a szállásfejlesztés. Különböző minősítési kategóriájú apartmanházakat és szálláslehetőségeket építenek sokszínű szolgáltatással, amelyek széles körben kielégítik a pihenni vágyók más-más igényeit. A helyi turizmus élénkülésével erősödik Balatonvilágos idegenforgalmi szerepe, jelentős hasznot és ismertséget hozva ezzel a tóparti településnek. A beruházó tervei túlmutatnak a szezonalitáson: a Club Aliga a jövőben nem csak nyári pihenésre lesz alkalmas, hanem egész évben, négy évszakon át várja a kikapcsolódni vágyókat.

 

 

A turisztikai fellendülésen túl számos előnnyel jár a fejlesztés: 

a mostani elöregedett környezet helyett fenntartható, rendezett, karbantartott, biztonságos területet hoznak létre, amely a helyi lakosok és a vendégek számára is szabadon látogatható lesz. A terület átjárható, a Balaton megközelíthető lesz, nem lesznek a közforgalom elől elzárt utak, sétányok. A beruházás keretén belül a természeti értékek védelme mellett a növényzet revitalizálása is megvalósul.

 

 

A fejlesztés megvalósítása hosszú távon pozitív hatással lesz a településre:

  • munkahelyeket teremt,
  • a kínálkozó lehetőségek miatt csökken a településről való elvándorlás,
  • nő a letelepedési hajlandóság,
  • kedvelt kiránduló és pihenőhellyé válik Balatonvilágos,
  • a község jelentősége megnő a balatoni települések között,
  • hozzájárulás a település közösségépítő szerepének növeléséhez,
  • természeti értékek védelme mellett növényzet revitalizálása,
  • négy évszakos szolgáltatások.

 

 Gazdasági előnyök:

  • a munkahelyteremtéssel csökken a térség munkanélkülisége,
  • emelkedik a helyi ingatlanok értéke,
  • nő a helyi vállalkozások száma,
  • emelkedik a térség szolgáltatási színvonala,
  • emelkednek az önkormányzati és állami adóbevételek.

 

A cégcsoport irányelve alapján a BAYER nagy hangsúlyt fektet a közösségek támogatására. Balatonvilágoson többek között felajánlották közintézmények felújítását 50 millió forint értékben, valamint egy új önkormányzati épület létesítését. Ezen kívül magasparti sétány, kilátópont kialakítását közösségi használatra. A BAYER tulajdonában lévő PRO-MOT HUNGÁRIA Kft.  közcélú gyalogos- és kerékpár sétányt építene.

Galéria

AktuálisturizmusbalatonBalatonvilágosinfrastrukturális fejlesztésszállodaberuházásBayer PropertyClub AligaPRO-MOT HUNGÁRIA