2022.08.09, Kedd
Menetrend szerint indul a Déli pályaudvart érintő vonatok többsége
Illusztráció - Pixabay

Menetrend szerint indul a Déli pályaudvart érintő vonatok többsége

MTI

2022.06.26. 08:00

A Déli pályaudvart érintő vonalakon a vonatok többsége menetrend szerint közlekedik vasárnap hajnaltól - közölte a Mávinform az MTI-vel. A forgalom szombaton délután ált le a Déli pályaudvar és Kelenföld között, miután letört egy szerelvény áramszedője és leszakadt a felsővezeték is.

Hirdetés

Néhány vasárnap hajnali, kora reggeli vonatnál még előfordulhat 10-15, esetenként 15-30 perccel hosszabb menetidő, néhány vonat pedig csak rövidebb útvonalon közlekedik - tették hozzá. Szombaton, röviddel 23 óra előtt befejezték a felsővezeték helyreállítását Kelenföldnél, így megindulhatott a vonatforgalom Budapest-Kelenföld állomás és a Déli pályaudvar között.

A BKK szombat éjfélig fogadta el az érvényes vasúti jegyeket, bérleteket a 139-es buszokon Kelenföld (Sasadi út) és a Déli pályaudvar között, valamint az M2 metrón a Keleti és Déli pályaudvarok között és az M4 metrón.

A késések fokozatosan csökkentek. Vasárnap kora reggelre állhat helyre a menetrend a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca, a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém-Szombathely és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

A MÁV honlapján, a MÁV mobilalkalmazással és a Mávinform közösségi médiaoldalán tájékozódhatnak az utasok az aktuális közlekedési helyzetről - írták.

Aktuálisautóbusz menetrendközlekedéstömegközlekedésSzékesfehérvár