2021.04.11, Vasárnap

Helyi hírek

Elrajtolt a kivitelezés: a STRABAG munkájával válik teljessé a Székesfehérvárt elkerülő körgyűrű

2021.02.02

Megkezdődött a Székesfehérvárt délről elkerülő út építése.

Jelentős hiányt orvosol a Vereb-Vál-Gyúró-Etyek összekötésére épülő út

2021.01.31

A Speciálterv Építőmérnöki Kft. az új út tervezésekor figyelembe veszi a településen élők igényeit, emellett a környezetvédelem és a forgalombiztonság lesz a legfőbb szempont.

Így köti majd össze az M8-as az M7-es és az M6-os autópályát

2021.01.29

Tehermentesíti a 61-es, 62-es és 64-es utakat, továbbá segíti Fejér megyében a munkaerő mobilitását és a gazdaságélénkítést.

Jövő év végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron

2021.01.27

A tervek szerint 2022 végére készül el az Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont Székesfehérváron - jelentette be Vargha Tamás, a térség fideszes országgyűlési képviselője a kivitelezés indulásáról tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Megújult az Arany János Iskola homlokzata és teteje - idén belső felújítás kezdődik

2021.01.25

Lezárult az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújításának első üteme, elsőként az épület homlokzata és tetőszerkezete újult meg. Idén a belső terek újulnak meg komplett gépészettel és a villamos hálózat felújításával együtt a Szekfű Gyula utcai épületben.

Változnak a Szekfű Gyula utcai fogorvosi és háziorvosi rendelések

2021.01.23

Február 1-jétől a Mészöly Géza utcai rendelőben várják a betegeiket az orvosok.

Férfi kosárlabda NB I - Fehérvári siker Sopronban

2021.01.21

Az Alba Fehérvár négy ponttal nyert a Sopron otthonában a férfi kosárlabda NB I alapszakaszának szerdai játéknapján.

Fehérvár: fasorfenntartási munkálatok miatt lesz forgalomkorlátozás a Hosszúsétatéren

2021.01.19

Január 21-22-én 8:00 és 14:00 között fasorfenntartási munkákat végez a Városgondnokság a Hosszúsétatéren. A parkolók lezárását már szerdán éjjel megkezdik és kérik a gépjármű tulajdonosokat, hogy a munkálatok ideje alattt ne a Hosszúsétatéren parkoljanak a gépkocsik védelme érdekében.

Ezek a kulturális fejlesztések várhatók idén az országban

2021.01.17

Már zajlik a Makovecz Imre életművét megőrző beruházási program, és 2021-ben megújul a Magyar Nemzeti Múzeum tagintézményeként a balácai római kori villagazdaság is.

Országos sasszámlálást tartanak a hétvégén

2021.01.15

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a nemzetipark-igazgatóságokkal és más civil szervezetekkel együttműködve péntektől vasárnapig szervezi meg az Országos Sasszinkront, a Magyarországon telelő ragadozómadarak éves számlálását.

MOL Magyar Kupa - Egy ágon a Ferencváros és a Fehérvár

2021.01.12

Már a nyolcaddöntőben találkozhat egymással a bajnoki címvédő Ferencváros és a tabellán második MOL Fehérvár FC a labdarúgó MOL Magyar Kupában.

Székesfehérvár felajánlotta segítségét Csíkszeredának a csütörtök esti tűzvész miatt

2021.01.10

Tűzvész pusztított csütörtökön este Csíksomlyó egyik lakónegyedében. A Székesfehérvár testvérvárosához, Csíkszeredához tartozó településen több mint kétszázan maradtak fedél nélkül. A város nevében dr. Cser-Palkovics András polgármester vette fel a kapcsolatot Korodi Attila polgármesterrel, és felajánlotta Székesfehérvár Önkormányzatának anyagi támogatását, segítségét a tűzvész okozta károk enyhítésében, a helyreállítási munkákban.

Nagy csatában győzte le a Brassót a Dunaújváros

2021.01.08

A ráadás végén ó már csak 27 másodperc volt hátra a maximális öt percből, amikor eldőlt a bónuszpont sorsa.

Balatonakarattyánál ér össze két hazai kerékpáros nagyprojekt

2021.01.06

A NIF Zrt. beruházásaiban a kivitelezők a Budapest-Balaton kerékpáros összeköttetés összes szakaszán dolgoznak majd 2021-ben.

Kikapott a Fehérvár Bécsben

2021.01.04

A fehérvári gólokat Bartalis és Hargrove szerezték.

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz mintaprojekt

2021.02.01

Székesfehérváron folytatódik a Zöld busz demonstrációs mintaprojekt. Hétfőtől egy hónapig egy elektromos meghajtású Ikarus City Pioneer típusú busz állt menetrend szerinti forgalomba.

Magyarország eddigi legnagyobb zöldmezős beruházása érkezik Fejér megyébe

2021.01.30

A dél-koreai SK Innovation 681 milliárd forintos fejlesztéssel új akkumulátorgyárat épít Iváncsán.

Benkő: Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése

2021.01.28

Magyarország és Horvátország közös érdeke Közép-Európa biztonságának elősegítése, a Nyugat-Balkán békéjének biztosítása, az illegális migráció megállítása és kezelése - hangsúlyozta Benkő Tibor honvédelmi miniszter Mario Banozic horvát védelmi miniszterrel közösen tartott csütörtöki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján.

Online beiratkozás és fiókközi kölcsönzés a fehérvári Vörösmarty Mihály Könyvtárban

2021.01.26

A koronavírus-járvány idejére sem hagyta remek könyvek és online programok nélkül olvasóit a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A sikeres Könyvet házhoz szolgáltatását most tovább bővítette az intézmény: a hét elejétől lehetőség van fiókközi kölcsönzésre és online beiratkozásra is.

A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend főborásza vágott vincevesszőt

2021.01.24

Vince napján a szőlőtermelők figyelték az időjárást. Szép, napos idő esetén jó, ellenkező esetben rossz bortermést jósoltak.

Fény derülhet a Hunyadi-család származására

2021.01.22

Beazonosíthatóvá válhatnak a székesfehérvári királysírban lévő csontok között Mátyás király maradványai is.

Székesfehérváron is leadható szelektíven a használt étolaj az ALDI-nál

2021.01.20

Újabb zöld megoldást vezet be Magyarországon az ALDI. A Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-vel kötött megállapodásnak köszönhetően mostantól már a használt étolaj visszagyűjtésére is lehetőség nyílik néhány kijelölt üzletnél. A tesztüzem 11 ALDI-nál indult el, három székesfehérvári üzlete közül a Szent Flórián körúti egységénél helyezett el szelektív étolaj gyűjtőt az áruházlánc.

Szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Székesfehérvár fogadalmi miséje

2021.01.18

Január 20-án, szerdán, Szent Sebestyén napján lesz Felsőváros búcsúja, amely 1739 óta Székesfehérvár fogadalmi napja. A fogadalmi misét 10 órakor, a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban Spányi Antal, megyés püspök celebrálja.

Január végén kezdődik Fehérváron a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelő teljes felújítása

2021.01.16

Kezdődik a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelőintézet teljes körű felújítása, akadálymentesítése és új eszközökkel, berendezésekkel történő felszerelése. A felújítást követően hét felnőtt háziorvosi és nyolc fogorvosi alapellátás lesz az épületben, ez utóbbiak egy része a Kégl György utcából költözik majd át.

Gyerekektől gyerekeknek - podcast-csatornát indított a fehérvári Hétvezér iskola

2021.01.13

Hétvezérségek címmel indított podcast-csatornát Balázs bácsi, azaz Mecsei Balázs közreműködésével a Hétvezér Általános Iskola. Az intézmény csatornáján a diákok egymásnak szánt könyvajánlói mellett iskolai műsorok, megemlékezések és versek is hallhatóak.

Online nyílt napot tart január 14-én, csütörtökön a Kodolányi János Egyetem

2021.01.11

Online nyílt napot szervez január 14-én, csütörtökön 16 órától a Kodolányi János Egyetem. Az intézmény három képzési helyen van jelen az országban, a tucatnyi alapszak mellett felsőoktatási szakképzéseket és mesterszakokat kínál a hallgatóknak. A nyílt napra regisztrálók

Sárbogárd is csatlakozott a rákgyógyító világsétához

2021.01.09

Minden résztvevő városnak kijelöltek egy időzónát, amikor sétálhat, és az egyes időzónák összessége adja ki a teljes 24 órás sétát.

Szoros meccsen nyert az Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapat

2021.01.07

Az Alba Fehérvár hat ponttal győzte le a Kecskemét csapatát a férfi kosárlabda NB I mérkőzésén.

Fehérvári kajakos nyerte az MKKSZ újrahasznosítási versenyét

2021.01.05

A Vital Club Sportegyesület immár Vidékbajnok kajakosa, Takács Emma nyerte az ITM és az MKKSZ által kiírt újrahasznosítási versenyt, amellyel a szövetség az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjaihoz csatlakozott.

Páratlan sorozatot zárt a fehérvári hokicsapat

2021.01.03

A székesfehérváriak klubcsúcsot jelentő kilencmeccses győzelmi sorozatot értek el.