2020.09.29, Kedd

Helyi hírek

Növekvő érdeklődés a Sóstón - új szolgáltatásokkal bővül a látogatóközpont

2020.07.13

A Családi kaland elnevezésű program keretében a családok egy 3 órás ökotúrán vehetnek részt játékos, gyerekekre szabott feladatokkal kiegészítve.

Olaszsáska jelent meg tömegesen Fejér megyében

2020.06.05

Az igazi májusi eső a hónap utolsó hétvégéjén sem érkezett meg. Helyette folyamatosan élénk, időnként viharos szél hideget szállított. A hónap időjárása kb. 2 Celsius fokkal elmaradt a sokévi átlagtól, az év eddig lehullott csapadékából az ország mezőgazdaságilag meghatározó területein pedig legalább 120-130 milliméter hiányzik. Már most kijelenthető, hogy a kalászos gabona és őszi káposztarepce termése alulmúlja tél végén várt kilátásokat. Növény egészségügyi szempontból mindezek következtében a növénykórtani helyzet kedvezőnek mondható, inkább a rovarkártevők jelenléte a domináns.

Székesfehérváron is megkondulnak a harangok ma délután fél ötkor

2020.06.04

Egész napos emlékező programsorozattal készül Székesfehérvár Önkormányzata, valamint civil szervezetek és közösségek június 4-én, csütörtökön a trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulójára.

Trianon 100 – Székesfehérvár méltón emlékezik június 4-én

2020.06.03

"… június 4-én egyetlen percre se hagyjuk magára az Országzászló Emlékművet! Aki csak teheti, helyezzen el virágot, mécsest a Nemzeti Összetartozás városi szimbólumánál a nap folyamán.” – ezzel a kéréssel fordult csütörtökön a fehérváriakhoz dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A leállás után Székesfehérváron „ébred” a hazai teniszélet

2020.06.02

Az „újraindulás” után a teniszezők reagáltak a leggyorsabban, és próbáltak mihamarabb visszatérni a rendes kerékvágásba. Talán nem véletlenül, hiszen a sportág sajátossága okán – egy-egy sportoló a pálya két végében, hálóval elválasztva – a biztonságosan űzhető testmozgások közé tartozik.

Szombattól újra lesznek Ökotúrák a Sóstó Természetvédelmi Területen

2020.05.14

Az Ökotúrák mellett ezentúl kedd és vasárnap között nyitva tart a Sóstó Látogatóközpont is.

Székesfehérvár a legboldogabb magyar város a Boldogságtérkép alapján

2020.05.13

A felmérés kiterjedt az élettel való elégedettség, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét és a mentális egészség szintjének a megállapítására, valamint a karaktererősségek vizsgálatára.

Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron

2020.05.12

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e.

Újra látogatható a Nemzeti Emlékhely Székesfehérváron

2020.05.11

A látványosság az eredeti nyitvatartási rend szerint, változatlan jegyárakkal várja a látogatókat.

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki intézmény - Székesfehérváron is

2020.05.07

Új online irodalmi, múzeumi, színházi és zenei programokat kínál számos vidéki kulturális intézmény, köztük a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum, a szolnoki Szigligeti Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár.

Modernizálta dunaujvárosi üzletét a Spar

2020.04.03

A fejlesztések részeként többek közt önkiszolgáló kasszákat alakítottak ki, valamint energiatakarékos technológiát építettek ki az üzletekben.

A digitális földfelszíni technológiaváltás újabb üteme indul el Közép-Magyarországon

2020.03.18

Szerdán újabb üteméhez érkezik a közép-magyarországi régióban az Antenna Hungária Zrt. MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő, március és augusztus között tíz ütemben zajló DVB-T2-es technológiaváltása, ami a dekóderek újrahangolását is jelentheti - közölte az Antenna Hungária az MTI-vel kedden.

Osztrák jégkorongliga - Szétlövéssel kapott ki otthon a Fehérvár

2020.02.24

A Villach szétlövéssel 4-3-ra nyert a Fehérvár AV19 otthonában az osztrák jégkorongliga (EBEL) középszakaszában, az alsóház vasárnapi játéknapján.

Ezt a közel 40 projektet tartalmazza a közútkezelő útfelújítási csomagja

2020.02.10

A Magyar Közút megbízásából szerte az országban indulhat el a munka az elmúlt hónapok harmadik hasonló fejlesztéssorozatában.

Páratlan zöld fejlesztéshullám a Dunántúlon: 21 napelemparkot adtak át

2020.01.16

Az átfogó fejlesztésnek köszönhetően 100 ezer ember villamosenergia-fogyasztását fedezik fenntartható módon.

Útépítéssel halad a Budapest-Pécs vasútvonal északi szakaszának fejlesztése

2020.07.11

A fővárost és Pécset összekötő vasútvonal összesen 27,9 kilométerén dolgozik a Mészáros és Mészáros, valamint a Vasútépítők konzorciuma: jelentős szakaszon gyorsul 160 km/h-ra a vonatok sebessége.

Könyvmentők akcióban - töretlenül a fehérvári olvasókért

2020.06.05

A közhasznú kezdeményezés célja, hogy 300 forintért témaválasztásában minél szélesebb, minőségében minél magasabb színvonalú könyvek kerüljenek vissza az emberekhez.

Világháborús bombát találtak Gárdonyban

2020.06.04

A bomba negyed kilométeres körzetében kiürítették a területet.

Sokfelé heves zivatarok várhatók szerdán

2020.06.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szerdán a Baja-Tatabánya vonaltól nyugatra többfelé kell zivatar kialakulására számítani a déli óráktól. Helyenként heves zivatar is előfordulhat nagyobb méretű jég, erősebb, akár 80-100 kilométer/órás szél, esetleg felhőszakadás kíséretében.

Új tornacsarnokot kap a 901 éves ciszterci rend fehérvári gimnáziuma

2020.06.02

Egy új étterem is épül, mely egybenyitható lesz a csarnok lelátójával, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez.

Virágos Székesfehérvár - 214 ezer növényt oszt ki a Városgondnokság

2020.05.14

A mostani pályázatban nem csak egynyári virágokra, hanem a kukaketrecek befuttatására vadszőlőre is lehetett pályázni.

Május 18-tól újra fogadják a gyerekeket a fehérvári óvodákban

2020.05.13

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben az ügyeleti rendszer idején az intézményekben továbbra is érvényben maradnak a fokozott biztonsági szabályok.

Folyamatosak a Széphő Zrt. beruházásai

2020.05.12

Ütemezetten folynak a Széphő Zrt. beruházásai: dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester Szauter Ákossal, a Széphő Zrt. vezérigazgatójával járták be a vállalat jelenlegi és jövőbeli beruházásainak helyszíneit.

A legvirágosabb balkonokat és kerteket keresik Fehérvárról is

2020.05.11

Május 15. és július 1. között várja azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

Még az idén elkészül az Épszerk-Pannónia új üzeme Fejér megyében

2020.04.16

A beruházás keretében kialakítanak többek közt egy 3200 négyzetméteres gyártócsarnokot és egy háromszintes irodaépületet is.

Székesfehérváron is fertőtlenítik a közterületeket

2020.04.02

A védőmaszkok osztása mellett rendszeresen fertőtlenítik a városok közterületeit és utcabútorait.

Így halad a Budapest-Pécs vasútvonal Fejér megyei fejlesztése

2020.03.10

Átfogó projektben fejleszti az Intercity járatok által is használt 40a vonalat a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Vasútépítők Kft konzorciuma.

Fejlesztésekről és a nemzeti régiókról szóló kezdeményezés támogatásáról is döntött a fehérvári közgyűlés

2020.02.24

Rendkívüli közgyűlést tartott hétfőn reggel a város képviselőtestülete, az ülésen döntöttek arról, hogy az önkományzat támogatja a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezést, amelynek keretében mintegy 1 millió aláírás összegyűjtése a cél. Zárt ülésen fontos fejlesztésekről is döntöttek, többek között elindulhat a Pilinszky téren az ivóvezetékek cseréje.

Elrajtolt Székesfehérvár egyik legszebb műemlékének a felújítása

2020.02.04

A 250 éves egykori rendház ma a Szent István Király Múzeumnak ad otthont.

Fejér megye 40 kilométeren fejleszti mellékútjait

2020.01.10

A beruházások költségeit a hazai költségvetési források, a Magyar Falu program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program fedezi.