2021.01.17, Vasárnap

Helyi hírek

Szálló por - Fehérváron még kifogásolt a levegő, de javulás várható

2020.11.20

Több településen még kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt, de mindenütt javulás várható.

Jövő hétfőtől szünetel a személyes ügyfélszolgálat a Széphőnél

2020.11.19

A Széphő tájékoztatja az ügyfeleket, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében - a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel - a személyes ügyfélszolgálat működését 2020. november 23-tól, jövő héten hétfőtől határozatlan ideig szünetelteti.

Kiadvány született Fejér megye természetes patikájáról

2020.11.18

A gazdagon illusztrált kötet azokat a vadon termő gyógynövényeket mutatja be, amelyekkel a Herbarius programok során találkozhatnak a résztvevők Fehérvár közelében.

Véget ért az I. Fehérvári Egyetemi E-Sport Bajnokság

2020.11.17

E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérhették össze tudásukat a versenyzők, a nyertesek összesen mintegy 300.000.- forintos díjazásban részesültek.

Megvan a költségvetési forrás az Auchan körforgalom felújítására

2020.11.16

Egy igazán jó hírrel zárta Facebook fogadóóráját Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere: a Kormány döntött, megvan a költségvetési forrás az “Auchan-körforgalom” felújítására és bővítésére! Köszönetet mondott Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselőknek, akikkel közösen elérték, hogy ez a beruházás is bekerüljön az állami útfelújítási programba.

Téli üzemmódra, 0-24 órás szolgálatra állt át a Magyar Közút

2020.11.16

A társaság a 2020-2021-es téli szezonban az országos közúthálózaton összesen több mint 1100 munkagépet (nehézgépjárművek, rakodógépek, hómarók) mozgósíthat.

Ideiglenesen bezárta egyes létesítményeit a VADEX, az erdők azonban látogathatók

2020.11.14

A VADEX Mezőföldi Zrt. tájékoztatása szerint a járványügyi korlátozások idejére lezárták a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkot, a soponyai Erdészeti és Vadászati Múzeumot, valamint a fehérvárcsurgói Bársony István Emlékházat.

A legfiatalabb tűzoltó

2020.11.11

Mátyás Viktor még csak tíz éves, de már öt éve önkéntes tűzoltó Székesfehérváron és Sárszentmihályon. Amikor csak teheti, elkíséri a tűzvédelem területén dolgozó és szintén önkéntes tűzoltó édesapját. A kisfiú szemében csillog az elhivatottság, első ötéves szolgálatát augusztusban a Fehérvári Tűzoltó Egyesület is elismerte.

Családi karácsonyfa volt egykor - az Öreghegyről érkezett Fehérvár fenyőfája

2020.11.10

Az Öreghegyről indult útnak kedden reggel az a mintegy nyolcméter magas ezüstfenyő, amely a város karácsonyfája lesz idén. A Városgondnokság a kivágást követően felállította a fát, amelyet az advent kezdetére fel is díszítenek majd.

Új sportközpontot épít egy székesfehérvári gimnáziumban a Merkbau

2020.11.08

Az új sportcsarnok és étterem egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvények terén.

Szombaton lesz az első novemberi ökotúra a Sóstón

2020.11.06

Egy körülbelül 1,5-2 órás vezetett séta keretében a páratlan szépségű Sóstó Természetvédelmi Terület őszi díszbe öltözött pompáját csodálhatják meg a természetjárók az ökotúra során.

Újjászületik Fejér megye 234 éves kastélya

2020.11.05

A fehérvárcsurgói Károlyi-kastély állaga az államosítás után teljesen leromlott, ám az utóbbi években lépésről lépésre nyeri vissza régi pompáját.

Fejér megyére is figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

2020.11.04

A legalacsonyabb hőmérséklet 5-12 Celsius-fok között alakul, napközben 11-16 fokig melegszik a levegő.

Polgármestert és önkormányzati képviselőket választ vasárnap Etyek

2020.11.03

A választási névjegyzékben szereplő 3523 választópolgár négy szavazókörben voksolhat.

Közel 350 ezren vettek részt az idei Európai Sporthéten

2020.11.02

A programsorozaton Székesfehérvár 25 sportrendezvénnyel vett részt.

Péntektől a MÁV applikációban is megválthatók a székesfehérvári helyi Volánbusz-bérletek

2020.11.20

November 20-án, péntektől már a MÁV applikációjában is meg lehet váltani a székesfehérvári autóbuszos dolgozóbérleteket. A MÁV–Volánbusz-integráció legújabb fejlesztésének köszönhetően Székesfehérváron is gyorsabbá és egyszerűbbé válik a bérletvásárlás.

Székesfehérvár adja idén az Ország Karácsonyfáját.

2020.11.18

A tűzoltók biztonságos munkavégzése valamint a hálózat megóvása érdekében áramszünetre lesz szükség. 

Baranyában, Fejérben, Somogyban és Tolnában is segítik a rászorulókat

2020.11.17

Védőfelszereléssel, ételosztással és anyagiakkal is támogatják őket.

Már 33 ezer diáknak segít a járvány miatt könnyített diákhitel

2020.11.17

Eddig több mint 33 ezer fiatalnak nyújtottak segítséget a különböző diákhitel-konstrukciók a koronavírus-járvány idején, és ez a szám év végére 40 ezer fölé emelkedhet – jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese rámutatott: mindez azt bizonyítja, hogy hasznos és érdemi támogatást tudtak adni a felsőoktatásban tanulóknak.

Több mint 150 iskola fejlesztésére érkezett sikeres pályázat eddig a Magyar falu programban

2020.11.16

Iskolák felújítására ötmilliárd, iskolai tornatermek, tornaszobák fejlesztésére két és fél milliárd forintot fordítanak állami támogatásból.

Kormánytisztviselői véradás volt Fejér megyében

2020.11.15

Ősszel is megszervezték az immár hagyományos Kormánytisztviselői Véradó Hetet a minisztériumokban és a kormányhivatalokban, együttműködve a Magyar Vöröskereszttel és az Országos Vérellátó Szolgálattal.

Fehérvár: megújult a Homonnai utca - a Poprádi utcában folytatódik az öreghegyi utcák felújítása

2020.11.13

A Donát utcát és Zsolnai utat összekötő út alatt megtörtént a régi víziközművek cseréje, a burkolat teljes szélességében megújult, az újonnan kialakított térköves járda a gyalogosok biztonságos közlekedését segíti. Az öreghegyi útprogram a Poprádi utca felújításával folytatódik, és hamarosan további döntések születhetnek újabb utcákat érintő beruházásokról, amelyek 2021-2022-ben valósulhatnak majd meg.

Módosul a kosárprogram: szombaton a Kecskeméttel játszik hazai pályán az Alba

2020.11.11

Az eredeti sorsolás szerint a Falco Szombathely vendége lett volna hétvégén a fehérvári kosárcsapat, azonban az ellenfélnél kialakult helyzet miatt változott a program. Forray Gábor csapata a vezetőedző korábbi klubját, a Kecskemétet fogadja hazai pályán. Az új intézkedéseknek megfelelően zárt kapuk mögött.

On-line rendezik meg a Szkeptikusok Országos Konferenciáját november 14-én

2020.11.09

Huszonhatodik alkalommal szervezik meg a Szkeptikusok Országos Konferenciáját. Az idei járványügyi helyzetre való tekintettel az on-line térben, a korábbiakhoz képest rövidebb időtartamban zajlik majd az esemény november 14-én, szombaton, amelyet két előadás előz meg csütörtökön és pénteken.

450 szurkoló mehet az Alba Fehérvár kosármeccseire

2020.11.07

A bérlettel nem rendelkezők az egyes mérkőzések előtt korlátozott számban – az egyes szektorok befogadóképessége és az adott szektorra megvásárolt bérletek arányában – tudnak jegyet vásárolni.

Fehérváron segítő szolgálat indult az idősekért és krónikus betegekért

2020.11.05

A Polgármesteri Hivatal szolgálata idős, krónikus betegségben szenvedő vagy fogyatékkal élő lakosokat lát el, segít a bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, a postai ügyintézés átvállalásában.

Székesfehérváron lesz a Fekete István országos vándorkiállítás első állomása

2020.11.04

A szervezők szándéka szerint az író műveire egyedi hangvételük és tartalmuk mellett azért kell és érdemes ismét nagyobb figyelmet fordítan.

Ötvenmilliós támogatást kapott a Szent János Kórház orvostechnikai eszközökre

2020.11.03

A Hársfalevél Ápolási Intézet és Nyugdíjas Ház működési költségeire 25 millió forintot utalt át a Fejér B.Á.L. Zrt.

Győri iskolát fertőtlenítettek a fehérvári katonák

2020.11.02

A székesfehérvári katonák országszerte 33 oktatási intézményt fertőtlenítettek az őszi szünetben.  

Átadták a Jövő Játszóterét Gárdonyban

2020.11.01

Az újonnan felavatott Jövő Játszótere (Future Playground) az Életfácska Református Óvoda udvarán a Fejér megyei Gárdonyban 2020. október 29-én.